Ya biz zaten birlikte yasiyoruz, bulundugumuz ulkede cok normal bir sey hatta ilk birlikte yasamayani garipsiyorlar... Ama evlenince rahatlayacagiz tabii sonucta benim ailem Turk her ne kadar annem babam benim kararlarima saygi duysalar da. Yani bizim icin resmi nikah formaliteden ibaret, asil onemli olan dugun o da askimizi tum sevdiklerimize duyurmak ve toplumsal kabul icin...Bizim tanidik nikah yapti hollanda icin. 2 sene gecti gidemedi adam mi salladi artik bilemiyorum. Boşandi. Herkes boşandi gozuyle bakti sonra. O da adami 3 ayda tanidi nikah kiydi. Guveniyorsaniz kiyin nikahi. Herkesin bilmesine de gerek yok.
Kacan bir arkadas vardi nikah kiymişlar kimsenin haberi yok. Konustular nikah yetkilisiyle bir nikah daha kiyildi
Ya biz zaten birlikte yasiyoruz, bulundugumuz ulkede cok normal bir sey hatta ilk birlikte yasamayani garipsiyorlar... Ama evlenince rahatlayacagiz tabii sonucta benim ailem Turk her ne kadar annem babam benim kararlarima saygi duysalar da. Yani bizim icin resmi nikah formaliteden ibaret, asil onemli olan dugun o da askimizi tum sevdiklerimize duyurmak ve toplumsal kabul icin...
Evet aslinda neden kafaya takiyorum ki... Birlikte yasadigimizi da kimse bilmiyor annem babam ve birkac yakin arkadasim haric. Nikahi bilmeseler de olur dugunde sembolik nikah yapariz boylece kimse sorgulamaz bile.O zaman sorun ne elaleme ne. Kıy gitsin.
Bizimde evimizin işlemlerinden dolayı düğünümüz nikahtan 5 ay sonra oldu. Ben bu 5 ayda hayatıma babamların evinde nişanlı olarak devam ettim.Selam kizlar, 6 yillik erkek arkadasim ile nisanlandim, yurtdisinda yasiyoruz. Biz nikahi hizli yapmak istiyoruz zira nisanlimla evlenince bana kalici oturma izni verilecek ve yasadigim ulkenin vatandasligina bir adim daha yaklasacagim.
Ama su anda ne isten izin ne de maddi acidan dugun yapmaya musait degiliz ve guzel bir sey planlamak icin en az 1 yil lazim. Ailem de bana katiliyor ve resmi nikahi bu yil dugunu seneye yapma fikrini destekliyorlar. Ancak benim merak ettigim bu insanlar tarafindan normal karsilanir mi? Vize veya tayin sebebiyle erken nikah kiyan cok duyuyorum ama arayi fazla sogutmuyorlar en fazla 3 ay. Benim gibi nikahi erken yapanlar bunu acikca herkese soyluyorlar mi?
Bir de dugunde sembolik nikah kiymak mumkun mudur?
Ya biz zaten birlikte yasiyoruz, bulundugumuz ulkede cok normal bir sey hatta ilk birlikte yasamayani garipsiyorlar... Ama evlenince rahatlayacagiz tabii sonucta benim ailem Turk her ne kadar annem babam benim kararlarima saygi duysalar da. Yani bizim icin resmi nikah formaliteden ibaret, asil onemli olan dugun o da askimizi tum sevdiklerimize duyurmak ve toplumsal kabul icin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?