Nişanda Yemek

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Kızlar nişanıma kaldı 2 hafta.
Uzak yoldan gelecekler 7 kişi. Tanışma, nişan bir arada olacak. Doğal olarak o gün yemek vermeyi düşünüyoruz.
Annem hala ne ikram edeceğini bilmiyor.
Erkek arkadaşım da diyor ki öyle sulu selli yemekler yerine gün yemeği gibi yapın daha rahat yenir:9: O ne karışıyorsa:9:
Annem çorbasız, yemeksiz olmaz diyor.
İçli köfte, sarma, salata çeşitleri, börekler pek de uygun olmaz gibi geliyor bana ama siz ne düşünüyorsunuz?
Diyelim ki yemekte karar kıldık, neler olur ki. Bayram yemeği gibi patlıcan, pilav, çorba falan diyor annem:8:

içli köfte,sarma,börek,salat,çorba niye olmasın özellikle sarma ben gelir yerim :9: şaka tabikisi.menü iyi ama anneniz üstüne tutmazsa yanınada sulu bir yemek yapabilir.amann çokta sorun etmeyin hangisini yapsanız karınları doyacak.genel olarak sarmaya kimse dayanamaz onu kesinlikle yapın.içecek olarakta ayran yapın.

Bence öncelikli sıkıntınız ikramlar değilde düğünün ayrıntıları olmalı.. Benim de bu şekilde olmuştu isteme, nişan vs. Aynı hafta içersinde.. Ailelerin mutlaka düğünün nasıl olacağı ve nelerin kimler tarafından karşılanacağını hatta takı meselesini konuşmalarını sağlayın çünkü başka zaman biraraya gelmeleri zor olabilir.. Bize gelmeden önce eşim ve ailesi yemeklerini yemişlerdi dışarda, ilk gün yemek vermedik gün ikramı gibi tabak hazırlamıştık..

benim nişanda aynı sizin durumunuzda oldu. nişanlın haklı o gibi durumda oturupta yemek yenmiyor. gün gibi ama daha kapsamlı birşeyler hazırlayabilirsiniz. hem siz hem onlar rahat ederler.aman sakın nişan pastasını unutmayın ben unutmuştum sonradan eşim söledi bozulmuş biraz :(

içli köfte,sarma,börek,salat,çorba niye olmasın özellikle sarma ben gelir yerim :9: şaka tabikisi.menü iyi ama anneniz üstüne tutmazsa yanınada sulu bir yemek yapabilir.amann çokta sorun etmeyin hangisini yapsanız karınları doyacak.genel olarak sarmaya kimse dayanamaz onu kesinlikle yapın.içecek olarakta ayran yapın.

Onlar benim erkek arkadaşımın fikri:) Tabakta olsun önümüze alalım konuşacak zaman kalsın falan dedi. Diğer türlü sofra telaşından pek konuşulmaz bence diyor.

Bence öncelikli sıkıntınız ikramlar değilde düğünün ayrıntıları olmalı.. Benim de bu şekilde olmuştu isteme, nişan vs. Aynı hafta içersinde.. Ailelerin mutlaka düğünün nasıl olacağı ve nelerin kimler tarafından karşılanacağını hatta takı meselesini konuşmalarını sağlayın çünkü başka zaman biraraya gelmeleri zor olabilir.. Bize gelmeden önce eşim ve ailesi yemeklerini yemişlerdi dışarda, ilk gün yemek vermedik gün ikramı gibi tabak hazırlamıştık..

Düğünde bir ayrıntı yok aslında nikah olacağı için, takı hariç hemen her şey konuşuldu, tarih falan da 1-2 gün oynamayla belli. Eşya falan da alınmayacak hani öyle uzun uzadıya konuşulacak bir şey yok...Daha gelmezler zaten. Bayramda ben gidiyorum eksikleri almaya 10 gün, ondan sonra da kına gecesine gelirler ancak:9:
Bizde uçakla 4 gibi iniyorlar en erken 5 gibi bizde olurlar. O gün yemek, nişan, konuşma hallolacak...
Ertesi gün de 3 gibi binecekleri için ancak kahvaltı yapabiliriz dışarıda. Bu şekilde düşündük şimdilik...

Uzak yoldan geleceklere kuru seyler ikram edilmez bence,dolma sarma filan yapin tabii ama sulu yemekle pilav da olsun.hayirli olsun simdiden

benim nişanda aynı sizin durumunuzda oldu. nişanlın haklı o gibi durumda oturupta yemek yenmiyor. gün gibi ama daha kapsamlı birşeyler hazırlayabilirsiniz. hem siz hem onlar rahat ederler.aman sakın nişan pastasını unutmayın ben unutmuştum sonradan eşim söledi bozulmuş biraz :(

Bizde kurabiye ve kolonyaların sparişi verildi bir tek nişan pastası kaldı...O da beyaz bir şey olacak zaten...
Ben aslında sadece basit bir yüzük takma olarak düşünmüştüm ama iş dallanıp budaklanıyor gün geçtikçe:9:

