Nişanlılık dönemi / aileler/ kaynana

Ritaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
113
0
96
Muğla
HUZURSUZLUKLARI EN ÇOK YARATANLAR??
lütfen bu soruya önce herkes cevap yazsın?

evlilik hazrlıkları

nişanlılık evrsnde sorun yaşamayan çok az insan vardr heralde ben de sadece ben yaşıyorum sanıyordumneden ben bunları çekiyorum ama bir de baktım çevrede gerçekten evlilik hazrlığı yaparken ne çok sorun yaşayan varmış...
biz ayrılma aşamasna geldk düğüne bir ay kala neden sizce?
anneler tabiki özellkle damat annesi yani kaynanam bütün huzuru kaçıran kişi. aileler arasndaki kültürel farklılıklardan dolayı mahçup olacğı yerde üstünlük taslamalar vs.vs gözdağı vermelerden o kadr sıkıldımki ... benm ailemn o kar saygın bir aile olduğunu gördüğü halde çok saçma muhabbetler yapan bir kaynanam var ağzından çıkanlara dikkat etmeyen ukalalılıksürekli bilmişlk tslayan ve ayrıca sürekli ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapıp
yanımıza gelme isteğini ima eden bir kaynana ...
böyle acımasız konuşuyorum gibi geliyo size dimi inanın o kadr alttan aldım o kadr merhametli sabırlı sygılı davranıyorum ki ama son damla doldu taştı...
ohh içimi döktüm size tek amacım buydu kmseyi kötülemek değil ... kms kolay anlamıyor çnkü ben kmseyle paylaşamıyorum bu dönem de bunları
herkes kendi halnde...
allahtan eşim bana çok değer veriyor anlıyor asla susma hoşuna gtmeyen bir durumda alttan alma diyor annem kabadır biraz diyor kendi

gerçekkten kaba dengesiz ne konuştuğunu bilmeyen ama çok bilmiş zanneden bir kaynanam var şu an eşime duygu sömürüsü yapma aşamasnda
yalnızm ben gibi amaç ne olabilir????

yalnızım ben dior çünkü sizinle daha doğrusu oğluyla daha fazla vakıt geçirmek ıstıor daha fazla ılgı beklıor..madem eşin annesinin yaptıgı herşeyin farkında boşwer hiç takma kafana sıkma canını..herkeste oluor bu muhabbetler..bende nişanlıyım ve nişanlıma aillermz yuzunden surekli tartışıoruz..

haklsın arkadaşım sağol...
kaynanam yüzünden eşimle tartışıyoruz bazen onun da benm annemn bazı huyları rahatsz ediyor
ama annemin onu rahatsz eden durumla benm kaynanamın yaptıkları arasnda dağ kadr fark var
allahtan farkındada tmm yetr bu konular beni rahatsz ediyor diyor ama ben hemen kapatamıyorum en ufak bişeyde
patlamama sebep oluyor sabır kalmadı
yakaşık bir aydr felan bir araya gelmedk gelirsek onun içn iyi olmıcak zaten çnkü çoktan taştım artık
biriktrmiyorum ...
bugün de kadir gecesi aramak lazm ama hiç içimden gelmiyor zzaten ararsam da iki cümleden fazlasını kurmam
ki ben tv de yaşlıları görünce felan ağlayan bir insanm çok duygusal bir insanm merhametliym ama inanın kaynama karşı acımasız oldum
o buna sebep oldu...

haklsın arkadaşım sağol...
kaynanam yüzünden eşimle tartışıyoruz bazen onun da benm annemn bazı huyları rahatsz ediyor
ama annemin onu rahatsz eden durumla benm kaynanamın yaptıkları arasnda dağ kadr fark var
allahtan farkındada tmm yetr bu konular beni rahatsz ediyor diyor ama ben hemen kapatamıyorum en ufak bişeyde
patlamama sebep oluyor sabır kalmadı
yakaşık bir aydr felan bir araya gelmedk gelirsek onun içn iyi olmıcak zaten çnkü çoktan taştım artık
biriktrmiyorum ...
bugün de kadir gecesi aramak lazm ama hiç içimden gelmiyor zzaten ararsam da iki cümleden fazlasını kurmam
ki ben tv de yaşlıları görünce felan ağlayan bir insanm çok duygusal bir insanm merhametliym ama inanın kaynama karşı acımasız oldum
o buna sebep oldu...

