• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NIFTY Testi

NIFTY (Non - Invasive Fetal Trisomy ) testi yani girişimsel olmayan fetal trizomi testi, bebeğin Trizomi 21, Trizomi 18 ya da Trizomi 13 olup olmadığını, diğer yöntemlere göre daha net bir şekilde saptama imkanı veriyor. Test anneden kan alınarak yapılıyor.

Açıklar mısınız biraz. Hangi nedenlerle yapıldı vs Teşekkürler

İkili tarama sonucum çok iyi çıktı 1000 lerde. Fakat 4lü taramamda bana iki sonuç verildi.Biri bebeğin kafa çapına göre,diğeri sat’a göre. Biri 1/60 diğeri 1/370 çıktı. O an doktor odası koridorlar sessizleşti. Fakat doktorum sakince anlattı ulturasonda herşeyin güzel olduğunu ve ikili taramamın güzel geldiğini. Ama ikna olamıyordum. En sonunda verifi prenetal testi önerdi ki gelişmiş en iyi test olduğunu belirttiler. Bütün herşeyime bakıldı tüm kromozomlar,hastalıklar vs. 10. Gün elimdeydi. Hayatımın en kötü bekleyişlerinden biri oldu benim için. Sonucum iyi geldi çok şükür. Rabbim kimselere yaşatmasın çok kötü birşey :(

İkili tarama sonucum çok iyi çıktı 1000 lerde. Fakat 4lü taramamda bana iki sonuç verildi.Biri bebeğin kafa çapına göre,diğeri sat’a göre. Biri 1/60 diğeri 1/370 çıktı. O an doktor odası koridorlar sessizleşti. Fakat doktorum sakince anlattı ulturasonda herşeyin güzel olduğunu ve ikili taramamın güzel geldiğini. Ama ikna olamıyordum. En sonunda verifi prenetal testi önerdi ki gelişmiş en iyi test olduğunu belirttiler. Bütün herşeyime bakıldı tüm kromozomlar,hastalıklar vs. 10. Gün elimdeydi. Hayatımın en kötü bekleyişlerinden biri oldu benim için. Sonucum iyi geldi çok şükür. Rabbim kimselere yaşatmasın çok kötü birşey :KK43:
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Sağlıkla doğsun bebeğiniz ve dünyadaki tüm bebekler..Ben de stresteyim, araştırıyorum, önümüzdeki günlerde yaptırmayı düşünüyorum. Nerede ve kaça yaptırdınız, yurtdışına mı gitti örnekler?

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Sağlıkla doğsun bebeğiniz ve dünyadaki tüm bebekler..Ben de stresteyim, araştırıyorum, önümüzdeki günlerde yaptırmayı düşünüyorum. Nerede ve kaça yaptırdınız, yurtdışına mı gitti örnekler?

amin inşallah :emir_bebek: 16. haftamdaydım. sonuçlarım bu şekilde çıkınca hç vakit kaybetmeden yaptırdım. hatta 2 yada 3. çocuk düşünüyorum bu testten hepsinde yaptırıcam. elbette kötü bişe olsa aldırmazdım ama genede içime o kurt düştü gebelik sürecinde "ACABA" ile geçirmek istemedim olacaksada ona göre hareket eder araştırma yapardım. ben samsunda yaşıyorum. burada medicana hastahanesi yönlendirdi beni. verifi prenetal test diye geçiyor.ama bu arada başka bir prof.a daha gittim oda aynı yere yönlendirdi. dr. farkı 2750 dediler ben özel olarak 2150 tl ye yaptırdım.aynen amerikaya gitti 1 tüp kan.ben tüm herşeye baktırdım. down haricinde cinsiyet değişimleri diğer sendromlar ne varsa. inşallah bebeğin sağlıklı doğar seninde ve tüm annelerimizinde :anneadayı:

amin inşallah :emir_bebek: 16. haftamdaydım. sonuçlarım bu şekilde çıkınca hç vakit kaybetmeden yaptırdım. hatta 2 yada 3. çocuk düşünüyorum bu testten hepsinde yaptırıcam. elbette kötü bişe olsa aldırmazdım ama genede içime o kurt düştü gebelik sürecinde "ACABA" ile geçirmek istemedim olacaksada ona göre hareket eder araştırma yapardım. ben samsunda yaşıyorum. burada medicana hastahanesi yönlendirdi beni. verifi prenetal test diye geçiyor.ama bu arada başka bir prof.a daha gittim oda aynı yere yönlendirdi. dr. farkı 2750 dediler ben özel olarak 2150 tl ye yaptırdım.aynen amerikaya gitti 1 tüp kan.ben tüm herşeye baktırdım. down haricinde cinsiyet değişimleri diğer sendromlar ne varsa. inşallah bebeğin sağlıklı doğar seninde ve tüm annelerimizinde :anneadayı:
Amin inşallah. Cevabınız için çok teşekkürler. Ben de amniyosentez risklerinden korktuğumdan bu testi yaptırmak istiyorum. %99 larda başarı diyorlar. Ankarada tanınmış laboratuvalda en düşük 2500-3000 lerde. Bazı merkezler Ankarada yapıyor bazısı Amerikaya gönderiyor. Ben de sizin gibi acaba endişesi ile günlük hayatı stresli geçirmek yerine yaptırmayı düşünüyorum.

