• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak ve sonrasındaki saçma olaylar

Kızlar selam biraz uzun olacak ama lütfen okuyun. 27 yaşındayım 18 yaşımdan beri bir ilişkim vardı lisede tanıştık. Çok seviyordum onunla olmak vakit geçirmek çok hoşuma gidiyordu onun için çok şeyden vazgeçtim. Ben şehir dışında üniversite okuyordum o okumadı okulum bitti geri memleketime döndüm mimarım bir iş kurma sürecine girdim ve o sırada erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti ben de kabul ettim. Her şey çok güzeldi çok mutluydum o da kendine bir iş yeri açmıştı her şeyi düzene oturtmuştuk daha sonra nişanlandık ve nişandan 7 ay sonrasına da düğün tarihi aldık. İlk aylar yine her şey çok güzeldi eşyalarımı aldım çeyizimi hazırladım çok heyecanlıydım. Aramızda da problemler oluyor ufak tefek ama bir şekilde hallediyoruz. Her neyse sonra aramızda ciddi bir problem yaşandı konu kıskançlık ama hiç olmayacak bir kıskançlık hani şöyle söyleyeyim kıskandığı kişi 17 yaşında bir çocuk aile dostumuzun çocuğu ve çocukla hiç iletişimim yok sadece sosyal medyada takip ediyor olmam problem. Bu arada zaten hep kıskançtı ben 1 tane bile erkek takip etmedim şimdiye kadar hiç erkek arkadaşım olmadı sınıf arkadaşlarımla dahi hiç tanışıp konuşmadım ama hiç problem etmedim. Bu olaydan sonra benim kafamda çok soru işareti oluştu kendine her şeyi hak görüp beni kısıtlayan biriydi kendi arkadaşlarıyla tatile giderdi ama benim gitmem söz konusu bile olamazdı. Bu dönemde bir de benim kardeşim üniversite kazandı annem ve babam çalıştığı için kardeşimi kazandığı şehire yerleştirmeye ben gittim. Ben kardeşime çok bağlıyım o yüzden onun evden gidiyor olması beni zaten çok üzüyorken bir de nişanlım durmadan ‘kardeşin yüzünden evimizin tüm işlerini ben hallediyorum, ailenin hiçbir şey umrunda değil, gelip eve bile bakmadılar eşyalara bile bakmadılar, senin kardeşinin yerleşme derdi yüzünden benim evimin eşyaları özensiz seçildi, ailen seni hiç sevmiyor hiç seninle ilgili değiller’ gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı sırf kardeşimi yerleştirmeye başka şehire gittim ve 5 gün kaldım diye. Halbuki kendisi de 1 hafta öncesinde annesiyle tatile gitmişti sırf annesinin canı istiyor diye. Bir de mesela ben aileme yakın bir yerde bir mimarlık ofisi açtım çünkü o civarda çevremiz çok maddi dönüşü daha iyi olacaktı. Nişanlım ve annesi bu durumdan rahatsız oldu nişanlım işte uzak olacak ben nasıl gelip gidicem dedi annesi de öğlenleri oğlum yemek bekler uzak olur gelemez tarzı şeyler söyledi çok rahatsız oldum. Daha bu tarz başka olaylar da oldu ve ben çok soğudum korkmaya başladım evlenirsem beni her anlamda kısıtlar gibi geldi kardeşimi bile sayılı görebilirim ailem evime gelse rahatsız olur gibi hissettim. Bu süreçte zaten ailem de ondan çok soğudu. Bir de benimle ve ailemle ilgili her şeyi annesine anlatıyordu her kavga edişimizde annesi beni arayıp işte fevrisiniz alttan almıyordunuz tarzında şeyler söylüyordu bu da beni rahatsız etti ikisi sürekli dedikodumu yapıyor gibi hissettim. Sonuç olarak benim düşünmekten psikolojim çok bozuldu ve düğüne 20 gün kala nişanı attım. Bu süreçte tabii ki hep olduğu gibi nişanlım sürekli beni ve ailemi suçlamaya devam etti. Ailem kesinlikle barışmamı istemiyor onun ailesi ise barışalım istiyor. Annesi evdeki eşyalar kalsın dediği için ben ailemi bir şekilde ikna ettim ve eşyalarımızı toplamadım. Arada bir de eski nişanlımla konuşuyoruz o da sözde barışmak istiyor ama burnundan da kıl aldırmıyor ben suçluyum hep. Evi bozmadığımız için kirası hala ödeniyor geçen gün ben kendisine kirayı sırayla ödeyelim en azından hepsi sana yük olmasın dedim. O da gerek yok düşünmene sevindim dedi. Bugün telefonla konuşurken laf arasında bana birden kira geldi haberin olsun dedi ben de tamam öderim dedim o da aidatıyla beraber yalnız dedi evi senin hatrına kapatmadım bana kalsa çoktan o eşyaları alır atardım nişan attığın gün dedi. Sonra şaka yapıyorum alınma falan dedi. Ama ben kendimi çok kötü hissettim kızlar yani evi annesi bozmak istemedi en başta ve bana şuan para lafı yapılıyor gibi hissettim. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bu nasıl bir saçmalık adamdan korkunuza ünv hayatınız sınıftaki erkeklere selam vermekten korkarak geçmiş,o tatillerde Fink atarken size ananızın dizi layık görülmüş.Hem çalışıp hem adamın öğlen gırtlağına girecek yemekten sorumlu bakan ilan edilmişsiniz.Ailenize edilen hakaretler Yarabbi Şükür kıvamında sindirtilmiş.Birde nişan attım bitti dediğiniz halde o ev öyle düzenli bırakılmış neden kv yüksek Sultan öyle emretmiş siz ve aileniz tebaası olarak Emre itaatsizlik yapamazsınız.Aman uzatmayın da evlenin adam şimdi bir kız bulur eve atar aman diyim başı yanar kızın.Siz en azından adamın ne mal olduğunu bile bile çekiyordunuz iletişimi koparmıyorsunuz çünkü canınıza susadınız, gidin evlenin aklınızda duracağına yaşayın görün.....