boşwer sen ara yine üzerine düşeni yap,kimsenin ağzına laf verme..eşin senin arkanda olduktan sonra mutlu olursunuz zaten:nazar: eşinle sürekli tartışmana sebep oldugu için kaynana karşı bunları hısstemen çok doğal..sonuçta eşinle aranızdaki huzursuzluğun sebebi kayınvalıden ..ama sen surekli bunları düşünp iyice soğuma ondan çunku sonuçta eşinin annesi..aranızdaki diyalog çirkinlşirse tatsızlık uzar gider ama aranız iyi olsn mesafeli olun daha mutlu olursnz die düşünuorum..inşallah hepimiz çok mutlu huzurlu oluruz mübarek gün allah dualarımızı kabul etsin inşallahhhh........:2:

ben zaten bu zmana kadr hep mesafe koydum idare ettm fazla da takmadm kendisini görmezden geldm
ama bunların daha fazlasını anneme yapnca ve annem asla böyle şeylere gelemez ... yani kısaca sadece ufak bir konu söyleyem mesela anneme durumumuz iyi değil bişey yapamam gibi imalarda bulunmuş ama bunu söyleme tarzı hoş değil ve annem de ben kızımı sokakta bulmadmöyle biüsür altın bilezk de istemedm ne yapabiliyorsanız çocuklara yapın dedm diyo nye bunun lafını ediyo ... yapamam dan çok yapmam gibi ben yalnızım çocuklara da yakınım evde durmam artık gibi sürekli gözdağı vermeler yaa ..o kadr sinir ki içimden diyorum sen bunları nye benm anneme anlatıyorsun daha dkkatli davranması gereken yerde dengesiz saçma muhabbetler yapıo kendi oğlu içn pinti diyo .. ki eşim açık ellidir anneme pinti gibi anlatmş yanii annem bunlarda dolayı o kadr dolmuşki düğünden sonra grşmem konuşmam bi daha getrme o kadını evime diyo...daha neler neler .. nişanda bile konuşulmıcak muhabbetler yapmış eşim çok hastaydı da çok çile çektk de eşim öldükten sonra ben çalşmak zorunda kaldm hasta bakıcılık yaptım vs.vs. kmseyi küçümseyemem ama bu muhabbetler dünürle daha ilk tanışmalarda yapılcak muhabbetler mi sizce?
benm ailem çevresi tarafndan sevilen sayılan göz ününde olan saygın bir aile . eşimn ailesnin ne çevresi ne de doğru düzgün akrabası var. düğün benm memleketmde olcak ve eşimn tarafndan 10-20 kişi belki gelr...babam davetiye için liste yaptı 220 kişi ve yapmaya devam ediyor yani az çok anlatmaa çalştm ... eşimle kötü olduk çok bu dönem de ben ayrılmak bile istedm dayanamıcam dedm eşim bana çok değer veriyo ben de çok değer veriyorum eğer ailem saygısızlık olursa bundan sonra sen ya da annen mücadele vermem dedm ...asla annenle de aynı evde oturmam dedm ayrıca memletme yakın
bir yere tayin isterm dedm yani şu an kaynana ya 2 saat uzaktayız benm aileme 14 saat. eğer istedğim yere gdersek ortada olcaz en iyisi olcak inş. ama asla izin vermicem huzurumun kaçmasına herkesn bi sabrı var en iyi insanın en saf insanın bile

