Nipt testi ve amniyosentez sonucu down sendromu gelenler

bulut15

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2025
8
0
1
36
Merhaba. 24 Haftalık gebeyim. Nipt testi ve amniosentez sonucu down sendromu riski geldi. Ama ultrasonda hiçbir belirti yok. 5 tane ayrı ayrı doktor muayene etti. Bu şekilde olup sağlıklı doğum yapan var mı acaba?

Amniyosentez bir tanı testidir, sonucu down sendromu yönünden pozitif mi geldi? Doktor size açıkladı mı durumu ?

Pazartesi netleşecek ama doktor kötü sonuca kendini hazırla büyük ihtimal sonuç kötü dedi. Raporda diğer doktorun onayı olmadığı için kesin bilgi veremediler ama laboratuvarda çalışan kişi de sonuç sıkıntılı dedi.

Doktorun değerlendirmesi en doğrusu ama Amniyosentez sonucu kesin değerlendirme diye biliyorum. Ultrason da bazen down olduğunu anlamıyorlar, insanlar test yaptırmadığı için doğumda ya da doktorun şüphesi ile doğumdan sonra yapılan genetik teste öğreniyorlar.

Doktorun değerlendirmesi en doğrusu ama Amniyosentez sonucu kesin değerlendirme diye biliyorum. Ultrason da bazen down olduğunu anlamıyorlar, insanlar test yaptırmadığı için doğumda ya da doktorun şüphesi ile doğumdan sonra yapılan genetik teste öğreniyorlar.
Evet ama literatürde bu şekilde olup sağlıklı doğum yapanlar da olduğu için merak ettik açıkçası.

Evet ama literatürde bu şekilde olup sağlıklı doğum yapanlar da olduğu için merak ettik açıkçası.
amniyosentez sonucu hayalı çıkan duymadım , çünkü tanı koymak için yapılan bir test. Ama yaparken işlemin doğru yapılması veya alınan örneğin incelenmesi sırasında bir hata varsa olabilir belki. Doktorlar inceleyip cevap verecektir size , hayırlısı olsun.

Back
X