nereden başlasam nasıl anlatsam

defneakn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
5
0
86
İstanbul
Merhaba
Uzun zamandır forumdaki yazıları okuyorum.Kimi zaman gülüyorum kimi zaman ağlıyorum ; hiç tanımadığım sanal arkadaşlarımın dertlerine sevinçlerine ortak oluyorum.Bende kendimi anlatmak istiyorum gerçi bu konuda çokda başarılı değilim ama dertleşecek kimsem yok.Ailemi üzmek istemiyorum.
Zamanla paylaşacak çok daha fazla şey olacak yazılacak çok konular var ama benim şuanki en büyük problemim eşimle aramızdaki bebek sorununu çözemedik.bu artık büyüdü 5 yıllık evliliğimizi etkileyen bir kavga konusu oldu.Ben bebek istiyorum o istemiyor.ona göre nedeni benim yaptığım hatalar.Yanlış anlamayın hatalar derken onun ailesini herşeyden önemli görmesi , gizli gizli beraber yatırım yapmalar,hesaplarımızın ailesi tarafından kontrol edilmesi....maddi anlamda onların herşeye karısması,buna karşılık benim sessiz kalmama ragmen suçlanmam.Hatam susmak ve ama demek....ama neden diye sordugumda susturulmak.
Biliyorum karısık hatta anlamsız geliyor okudularınız.Sorunlar yasarken bebek neden düşünelim değilmi.Ben hakettiğim birşey istiyorum anne olmak istiyorum.Ama cocuksuz bir hayatla cezalandırılıyorum.
şimdilik bukadar :(( görüşmek üzere....

"Biliyorum karısık hatta anlamsız geliyor okudularınız"

Aynen öyle geldi. Konuyu biraz daha anlatabilirsen belki yorum yapabilirdim.

zaten öyle birinden çocuk yapmayın.neden bukadar taviz verip kendinizi ezdiriyorsunuz anlamıyorum maddi özgürlükleriniz oldugu halde.benmi tuhafım ne..

bunları düşünen bir erkekden ve size böyle bi tavır gösteren bir adamdan çocuk yapmak akannehir akannehir

İş durumunuzda Memur yazıyor eğer öyle ise gerçekten siz çalışan para kazanan kendi ayakları üzerinde durabilen bir bayan olarak neden kendinizi bu kadar maddi manevi anlamda eşinize ve ailesine ezdiriyorsunuz ki.

Hay ALLAHIM YAAA biraz önce kendine son derece güvenen ve çok güzel kararlar almış bir arkadaşın konusuna gayet mutlu bir şekilde yorum yazdım çıktım ordan geldim buraya şokk geçirdim.

Ya anlamıyorum ben sizleri aileleriniz eşlerinize ve onların ailesine kul köle olasınız diyemi okuttu adam etti elinize bir meslek verdi. Şöyle silkinin ve kendinize bir gelin hele. Sen bu adamdan bence çocuk filan yapma derim ben sana bırak çocuk yapmayı da hakkını aramaya başla bence.

Bence çocuk yapmamak şu durumda en hayırlısı
önce eşinin kendine çeki düzen vermesi lazım
sizin kazancınız ailesini hiç ilgilendirmez
ha çok savruk birinin dizginlemesi gereken birisiyse bu siz olmalısınız
herkesin ailesi değerlidir önemli olan o dengeyi kurmak,

Bebek yapmama konusunda kocana katılıyorum..
Adam bu kadar istemediğine göre, evliliği konusunda kafasında soru işareti var demek ki..Mantıklı bir karar vermiş.
Kocan farkında olmadan sana iyilik yapıyor.
Bebekten önce halletmeniz gereken çok şey var bu evlilikte..
Bebeği bırak da kendine gel bence..

5 senelik bir evlilikte hala birşeylerin oturmaması ve buna karşılık çocuk istenmemesi hiçte normal değil bence. Herkes annelik duygusunu tatmak ister, eğer sorun var ise bile bu çok ağır bence. O zaman sıkıntıların çoktan çözülmesi lazımdı. Ne zaman çözülecekmiş,nasıl çözülecekmişte, beyefendi baba olmak isteyecekmiş. Ki baba olma duygusunu insan nasıl tatmak istemez. Sizin bu sorunları kökünden halletmeniz lazım, iyi yada kötü. Nereye kadar çocuk sahibi olmayacaksınız.

ailesiyle gizli hesap açmalar..

bravo.. bu adama bebek yapılırmı? önce evliliğinizi düzelttin.. ama neden'lerinizin cevabını alın bakalım.. bebek sonra..

ya ne desem bilemedim acaba eşiniz hazır degilmi yada siz farkında olmadan gerçekten hatamı yapıyorsunuz
tek taraflı degerlendirip eşinizi yerden yere vurmak olmazz
kiii çokk problemli bir eş olsa zaten 5yıl yürümez evlilik

Bu sorunları çözmeden çocuğunuz olursa ileride dağ gibi sorunlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın.
Eşinizle aranızda iyi gitmeyen bişeyler olduğu belli.
Bunları çözmekten başlayabilirsiniz.
Bunun için de onunla konuşmanız,eğriyi doğruyu göstermeniz gerekiyor.
Ayrıca bu adam sizden gizli gizli ortak yatırımlar yapıyorsa sizi ne olarak görüyor acaba? fisfisfis

kaynanasından ,eşinin ailesinden, birçok konuda şikayetçi olan arkadaşlar var.açılmış konular var.mesela ben böyle şikayetlerim olsada bunları içime attım hep çünkü eşimin arada kalmasını üzülmesini istemedim.bunları onunla konusarak aramızda huzursuzluk olmasınıda istemedim.biz mutlu olalım başkalarının sözlerine gülümser geçeriz biz sadece kendimize bakarız diye düşündüm ama basarılı olamadım.gelin kaynana oyunu olması gerekiyor erkeklerinde arada kalması gerekiyor galiba gerçek bu öyle olmak lazım :))) sessiz sakin oturmamak lazım.bu hesap olaylarınıda bir şekilde itiraf etmek zorunda kaldı.ve tüm bunların üzerine yinede ben suçluyum.çünkü rahatsızlıklarımı söyledim.düşünüyorum dahada çok düşünmem lazım galiba.

Eşinin sana saygı duymadığını düşünüyorsan ve evliliğinizde oturtamadığınız ciddi sorunlarınız olduğunu düşünüyorsan neden bebek yapmak için bu kadar ısrar ediyorsun anlamadım. Sorunları çözene kadar bebek yapmaman zaten mantıklı davranıştır. Bunu neden ceza gibi gördüğünü anlamadım. Sorunlu evlilikte çocuk yapmak çok akıllıca bir davranış mı sence?

bence çocuk yapmayın istiyor olabilirsiniz ama daha sorunlarınız var
bazı şeyler düzenede girmemiş gibi...
önce bunları halledin.......ilerde daha büyük sorunlar yaşamamak için çocugu erteleyin...

böyle anlaşmazlıklar yaşadığınız bi evlilikte neden çocuk konusunda bukadar acele ediyorsunuz ?

Hakkında hayırlısı olsun. Anladığım kadarı ile sadece eşinle değil eşinin ailesi ile de evlenmişsin. Eşinin seninle evlenme amacı ne sence?

Back
X