ben zaten bu zmana kadr hep mesafe koydum idare ettm fazla da takmadm kendisini görmezden geldm
ama bunların daha fazlasını anneme yapnca ve annem asla böyle şeylere gelemez ... yani kısaca sadece ufak bir konu söyleyem mesela anneme durumumuz iyi değil bişey yapamam gibi imalarda bulunmuş ama bunu söyleme tarzı hoş değil ve annem de ben kızımı sokakta bulmadmöyle biüsür altın bilezk de istemedm ne yapabiliyorsanız çocuklara yapın dedm diyo nye bunun lafını ediyo ... yapamam dan çok yapmam gibi ben yalnızım çocuklara da yakınım evde durmam artık gibi sürekli gözdağı vermeler yaa ..o kadr sinir ki içimden diyorum sen bunları nye benm anneme anlatıyorsun daha dkkatli davranması gereken yerde dengesiz saçma muhabbetler yapıo kendi oğlu içn pinti diyo .. ki eşim açık ellidir anneme pinti gibi anlatmş yanii annem bunlarda dolayı o kadr dolmuşki düğünden sonra grşmem konuşmam bi daha getrme o kadını evime diyo...daha neler neler .. nişanda bile konuşulmıcak muhabbetler yapmış eşim çok hastaydı da çok çile çektk de eşim öldükten sonra ben çalşmak zorunda kaldm hasta bakıcılık yaptım vs.vs. kmseyi küçümseyemem ama bu muhabbetler dünürle daha ilk tanışmalarda yapılcak muhabbetler mi sizce?
benm ailem çevresi tarafndan sevilen sayılan göz ününde olan saygın bir aile . eşimn ailesnin ne çevresi ne de doğru düzgün akrabası var. düğün benm memleketmde olcak ve eşimn tarafndan 10-20 kişi belki gelr...babam davetiye için liste yaptı 220 kişi ve yapmaya devam ediyor yani az çok anlatmaa çalştm ... eşimle kötü olduk çok bu dönem de ben ayrılmak bile istedm dayanamıcam dedm eşim bana çok değer veriyo ben de çok değer veriyorum eğer ailem saygısızlık olursa bundan sonra sen ya da annen mücadele vermem dedm ...asla annenle de aynı evde oturmam dedm ayrıca memletme yakın
bir yere tayin isterm dedm yani şu an kaynana ya 2 saat uzaktayız benm aileme 14 saat. eğer istedğim yere gdersek ortada olcaz en iyisi olcak inş. ama asla izin vermicem huzurumun kaçmasına herkesn bi sabrı var en iyi insanın en saf insanın bile

haklısın cnm..tabiki öyle konuşması hoş olmamış..hepsi ust uste oluncada patlıor ınsan..inşllah allah gonlunuze göre verır..hep mutlu olun:69:

çok sıkcı bir durum en çok da üzüldüğüm annem o kadın yüzünden huzursuz haliyle eşime de tepkili

Kızlar kesinlikle moralinizi huzurunuzu bozmak istemiyorum ama nişanlıken dert edilcek kadar sorunlar çıkıyosa bilin ki evlenince düzelmeyecek daha beter olacak...
Kendimden ve çevremden hep böyle gördim burdaki diğer konulara bakarsanız çoğu öyle herkes bir olmaz tabiki ve inşallah sizler şanslı olanlardansınızdır ama şimdiden bi şekilde ipleri elinize almaya çalışın ne bileyim nişanlılarınız şimdiden bilsin yapılanları.
Evlendikten bir süre sonra eşlerde bi monotonluk olduğu gerçek malesef erkekler bizim kadar bağımlı olamıyorlar anneleri aileleri önceden olmadığı kadar değerleniyorlar çünkü biz evin hesabını yapan arkasını toplayan yemek temizlik işlerine koşan birden bire bu kadar yükün altına girince de arada sinirlenip dırdır eden kadınlar haline geliyoruz aşk şehvet biyerde bitiyor nişanlı yada sevgiliyken kavuşma isteği tavan yapmışken herşeye göz yumuluyor ama kavuştuktan bi süre sonra hayatın gerçekleri ile yüzleşip daha az hevesle yola devam edeceğiniz bi gerçek. Kimse 2-3 sene sonra hiç tartışmıyoruz rüya gibi evliliğimiz var diyemez. Bizler bu duruma geldiğimizde ona kol kanat geren damarına göre şerbet vermeyi bilen (nihayetinde kendi doğurmuş bi nasıl davranacağını bilir ama bizler 10 sene sonra bile farklı bişeyini öğrenebiliyoruz) gidince onu rahatlatıp kolayca kendi tarafına çekebilen anne babaları oluyor onları daha çok dinlemeye başlıyorlar eskiden nişanlım ne isterse o olcak diyen adam gidip anneme şunu yapcaz bunu alcaz demey başlıyorlar o yüzden gözünüzü iyi açıp ona göre hareket edin eşinizin tutumu çok önemli.