O ev hala niye duruyor niye kirası ödeniyor. Niye hala görüşüyorsunuz. Sen barışacaksın belli
Kesinlikle barışacak,Konu sahibi adam kıymet versin diye rol yaptı,adam yemedi bu numarayı tanıyor çünkü bunu .Gel deyince gelecek ,şimdilik kıza eziyet ediyor.....

Kadının başarılı olduğunu görünce yedirememiş erkek egosu. Kıskançlıkları da seni sevdiğinden değil seni düşürmek için. Çok mu arıyorsunuz bu hanzoları?

Kızlar selam biraz uzun olacak ama lütfen okuyun. 27 yaşındayım 18 yaşımdan beri bir ilişkim vardı lisede tanıştık. Çok seviyordum onunla olmak vakit geçirmek çok hoşuma gidiyordu onun için çok şeyden vazgeçtim. Ben şehir dışında üniversite okuyordum o okumadı okulum bitti geri memleketime döndüm mimarım bir iş kurma sürecine girdim ve o sırada erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti ben de kabul ettim. Her şey çok güzeldi çok mutluydum o da kendine bir iş yeri açmıştı her şeyi düzene oturtmuştuk daha sonra nişanlandık ve nişandan 7 ay sonrasına da düğün tarihi aldık. İlk aylar yine her şey çok güzeldi eşyalarımı aldım çeyizimi hazırladım çok heyecanlıydım. Aramızda da problemler oluyor ufak tefek ama bir şekilde hallediyoruz. Her neyse sonra aramızda ciddi bir problem yaşandı konu kıskançlık ama hiç olmayacak bir kıskançlık hani şöyle söyleyeyim kıskandığı kişi 17 yaşında bir çocuk aile dostumuzun çocuğu ve çocukla hiç iletişimim yok sadece sosyal medyada takip ediyor olmam problem. Bu arada zaten hep kıskançtı ben 1 tane bile erkek takip etmedim şimdiye kadar hiç erkek arkadaşım olmadı sınıf arkadaşlarımla dahi hiç tanışıp konuşmadım ama hiç problem etmedim. Bu olaydan sonra benim kafamda çok soru işareti oluştu kendine her şeyi hak görüp beni kısıtlayan biriydi kendi arkadaşlarıyla tatile giderdi ama benim gitmem söz konusu bile olamazdı. Bu dönemde bir de benim kardeşim üniversite kazandı annem ve babam çalıştığı için kardeşimi kazandığı şehire yerleştirmeye ben gittim. Ben kardeşime çok bağlıyım o yüzden onun evden gidiyor olması beni zaten çok üzüyorken bir de nişanlım durmadan ‘kardeşin yüzünden evimizin tüm işlerini ben hallediyorum, ailenin hiçbir şey umrunda değil, gelip eve bile bakmadılar eşyalara bile bakmadılar, senin kardeşinin yerleşme derdi yüzünden benim evimin eşyaları özensiz seçildi, ailen seni hiç sevmiyor hiç seninle ilgili değiller’ gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı sırf kardeşimi yerleştirmeye başka şehire gittim ve 5 gün kaldım diye. Halbuki kendisi de 1 hafta öncesinde annesiyle tatile gitmişti sırf annesinin canı istiyor diye. Bir de mesela ben aileme yakın bir yerde bir mimarlık ofisi açtım çünkü o civarda çevremiz çok maddi dönüşü daha iyi olacaktı. Nişanlım ve annesi bu durumdan rahatsız oldu nişanlım işte