nipt testi yaptiran var mi?

panda36

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
17
14
3
46
merhaba,bugun 1/236 ile bebegimin down sendromu risk grubunda oldugunu ögrendim,doktor amniyosenteze alternatif yeni bir test oldugunu söyledi,sadece koldan verilen kanla yapiliyor,güvenilirlik garantisi verdi,böylece amniyosentezin yaratabilecegi riskleri de almam gerekmeyecek ama karar veremiyorum,içime sinmiyor,fiyati da çok pahali acaba bu yüzden mi öneriyolar,açikçasi bazi doktorlarin hamile kadinlari baski altina alip bu kadar korkutmasi da tiksinti verici,butun bunlarin arkasinda rant derdi mi var bilemiyorum,ne kadar test o kadar çok para,sorular sorular...

Ben yaptirdim fetal dna testini.sonuc bekliyorum. Guvenilir oldugunu bir cok makalede okudum.Ama tarama testlerini tapan drlara ben de guvenmiyirum 2 li 3 lu 4 lu gereksiz bence.Risk 5000 de 1 olsada var sonucta.Bu yuzden direk bu fetal dna testi daha mantikli bence.

merhaba benim riskim 1/203 çıktı dr aminosentez yada bu testi önerdi çok pahalı dedi ben ikisinide ret ettim dr baya surat etti hatta laf etti bilemiyorum herşey paraya dönmüş vaziyette çok okudum hiç risk çıkmayanlarda da bebeği sendromlu doğan var mesela.

maalesef sorgulayan,arastiran,kendi iç sesi olan kadinlara laf ediyolar,hani sen tip bilimine kafa mi tutuyosun gibilerinden,bilime neden kafa tutalim,uygulayicisina güvenemiyoruz sadece,sahsen ben öyle bir doktora düstüm ki,sanki karsisinda bir insan yok,gütmesi gereken bir koyun var ama 500 euroluk testten bahsederken gözleri isil isil parliyor,hipokrat yemininin yerinde yeller esiyor,velhasil saglik sisteminin de içine etmisler,bu yuzden kendimizi kaosa sokmayalim içimizi ferah tutalim,bende bariz bir sorun olmadiktan sonra amniyosentez yaptirmama karari aldim,kan testine güvenecegim,hepimizin yolu açik olsun

Evet maalesef rant var. Zaten eski doktorumun masasindaki harmony brosurleri beni kuskulandirmisti.. Ozele gidiyorsan paran vardir ve tipis tipis butun bu tesleri yapicaksindir zihniyeti mevcut. Eski doktorumunda tutumu gayet pazarlamaci gibiydi. Amniyosentezi kotuledi! Harmony'i sadece ovdu! oyle bir psikolojiye koydu ki pek secenek birakmadi, ama doktorumu degistiricegimi hesaba katmamis olucak kendileri.. nitekim oylede yaptim, diger doktoruma gittigimde bebegi yarim saat inceledi ve hic bir bulguya raslamamasina ragmen iciniz rahat edicekse amniyosentez yapalim dedi.. amniyosentez ayrica korkulucak kadar zor bir islem degil.. zaten topu topu iki uc dakika suruyor.. cok sukur bir SIKINTI cikmadi islem esnasinda, simdide sonuclari bekliyorum iste..

Arkadaşlar nipt testini kaçıncı haftada yaptirdiniz benim 14+4e denk gelecek de yaptırdığım gün geç mi acaba diorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…