çok haklsın yenibirben arkadşım...
ben herşeyi açıkça konuşuyorum hatta asla kaynanamla aynı evde kalmam bunu bil asla boyun eğmem gibi şeyler bile söyledm çok rahat davranıyorum artık ben
çnkü saçmalayn kaynanam ve eşim farknda ... sadece yalnız olduğu ve yaşlı olduğu içn fazla bişey dyemiyo ... yaşlı falan ama yaptğından

da hiç geri kalmıyo ki ben çok yumuşak merhametli briyim ki eşime de söylüyorum ya bunca şeye rağmen saygımı koruyosam beni el üstünde tutması lazm
hiç bişey istemiorum huzurumuz kaçmasın yeterkiii

tecrübeli arkadaşlar ipleri elime aldığımı şu an düşünüyorum da başka tavsiyeleri olan varmı...
kaynana ya anne demek bile istemiyorum yani kaynana eve geldğinde eşimn yanında sıcak mı davranmalıyım yani
böyle yapmacık şeyeri sevmem ama oyun gerekiyosa da yaparm yani eşin yanında çok iyi sonra hiç sallamayan gelinler gördüm de

evlilik hazrlıkları

nişanlılık evrsnde sorun yaşamayan çok az insan vardr heralde ben de sadece ben yaşıyorum sanıyordumneden ben bunları çekiyorum ama bir de baktım çevrede gerçekten evlilik hazrlığı yaparken ne çok sorun yaşayan varmış...
anneler tabiki özellkle damat annesi yani kaynanam bütün huzuru kaçıran kişi. aileler arasndaki kültürel farklılıklardan dolayı mahçup olacğı yerde üstünlük taslamalar vs.vs gözdağı vermelerden o kadr sıkıldımki ... benm ailemn o kar saygın bir aile olduğunu gördüğü halde çok saçma muhabbetler yapan bir kaynanam var ağzından çıkanlara dikkat etmeyen ukalalılıksürekli bilmişlk tslayan ve ayrıca sürekli ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapıp
böyle acımasız konuşuyorum gibi geliyo size dimi inanın o kadr alttan aldım o kadr merhametli sabırlı sygılı davranıyorum ki ama son damla doldu taştı...
ohh içimi döktüm size tek amacım buydu kmseyi kötülemek değil ... kms kolay anlamıyor çnkü ben kmseyle paylaşamıyorum bu dönem de bunları
herkes kendi halnde...
allahtan eşim bana çok değer veriyor anlıyor asla susma hoşuna gtmeyen bir durumda alttan alma diyor annem kabadır biraz diyor kendi

gerçekkten kaba dengesiz ne konuştuğunu bilmeyen ama çok bilmiş zanneden bir kaynanam var şu an eşime duygu sömürüsü yapma aşamasnda

