nişanlı eltimin saçma ergen tripleri!!!!

sevfurkereym

profosyonel ev hanımı:)))
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
796
17
318
İzmir
herkese merhabalar.ergen tripleri evet.anlatacaklarım cidden trajikomik ve benim için ergen tripleri.yaşı 22 nişnl eltimin.ortanca olanda 2 ay oldu evleneli.7 yıllık birliktelikten sonra evlendiler ve onunla hiç sorunumuz olmadı.zaten nişanlı olanın kıskançlıklarıda ortanca eltiminnianlanıp evlenmesiyle başladı.hemen hemen 1 ay arayla nişanlandı ikiside.ben 13 yıldır evliyim.eşimi ve ailesinide 18 yıldır tanıyorum.bizimde çok sorunlarımız oldu ama geldi geçti hepsi.olağan şeylerdi.facede benim gibi herkes paylaşımlar yapılıyor.bazen hadisi şerifler,bazen mevlana sözleri,bazen imalı bazen komik bazende karikatür.benim bu nişanlı olan aklı evvel eltim benim paylaştığım bütün kötü ve imalı sözlerin hepsini üzerine alınmış :53::53: bide sürekli kendi yazdığı yazılarla iğneli sözler yazıyodu.bende saf saf bu kızı acaba kim üzdü kiminle kavgalı da böyle yazılar yazıyo die kendi kendime düşünüyordum.hatta arammayı bile düşündüm.meğer hanımefendi bütün sözleri benim paylaştıklarıma cevap yazıyomuş:52::52: bunuda bir arkadaştan öğrendim.işin kötü tarafı ise benim paylaştıklarımı sanki ben ona özelden yazmışım gibi anlatmış.sırf ona hitab etmişim gibi.sürekli benle evli olan(ortanca)eltimi şikayet ediyormuş.yok kayınvalide hep bizi kayırıyormuş bizi seviyormuş falan.kv hepimize eşit davranıyor.ama benimle olan diyoloğu daha iyi olduğu için benimle dertleşirz daha yakın ve buda normal.18 senemiz var sonuçta.ben bu sözleri duyunca çok sinirlendim.ayrıca çok yalancı ve olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıyor.evli olan eltimle kaynımın bile 3 hafta önce kavga etmelerine sebep oldu.kv ve kp konuştum bu haksızlık ben asla bişey yapmmadım ve ona yazmadımm die.ama ona karşı sessiz kaldım büyümmesin dedim.sadece yarası olan gocunur die bir yazı yazdım sayfama.bana tekrar cevap verdi ağır bir şekilde ve bende tammamen sildim ve engelledimm.stres atıp vakit geçirdiğim bir yerde kimsenin triplerini çekecek değilim birde sebepsiz yere.zaten bayramdada sağolsun ne kv nede bana gelmediler.eşim 3 kardeş ve abileri.arama tenezülündede bulunmadı hemm eltim hemm kaynım(nişanlı olan)ikiside kızın sülalesini gezmişler canları sağolsun.2 kaynımda ben nişanlıyken birisi 1 e biride 4 gidiyordu.beraber büyüdük bende 16 yaşındaydım.kardeşim onlar benim.onlar mutlu olunca bende olurum.ama nişanlı eltim kıskandığımı düşünmüş.buna meydan verecek hiç bir hareketim olmadı halbuki.çok şükür mutlu bir evliliğimm var.isterimki kardeşlerimde mutlu olsun.ama daha nişanlıyken böyle entirikalar çeviren biri evlenince neler yapmaz.ayrıca kaynımda eve uğramıyor ve kv-kp ile konuşmuyormuş.oda kv bizi daha çok sevdiğini düşünüyormuş:26::26:halbuki kv ne alırsa 3 tane alıyor,aynısını alıyor.ayırmıyor.ayrıca 18 seneden sonra ben yapmıyorum kıskançlığı ve gereğide yok.ben düştüğümm bu duruma çok üzüldüm.gözümdende kalbimdende düştü..konuşursamda ortam gerilmesin die lütfen konuşuum.zaten bu olanları sorsam ben sana ne yaptımda bu sözleri konuştun die hepsini inkar edip zırıl zırıl ağlayacak.ama benden özür dileyene kadar pek konuşmayıda istemiyorum.ayrıca 1 aydırda kv gitmmiyormuş aramıyormmuş.önceden dibinden ayrılmazdı.

bence olayı ne kayınvalideye ne de kayınpedere söylemeden önce eltinizi arayıp neden böyle davrandığını sormalıydınız. daha yaşı da ufak, siz bir büyüklük gösterip durumu kendi aranızda halletmeliydiniz. yani bilemiyorum belki fark etmeden kırmış olabilirsiniz ya da ettiğiniz bir lafa alınmış olabilir. çünkü hiç kimse durduk yere üstüne alınmaz.

