Neyi saklıyor sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

portakalfidani

⛈⛄️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
135
685
18
Bugün çok kafama takılan bir şey oldu. Nişanlım normalde kredi kartı falan asla kullanmaz. Askerde bildiğiniz üzere yatan bir miktar ücret oluyor her ay, taa o zamandan ziraat kart çıkartılmıştı. Sonra da iş için maaşı yatan garanti kartı.. Sadece maaşını çekmek için kullanıyordu. Bugün sabah bir baktım telefonuna mesaj geldi. Ki inanın tüm samimiyetimle söylüyorum asla ve asla şu zamana kadar telefonunu elime alıp da bakmamışımdır. Bu sefer göz ucuyla gördüm mesajı, direkt ekranda çıkınca.. telefon masadaydı.

Garanti bankasından mesaj gelmiş, “ürününüz için son ödemenizi 1-5 gün içinde acil yapınız” gibi bir mesaj. Tam okuyamadım. Ama ard arda acil ödeyiniz gibi mesajlar vardı. Demek ne kadar ay geçti de böyle mesajlar geliyor. Görünce ürün mü, ne bu hiç haberim yok dedim. Ürün değil ama öyle yazıyor nedense avans çektim iki taksit olarak ödeyeceğim söylemeye gerek duymadım paraya ihtiyacım vardı dedi. Benden hiçbir şey saklamadığını düşünürdüm.. O kadar parayı nereye harcadın dedim. (miktarı bilmiyorum söylemiyor ama az değildir bence.) Parayı nereye harcadığını da asla söylemiyor. O kadar ısrarla sordum ki bir kelime bile alamadım ağzından.

Dediğim gibi kart işlerinden çok uzak olan biriydi. Bir de garantiden gelen mesajda “gecikmeli ürün” gibi şeyler yazıyordu. Bunlar ne demek oluyor? Bilginiz var mı? Çözemiyorum şuan ne olduğunu. ve sakladığı için üzüldüm.. Sizce haksız mıyım? Gerek yoktu ki söylemeye diyor, sende bütçeni paranı kart işlerini söylemek zorunda değilsin diyor.

Bankacıyım belli ki nişanlınız bankadan bişey kullanmış (kredi, ek hesap, kredi kartı) bunlarda ödemediği için gecikmeye girmiş ve banka doğal olarak mesaj atıyor gecikmedesin öde diye yani yanlış fln gelmez o mesajlar söyliyim ben size

Bence maddı durumlarınızı bılmenız gerekıyor.Belki yuklu bi borç?Nerden bıleceksınkı?

Ben şeffafliktan yanayim acikcasi.
Simdi burada kari koca olup ayri butceleri olan, esinin ne kazandigini bile bilmeyen sadece harclik alan ya da ev arkadasi gibi ortak gider karsilayip geri kalan parasal kisimda birbirinden haberi olmayanlar da var. Bu tamamen sizin isteginize kalmiş.

Ben boyle biriyle evlenmeyi iki kez hatta uç kez dusunurum. Gizli sakli seyleri sevmem, para konusu da ozellikle acik olmali.

e söylemiş ya nakit avans çektim, paraya ihtiyacım vardı diye. neyine takıldınız ki bu kadar? ben eşime bile sorma gereği duymuyorum borcunu harcını.

Belki birine borç vermiştir söyleyemiyordur ürün dediği ek hesaptır maaş arkası dediğimiz şey onların limitini yukseltmedigin sürece düşük oluyor 500 tl 1000 tl civarı

Ben çalışmıyorum fakat eşimin para konusunda herşeyini biliyorum mobil bankacılık şifrelerine kadar... Bir de bırak öyle yüklü miktarı falan karakolda yediği yemeğin bile parasını kendisi söyler bak bugün de şu kadar harcadım şunu aldım gibisinden. Ha bu evlenmeden önce edindiğimiz bir sorumluluk tabi. Evlendikten sonra kesinlikle huy değişmiyor. Bence siz fazla resmi takılıyosunuz nişanlılık döneminde böyle yapan evlenince daha başka türlü şeyler saklayabilir tabi herkesin kendi fikridir kendi yaşantısıdır. İstediğiniz neyse ona göre yön verin kendinize ve eşiniz olacak kişiye de aynı şekilde belirtin. Herşey neyse de aynı evin içine girince maddiyat sana ne bana ne denilecek şey mi 🙄

Eşler özel harcamalarını vs birbirleriyle paylaşmak zorunda değiller ama bu durum başka
İşin içinde banka ve kredi çekmek gibi şeyler varsa kesinlikle söylenmeli!