Eğer olurda evlenirsen uzaklarında ol sakın yakında olma bizimkide yanlızım diye hep soylendı durdu... Oğludua ağzının içine bakıyor... Benim şuan aklım olsa hayatta yakında oturmazdım o kadar sıkıntı yasıyorkı ınsan sankı ellerınden oglunu calmışım gıbı bakıyorlar... Ben ailesinden nefret edıyorum artık o kadar sogudum bu saatten sonrada ıcım ısınmaz eşimi sevmesem bir dakka durmazdım ınsan bu evlılkte olmazdı ama anladımkı aıle cok onemlıymıs sevgı bır kosede kalıyomus sen o sevgıyle aılenın ıcıne gırıyormussun ne kadar dayanır sevgım bılmıyorum ama artık cok sıkıldım bende

sahtehayat aynı düşüncedeym ben de bir ara aile ne kadar önemliymiş dedim şunu her zaman biliyordum sevgi tek başına yeterli dğeil biliyordum
ama ailelern bu kadr önemli olduğunu hiç ama hiç düşünmezdm annesini hiç sevemedm başından ilk tanıştığım günden beri ama ben aileyle evlenmiyorumki sonuçta diyordum da biraz da aslnda aileyle de evlenmiş oluyorsun ... şu an sevgim saygım olmasa ve eşim beni bu kadr sevmese değer vermese mantık evliliği yapar zengin ailesi modern uzak ta yaşayan biri olmasını terch ederdm çok az sevgi yeterli sevgi bitebiliyo ya da azalıyo sırf bu sorunlar soğutuyo ilişkiyi mahvedebiliyo...

kaynana yalnız yaşıyo ve sürekli duygu sömürüsü yapıyo eşime ama eşim de birlkte yaşama konusunda sıcak değil istemedğimi de söyledm
ama hastalanırsa alırım yanıma diyo ... ben tv de yaşlı insna gördüğüm zaman ağlayan üzülen yaşlıları seven biirim ama kaynanama hiç acımıyorum
hiç masum değil çnkü kaynanaya 2 saat uzaktayız kafasına esince atlayıp geliyo.. benm aileme 14 saat uzaktayız ... ama tayin isteyip aileme yakın bir yere gtmek istedğimi söyledm kabul etti hmen diplerne olmaz ama 2-3 saat uzakta bir yer de karar kıldık
bir de bazı sorunlar yaşandıktan sonra nerdeyse bir aydr felan kaynanayla yanyana gelmedk yüzyüze gelsek çok soğuk olacağım biliyorum
elini öpmek dahi gelmiyo içimden

