Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Neyi garip geldi? Hiç mi çevrenizden kimse evlenmedi gelin alıyorsunuz hiç takı yapmadan mı almayı düşünüyordunuz her geline bütçe dahilinde takı seti bilezik zaten yapılır mehirdir kendini iki takıyla mı güvene alacak? Ayrıca anne babanız kardeşiniz arasındaki olay size ne? Gelinlikte almayın bari millet daha neler istiyor

Neyi garip geldi? Hiç mi çevrenizden kimse evlenmedi gelin alıyorsunuz hiç takı yapmadan mı almayı düşünüyordunuz her geline bütçe dahilinde takı seti bilezik zaten yapılır mehirdir kendini iki takıyla mı güvene alacak? Ayrıca anne babanız kardeşiniz arasındaki olay size ne? Gelinlikte almayın bari millet daha neler istiyor
Mehir sebebi zaten güvence. Biraz arastirin kabul etmeyin her seyi oldugu gibi. Evet cevremde evlenenler var ama gelinler damadin eline liste tutusturmuyor. Herkes gönlünden geceni takiyor. Ayrica kardesim ve annemi baba mi ilgilendirir? Ben neyin aile de üvey evlat mi?

Konu sahibi şuan tipik gorumcelik yapıyorsunuz, ee bir zahmet iki bilezikte yapiversin erkek kardesiniz, daha evlenmeden kadın kendini garantiye mi aliyor bosaninca diyorsunuz emin olun iki bilezikle kimse kendini güvence altına almaz
Iki degil ki keske iki olsa :) arabayi satcakmis bi de onlari almak icin.

Iki degil ki keske iki olsa :) arabayi satcakmis bi de onlari almak icin.
Şöyle düşünun kardeşiniz gelin hanım icin alıyor belki o altınları ama evlendiklerin de ikisinin ortak olacak sonuçta,yani ha iki ha beş bizim kültürde imkanlar ölçüsünde alınır,benim de erkek kardeşlerim evlendiler her ikisine de babam beser bilezik bir set aldı,daha fazla isteselerdi gelin hanımla alınırdı,daha sonra ev aldiklarinda altınlar peşinat olarak verildi,yani boşanmak için teminat mi diye kötü dusuneceginize ilerde belkide kardeşinizle ev almak icin şimdiden istiyordur daha iyi niyetli bakın bence.

Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Böyle şeyler istemem ama eşimin evlendikten sonra ailesini maddi olarak güvenceye alabilecek potansiyele sahip bir insan olması önemli benim için

M melankolik_24 kardeşinin sevgilisinin ve ailesinin henüz sizin ailenizle bile tanismamislarken damat adaylarinin eline "takı listesi" vermeleri gerçekten çok garip .Burada "gelenektir -gorenektir -bana da yapıldı " diyen hiçbir arkadaşın ailesi ilk görüşmede yanında ailesi ile gelmemiş henüz elin oğlu olan yakinliktaki birisine böyle bir liste vermemiştir. Kız büyük olasılıkla senin kardeşinin pasif yapısını çözdü ve ailesine "kız vermiyorsunuz ..oğlan alıyorsunuz gibi düşünün " dedi. Madem kardeşin bir yola kendi başına düştü sen ve ailen elinizden geleni ,içinize sineni yaparsiniz gerisi onun problemi olur.

Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Yöreden yöreye değişir. Bizde istenmez ama kimi yeede de kız tarafı baştan keser şunu şunu istiyoruz diye.

Mehir sebebi zaten güvence. Biraz arastirin kabul etmeyin her seyi oldugu gibi. Evet cevremde evlenenler var ama gelinler damadin eline liste tutusturmuyor. Herkes gönlünden geceni takiyor. Ayrica kardesim ve annemi baba mi ilgilendirir? Ben neyin aile de üvey evlat mi?

Evet eşi vefat ederse eşine bir teminat ama bunu kendini güvenceye mi almak istiyor diye sorarsanız art niyet aramış oluyorsunuz. Hangi gelin takı istemiyor ki sizin ki 5 bilezik bi takı srti istemiş makul yani ister bir kısmını nişanda bir kısmını düğünde takar anne babanız ve evet bunun kararını verecek anne babanız takarlarsa takarlar ben taktırtmam deme lüksünüz yok. Siz istemeyin o zaman evlenirken yani kaç.yaşındasınız hiç mi nişan düğün bulunmadınız da takı olayında bihaber gibi konuşuyorsunuz hem kızlar daha neler istiyor bu zamanda kız da istemiş isteyen ister duyanda çok uzun liste yapmış sanır

Back
X