uzak olacak ben nasıl gelip gidicem dedi annesi de öğlenleri oğlum yemek bekler uzak olur gelemez tarzı şeyler söyledi çok rahatsız oldum. Daha bu tarz başka olaylar da oldu ve ben çok soğudum korkmaya başladım evlenirsem beni her anlamda kısıtlar gibi geldi kardeşimi bile sayılı görebilirim ailem evime gelse rahatsız olur gibi hissettim. Bu süreçte zaten ailem de ondan çok soğudu. Bir de benimle ve ailemle ilgili her şeyi annesine anlatıyordu her kavga edişimizde annesi beni arayıp işte fevrisiniz alttan almıyordunuz tarzında şeyler söylüyordu bu da beni rahatsız etti ikisi sürekli dedikodumu yapıyor gibi hissettim. Sonuç olarak benim düşünmekten psikolojim çok bozuldu ve düğüne 20 gün kala nişanı attım. Bu süreçte tabii ki hep olduğu gibi nişanlım sürekli beni ve ailemi suçlamaya devam etti. Ailem kesinlikle barışmamı istemiyor onun ailesi ise barışalım istiyor. Annesi evdeki eşyalar kalsın dediği için ben ailemi bir şekilde ikna ettim ve eşyalarımızı toplamadım. Arada bir de eski nişanlımla konuşuyoruz o da sözde barışmak istiyor ama burnundan da kıl aldırmıyor ben suçluyum hep. Evi bozmadığımız için kirası hala ödeniyor geçen gün ben kendisine kirayı sırayla ödeyelim en azından hepsi sana yük olmasın dedim. O da gerek yok düşünmene sevindim dedi. Bugün telefonla konuşurken laf arasında bana birden kira geldi haberin olsun dedi ben de tamam öderim dedim o da aidatıyla beraber yalnız dedi evi senin hatrına kapatmadım bana kalsa çoktan o eşyaları alır atardım nişan attığın gün dedi. Sonra şaka yapıyorum alınma falan dedi. Ama ben kendimi çok kötü hissettim kızlar yani evi annesi bozmak istemedi en başta ve bana şuan para lafı yapılıyor gibi hissettim. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bir ilişkide kaynana derdi varsa o iş yürümez, erkek her şeyi annesine anlatıyorsa sen o eve eklenti olursun arkadaşım. Sen yoluna bakmışsın, anne oğul hiç beklemedikleri yerden gol yemişler. Barışırsan ve evlenirsen acısını çıkarır, dünyayı sana dar ederler.

Böyle eğitimli kızlar lise mezunu kendini geliştirememiş tek hücrelilere neden bakarlar hiç anlamam. Malum kişi diyor ya hani ananı da al git diye, tam bu adama söylenecek laf. Söylemek şurda dursun hanım kızımız barışmak istiyor. Allah akıl fikir versin.
Yani bende anlamıyorum anlamak istemiyorum
İnşallah aklını kullanır ve barışmaz

" Malum kişi diyor ya hani ananı da al git diye, tam bu adama söylenecek laf. " 😆😆

mimarım bir iş kurma sürecine girdim

Siz mimar değil de diş hekimi olmadığınıza emin misiniz?
Yani belki kanıtlayamam ama ben sizin diş hekimi olduğunuza yemin edebilirim.
Ya da belki memlekette aynı saflıkta çok fazla genç kadın vardır.
Bu da mümkün tabi ancak hepsinin buraya konu açmayı akıl edeceğini düşünmüyorum.