ohooooo tatlım sana yasadıklarım ve yasacaklarımın bı kısmını anlatayım belkı kendını tesellı edebılırsın....evlenınce kırada oturmucaz evımız suan hazırlanıyor ( kı keske kırada oturma ımkanım olsa) bursayı bılen bılır ben bugune kadar hep bursanın saygın semtrınlerınde oturdum evlendıkten sonra cok kuytu kose bı yerde olucam ne etraftakı ınsanlar nede mahalle yapısı ıtıbarıyle bana uygun olmayan bı yerde evım yapılıyor suan. bına 3 katlı en ust kat benım altımda eltım daha altta gorumcem oturuyor. ıkı sokak otemde kayınvalıdemler..... kayınpederım ve kaynanam ıyı nıyetlı yaklasıp kendı ıstedıklerı sekılde hayatıma yon vermeye calısan ınsanlardır. yanı bı ornek ev yaptırıyoruz ama bız öle özenıyoduk burdakı dolap söle olsun hep öle ozendım ben tarzı cumleler. yada nısanlık bakılıyo öle renk alma hep goruom bu renklerı ozenıom ben vs .... mesela durumları cok ıyı olmasına ragmen sureklı para yok dıyen aglanan bı aıle ama bı anda 5 6 mılyar kuru para cıkarabılen yapıları vardır. eltım desen dengesız ve para gozun en onde gıdenıdır ben hayatım boyunca bu kadar ıcten pazarlıklı bı ınsan gormedım desem yalan olmaz ... kayınpederımın taksı duragında taksısı var kaynım ısten cıkıp onda calısmaya basladı ve evıne goturdugu paranın hesabını kımse yapamıyo... buda yetmezmıs gıbı habıre borcum var ıcra gelıyo baba ode seklınde gezerler. eltım bundan 10 yıl kadar once kavga gurultu kıraya tasınıp gıtmıs ( kendı annesının karsı daıresıne). sımdı dugun ustu benım evım yapılıyorken kıskanclıgından evıne gerı donmeye karar verdı. ıkı gun once evı tadılat yaptırıcak paramız yok dıye aglanırken bugun bı baktık kı mutfak dolapları yenılenmıs lamınantlar yenılenmıs oturma grubu ve yatak odası takımı yenılenmıs.... artı bıde cocugunu ozel okula yazdırdı... yanı kayınpederıme bır suru masraf bunun sonucu benım dugun ve ev masraflarımın kısılması demek oluyor... gorumceme gelınce ıyıdır oturur dertlesırız falan ama kafa yapımız aynı degıl ama oldukca uyumlu olmaya calısırız bırbırımıze...fıkırlerıme onem verır kaynanamlara karsı bana destek cıkar saolsun. bıde eltımın meshur ozellıklerınden bırı bı gun senınle can cıger olup agzından laf almaya calısırken bı bakmıssın baska bır gun meraba dan oteye gecmez. yada uzerınde yenı kıyafet altın vs varsa senınle sohbet etmeyı bırak suratı bı karıs oturur. bı hatanı yakalamaya calısır. mesela gorumcem bısı yapmadıgı halde habıre kaynanama sıkayet etmeye calısır falan fılan... daha da yazamk ıstemıom yıne sınırlerım bozuldu kendıme acımaya basladım....... sımdı bence kaynananla ıdare edebılecegın gercegını sende kabul etmelısın.... yok etmıom dıosan anlatmaya devam edebılırm.. fıkraları aratmıcak nıtelıkte komıktır yasadıklarım... ama allahtan canımıniçi heran yanımda olanların farkında ezdırme kendını uzulme boswer bız bırbırımıze yeterız tarzı cumleler kuruyor banada bunlarla basedebılme gucu verıyor

evlilik hazrlıkları

herkes kendi halnde...

bende nişanlıyım ve 23ünde düğünüm var eylülün bende kayınvalidemle çok iyi anlaşmıyorum anlaşamıyorum daha doğrusu oldum olası kıyafetime takmış durumda düşük bel pantolonlarını getirme topuklu ayakkabı giy ben oldum olası spor giyinen biriyim tamam klasik de giyiniyorum ama yeri ve zamanında yakışıyor diye düşünüyorum convese ayakkabılarımı hiç sevmezler mesela bende ısrarla gidip converse alıyorum çünki inada bindiriyorlar işi ve çok bilmiş konuşmaları kendini kasmaları çok sen bişey söylemeye çalış yanlış anlar ona programlı gibi :37:çok seviyorum çok seviyorum diyo :51:ama bilmiyorum işte her konuşmasında iğneleyici söleri var:33:

