• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikahım oldu ailem halen eşimle görüşmeme izin vermiyor

düğünümden 10-20 gün sonra mı ne hamile kaldım, çocuğum da tam 40 haftalık vaktinde doğdu buna rağmen "bunlar evleneli kaç ay oldu" diye parmak hesabı yapan bile oldu. düğünde hamilelik sorunları yaşasa ýa da erkenden doğum yapsa kendi de rahatsız olur bence (çocuk bile yaparım diyenler için söylüyorum)

Yok artık resmi nikahlı kocan annen ne hakla hala karışıyor ki. Al cüzdanı eline göster yanında kocan varken başkasını mı çağırıp iş yaptıracaksın. Dini nikahı aşırı önemsiyor gibi madem öyle düğünden önce dini nikahta yapın zaten resmi nikahla evlisiniz. Bu gidişle evlenince de size karışır

:KK14:gelin ata binmiş ya nasip demiş...boşa kasmayın, belli ki toxic bir anneniz var, görüşmeyi tamamen kesemeyecekseniz itaate devam edin, aksi takdirde olan size olur.Tecrübeyle sabittir

Müslümanların evliliğini zinadan ayıran tek şart evlendiklerinin ilanıdır. Bu illan düğünle ilan edilmek zorunda değil ama nikah da olsa sizi insanlar nişanlı olarak biliyor şu anda dini nikah da yapsanız ilan etmediğiniz sürece yani herkes sizi nişanlı bildiği sürece dinen evli sayılmazsınız. Bugün ayrılmak isterseniz nikah iptali davası açarsanız neden çünkü yasalar da ilanı önemsiyor. İlanın en bariz ispatı da düğün yapımıdır. Aileniz de Müslüman olduğu için böyle düşünüyor ateşle barut misali sizden bu istekte bulunuyor yorum yaparken inancını yaşamak isteyenlere saygı duyulması lazım ama inandığı gibi yaşamayana duyulan saygı inandığı gibi yaşamaya çalışana yok malesef.

Nikah iki şahit önünde yapılır ki bu ilandır

Nikah iptali falan olmaz bildiğiniz boşanma davası açılır

Attigin her adimi annene anlatiyorsan evlendiginde de bu boyle olacak demektir. Pisirdigin yemege kadar hesap soracaktir.
Nikah anneni baglamiyor anladigim kadariyla. Oysa su an anlasamasaniz ( Allah korusun da) ayrilmaniz cekismeli dava ile olur. Artik nisanli degilsin evlisin. Annen sacmalamis.
Eve esyalar icin gelen adama imam nikahiniz yok eve koyma demis. Ben evi tasirken nakliyecilerle de imam nikahim yoktu. O ne olacak simdi? Sacmalamis. Nisanliniza da potansiyel sapik muamelesi yapmis. Su an adamla beraber olsan da olmasan da hukuken karı kocasiniz.

Ben de eşimle nikahı ayrı düğünü ayrı tarihlerde yaptım
Böyle konularda biraz sabır gösterin, ailenizin içine sinsin bırakın, koca kaçmıyor ya.
Bende böyle düşünüyorum. Yapılan yorumların gazına gelipte ailenizin kalbini kırmayın. Düğün olduktan sonrada karışacağını sanmıyorum. Bir çoğumuzum ailesi sizinki gibi. Evliyim de evliyim , 1 ay sonra evli ol ne olacak ki.