Benim de hesabim var , hic imali sozler paylasmiyorum,bu sozlerin icerigi geregi kimsenin de oylesine paylastigini dusunmuyorum.

Sosyal medya kullanimi amacini cok asiyor bence. Kusura bakmayin nacizane fikrim insanin tum dusuncelerini orda paylasmasi bana sacma geliyor. Birilerine yazilmis belli ki sizin imalariniz herhangi birinin uzerine alinmasi dogaldir o zaman bu eltiniz degil baskasi da olabilirdi ve yine sorunlar cikabilirdi. Biriyle sıkıntiniz varsa oturur konusursunuz kac yasinda insansiniz. Bana sizin tavirlariniz da yasiniza uygun gelmedi. Hele en son yarasi olan gocunur falan bildigin cildirtmaya calismissiniz kizi.

18 senelik evli olduğunuza göre yaşınız vardır diye düşünüyorum yani olgunsunuzdur. Ben olsam kahveye çağırır ablalık yapardım. Ayrıca kayınvalidenizin sizi daha çok benimsemesinden, sevmesinden daha normal bişe yok siz senelerdir onunlasınız:) elticiğiniz bu konuda şaşkınlık yapmış biraz:) İnanın sizi anlıyorum ben bile arkadaşlarımın tavırlarına anlam veremiyorum ki siz hiç anlayamazsınız. Bence size düşüyor huzursuzluğu gidermek siz büyük eltisiniz. Yaptıklarını çocukluğuna verin, kardeşinize nasıl davranırsanız öyle davranın, özür beklemeyin derim. Alın karşınıza kızmadan, laf sokmadan, büyüklenmeden yanlış anladığını anlatın ona. Böyle durumlarda iş kadınlarda ve olgun olanda bitiyor. Kardeş en büyük nimet, eşinizin kardeşi uzaklaşmasın sizden.

yani o lafı yazıp sıldkten sonra şu durumda bana eltim gelse ben onları sana yazmamıstm sen alındn dese samımıyetnden suphe duyardım acıkcası... e en son yaptığın nıyeydı dıye dusunurdum?

eltiniz belki çocukca davranıyor ama sizde yüzde yüz haklı değilsiniz en az onun kadar cocukca davranmıssınz.. ben böyle birşey duysam arar canım benım neden sana yazayım der hem gonlunu alır hem bana önyargılı olmasını engellerdım taa en bastan...

canım kardeşim sana düşer büyüklük yapmak
yaşın da büyük tecrüben de fazla
ilk evlendiğinde sen neler yaşadın bir düşün
sen de aynı ergen triplerini atmışsın
faceden sileceğine ablalık yapıp onu onore edecek birşeyler yazabilirdin
zor ama olgunluk bu demektir

mevlananın dediği gibi hayatta karşımıza çıkan herkez bizim aynamızdır.
eleştirdiğimiz her özellik bizde de vardır.
bu insanlarla bir ömür yüzyüze geleceksiniz
siz kıskanmamaları için elinizden geleni yapın
onlar da tecrübe kazanıp büyüyünce
pişman olurlar yaptıklarına

Iyi aksamlar. Malesef bu paylasimlari kendisine gonderilmis olarak anlayanlar var. Teyzem de ayni eltiniZ gibi arkadaslarinin paylasimlarini kendisine gonderilmis gibi algılıyor :-) üstelik kendisi öğretmen ;-) kötü olmus sizin ki. Aile buyukleri de net ortamini anlamayabilir. İşiniz zor, Allah yardımcınız olsn.