ohooooo tatlım sana yasadıklarım ve yasacaklarımın bı kısmını anlatayım belkı kendını tesellı edebılırsın....evlenınce kırada oturmucaz evımız suan hazırlanıyor ( kı keske kırada oturma ımkanım olsa) bursayı bılen bılır ben bugune kadar hep bursanın saygın semtrınlerınde oturdum evlendıkten sonra cok kuytu kose bı yerde olucam ne etraftakı ınsanlar nede mahalle yapısı ıtıbarıyle bana uygun olmayan bı yerde evım yapılıyor suan. bına 3 katlı en ust kat benım altımda eltım daha altta gorumcem oturuyor. ıkı sokak otemde kayınvalıdemler..... kayınpederım ve kaynanam ıyı nıyetlı yaklasıp kendı ıstedıklerı sekılde hayatıma yon vermeye calısan ınsanlardır. yanı bı ornek ev yaptırıyoruz ama bız öle özenıyoduk burdakı dolap söle olsun hep öle ozendım ben tarzı cumleler. yada nısanlık bakılıyo öle renk alma hep goruom bu renklerı ozenıom ben vs .... mesela durumları cok ıyı olmasına ragmen sureklı para yok dıyen aglanan bı aıle ama bı anda 5 6 mılyar kuru para cıkarabılen yapıları vardır. eltım desen dengesız ve para gozun en onde gıdenıdır ben hayatım boyunca bu kadar ıcten pazarlıklı bı ınsan gormedım desem yalan olmaz ... kayınpederımın taksı duragında taksısı var kaynım ısten cıkıp onda calısmaya basladı ve evıne goturdugu paranın hesabını kımse yapamıyo... buda yetmezmıs gıbı habıre borcum var ıcra gelıyo baba ode seklınde gezerler. eltım bundan 10 yıl kadar once kavga gurultu kıraya tasınıp gıtmıs ( kendı annesının karsı daıresıne). sımdı dugun ustu benım evım yapılıyorken kıskanclıgından evıne gerı donmeye karar verdı. ıkı gun once evı tadılat yaptırıcak paramız yok dıye aglanırken bugun bı baktık kı mutfak dolapları yenılenmıs lamınantlar yenılenmıs oturma grubu ve yatak odası takımı yenılenmıs.... artı bıde cocugunu ozel okula yazdırdı... yanı kayınpederıme bır suru masraf bunun sonucu benım dugun ve ev masraflarımın kısılması demek oluyor... gorumceme gelınce ıyıdır oturur dertlesırız falan ama kafa yapımız aynı degıl ama oldukca uyumlu olmaya calısırız bırbırımıze...fıkırlerıme onem verır kaynanamlara karsı bana destek cıkar saolsun. bıde eltımın meshur ozellıklerınden bırı bı gun senınle can cıger olup agzından laf almaya calısırken bı bakmıssın baska bır gun meraba dan oteye gecmez. yada uzerınde yenı kıyafet altın vs varsa senınle sohbet etmeyı bırak suratı bı karıs oturur. bı hatanı yakalamaya calısır. mesela gorumcem bısı yapmadıgı halde habıre kaynanama sıkayet etmeye calısır falan fılan... daha da yazamk ıstemıom yıne sınırlerım bozuldu kendıme acımaya basladım....... sımdı bence kaynananla ıdare edebılecegın gercegını sende kabul etmelısın.... yok etmıom dıosan anlatmaya devam edebılırm.. fıkraları aratmıcak nıtelıkte komıktır yasadıklarım... ama allahtan canımıniçi heran yanımda olanların farkında ezdırme kendını uzulme boswer bız bırbırımıze yeterız tarzı cumleler kuruyor banada bunlarla basedebılme gucu verıyor

cidden aileler ne kadr önemli ben ailemn yanına gttğimde orta düzey bi şeklde yaşar gderiz yani öyle boğazmdan kısmayız yeriz içerz gezeriz
annemn evi gayet modern yeni gelin evi gibidir ama ben şimdi bir beldede eski bir evde yaşıcam üstelik eşimn ailesi bize masrf etmeğdin içnde eşyaları seneye almaya karar verdk eşim bekarken eşya almştı idarelk 4-5 ay önce onlarla idare etcez
şöyle diyebilrm hani derler ya ne avukatlar istedi ne doktorlar aynen öyle oldu anneme ve babama çok soran olurdu öğretmen olmam en büyük avantaj bi de sevilen sayılan bir ailenin kızı olduğum içn anneme derlerdi kızını çok rahat ettriri oğlum hiç sıkıntı çekmez vs. vs. annem de onun sevdği var demek zorunda kalırdı tabiii
eşimi çok seviyorum ama sevgi yeterli değil işte
sorunlar ilerde sevgiyi yıpratabilr çnkü eş seni anlamaynca
soğursun zaten allahtan şu an da eşimle aram iyi ama anne konusu açılnca ister istemez fazla laf ettrmiyo
sende çok ağır şeyler yaşamışsın cidden çok dkkt etmen lazm ama dişini göstermezsen çok acımasız olurlar ama bizden çeknmelerini sağlamak lazm çatr çatr söylcem laflarımı sonuç ne olursa olsun boyun eğmem

