Konu sahibi eşinin maaşını bilmiyor, birkaç kez sormuş eşi söylememiş. Eşinin ailesinde kadınlar kocasının maaşını bilmezmiş (!).
Konu sahibi
G
Gizmo_2
,
-eşinin maaşını bilmiyorsun
-krediye ne kadar veriyor bilmiyorsun
-ekstra harcaması var mı bilmiyorsun
Tüm bunlar yetmezmiş gibi eşin sana maaşını ne yaptın diyebiliyor ama sen diyemiyorsun. Sence de burada acayip ters garip bir durum yok mu?
Eşin senin ne kadar maaş aldığını biliyor mu? Biliyorsa neden söyledin?
Ev harcamalarını neden tek başına sırtlanıyorsun? Ne lazımsa yarısını söyle eşine, gelirken alsın.
Ehliyetin yok mu? Neden sadece eşin kullanıyor arabayı?
Eşim her ay ne kadar maaş yattığını kuruşuna kadar söyler, ben de öyle. Evin tüm giderlerini de paramızdan karşılarız, senin benim demeyiz yani. Birimizde para kalmadıysa paylaşırız hemen ya da eşim ben çekerim der elindekini bana verir. Bak biz böyle yapıyoruz demek için söylemiyorum (böbürlenmek vs değil yani), bence böyle olmalı. Kim de varsa olmayana vermeli.
Bir iş arkadaşım vardı, eşi avukattı kendi bürosu vardı. Ne kadar kazandığını bilmezdi ama eşi de onun ne kadar kazandığını bilmezdi. Ortak harcadıkları belli şeyler vardı, eşinin karşıladığı belli şeyler vardı. Onun dışında kadın maaşını istediği gibi değerlendirirdi. O zaman bana çok garip gelmişti yaptıkları ama kkyı okudukça o kadar da garip bulmuyorum, daha garipleri var çünkü...
Bence eşinizle düzgünce konuşmalı, maaş işini netleştirmelisiniz. Allengirli bir durum var gibi duruyor çünkü. Maaşının hepsini krediye vermesi pek mümkün değil. Söyleyen de olmuş zaten yukarıda. Eğer gene söylemiyorsa, size danışmadan hareket ediyorsa siz de ona göre davranırsınız zaten.