Gelen mesajlar hakkında bir yorumda bulunamayacağım ancak ben de çiftlerin her konuda birbirlerinden haberli olmaları taraftarıyım. Şuan nişanlıyım ve ikimiz de birbirimizin hesabında ne var cebinde ne var biliyoruz. Bence karşınıza alıp tekrar konuşun bu konunun kafanıza takıldığını söyleyin.

Bugün çok kafama takılan bir şey oldu. Nişanlım normalde kredi kartı falan asla kullanmaz. Askerde bildiğiniz üzere yatan bir miktar ücret oluyor her ay, taa o zamandan ziraat kart çıkartılmıştı. Sonra da iş için maaşı yatan garanti kartı.. Sadece maaşını çekmek için kullanıyordu. Bugün sabah bir baktım telefonuna mesaj geldi. Ki inanın tüm samimiyetimle söylüyorum asla ve asla şu zamana kadar telefonunu elime alıp da bakmamışımdır. Bu sefer göz ucuyla gördüm mesajı, direkt ekranda çıkınca.. telefon masadaydı.

Garanti bankasından mesaj gelmiş, “ürününüz için son ödemenizi 1-5 gün içinde acil yapınız” gibi bir mesaj. Tam okuyamadım. Ama ard arda acil ödeyiniz gibi mesajlar vardı. Demek ne kadar ay geçti de böyle mesajlar geliyor. Görünce ürün mü, ne bu hiç haberim yok dedim. Ürün değil ama öyle yazıyor nedense avans çektim iki taksit olarak ödeyeceğim söylemeye gerek duymadım paraya ihtiyacım vardı dedi. Benden hiçbir şey saklamadığını düşünürdüm.. O kadar parayı nereye harcadın dedim. (miktarı bilmiyorum söylemiyor ama az değildir bence.) Parayı nereye harcadığını da asla söylemiyor. O kadar ısrarla sordum ki bir kelime bile alamadım ağzından.

Dediğim gibi kart işlerinden çok uzak olan biriydi. Bir de garantiden gelen mesajda “gecikmeli ürün” gibi şeyler yazıyordu. Bunlar ne demek oluyor? Bilginiz var mı? Çözemiyorum şuan ne olduğunu. ve sakladığı için üzüldüm.. Sizce haksız mıyım? Gerek yoktu ki söylemeye diyor, sende bütçeni paranı kart işlerini söylemek zorunda değilsin diyor.
bence yüzde yüz bi süpriz hediye var. ya evleneceginiz icin altin hazirliyordur yada yilbais hediyesi flndir. bence bekle eger bisi gelmezse konuyu ac sor direk. yada ailesine yardim etmeli ve sana cekiniyordur söylemeye bazi erkekler öyledir

garanti ve çoğu banka öyle aylaaaar geçtiği için acil ödeyin demiyor, ödeme günü geçtikten 5-10 gün sonra başlıyor acil mesajları.
o nedenle aylarca ne yapmış diye düşünmeyin illa ki.
ancak ya kredili mevduat hesabı açtırmış, ya kredi çekmiş yada kredi kartı var.
ürün olarak tanımlanan başka birşey oldğunu sanmıyorum

bir de çoğu arkadaş hediye demiş ama belki ailesine vermek amaçlı kullanmıştır. bunu da düşünün derim.

Taksitli paraya urun diye mesaj atmazlar.
Söyleme geregi duymadığı sey cektıgı para degıl baska bisey.

Size suprız yapacaktır belki de, olabilir mi? Dogum gunu yıldonumu, yeniyil hediyesi vs?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X