Sizin yaşınız kaç?
Eltiniz sizden bayağı küçük galiba, çocukla çocuk oluyormuşsunuz gibi geldi bana.

herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.öncelikle eşimin ailesini 18 yıldır tanıyorum ama 13 yıldır evliyim ve 32 yaşındayım.sosyal medyada paylaşılan sözleri düşünceleri saçma bulduğunu söylemiş bir arkadaş.adı üzerinde sosyal medya.ben düşüncemi fikrimi paylaşıyorum.bunlar geneldede mevlana veya hadis i şerifler oluyo.benim nişanlı olan eltimi kıracak en ufak bir hareketim olmadı.olmadı çünkü eminim.çünkü doğru dürüst görüşmüyoruz.2 defa kaynımla yemeğe davet ettim.ikisindede gelmedi.ben ararsam arar yoksa aramaz.bende bir yere kadar.yaşananları yazılarla ifade etmeye çalıştığımızda pek anlaşıllır olmuyo.cidden bir tanısanız beni suçlayan imalarda bulunmazdınız.karşınıza alın konuşun demişsiniz.bunu anlayacak biri olsa sizce neden konuşmayayım?ama bu imkansız.benim konuşmalarma laf ekleyip olayı çok farklı yerlere çekmeye müsait.bir insanı tanımak için yıllar gerekmez bazen.buda öyle birşey.hatta kp ve kv söyledim.bana biz halledicez sen yüz göz olma dediler,eşimde dahil.benim face çok çok samimi arkadaşlarımda var.ama hiç biri alınmıyorda durduk yere o alınıyor.yada benimm arkadaşlarımmında paylaşımları oluyor bende hiç üzerime alnmıyorum çünkü bu saçma.benim yazdığım yarası olan gocunur sözü ise,benim paylaşımmlarımın üzerine alındığının cidden kanıtıydı.evet ben olgun biriyim.nişanlı eltim için yaşı ufak demişsiniz.bunun yaşla yada cahillikle alakası yok.kişilikle alakası var.ben onun yaşındayken evliydim çalışıyodum ve ev geçindiriyordum..kendi çalışmmayı pek sevmediğinden işi bunlarla ilgilenmek.inanın ben onlar için çok koştum uğraştım.istemme töreni olsun nişan olsun.herşeyleriyle ilgilendim.art niyetim olsa çekilir bir köşeye izlerdim misafir gibi giderdim.benim kimseyle hiç derdim yok.herşeyi anlatamıyor yazıya dökemiyor insan.ama benim onu kıracak bir tavrım asla olmadı.sadece tesadüfen kv karşılaştığımızda bikaç saat gördüğüm birini nasıl kırabilirim yada neden yani.alınganlıık eden o.kişiliğini yansıtıyor işte.

bence olayı ne kayınvalideye ne de kayınpedere söylemeden önce eltinizi arayıp neden böyle davrandığını sormalıydınız. daha yaşı da ufak, siz bir büyüklük gösterip durumu kendi aranızda halletmeliydiniz. yani bilemiyorum belki fark etmeden kırmış olabilirsiniz ya da ettiğiniz bir lafa alınmış olabilir. çünkü hiç kimse durduk yere üstüne alınmaz.

bu olayı bana anlatan onlardı zaten.benim hiç birşeyden haberim yoktuki.yıllardır ilk defa böyle bir şey geliyor başıma.ayrıca inanın aramızda konuşalacak biri değil.tek ayak üstünde elli yalan söylüyor.

Sosyal medya kullanimi amacini cok asiyor bence. Kusura bakmayin nacizane fikrim insanin tum dusuncelerini orda paylasmasi bana sacma geliyor. Birilerine yazilmis belli ki sizin imalariniz herhangi birinin uzerine alinmasi dogaldir o zaman bu eltiniz degil baskasi da olabilirdi ve yine sorunlar cikabilirdi. Biriyle sıkıntiniz varsa oturur konusursunuz kac yasinda insansiniz. Bana sizin tavirlariniz da yasiniza uygun gelmedi. Hele en son yarasi olan gocunur falan bildigin cildirtmaya calismissiniz kizi.[/QUOT