Kızlar bu hafta içi nikahim oldu. Ailemden farkli bir şehirde nişanlim ve benim gorev yaptığım şehirde oldu nikah aileler gelmedi.Nisanlim bir ilçede ben farklı ilcedeyim.Arada 1 saat yol mesafesi var.Dün benim bekarlik esyalarimi satmaya eve nisanlim geldi.Hatta camasir makinesi tv unitesi gibi seyleri beraber söktük .Aileme goncericegim bekarlik esyalarimi da .Benim bulunduugum ilceden kamyonet taşımaya adam bulmak icin geldi.Bugün annem başladi kizmaya siz daha evli degilsiniz dügun olmadi hemen evli moduna girdiniz. Imam nikahiniz yok evine girip cikmasin.Keyfinden girip cikmiyor dedim esyalar icin girdi. O olmadan sen nasil hallediyorsan biseyleri yine hallet oyle diyor. Ben tamir isi felan olunca arkadasimin esini cagirirdim ya da okuldan bi erkrk hocayı. Öyle yap diyor. Ögretmenim kizlar ben görevlendirme esimin oldugu ilceye gidicem.Ama seminerlere haftada bir gun gibi gidiyor köy ogretmenleri köye vermisler yine beni.Annem kendi oldugun ilçede bir arkadasinda kal haftada bir gun nişanlinin ilcesine git.Ayni ilcede kalma onunla diyor.Kalsam da ayni evde yasamicaz zaten ben ogretmenevinde kalicam o kendi evinde.Ve saat 8.30 seminer başlıyor ben gitmek icin sabah 6 7 gibi kalkip gitmem gerekiyor.Kizlar ne yapmam lazim nasil davraniyim ne konusayim annemle düğün ekimin sonunda olacak

Arkadasinin eşi yada öğretmen arkadasin ile dini nikahin varda onlara haram yok mu?
Annende ayri bi tuhafmis..

Basliga istinaden soyluyorum, nikahli esinizle gorusmek icin ailenizden izin mi alacaksiniz?

Bende böyle düşünüyorum. Yapılan yorumların gazına gelipte ailenizin kalbini kırmayın. Düğün olduktan sonrada karışacağını sanmıyorum. Bir çoğumuzum ailesi sizinki gibi. Evliyim de evliyim , 1 ay sonra evli ol ne olacak ki.

evet bu genelde olan bir adet

isteyen düğünü bekler de bunda bir gariplik de yok

aslında konu sahibinin beklememek gibi bir düşüncesi de yok

ama annesinin evdeki işler için okuldan bir adamı eve çağır eşini eve çağırma sözüne aslında tepki

yani anne diyor ki nikahınız var diye aynı eve girerseniz duramazsınız

adamın çalıştığı ilçeye gitme sen diğer ilçede arkadaşında kal git gel yap

bırak aynı evi aynı ilçeye gitsen dahi olmaz

burada rahatsız eden insanların sanki tek kriterleri sevişmekmiş gibi yaklaşan anne, nasılsa nikah var diye kızı zorlayacak eş imajı çizmesi

ekim sonu düğün varmış olursa olmazsa ne olacak

lakin konu sahibi, öğretmensiniz yani okulların Eylül de açıldığını, bu nedenle aynı ilçede çalışmak için okul açılmadan harekete geçmek gerektiğini vs biliyorsunuz ki nikahı yaptınız

düğün neden ekim sonu

koca tatilde yapsaydınız düğünü nikahı hem siz hem aileniz rahat ederdi

genelde öğretmen düğünleri ya hazirandaki seminer döneminde ya da Ağustos sonu Eylül başı yapılır eğer çalıştıkları yerde yapılacaksa

yok başka şehirde yapılacaksa da ya yaz tatilinde ya ara tatilde yapılır ki bu tayin vs işleri sıkıntıya girmesin

ailenizi tanırken bu aksiyona neden girdiğinizi, Ekim sonu gibi bir zamana neden düğün organize ettiğinizi de merak ettim

bu arada umarım 29 ekim görevi de vermezler ikinizden birine

Siz de adamdan nisanlim diye bahsediyorsunuz farkinda misiniz o sizin nişanlıniz değil, eşiniz.

3 gün önce bir haber vardı "kınadan dönen çifti ölüm ayırdı" diye. Aydında düğün/kınalarını yapmışlar, Bursaya kendi düğünleri için giderken damat vefat ediyor, gelin yaralı (cuma günü düğünüm var, çıkabilir miyim diyormuş yazık😥)

Bence anneniz böyle şeyleri duyup etkileniyor olabilir.
Allah korusun, dünyanın bin türlü hali var.

O kadar beklemişsiniz, 1 ay daha bekleyin ne olacak...

Mutluluklar dilerim.

ben bu hikayeden tam tersi etkilendim ya,

dusun biri var hayatimda, seviyorum, seviliyorum, ayni yataga yatip sabah onunla uyanma sansim da var,
ama elalem ne der diye erteliyorum,
sonra adam oluyor.

sevdigimiz birisi olunce bize kalan anilar olmuyor mu,
firsat varken hayati yasamali.

Back
X