Nişanı atan kisiyim yine ben ve olaylar

Sevgilimizle elele gezince biz zina yapiyor oluyoruz,ahlaksiz oluyoruz;araya dini nikahi kistirip digerleri yapinca hersey olurunda oluyor.Vay anasini..

İmam nikahının resmi nikahtan önce kıyılması yasak değil miydi?

O yasak kalkmıştı diye hatırlıyorum kısa bir süre önce . Keşke kalkmasaydı insanlar uğraşıyor böyle işte .

Konu sahibi size resmi nikah yapmadan imam nikahı yapmayı kim önerdiyse ona sorun bence .

Bu yorumunu kınıyorum. Umarım sen de ne dediğine bi döner bakarsın. Neyi kaybettin de evlat acısıyla bir tutuyorsun. Densizlik.

Konu sahibi yazdiklariyla ergenlikten hala cikamadigini gosterirken dini nikah islerine girmesi ne ilginc, degil mi?

Bu kacıncı konu baygınlık geldi.evlat acısıyla bir tuttgunuz konuya bakarmısınız lütfen nikah kıymadan olgunlaşmayı bekleyin.ve dini acıdan o adam sizi boşamadan yeniden evlenemiyorsunuz nie hayatı kendinize zorlastırıyorsunuz

Haberle de gördüm 2 gün önce bir tane kız başkasıyla evli 3 çocuklu olduğunu öğrendiği sevgilisinden ayrılmak istiyor. Adam önce tehdit falan sonra gel yüz yüze ayrılalım kız arabaya binmesiyle kıza tecavüz etmeye kalkıyor başkasıyla olamazsın hesabı.. o sırada arabadaki bıçağı farkedip kız adamın kalbine saplıyor. Kıza 5 yıl hapis.. kız mahkemeden annem beni tecavüze uğrayim diye doğurmadı diye savunma yaptı bence o 5 yıl da çok. . Sizin olayı buna benzettim:KK20:

Hangi ayrılık acısı evlat acısı ile kıyaslanir?

doğru bir sabır şekli istemiyorsunuz allah korusun gerçekten o acıya düşersiniz.

2'nci paragrafi anlamadim. Netlestirir misiniz rica etsem?

Ben netleştireyim :)

Bildiğim kadarıyla bir adam karısını 3 kez boş ol diyerek boşarsa karısını kolaylıkla boşayabiliyor.

Ama boşadıktan sonra aman sinirle söyledim, seviyorum gel barışalım yeniden nikah yapalım lüksü yok.

Eğer karısıyla yeniden evlenmek istiyorsa önce karısı başka bir adamla evlenip birlikte olmalı.
Sonra ayrılıp eski eşi ile yeniden evlenebilir istiyorsa.

Bu da erkek milletinin boşanmayı ağzına sakız etmemesi için getirilmiş bir şart dinimizde.

Bildiğim kadarıyla belli bir süre 3 aymıydı tam kesin bilmiyorum aynı evde kalınmaz birliktelikte olmazsa zaten düşüyor gene siz neden alo fetvaya sormuyorsunuz
Bende 4 ay diye hatırladım nikah akdinin dvmı için birliktelik gerekiyor diye anımsadım tam emin olamamakla birlikte..

Back
X