ben çıldırtmaya çalışmadımm.bana kp ve kv anlattığında ben inanamadımm.saçmmma geldi.neden üzerine alınsın durduk yere dedimm.çünkü cidden bir suçum kabahatim yok.o yazıyı yazdım acaba cidden benim her paylaştığımı üzerinemi alınıyor die.cevabı yazınca kendince emin oldum.sosyal medyada herkes herşeyi paylaşıyor.eizinde oluyordur paylaşımlarınız.her paylaşımdan kendimmmize pay çıkartırsak yandık ozaman.ayrıca neden sadece imalı ve kötü sözleri üzerine alınmış.immalardan çok bir sürü dualar hadisi şerifler paylaştım.onlarıda üzerine alınıp altlarına bi amin yazsaydı.sağol ablacım duan için deseydi.bu durumm normalmmi sizce bence değil.ben kimsenin paylaştığını üzerime alınmıyorumm.ya beğeniyorum yada okuyup geçiyorum.benim tavırlarımın uygun gelmeyişi yaptığım paylaşımlarmı acaba?bu sosyal medyayı bu kadar ciddiye alanların tavırlarıda bana cidden hoş gelmiyor.paylaşımm alanı;daha başka ne yapılabilridiki?

18 senelik evli olduğunuza göre yaşınız vardır diye düşünüyorum yani olgunsunuzdur. Ben olsam kahveye çağırır ablalık yapardım. Ayrıca kayınvalidenizin sizi daha çok benimsemesinden, sevmesinden daha normal bişe yok siz senelerdir onunlasınız:) elticiğiniz bu konuda şaşkınlık yapmış biraz:) İnanın sizi anlıyorum ben bile arkadaşlarımın tavırlarına anlam veremiyorum ki siz hiç anlayamazsınız. Bence size düşüyor huzursuzluğu gidermek siz büyük eltisiniz. Yaptıklarını çocukluğuna verin, kardeşinize nasıl davranırsanız öyle davranın, özür beklemeyin derim. Alın karşınıza kızmadan, laf sokmadan, büyüklenmeden yanlış anladığını anlatın ona. Böyle durumlarda iş kadınlarda ve olgun olanda bitiyor. Kardeş en büyük nimet, eşinizin kardeşi uzaklaşmasın sizden.

yaklaşımınız için çok teşekkür ederim.inanın bunu yapmak istedim.ama kp ve kv siz yüz göz olmayın tatsızlık olur seni anlamaz kaynıma yanlış aktarır die istemediler.ben bu duruma cidden üzüldüm.çünkü sebep yok.ben hiç birine kendini bilmeyen kıskanç eltiler gibi davranmadım.ikisininde her şeylerinde yanlarıında oldum.ne gerekiyorsa yaptımm koştum.diğer eltimle hiç sorunumuz yok.onunla 1 yaş var aralarında.bu kişilikle alakalı bence.geçinmeye gönlü olmayan heryerden bulur bir bahane.

yani o lafı yazıp sıldkten sonra şu durumda bana eltim gelse ben onları sana yazmamıstm sen alındn dese samımıyetnden suphe duyardım acıkcası... e en son yaptığın nıyeydı dıye dusunurdum?

eltiniz belki çocukca davranıyor ama sizde yüzde yüz haklı değilsiniz en az onun kadar cocukca davranmıssınz.. ben böyle birşey duysam arar canım benım neden sana yazayım der hem gonlunu alır hem bana önyargılı olmasını engellerdım taa en bastan...

yazdıklarımdada belittim.en sonki amacım ben hala neden alınsın bir sorun yok gözüyle bakıyordum.yazdımmm ve maalesef herşeyi üzerine alınmmış.benimmki çocukluk değildi.bana önyargılı olmasını gerektirecek bir hareketimm olmadıki.tavşan dağa küşmüş dağın haberi olmammış.neden paylaştığım duaları hadisi şerifleride üzerine alınıp bir amin deyip teşekkür etmemiş.paylaştığım 20 taneyse bunun 5-6 tanesi imalıdır.bu bence kkişilikle alakal.herkes dururken neden o.kendini belli ediyor işte geçinmeye gönlü yok.ayrıca paylaştıklarımı gördüğünde abla bi sorunmmu var kime paylaşıyon deseydi ben biri üzerine alınsın die paylaşmıyorumki ;kişi kendinden bilir işi.dervişin fikri neyse zikride odur..

Back
X