Doğuma Hazırlık NEREDEN BASLIYACAGIMI BILMIYORUM :(:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mangetsu

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
678
522
303
Tecrubeli anneler yada anne adaylari bebek alisverisi icin daha erken benim icin farkindayim ama nerden ne alarak onceligi hangilerine vererek alisveris yapmam gerektigini bilmiyorum :( liste yapmaya calistim oda gereksiz seylerle doldu.

Etrafimda sorup bana destek olucak tecrubeli ablalarim veya tanidiklarimda yok bende sizden akil fikir istiyorum.
Siz nerden basladiniz onceliginiz neler oldu.
Neyi dogumdan once aldiniz neyi dogumdan sonraya biraktiniz.
Illede olsun olmasin dediginiz neleriniz oldu.

Belki benim gibi kafasi karisik olanlara yardimci olmus olursunuz.

Tecrubeli anneler yada anne adaylari bebek alisverisi icin daha erken benim icin farkindayim ama nerden ne alarak onceligi hangilerine vererek alisveris yapmam gerektigini bilmiyorum :KK43: liste yapmaya calistim oda gereksiz seylerle doldu.

Etrafimda sorup bana destek olucak tecrubeli ablalarim veya tanidiklarimda yok bende sizden akil fikir istiyorum.
Siz nerden basladiniz onceliginiz neler oldu.
Neyi dogumdan once aldiniz neyi dogumdan sonraya biraktiniz.
Illede olsun olmasin dediginiz neleriniz oldu.

Belki benim gibi kafasi karisik olanlara yardimci olmus olursunuz.
Valla ben senden daha erkenim ama nerdeyse çoğu şeyi aldım. Ama ben hepsini hamile kalmadan almaya başladım. Çocuk istemeye başladığımda. Ucuz buldukça aldım ve etrafımdaki hamile insanlarla alışveriş yaparken heycanla bende yaptım :)Hatta hamile kaldıktan sonra pek birşey almadım. Ben biraz garanticiyim eksik kalmasın diye bana yardım edecek kimsem yok çünkü.ister istemez korkuyor insan Tecrübeli bir anne değilim. Ama benim arkadaşımın bir oğlu var ve en çok ağuz mendili lazım oluyor dedi. Benim arkadaş 6 aylık doğurdu ve hiç birşeyi yoktu ama çocuğuda eksik kalmadı hiçbirşeyden ilka alınıyor.Kıyafet için pek yüklenmemk lazım bence ilk zamanlar beğendikçe alırsn hem gezmeye bahane olur. Pahalı olanlardan başlamalısın bence ben öyle yaptım. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. İnternette listeler mevcut dilersen benim gibi takıntılıysan sende :) yani ben 14 haftalığım ama bugün doğsa Allâh korusun hazır gibiyim :)

bu zamana kadar ne aldın neyin var şimdi evde?
hastane için kendine ve bebeğe çanta hazırlamakla başlayabilirsin bebek çantası puset içinide doldur tabi listeler var onlara bak mutlaka kendin için gecelik ped iççamasır bebek için hastane çıkısı küçüklerinden bir biberon(cam) gogus pombası yelek battaniye bebek bezi agız mendili aklıma gelenler bunlar yine yazarım:KK36:

Valla ben senden daha erkenim ama nerdeyse çoğu şeyi aldım. Ama ben hepsini hamile kalmadan almaya başladım. Çocuk istemeye başladığımda. Ucuz buldukça aldım ve etrafımdaki hamile insanlarla alışveriş yaparken heycanla bende yaptım :)Hatta hamile kaldıktan sonra pek birşey almadım. Ben biraz garanticiyim eksik kalmasın diye bana yardım edecek kimsem yok çünkü.ister istemez korkuyor insan Tecrübeli bir anne değilim. Ama benim arkadaşımın bir oğlu var ve en çok ağuz mendili lazım oluyor dedi. Benim arkadaş 6 aylık doğurdu ve hiç birşeyi yoktu ama çocuğuda eksik kalmadı hiçbirşeyden ilka alınıyor.Kıyafet için pek yüklenmemk lazım bence ilk zamanlar beğendikçe alırsn hem gezmeye bahane olur. Pahalı olanlardan başlamalısın bence ben öyle yaptım. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. İnternette listeler mevcut dilersen benim gibi takıntılıysan sende :) yani ben 14 haftalığım ama bugün doğsa Allâh korusun hazır gibiyim :)
Ooo sen baya baya erken baslamissin ama olsun en azindan herseyin hazirmis kiyafet konusunda cabuk buyuyor dedikleri icin birer parca bisey almayi dusunuyorum insallah eksik biseyim kalmaz benimde fazla sey alip fuzuli masrafta olsun istemiyorum

bu zamana kadar ne aldın neyin var şimdi evde?
hastane için kendine ve bebeğe çanta hazırlamakla başlayabilirsin bebek çantası puset içinide doldur tabi listeler var onlara bak mutlaka kendin için gecelik ped iççamasır bebek için hastane çıkısı küçüklerinden bir biberon(cam) gogus pombası yelek battaniye bebek bezi agız mendili aklıma gelenler bunlar yine yazarım:KK36:
simdiye kadar daha hic birsey almadim ilk once kiyafetten baslim diyorum herbirinden bi parca kisa kol uzun kol tulum hastane cikisi sonrasinda buyuk ihtiyaclara gecmeliyim sanirim sonrasinda zaten devami gelicektir internetteki listelerde masallah kitap gibi onlara bakip ayiklamaliyim galiba iclerinden

ben kızımda 6. ayda gidip büyük parçalardan başlamıstım sen kuçuklerden başlıyacaksan
benim tavsiyem battaniyelerden başyalayabilirsin penye battaniye pelus battaniye
çıtçıtı bodyler agız mendilleri doğum yapıcagın mevsime göre bikaç takım kıyafet tulum
hastane çıkışı bebek bakım ürünleri şampuanı sabunu vs kuveti kovası
kendin için gecelik pijama takımı terlik bebek arabasını sona bırakmıştım ben pişman oldum çoklazım oldu
onuda hamileyken almanı tavsiye ederim