Arkadaşlar merhaba. Daha önce bir hesap daha açıp nişanlımla ilgili yaşadığım problemleri anlatmıştım herkes nişan at demişti atmıştım sonra bir şekilde ortak arkadaşlar ve nişanlımın ailesi vasıtasıyla barıştık ama ilişkimdeki problemler bitmiyor. Benim 8 yıllık bir ilişkim var 6 ay önce nişanlandık aslında her şey güzeldi yani ortada bariz belli olan bazı şeyler vardı her zaman kafamda bazı soru işaretleri vardı ama bilmiyorum nedense bana katlanılır gibi geldi 8 yıl kadar da katlandım zaten. Yani bizim ilişkimizde hep çifte standart vardı o erkek olduğu için her şeyi yapabilir ama ben bir kız olarak onun sözünden hiçbir zaman çıkmamalıyım hep dediklerini yapmalıyım yani sürekli üstümde hakimiyet kurmaya çalışıyordu kurdu da. Son 1 haftadır nişanlıma göre normal ama bana göre çok büyük problemler yaşıyoruz. Biz nişanlımda geçen hafta onun arkadaşının düğününe gittik düğün çıkışı ben yine onun arkadaşlarının sevgilileriyle bir cafede oturmak istedim kızlarla yeni yeni kaynaşıyorduk biraz sohbet etmek istedim saat de 22.30 gibiydi. Nişanlım tabii ki istemedi düğün kıyafetiyle ne işin var gece vakti cafede tarzı şeyler söyledi ama ben bir şekilde ikna ettiğimi düşündüm gittim. Kendisi sonraki gün sabah annesiyle tatile gidecekti o yüzden gelmedi. 1 saat sonra beni arayıp ‘oradan 5 dakika içinde kalkıp s*ktr olup evine gitmezsen neler olacağımı görürsün’ tarzında saçma sapan tehditler yağdırmaya başladı. Ben de tabii ki kalktım hesabı ödemeye gitmiştim ki bu sefer de annesi aradı ‘hemen kalk nişanlın evden çıktı oraya geliyor senin orada ne işin var’ diye bana söylenmeye başladı. Daha sonra nişanlım geldi bana bağırarak arabaya bin vs. dedi ben tabii ki arabaya binmedim çünkü büyük öfke kontrol problemleri var. Eve geçtim kendi tatile gitti gelince de ne özür ne başka bir şey bana ev atmaya başladı emrivaki yaparak istemiyorum dememe rağmen bir şekilde normale döndürdü. Üstünden 1 gün geçmeden bir gece benim instagram profilime girmiş takip ettiğim kişilere bakmış. Benim zaten bir erkeği takip etmem imkansız takip ettiğim kişiler öğretmenlerim, benden 7 yaş küçük kardeşimin 1-2 arkadaşı ve kuzenlerim falan. Kardeşimin bir arkadaşına, öğretmenime bir de benim takip etmediğim ama beni takip eden 1 2 lise arkadaşıma kafayı taktı çıkarmamı istedi instagramdan. Ben de kardeşimin arkadaşı hariç hepsini sorgulamadan çıkardım. Kardeşimin arkadaşını da çıkaramayacağımı benden 7 yaş küçük olduğunu ailecek tanıştığımızı çok ama çok ayıp olacağını söyledim. ‘Ben ne dersem onu yapacaksın çıkar diyorsam çıkaracaksın çıkarmıyorsan o çocuğu bulurum yapacağımı bilirim.’ şeklinde konuşmaya başladı. Bana bir sinir geldi bu sefer yani bu çifte standarttan o kadar sıkıldım ki sen de o zaman ablanın tüm arkadaşlarını çıkaracaksın tüm aile dostlarınızı çıkaracaksın öğretmenlerini herkesi sileceksin dedim. Beni her yerden engelledi. İyice sinirlendim dedim bu ilişki bu şekilde yürümez sabah aileme söyledim ben nişanı atıcam gidelim konuşalım. Gittik konuştuk bir süre düşünülsün dendi öyle kaldı. Ben ne yapayım bilmiyorum gözden çıkarmak çok zor geliyor ailemi karıştırdığım için geri dönülmez hissediyorum ama zaten geri dönüp çocuk gibi bu yüzyılda hala saçma sapan takip mevzularıyla ilgilenmek istemiyorum. Yarın psikoloğa başlıyorum gerçekten kötüyüm çıkmazda hissediyorum olaylar çok yanlış geliyor ama ailesi sürekli seven erkeğin kıskanacağını söyleyerek normalleştiriyor diyorum acaba problem bende mi

