Nifty sonrası..

Adanali0134

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2019
299
177
33
Merhaba arkadaşlar, yine bir çıkmazla buralardayım.
İkili testimin sonucu kötü gelmişti 1/75. Değeri benden kötü olanlara iyi gelirken bana kötü gelmesi mevzusunu çözemedik, gittiğim 2 doktor fetal dna yaptır dedi, nifty yaptırdım.
Çok şükür nifty sonucum iyi geldi, bugün yeni bir doktora gittim, benim hastam olarak kötü çıksaydı ikilin, niftyden önce amniyosentez derdim dedi. Ben de ben kabul etmezdim dedim.
Gerçekten kafayı yicem. %99luk nifty değil, %65lik ikili test mi bebeğimin hayatını tehlikeye atmam için yeterli sebep oluyor?!
Amniyosentez iyi çıktı, bebeğim öldü, ne olacak? Bu doktorlar beni öldürecek. Ya da ben kalpten gidicem...

Siz niye surekli yeni doktora gidip kafanizi karistiriyorsunuz? Ben nifty sonrasi bisey yaptirmadim.. sadece afp mom baktirdim noral tup defekti var mi diye ayrica ayrintiliya girdim.. bir suru doktor arkadasim var hepsi nifty yaptirdiysan baska seye gerek yok dedi.

Çünkü devam edebileceğim bir doktor arıyorum.

Benim de doktorum nifty yaptirdigim halde neden amniosentez yaptirmadin diye tekrar içime şüphe düşürmüştü. Ben de aynen senin gibi düşünüyordum ve fazla kafama takmadım. Çok şükür sağlıklı bebeğim var. Kendi kendini yiyip bitirmek yerine bebeğine odaklan, kendine iyi bak. Allah kerim. Herşey iyi olur. Biz anneler hamilelik dönemi en hassas döneminde oluyoruz , doktorlar da tuzu biberi oluyor. Sağlıcakla bebeğini kucağına Almak nasip etsin.

Daha onceki nifty isteyen 2 doktordan birine devam etseniz.. yada hastane doktoru degilde diş hekim dedikleri muayenehane doktorlarindan bulsaniz. Onlar biraz daha ozverili oluyor.

Daha onceki nifty isteyen 2 doktordan birine devam etseniz.. yada hastane doktoru degilde diş hekim dedikleri muayenehane doktorlarindan bulsaniz. Onlar biraz daha ozverili oluyor.
Şimdi bir dünya tatlısı buldum gibi. Bakalım hayırlısı. İnsan destek istiyor, köstek değil. Ukala doktorlaeın ağzına vurup çıkasım geliyor Ünlü bir perinotologla yazıştım, nifty temiz çıktıysa takmayın, rahat olun dedi. Artık gerisi Allah kerim

Yemin ediyorum sabrımızı sınıyorlar. Perinotologda nifty temizse takma dedi. Artık takmıcam, yetti canıma.. çok teşekkürler desteğin için

Nifty yaptıranlar riskiniz neydi bende yaptırdım sonucu bekliyorum 1:137 riskim kanda risk çıktı yaş normal

Benim kadın doğumcum ikili test sonucu 1/1000 ile 1/250 arasındaysa fetal dna, 1/250’den büyük ise amniyosentez istiyorum demişti zamanında. Tüm bunları ikili testten önce konuşmuştuk. Bir seçenek de daha garanti olması açısından hiç ikili test yaptırmadan direkt fetal dna yaptırmaktı ama ben doktoruma çok güvendiğimden ve zaten onun da uygun bulması ve yönlendirmesiyle önce ikili testi yaptırmak istemiştim. Çıkan sonuç beni tatmin etti, bence bir sorun yok ama yine de istersen fetal dna yaptırabilirsin demişti doktorum 1/2400 küsür bir şeydi yanılmıyorsam ikili testin sonucu. Yaptırmamayı tercih etmiştim. Gebelik takibimi yapan doktorum perinotolog değildi, ayrıntılı ultrasonda hem kendi doktorum hem de şehrin en iyisi denilebilecek bir perinotoloğa ayrıntılı ultrasonumu çift dikiş yaptırdım, içim rahat etmişti. Ola ki çok minik bir ihtimal de olsa gözümden bir şey kaçar ki ben iki kez ayrıntılı olarak baktım demişti kendi doktorum, bir perinotoloğa da ayrıntılı ultrason yaptırmanı istiyorum demişti. Ki o söylemeden de benim düşüncem buydu zaten. Hamilelikte esas olan kendi doktorunuza güvenip -güven duyduğunuz, kafanızda hiçbir soru işareti bırakmadan merak ettiğiniz her şeyi cevaplayan, deneyimli bir doktora gebelik takibi yaptırmak çok önemli- diğer her şeye kulak tıkamak bana kalırsa. Gerekirse doktorunuzu değiştirin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle, sevgiler.

Çok haklısınız ense Kalınlığı 3 mm banada nift önerdiler yaptırfım ama yeterli değil amniyosnetezde yaptırın dediler kafayı yicem siz n’aptınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…