Kızlar benim nikahım Ankarada olacak ben istanbulda yaşıyorum ben istanbuldan belediyeden işlemlerimi hallettim nişanlım ankarada ikamet ediyor o da Ankardan işlemlerini halledip nikah günü alacak benim ankaraya nikah işlemi için gitmem gerekir mi yoksa sadece o bendeki evraklarla ( izin belgesi , nufu kayıt örneği + 3 adet resim )işlemleri halledebilir mi bilgisi olan varsa lütfen acil cevap verebilir mi?
İzin belgesiyle beraber gerekli evrakları nişanlınıza yollarsanız yeterli oluyor.Bizde öyle yaptık.Hangi belediye bakıyorsa bu işe internet sayfalarında da yazıyordur.
Benim bildiğim nikah başvurusunda iki kişininde olması gerekiyor zorunlu,hatta evrakların listesini almaya gittiğinizde özellikle söylüyor iki kişidende imza alınıyor çünkü.Başvurduğunuz belediyeye mutlaka sorun derim ben.
kızlar aklımı karıştıran bi mesele var.Nişanlım farklı bir ilçede oturuyor nikah başvurumuzu benm oturduğum ilçede yapıcaz.İstenilen evraklar nedir diye ilçemizin sitesine baktım: 5 er fotoğraf,sağlık raporu,nüfus cüzdan ve fotokopileri bukadar..burdaki yazıları okuduğumda ikametgah işte nüfus kayıt örnekleri istendiğini fln yazmışlar..bu belediyeye göre değişiyormu?nişanlımın almasımı gerekiyo şimdi farklı bi ilçede olduğu için..?