Nişan düşmesi ve bebeğin hazneye girmesi

Duygu E S

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
7
1
1
31
Merhabalar hamileliğimin 34. Haftasında damla seklinde sütüm geldi. 35+3 te ise yumurta akı kıvamında bej renkte katı bir akıntım oldu ve 35+4 te regl sancısı gibi bir sancı ile uyandım gün boyu artarak devam etti ancak dayanılmayacak kadar yoğun degildi ve alt tarafta artık baskıyı hissetmeye başladım. Gece acilde çatı ve açılma muayenesi yapıldı. Bebeğin hazneye girmeye başladığını soylediler ancak açılma yokmuş henüz çatında iyi dediler 35+5 oldum ve geceden beri bel bacak kemiklerinde çok yoğun ağrı var ve kasıklarımda da ayrıca karnımda da hamlık ağrısı gibi bir ağrı var doğum yakın mı ? Yakınsa kolaylaştırmak için daha önce doğum yapanların bana önerileri olabilir mi ?

Merhabalar hamileliğimin 34. Haftasında damla seklinde sütüm geldi. 35+3 te ise yumurta akı kıvamında bej renkte katı bir akıntım oldu ve 35+4 te regl sancısı gibi bir sancı ile uyandım gün boyu artarak devam etti ancak dayanılmayacak kadar yoğun degildi ve alt tarafta artık baskıyı hissetmeye başladım. Gece acilde çatı ve açılma muayenesi yapıldı. Bebeğin hazneye girmeye başladığını soylediler ancak açılma yokmuş henüz çatında iyi dediler 35+5 oldum ve geceden beri bel bacak kemiklerinde çok yoğun ağrı var ve kasıklarımda da ayrıca karnımda da hamlık ağrısı gibi bir ağrı var doğum yakın mı ? Yakınsa kolaylaştırmak için daha önce doğum yapanların bana önerileri olabilir mi ?
Daha küçük bebeğin en az 37 haftaya kdr dayan normal mi doguracaksin
Acele etme uzan dinlen bol bol

Nişan pembe yasa kırmızı renkli oluyor süt gelmesi normal zamanı var gibi daha

Sabırla bekliyorum merhaba bugun tam 36 hafta oldu olabildiğince dayanıyorum ancak sancılarım cok fena pilates topu ile yaptığım egzersizler biraz olsun rahatlatıyor ama ne uykum kaldı ne konforum her dakika tuvaletteyim ve hiç bir sey yok aslında yalnızca his adım atarken perisan oluyorum. Her gün bebeğim için değerli biliyorum. Normal görünüyor salı kontrolüm var.

Merak etme öyle pat olacak bı iş değil o, oğlumda 34.haftada nts.de sancım ve 2cm acilmam vardı, bebiş kanaldaydi, eli kulağında doğurdu doğurucam modundayim, bekle bekle 40+6da doğurdum, yani öyle belirti var diye hemen doğum gelmiyor🤷🏻‍♀️ hayırlısıyla sağlıcakla kavuşun inşallah

Sabırla bekliyorum merhaba bugun tam 36 hafta oldu olabildiğince dayanıyorum ancak sancılarım cok fena pilates topu ile yaptığım egzersizler biraz olsun rahatlatıyor ama ne uykum kaldı ne konforum her dakika tuvaletteyim ve hiç bir sey yok aslında yalnızca his adım atarken perisan oluyorum. Her gün bebeğim için değerli biliyorum. Normal görünüyor salı kontrolüm var.
36 haftalık doğum yaparsanız da korkmayın sakın gayet güzel bir hafta Allah’ın izniyle korkmayın

Ben de her an doğum başlayacak gibiyim herkes tetikte bekliyor bi de bana biraz üzülüyorlar halimi görünce ben herkesten daha sakinim sanırım ilk hamilelik olunca acaba doğumu anlarmıyım diye merakım var acı eşiğim ciddi yüksektir gec kalmak istemiyorum

Ben de her an doğum başlayacak gibiyim herkes tetikte bekliyor bi de bana biraz üzülüyorlar halimi görünce ben herkesten daha sakinim sanırım ilk hamilelik olunca acaba doğumu anlarmıyım diye merakım var acı eşiğim ciddi yüksektir gec kalmak istemiyorum
Ağrınız çoksa bir hastaneye gidin isterseniz belki rahatlatıcı iğne gibi bir şeyler yaparşar

Şiddetli bir regl başlangıç sancısı gibi bel ağrısı ve baskı var süreç dedikleri için dısardan müdahale etmekten cekiniyorum açıkçası doğal akışına bırakmak istiyorum ama bazen cidden zorluyor

Güncelleme bugün 1 cm açıklık olduğu muayenede çıktı ama bildiğiniz doğum sancılarını yaşamadım henüz nts de sancıda çıkmadı. Bebeğin pozisyonuda iyi 2 hafta ya doğum olabilir bugün de olabilir dedi. Egzersizlerimi yapmamı önerdi. Suan 36+1 bebeğim 2.880 gram çok şükür doğum olursa bir sıkıntının olmayacağını da söyledi. Haftaya nst ye giricem tekrardan artık her hafta kontrol 😊

benim bebiş 32.haftada doğum kanalına girdi. 36.haftada açılmam başladı. 36+4te ikinci çatı muayenemden sonra nişan geldi. ama sümüksü kırmızı renkteydi. ve iki gün gelmeye devam etti ara ara.

37+5te açılmam 4-5 cm olunca doktorum doğuma aldı. ama ne sancım ne de kasılmam vardı 😂 yatışım yapıldıktan sonra suyum geldi ve 9 saat sonra doğurdum.

bana doktor bebeğin doğmaya hazır olduğunu söyledikten sonra doğumu tetikleyecek tüm aktiviteleri bıraktım. cünkü ben en az 38. haftayı görmek istiyordum bebeğin sağlığı için.

dediğim gibi 37+5te gayet sağlıklı bir bebek doğurdum 🥰 he ama bence beklesek 38i de tamamlardı 😂 kendimde hiç doğuracak gibi bir durum yoktu. ağırlaşmamıştım bile.

Doktoruma sordum sancıyı hissetmeyen gebe oluyormu sancısız oluyor mu diye olabilir dedi benim sancım bahsedilen doğum sancılarina benzemiyor daha çok regl sancısı kasıkta ve belde başka his bir kasılma sancım yok Allah bağışlasın bebisinizi iyi insanlarla karsılastırsın darısı başımıza 😊

Back
X