Ay bunlar ne güzel telaş. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. benimkiler kazık kadar oldu ne aldım ne yaptım hatırlamıyorum valla

ben kızımda 6. ayda gidip büyük parçalardan başlamıstım sen kuçuklerden başlıyacaksan
benim tavsiyem battaniyelerden başyalayabilirsin penye battaniye pelus battaniye
çıtçıtı bodyler agız mendilleri doğum yapıcagın mevsime göre bikaç takım kıyafet tulum
hastane çıkışı bebek bakım ürünleri şampuanı sabunu vs kuveti kovası
kendin için gecelik pijama takımı terlik bebek arabasını sona bırakmıştım ben pişman oldum çoklazım oldu
onuda hamileyken almanı tavsiye ederim
Cok tesekkur ederim tavsiyen icin burdakileri tek tek not aliyorum simdiden aklimda olan fazla kiyafet almamak temiz az ve oz bi liste iyi olucak battaniyeler agiz bezleride cok lazim oluyormus cok duydum bikac tane alicam giyim esyasindan cok diger ıvır zivirlarina agirlik vermeliyim sanirim

Ay bunlar ne güzel telaş. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. benimkiler kazık kadar oldu ne aldım ne yaptım hatırlamıyorum valla
Evet guzel telaslar tabi bilmeyince birazda stresli :) masallah sizinkiler buyumus sizinde yeni telaslariniz olur her donemin farkli telaslari iste:süslü:
ama en kotusu napcani bilememek :ukala:

Kıyafet işi kolay zaten görünce hemen alasın geliyor :KK53:

Öncelik bir çok parçalı hastane çıkışı sonra iki tane az parçalı hastane çıkışı alırsın ilk doğduğunda yeter. Sonra bol bol çıtçıtlı body (mevsimine göre uzun kısa kollu veya kolsuz), iç zıbın ve yenidoğan takımları, tulumları. 8li ve 5li takımlar var civil de ben 4-5 tane onlardan aldım. 3-6 aylık pijama ve tulumlar. Sayısı sana kalmış ama en az 6-7 tane olmalı :anneadayı:

Önce büyük parçalardan başlayın bir arkadaşın da dediği gibi onlar en kafa karıştırıcı kısmı oluyor alışverişin. Gerçi büyükler de bir bebek arabası bir de yatak oluyor. Bütçenize göre en iyisini araştırırsınız zaten. Şubat ayında her gün farklı ürünlerde indirim var ebebekte. Tavsiye ederim bir bakın.
Tekstil ürünlerini büyük alın yani yenidoğan değil de 0-3 ay alırsanız daha rahat edersiniz. Özellikle çıtçıtlı badiler küçük olunca bezden dolayı kasabiliyor rahatsız ediyor bebeği.
Bebek bezi stoklamayın kesinlikle bebeğinizin cildi karar vericek hangisini kullanmanız gerektiğini.

Bizde bebeğe cinsiyeti belli olduktan sonra önce bir don alınır :) donansın diye :) bende oğluma hemen gidip bir don bir de atlet alarak başlamıştım.. Sonra doğacağı güne göre aylarını ayarlayıp öncelikle ilk doğduğunda giyebileceği kıyafetleri alabilirsin sen de.. Yalnız çok fazla abartmadan.. 10 parçalı hastane çıkışı seti ve yanına 2 set de 5 parçalı olanlardan alsan ılk hafta için tamamdır.. Sonra önemli olacaklar çıt çıtlı atlet badiler ve patikli pijama altları.. Onlardan da 3 er takım oluştursan yetecek gibi oluyor. Birr kaç tane güzel şık üst alt ya da tulum şekilinde insan içine çıkma kıyafeti tamamdırrr :))) Bunları alırken beğendiğine göre biraz çorap ta alırsın, önlük, şapka, ağız bezi falan mutlaka karşına çıkar zaten görünce dayanamazsın :) Sonra kalınlıklarına göre battaniyeler (5 tane falan olmalı çünkü çok kullanılıyormuş), yorgan ve yastık, emzik bir iki küçük biberon ardından banyo küveti seti, şampuan seti, havlusu ve bitti sandıkça çıkan extralar.. Ama bu yazdıklarım seni baya bi oyalar ve içini rahatlatır.. Oda yapacaksan araştır hep ama 28. haftada falan yapınca iyi oluyor.. Bi yandan eşyaları da hazırlanmış oluyor yıkayıp ütüleyip koyuyorsun ve kalan eksikler kendiliğinden ortaya çıkıyor.. Onları da hazırlayınca benim gibi bekliyorsun.. Bugün 38+6 ama hiç bir belirti yok hala.. Ama son haftalara gelince anlıyorsun ki hiç birşey hazır olmasa da olur yeterki salıklıca kucağıma alayım evime getireyim.. Ama insan işte dayanamıyor ve her an hazır olmak istiyor.. :nazar:

Kizlar bir sorum olacak size.
Ben sezeryan dogum yapmayi dusunuyorum.
Hastane cantasina 2 takim lohusa pijamasi koyacaktim ama biri bana sezeryandan sonra pijama giydirmeyeceklerini elbise tarzi gecelik almami soyledi.
Bir fikri olan var mi? Elbise trzi gecelikleri sevmiyorum ve rahat bulmuyorum.

Back
X