Kızlar merhaba. Benim 7 yıllık bir ilişkim var son 5 aydır nişanlıyız 3 ay sonra da düğünümüz var ama bu düğün olmalı mı emin değilim kafam çok karışık. Nişanlım çok sinirli biri öfke problemleri var her şeyi yanlış anlıyor onun görüşüne karşı bir şey söylediğim an sanki ona küfür etmişim gibi tepki veriyor sinirlenip masaya tekme atmışlığı bileğimi sıkmışlığı var. Yani kendisiyle hiç anlaşamıyorum sürekli ağzımdan çıkanı kontrol etmem gerekiyor her olayda beni suçluyor her zaman suçluyum bileğimi sıkmışsa bile ben haketmişimdir ben onu sıkacak hale getirmişimdir hastayımdır psikolojim bozuktur yani artık bunları umursamıyorum üstüme alınmıyorum karakteri böyle diyip geçiyorum ama mutlaka bir noktada sabrım bitecek. Ailem ve nişanlım bir araya geldiğinde kendimi çok kötü hissediyorum yine acaba ne patavatsızlık yapacak söylenmemesi gereken neyi söyleyecek neyi yanlış anlayacak diye diken üstündeyim sürekli. Bunların yanında bir de son 1 aydır başka konular da beni rahatsız etmeye başladı. Arkadaşlar ben diş hekimiyim kendi polikliniğim var aylık kendimce iyi bir gelirim var arabam var kendi kendime yetebilecek biriyim yani çok şükür nişanlım da öyle geliri kötü değil o okumadı ama onun da işlettiği geliri iyi olan bir dükkanı var. Nişanlım son zamanlarda bana sık sık kirayı ortak öderiz, faturaları ortak öderiz vb. şeyler söylemeye başladı hatta bir kere annesi bile şaka yoluyla bana kiranın yarısını verirsin artık tarzında bir şey söyledi ve hiç hoşlanmadım. Evlilik zaten her şeyin ortak olması değil midir zaten kirayı da faturaları da diğer giderlerimizi de biz beraber ortak karşılayacağız ama bunun bu şekilde söylenmesi doğru mu bana çok itici geldi. Bilmiyorum kızlar bunların yanında tabii ki nişanlımın alkol problemleri de var alkol içmeyi çok havalı bir şey sanıyor başına buyruk kısıtlayıcı kıskanç yani daha benim normalleştirdiğim çok fazla olmaması gereken şey var inanın. Mesela bu süreçte bana işte sallıyorum x parasında bir gelinlik istesen seninle işim olmazdı tarzı bir şey söyledi ve zoruma gitti ben öyle büyük maddi talepleri olan biri değilim hatta her şeyin en uygunu olsun ona da ailesine de fazla yük olmasın diye çabalayan biriyim zaten o paralarda bir gelinlik istemem ama seninle işim olmazdı diyecek kadar değer görmemesi beni gerçekten üzdü. Kızlar bu olaylar anlat anlat bitmez nişan atmayı düşünüyorum ama uzun zaman geçirdik alamıyorum bu riski ne yapmalıyım ben mi abartıyorum acaba

Bu konulara çokca yazılıp çizildi farklı ne yazılmasını bekliyorsunuz bilmiyorum.
Eğer C cindirella0 M mermaid1 değil de başka bir safdil kızımızsanız da (hmmm, 0'lae 1'ler havada uçuşuyor di mi? C cileklimilkshake1 ) yine bu konuları okuyun derim.
Bir de yanında Kurtlarla Koşan Kadınlar - Mavi Sakal bölümünü hatmederseniz (bu gençkız safdilliği evrensel bir hastalık sanırım) belki akıllanırsınız.
Belki diyorum, çünkü aileniz izin verse çoktan barışıp o eve yerleşmiştiniz. Malum en son, olaylar ailenize yansıdığı için "artık barışamam da" diye hayıflanıyordunuz. Bu durumla ilgili yorumumu da diğer konularınıza yazmıştım zaten.

