Valla ben senden daha erkenim ama nerdeyse çoğu şeyi aldım. Ama ben hepsini hamile kalmadan almaya başladım. Çocuk istemeye başladığımda. Ucuz buldukça aldım ve etrafımdaki hamile insanlarla alışveriş yaparken heycanla bende yaptım :)Hatta hamile kaldıktan sonra pek birşey almadım. Ben biraz garanticiyim eksik kalmasın diye bana yardım edecek kimsem yok çünkü.ister istemez korkuyor insan Tecrübeli bir anne değilim. Ama benim arkadaşımın bir oğlu var ve en çok ağuz mendili lazım oluyor dedi. Benim arkadaş 6 aylık doğurdu ve hiç birşeyi yoktu ama çocuğuda eksik kalmadı hiçbirşeyden ilka alınıyor.Kıyafet için pek yüklenmemk lazım bence ilk zamanlar beğendikçe alırsn hem gezmeye bahane olur. Pahalı olanlardan başlamalısın bence ben öyle yaptım. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. İnternette listeler mevcut dilersen benim gibi takıntılıysan sende :) yani ben 14 haftalığım ama bugün doğsa Allâh korusun hazır gibiyim :)Tecrubeli anneler yada anne adaylari bebek alisverisi icin daha erken benim icin farkindayim ama nerden ne alarak onceligi hangilerine vererek alisveris yapmam gerektigini bilmiyorumliste yapmaya calistim oda gereksiz seylerle doldu.
Etrafimda sorup bana destek olucak tecrubeli ablalarim veya tanidiklarimda yok bende sizden akil fikir istiyorum.
Siz nerden basladiniz onceliginiz neler oldu.
Neyi dogumdan once aldiniz neyi dogumdan sonraya biraktiniz.
Illede olsun olmasin dediginiz neleriniz oldu.
Belki benim gibi kafasi karisik olanlara yardimci olmus olursunuz.
Ooo sen baya baya erken baslamissin ama olsun en azindan herseyin hazirmis kiyafet konusunda cabuk buyuyor dedikleri icin birer parca bisey almayi dusunuyorum insallah eksik biseyim kalmaz benimde fazla sey alip fuzuli masrafta olsun istemiyorumValla ben senden daha erkenim ama nerdeyse çoğu şeyi aldım. Ama ben hepsini hamile kalmadan almaya başladım. Çocuk istemeye başladığımda. Ucuz buldukça aldım ve etrafımdaki hamile insanlarla alışveriş yaparken heycanla bende yaptım :)Hatta hamile kaldıktan sonra pek birşey almadım. Ben biraz garanticiyim eksik kalmasın diye bana yardım edecek kimsem yok çünkü.ister istemez korkuyor insan Tecrübeli bir anne değilim. Ama benim arkadaşımın bir oğlu var ve en çok ağuz mendili lazım oluyor dedi. Benim arkadaş 6 aylık doğurdu ve hiç birşeyi yoktu ama çocuğuda eksik kalmadı hiçbirşeyden ilka alınıyor.Kıyafet için pek yüklenmemk lazım bence ilk zamanlar beğendikçe alırsn hem gezmeye bahane olur. Pahalı olanlardan başlamalısın bence ben öyle yaptım. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. İnternette listeler mevcut dilersen benim gibi takıntılıysan sende :) yani ben 14 haftalığım ama bugün doğsa Allâh korusun hazır gibiyim :)
simdiye kadar daha hic birsey almadim ilk once kiyafetten baslim diyorum herbirinden bi parca kisa kol uzun kol tulum hastane cikisi sonrasinda buyuk ihtiyaclara gecmeliyim sanirim sonrasinda zaten devami gelicektir internetteki listelerde masallah kitap gibi onlara bakip ayiklamaliyim galiba iclerindenbu zamana kadar ne aldın neyin var şimdi evde?
hastane için kendine ve bebeğe çanta hazırlamakla başlayabilirsin bebek çantası puset içinide doldur tabi listeler var onlara bak mutlaka kendin için gecelik ped iççamasır bebek için hastane çıkısı küçüklerinden bir biberon(cam) gogus pombası yelek battaniye bebek bezi agız mendili aklıma gelenler bunlar yine yazarım
Cok tesekkur ederim tavsiyen icin burdakileri tek tek not aliyorum simdiden aklimda olan fazla kiyafet almamak temiz az ve oz bi liste iyi olucak battaniyeler agiz bezleride cok lazim oluyormus cok duydum bikac tane alicam giyim esyasindan cok diger ıvır zivirlarina agirlik vermeliyim sanirimben kızımda 6. ayda gidip büyük parçalardan başlamıstım sen kuçuklerden başlıyacaksan
benim tavsiyem battaniyelerden başyalayabilirsin penye battaniye pelus battaniye
çıtçıtı bodyler agız mendilleri doğum yapıcagın mevsime göre bikaç takım kıyafet tulum
hastane çıkışı bebek bakım ürünleri şampuanı sabunu vs kuveti kovası
kendin için gecelik pijama takımı terlik bebek arabasını sona bırakmıştım ben pişman oldum çoklazım oldu
onuda hamileyken almanı tavsiye ederim
Evet guzel telaslar tabi bilmeyince birazda stresli :) masallah sizinkiler buyumus sizinde yeni telaslariniz olur her donemin farkli telaslari isteAy bunlar ne güzel telaş. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. benimkiler kazık kadar oldu ne aldım ne yaptım hatırlamıyorum valla
:)Ay bunlar ne güzel telaş. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. benimkiler kazık kadar oldu ne aldım ne yaptım hatırlamıyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?