Düğünde bir ayrıntı yok aslında nikah olacağı için, takı hariç hemen her şey konuşuldu, tarih falan da 1-2 gün oynamayla belli. Eşya falan da alınmayacak hani öyle uzun uzadıya konuşulacak bir şey yok...Daha gelmezler zaten. Bayramda ben gidiyorum eksikleri almaya 10 gün, ondan sonra da kına gecesine gelirler ancak:9:
Bizde uçakla 4 gibi iniyorlar en erken 5 gibi bizde olurlar. O gün yemek, nişan, konuşma hallolacak...
Ertesi gün de 3 gibi binecekleri için ancak kahvaltı yapabiliriz dışarıda. Bu şekilde düşündük şimdilik...
[/QUOTE]

Evet ancak kına gecesine gelebiliyorlar bizde de öyle oldu :) bizim sonradan iki düğün konusu biraz sıkıntı olmuştu o yüzden ayrıntıları konuşun demiştim fakat zaten netleştirmişsiniz çoğu şeyi.. Şimdiden mutluluklar dilerim umarım her şey yolunda gider

1 günlüğüne hemde akşam yemek saati geliyorlar bence güzel bir masa hazırlayın canım sonra okadar yoldan geldik elimize tabakları tutuşturdular demesinler

ben olsam nişanımda yemek vermek istemezdim . aileler ilk kez tanışacak yanlış anlamadıysam tanışma söz nişan bir arada gibi olacak haliyle bence büyük heyecanlı bi gün sofra indir kaldır kur bu günü çok sıradanlaştırmaz mı? nişanlınız daha iyi düşünmüş madem uzun yoldan geliyorlar bir şeyler ikram edeceksiniz gün yemeği tarzında olsun, böylelikle odak noktası yemek değil nişanlınızla siz olursunuz

1 günlüğüne hemde akşam yemek saati geliyorlar bence güzel bir masa hazırlayın canım sonra okadar yoldan geldik elimize tabakları tutuşturdular demesinler

Aynen ben de bunu düşünüyorum:1:
Güzel bir masada ne olsun peki :)

Aynen ben de bunu düşünüyorum:1:
Güzel bir masada ne olsun peki :)

yayla yada mercimek çorbası benim favorim
salta
zeytinyağlı sarma
1 2 çeşit meze tarzı yoğurtlu bişeyler olabilir
börek
pilav
ana yemek olarakta genelde ben sebzeli biftek fırına atarım yada patlıcan kebap hem genelde herkesin sevdiği şeylerdir
birde nişanlına sor en çok neyi seviyorlar ona göre menüyü hazırla şimdilik bunlar geldi aklıma
unutmadan canım hayırlı olsun bir ömür boyu mutlu bir evliliğin olur inşallah :34:

yayla yada mercimek çorbası benim favorim
salta
zeytinyağlı sarma
1 2 çeşit meze tarzı yoğurtlu bişeyler olabilir
börek
pilav
ana yemek olarakta genelde ben sebzeli biftek fırına atarım yada patlıcan kebap hem genelde herkesin sevdiği şeylerdir
birde nişanlına sor en çok neyi seviyorlar ona göre menüyü hazırla şimdilik bunlar geldi aklıma
unutmadan canım hayırlı olsun bir ömür boyu mutlu bir evliliğin olur inşallah :34:

Teşekkür ederim:16:
Ana yemek sebzeli biftek güzelmiş, ya da soslu biftek ve patates püresi de olabilir.:8:
Sordum da pek bir şey söylemedi,
Bilmem kim domates yemezmiş, biri soğan yemezmiş, diğeri maydanoz yemezmiş gibi cevaplar aldım:D

allah bi yastıkta kocatmayı nasip etsin...yemek kur kaldır size vakit kalmaz. ( tecrübeyle sabittir ) nişanlın sonuna kadar haklı güzel bir tabak bol çeşit yeter. tekrar mutluluklar dilerim

bizimde söz nişan falan bir arada olmuştu gelmişken istediler yüzükler takıldı falan, annem 3 çeşit börek yaptı patates salatası sarma kek tatlı bişeyler daha vardıda ben yiyemediğim için hatırlamıyorum şimdi :1:
ama bizim 7 kişi değildi epey kalabalıktılar bu şekilde bi menü hazırlamayı daha uygun bulduk siz ister sulu yemekli ister bizimki gibi bi menü hazırlayın, bence farketmez zaten uzun yoldan geliyolarsa bikaç gün kalırlar heralde sulu yemeği diğer akşamlarda yerler diye düşündüm

bence de ana yemek olursa millet ağırlaşır böyle herkesin damak tadına da uyar mı uymaz mı belli olmaz..

en güzeli yoğurtlu bir iki meze çerkez tavuğu gibi bişey de olabilir, ortaya bir iki çeşit salata, börek, tatlı, sarma, dolma, belki fındık lahmacun, bu tarzdan gitmelii

Back
X