Son düzenleme:
Adamı paketle, evi boz, eşyalarını al, sabah akşam Allah'a şükret sevgili kuluymuşsun, kurtulmuşsun. Valla çok sevindim işin var, mis gibi ailen var gez toz erkek arkadaş edin (normal dümdüz arkadaş), al kahveni bak keyfine.

Siz mimar değil de diş hekimi olmadığınıza emin misiniz?
Yani belki kanıtlayamam ama ben sizin diş hekimi olduğunuza yemin edebilirim.
Ya da belki memlekette aynı saflıkta çok fazla genç kadın vardır.
Bu da mümkün tabi ancak hepsinin buraya konu açmayı akıl edeceğini düşünmüyorum.

Bu konulara çokca yazılıp çizildi farklı ne yazılmasını bekliyorsunuz bilmiyorum.
Eğer C cindirella0 M mermaid1 değil de başka bir safdil kızımızsanız da (hmmm, 0'lae 1'ler havada uçuşuyor di mi? C cileklimilkshake1 ) yine bu konuları okuyun derim.
Bir de yanında Kurtlarla Koşan Kadınlar - Mavi Sakal bölümünü hatmederseniz (bu gençkız safdilliği evrensel bir hastalık sanırım) belki akıllanırsınız.
Belki diyorum, çünkü aileniz izin verse çoktan barışıp o eve yerleşmiştiniz. Malum en son, olaylar ailenize yansıdığı için "artık barışamam da" diye hayıflanıyordunuz. Bu durumla ilgili yorumumu da diğer konularınıza yazmıştım zaten.
Ay ben de diyorum nerden hatırlıyorum bu çilekliyi.
Emeğinize sağlık.

Şoklardayım. Hemen eşyalarınızı alın kesin iletişimi. O anne evliliğinizdeki 3. Şahıs olacak ve asla değişmeyecek. Bırakın oğluşuna öğle yemeği yapsın

Siz daha önce diş hekimi olarak bir konu açmamış mıydınız? Burada mimar olmuşsunuz. 17 yaşındaki çocuktan tanıdım.
Aynı seviyede olmayan birini inatla yanınıza çekme isteğinizden oluyor. Kendinize denk birini bulacağınıza cahil cühelayı alıp başınıza çıkarmışsınız. Ne anlıyorsun bu tipten, ne katıyor sana? Hiç mi sıkılmıyorsun boş muhabbetlerini dinlerken (17 yaşındaki çocuk muhabbeti tamamen boş bir muhabbet)
Şaka gibisin gerçekten, çevrende yok mu arkadaşın sana gerçekleri söylemiyor. Elalelemin cahil, karaktersiz, nazlı oğlunu sen mi adam edeceksin? Dünyada tek erkek bu değil, takılıp kalmışsın kendine ediyorsun sadece.

Annesinin mimar kızdan öğle yemeği beklentisi var hatta... :110: Oğlan anneleri alınmasın ama kadındaki cahil cühela oğlunun her şeyin en iyisini hak ettiğine dair algısı beni kopardı.Ne güzel valla oğlunu maddi olarak destekleyecek, birde üstüne eksiksiz hizmetini görücek (paşa öğle yemeğini kendi hazırlayamıyor), üstüne üstlük ezip büzebilecekleri bir kız bulmuş. Milletin ne değerli oğlu var. Azıcık bu değeri kendine mi versen acaba birde ailenin arkasından iş çeviriyorsun.

O evde sana ait yükte hafif pahada ağır ne varsa hemen al.kontrat senin adınaysa hemen evi boşalt ve o herifi de anasını danasını vs hepsini heryerden engelle uzaklaş
Ana oğul kafayı yemişler

Back
X