• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah sendromu :(((

deryaayred

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
33
0
36
Adıyaman
arkadaşlar düğünüm nisanda ve ben tayin için birkaç güne nikahlanacağım.ama bana bir fenalık bir sıkıntı basıyor.nişanlımı seviyorumm..ama bu sıkıntıı ne??sanki herşey bitecek çok kötü olacak gibi bir his.bir buhran bir bunaltıı ayyyy bayılacamm :(((((((((((((((( ağlayıp duruyorum yaaa:43:

Son düzenleme:
Migdenede kiramplar giriomu :) ya sacmalamazmisin ne guzel bir duygu yahu tadini cikarrr :) mutluluklar

bu neden oluyorrrr pekiii :(( terazi burcuyum ben tipik kararsızz..:((

Teraziler karasızdamı oluyordu yandım desene benimki de terazi :37:

Geçici bir şeydir sıkmayın kendinizi nikahlanıyorsunuz resmen evli bir bayan olacaksınız bu sizi geriyordur sadece :34:

bende mayıs veya haziranda evleniyorum.bu heyecanlı bir süreç tüm gelin adayları yaşıyor heyecanı, karışık duyguları.
ama bence sakin ol canım.nişanlını sevdiğini söylüyorsun.yeni bir hayat için adım atacaksınız.
heycanlan ama böyle kendini üzme ve sıkma.

canım, nikah arifesinde, bu "bir derdim var" bölümündeki eşleri okursan korkarsın tabi... Dua et, hayırlısını dile, sakin ol....

insan geleceğinde ne yaşayacağını bilemiyor. sen iyi ol, elinden geleni yap, tevekkül et. geri kaderindir... ama nikah arifesi korkutma kendini. ben kına gecemde saatlerce ağlamıştım :) korkunun ecele faydası yok..

herşey güzel olsun.... sevdiğine kavuşuyorun orayı düşün.

şimdi sen tayin için yer değiştireceksin ya
evvela yeni bi çevre
sonra nikahlanman gibi yeni bir durum hayatında
bunlar seni biraz germiş korkutmuş sanırım

bende nisanda istanbula geldim tayin alarak
nişanlım burda diye
ailemle beraber ev tuttuk 3 ay kaldık
tabi bu arada yeni çevreme ve işyerime de alışmış oldum
3 ay sonrada nikah yapıp evlendim.

bende benzer şeyler yaşadığım için durumunu anlıyorum
ama ben sıkıntı yapmamıştım çok fazla
hatta tatlı heyecanlar yaşamıştım yeni ortam yeni çevre falan diye
nikahtanda korkma
evet insan herşeyin iyi olması için, güzel olması için çabalar ama bi yere kadar. sonrada
MUTLULUK ALLAH'TAN...
bunu sakın unutma
sırtını Allah'a daya.:34:

cnm öncelikle sunu unutma. bunlar senin en güzel günlerin hiç bir seyi sıkıntı yapma mutlaka esyan geldiğinde evin temizlenirken yerleşirken sorunlar olucak ama güül geç en güzel günlerinde bunlara takılma. ilerde gülerek hatırla. ben öyle yaptım cokda mutluyum cnm

bende geçen sene bu aralar tayin için yapmıştım. ama tayin isteyemeden ayrıldım. nikahtan 2 hafta sonra..
kimseye tavsiye etmem. illaki benimki gibi olacak diye bişey yok. inş sizinki ebedi olur.
ama ne olur ne olmaz demekte fayda varmış. düğünü haziranda yapabilrdin.
neyse artık evleniyosun. mutluluklar..

nikah seni niye bu kadar gerdi anlamadım.yoksa nişanlın doğru kişi değil mi.nişanlınla sevgilimiydiniz yoksa görücü usülü mü oldu.eğer görücü usülüyle olduysa bu nikah stresinormal.birde bizim buralarda nikah tuttu derler.sorumluluk alıyorsun ve yeni bir hayat kuracaksın ya bu korkutur anlamında.inşallah olmaz ama ya ayrılırsak nikahta yaptık diye korkarsın.nişanlın nikahıda yaptı rahatlar diye korkarsın.bunlarda geçer.kafana takma.attığın o imza sana her zaman mutluluk versin.kendini yiyip bitirme.zamana bırak.hepimiz sevsekte evlenerek hayatımızla bir nevi kumar oynuyoruz.her şey senin için güzel olacak.

Emin olabilirsin canım bu nikaha 1 hafta hala her genç kızın yaşadığı bir duygu :) ama nikah günü geçiyor merak etme..biz eşimle körkütük aşık evlendik çok şükür kaç senedir hala öyleyiz buna rağmen ben nikaha 1 hafta kala sanki bunalıma girdim napıyorum ben noluyoruz oldum o kadar aşık olmama sevmeme rağmen anneme söylediğimde herkezin başına gelen birşey merak etme dedi gerçektende öyle oldu nikah günü hatta bir gün önce herşey geçti sadece şaşkınlık vardı sonrasında ise sadece mutluluk ve huzur :) Boşa olduğunu anlayacaksın hiç düşünme ve tadını çıkar gelecek güzel günlerinizin hayalini kur çünkü bu dönem o kadar güzel bir dönemki ama malesef telaşla stresle geçiyor birdahada o günler geri gelmiyor,doya doya yaşa ve mutlu ol.Allah mesut etsin canım

Sizi endişelendiren nikah değil, nikahın apar topar olması olabilir. Şöyle bir bilgi vereyim eş durumu için aylar öncesinden nikah yapmanıza gerek yok. Eş durumu tayinlerinden 1 gün önce evlenseniz dahi mebbis e işlettiğiniz takdirde sorun olmaz. Üstelik eş özrü ağustos ayında oluyor eğer öğretmenseniz tabi. Mutluluklar dilerim..

Canım bu hissettiklerin hemen hemen herkesin yaşadığı şeyler. Bende yeni evliyim. Düğün günüm belli olduğunda, içim daraldı, nefes alamadım. Korku ve kaygılarım arttı. Sonra bu durumun geçici olduğunu çevremden hep duydum. Çok düşünmemeye gayret ettim. Kendimi bunaltmamaya. Çünkü ister istemez insan çok sıkılıyor, bunalıma giriyor. Her ne kadar sevdiğimizden emin olsakda, bir tarafımız hep karamsar ve kaygılı. Çok düşünmemeye gayret et, gözünde büyütmemeye çalış. Geçiyor.

cnmm cok normal sakın bu vesveselere kulak verme.Kendı kendını uzersın yenı evlıyım bende evlenecegım gun kuafore gıderken neredeyse vazgecıodum:1: ne kadar komık dımı :1:ondan oncesıde hep sınırden tartısıoduk esımle takılma bunlara gecıcek meraklanma ;)

benim de nikahım beş gün önce oldu. ve ben bi psikolog olduğum için seni çok iyi anlıyorum. hayatımızda önemli değişiklikler olacağı zaman bilinçaltımız böyle bir refleks gösteriyor. kesinlikle doğal bir durum. ilişkini gözden geçir. herşey yolundaysa eminsen, sadece yeni hayatına karşı bi merak iyi olurmu diye bi tereddüt olduğunu anlayacaksın ki bu tarz düşünceler çok normal sonuçta ömrünün geri kalanını değiştiriyosun. sakince düşündüğünde bu duruma alışacak ve nikahın olduğu andan itibaren de artık evli olduğunu düşünüp tadını çıkaracaksın. ne zaman istersen sohbet edebiliriz. içini ferah tut ve her zaman iyi olacağını düşün. yüzünden gülücük eksik olmasın canım:))

Back
X