- 13 Ekim 2016
- 3.680
- 6.546
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anneniz haklı eninde sonunda bunu bir yerde kullanacak yeri gelecek kocanız.
Müslümanların evliliğini zinadan ayıran tek şart evlendiklerinin ilanıdır. Bu illan düğünle ilan edilmek zorunda değil ama nikah da olsa sizi insanlar nişanlı olarak biliyor şu anda dini nikah da yapsanız ilan etmediğiniz sürece yani herkes sizi nişanlı bildiği sürece dinen evli sayılmazsınız. Bugün ayrılmak isterseniz nikah iptali davası açarsanız neden çünkü yasalar da ilanı önemsiyor. İlanın en bariz ispatı da düğün yapımıdır. Aileniz de Müslüman olduğu için böyle düşünüyor ateşle barut misali sizden bu istekte bulunuyor yorum yaparken inancını yaşamak isteyenlere saygı duyulması lazım ama inandığı gibi yaşamayana duyulan saygı inandığı gibi yaşamaya çalışana yok malesef.
Bende böyle düşünüyorum. Yapılan yorumların gazına gelipte ailenizin kalbini kırmayın. Düğün olduktan sonrada karışacağını sanmıyorum. Bir çoğumuzum ailesi sizinki gibi. Evliyim de evliyim , 1 ay sonra evli ol ne olacak ki.Ben de eşimle nikahı ayrı düğünü ayrı tarihlerde yaptım
Böyle konularda biraz sabır gösterin, ailenizin içine sinsin bırakın, koca kaçmıyor ya.
Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak
Bende böyle düşünüyorum. Yapılan yorumların gazına gelipte ailenizin kalbini kırmayın. Düğün olduktan sonrada karışacağını sanmıyorum. Bir çoğumuzum ailesi sizinki gibi. Evliyim de evliyim , 1 ay sonra evli ol ne olacak ki.
3 gün önce bir haber vardı "kınadan dönen çifti ölüm ayırdı" diye. Aydında düğün/kınalarını yapmışlar, Bursaya kendi düğünleri için giderken damat vefat ediyor, gelin yaralı (cuma günü düğünüm var, çıkabilir miyim diyormuş yazık)
Bence anneniz böyle şeyleri duyup etkileniyor olabilir.
Allah korusun, dünyanın bin türlü hali var.
O kadar beklemişsiniz, 1 ay daha bekleyin ne olacak...
Mutluluklar dilerim.