Amin inşallah. Cevabınız için çok teşekkürler. Ben de amniyosentez risklerinden korktuğumdan bu testi yaptırmak istiyorum. %99 larda başarı diyorlar. Ankarada tanınmış laboratuvalda en düşük 2500-3000 lerde. Bazı merkezler Ankarada yapıyor bazısı Amerikaya gönderiyor. Ben de sizin gibi acaba endişesi ile günlük hayatı stresli geçirmek yerine yaptırmayı düşünüyorum.

Kesinlikle stresli geçirme bebişe yansıyor. Sen kaçıncı haftadasın 10. Haftadan itibaren başlıyor testler. Sende dr mi riskli çıktı taramaların? Ama bu testlerin bian önce daha makul fiyatlara inmesi gerekiyor. Maddi durumu olmayan nice aileler var. :(

Bende yaptırdım.
veracity diye geçiyor yaptırdığım test ki zaten testlerin sadece isimleri farklı hepsi genel anlamda aynı şeylere bakıyor.Cinsiyeti bile o testten öğrendim. İkili,üçlü,dörtlü tarama testlerini yaptırmadım bu testi yaptırınca. 35 yaşındayım doktorum önerdi,güvenilirliği açısından testi yaptırmamın daha uygun olduğunu söyledi,kendisi amniyosentez yaptırmak zorunda kalmış,kesinlikle öneriyorum dedi bende yaptırdım. 2000 tl ödedim 1 hafta içinde sonuçlarım geldi,yurtdısına gönderildi benden alınan kan. Geçen hafta perintalog'da en güvenli sonuç veren test dedi,iyiki yaptırmışsınız diye de ekledi.
Riskli bir durumum yoktu sadece acaba dememek için yaptırdım. Diğer testlere gerek kalmaması da bir artıydı benim için.

Kesinlikle stresli geçirme bebişe yansıyor. Sen kaçıncı haftadasın 10. Haftadan itibaren başlıyor testler. Sende dr mi riskli çıktı taramaların? Ama bu testlerin bian önce daha makul fiyatlara inmesi gerekiyor. Maddi durumu olmayan nice aileler var. :KK43:
20 nci haftalara kadar oluyormuş bu test. Yaş riskim var. Evet, maddi olarak oldukça pahalı.

Ben 37yasindayım ikili taramayi yaptırmak istemiyorum zaten Dawn sendromu olursa dahi anne karnında müdahale edilmiyor sadece aldırma Şansın var ama.allah öyle uygun görürse onu aldirmayida istemem.ayrıntılı ultrasonda gireceğim sadece yanlış mı düşünüyorum

Ben 37yasindayım ikili taramayi yaptırmak istemiyorum zaten Dawn sendromu olursa dahi anne karnında müdahale edilmiyor sadece aldırma Şansın var ama.allah öyle uygun görürse onu aldirmayida istemem.ayrıntılı ultrasonda gireceğim sadece yanlış mı düşünüyorum

canım tamamen senin kararın bana öyle bi sonuç verilince ben yurtdışına gönderdim. acabalarla gebeliğimi geçiremezdim.elbette aldırmazdım ama en azından birşey varsa da bileyim istedim.sonuçta başka bir rahatsızlık olunca anne karnında da müdahale edilebilen tedaviler var.senin kararın hangisi daha çok içine sinerse öyle yap derim.

canım tamamen senin kararın bana öyle bi sonuç verilince ben yurtdışına gönderdim. acabalarla gebeliğimi geçiremezdim.elbette aldırmazdım ama en azından birşey varsa da bileyim istedim.sonuçta başka bir rahatsızlık olunca anne karnında da müdahale edilebilen tedaviler var.senin kararın hangisi daha çok içine sinerse öyle yap derim.
Inşallah kötü bişey çıkmaz komşumuz un çocuğuna neler dediler beyni dışarda dediler ya daha neler neler çocuk gayet iyi şuanda. Herşey allahtan .ben dr mla konuştum sadece ikili taraması yaptırmayacahim. Çünkü onda müdahale yokmuş sadece aldırma oluyormuş. Ama.sonraki testleri yaptirrim tabi.sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah önce siz sonra biz

Inşallah kötü bişey çıkmaz komşumuz un çocuğuna neler dediler beyni dışarda dediler ya daha neler neler çocuk gayet iyi şuanda. Herşey allahtan .ben dr mla konuştum sadece ikili taraması yaptırmayacahim. Çünkü onda müdahale yokmuş sadece aldırma oluyormuş. Ama.sonraki testleri yaptirrim tabi.sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah önce siz sonra biz

inşallah canım dualarım seninle.Rabbi her isteyene nasip etsin :emir_bebek::anneadayı:

ben 40 yaşındayım. doktorum 2liyle 3lüyle hiç uğraşma direkt nifty yapalım dedi. haftaya randevumuz var, nereye yönlendirirse oraya gidicem

Back
X