Nıft harmony hk

KELEBEK0908

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
1.780
1.361
133
merhaba hocam,tüp bebek ile ilk denememde 2.gün tek embriyo ile 8+ 1 hamileyim ,37 yaşında ve aynı Zaman da sle hastasıyım tedavim devam ediyor herşey normal ilaçlara devam.doktorum 2 li 3 lü testlerde sapma olabildiğini,direk amniyosentezinde riski olduğunu Bebek için söyledi ,son yıllarda yurtdışında yapılan nıft ( harmony)testini önerdi ikili üçlü yerine biraz pahalıymış ama genetik açıdan önemli bir testmiş siz ne önerirsiniz?
Birde romatoloji doktorum ro pozitif olduğu için bende 16 .haftada detaylı fetal eko istedi,gerekirse benim kortiznım değişecek ve bebeğede geçecek bir kortizon verilecek.fakat kadın doğum doktorumla hafta konusunda anlaşamadılar gebeliğimi takip eden dr.erken olduğunu anca 18-22 .hafta arasında fetal ekonun sağlıklı sonuç vereceğini söyledi,romatolog ise 16. Haftada olması gerektiğini,sizden de 2.bir görüş rica ederim.
Teşekkür ederim

Bahsettiğiniz testler 10. haftadan itibaren yapılan, anneden alınan kanda bebeğe ait hücrelerin genetik yapısının incelenmesi sonucunda %99’luk doğruluk payı olan amniosentez gerekecek hastalara herhangi bir düşük riski taşımadığı için yapılmasını önerdiğimiz bir testtir. Maddi olarak pahalı bir test olduğundan dünyada bile tarama testi olarak henüz kullanılmamaktadır. Öncelikle ikili ve dörtlü testler tarama testi olarak yapılıp bunlarda bir risk saptanması halinde bahsettiğiniz testlere başvurulması daha doğru bir seçenek olacaktır. Ancak maddi olarak harhangi bir sıkıntınız yoksa ben direct güvenirlilik oranı en yüksek testi yaptırmak istiyorsanız direct bunu yaptırmayı tercih eden hastalar da bulunmaktadır. Romatoloji uzmanınıza katılıyorum bebeğiniz kalbi hem 16 hem 22. haftalarda çocuk kardiyoloji uzmanı tarafından fetal ekokardiyografi ile değerlendirilmelidir. 22. haftada bebeğinize yapılacak ultrasonda bebeğin tüm anatomisi değerlendirilecektir. Kalp anatomisini en iyi fetal eko ile uzmanı tarafından değerlendirmek mümkün olabilir. Ayrıca lupus hastalığınız nedeniyle mutlaka riskli gebelikler konusunda uzmanlaşmış bir hekim arkadaşıma takip olmanız önem taşımaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…