cidden aileler ne kadr önemli ben ailemn yanına gttğimde orta düzey bi şeklde yaşar gderiz yani öyle boğazmdan kısmayız yeriz içerz gezeriz
annemn evi gayet modern yeni gelin evi gibidir ama ben şimdi bir beldede eski bir evde yaşıcam üstelik eşimn ailesi bize masrf etmeğdin içnde eşyaları seneye almaya karar verdk eşim bekarken eşya almştı idarelk 4-5 ay önce onlarla idare etcez
şöyle diyebilrm hani derler ya ne avukatlar istedi ne doktorlar aynen öyle oldu anneme ve babama çok soran olurdu öğretmen olmam en büyük avantaj bi de sevilen sayılan bir ailenin kızı olduğum içn anneme derlerdi kızını çok rahat ettriri oğlum hiç sıkıntı çekmez vs. vs. annem de onun sevdği var demek zorunda kalırdı tabiii
eşimi çok seviyorum ama sevgi yeterli değil işte
sorunlar ilerde sevgiyi yıpratabilr çnkü eş seni anlamaynca
soğursun zaten allahtan şu an da eşimle aram iyi ama anne konusu açılnca ister istemez fazla laf ettrmiyo
sende çok ağır şeyler yaşamışsın cidden çok dkkt etmen lazm ama dişini göstermezsen çok acımasız olurlar ama bizden çeknmelerini sağlamak lazm çatr çatr söylcem laflarımı sonuç ne olursa olsun boyun eğmem

hıc kımse erkek yada kadın fark etmez aılesıne kotu soz soylenmesını kaldıramaz ama bazı gercekler var kı konus yada konusma ortada.....mesela ben aksam gorumcemdeydım eltım gezmeye gıtmıs dıye olanlardan konustuk bıraz sonra ogrendık kı kaynım yukarıdaymıs galıba ben dırekt sozlume eyvah duymustur o zmn konustuklarımızı dedım ne korkuyosun yalan seyler mı söledıklerınız gercekler hele bısı desın sıkıyosa dedı...eltım ıstedıgı olmayınca ksup surat yapıo kavga cıkarıyo aman tatsızlık olmasın aman kusmesın aman laf sölemesın dıe bı dedıgını ıkı etmıyolar. benım tatlı dılım guler yuzum saygım onlara yetmıosa bende tavrımı alırım ondan kolay ne var hatta ısıme gelır daha cok.... bız dugunıcın salon bakmaya basladık nısan ıcın aaa mınıcık salon bızım tarafa yetmez dıyıp tutturmadıgı salon ıcın kaynanam bıze danısmadan baban gıdıp o salonla konusucak dedı resmen nevrım dondu bende bılırım hemen surat asıp bıze sordunuz mu gıdın kendınız orda nıkah tazeleyın demeyı ama .....işte azcık daha sabır en kotu ınceldıgı yerden kopucak bakalım

bende nişanlıyım ve 23ünde düğünüm var eylülün bende kayınvalidemle çok iyi anlaşmıyorum anlaşamıyorum daha doğrusu oldum olası kıyafetime takmış durumda düşük bel pantolonlarını getirme topuklu ayakkabı giy ben oldum olası spor giyinen biriyim tamam klasik de giyiniyorum ama yeri ve zamanında yakışıyor diye düşünüyorum convese ayakkabılarımı hiç sevmezler mesela bende ısrarla gidip converse alıyorum çünki inada bindiriyorlar işi ve çok bilmiş konuşmaları kendini kasmaları çok sen bişey söylemeye çalış yanlış anlar ona programlı gibi :37:çok seviyorum çok seviyorum diyo :51:ama bilmiyorum işte her konuşmasında iğneleyici söleri var:33:

sonuçta herşeye karışırlar tmm bazı şeyleri görmezen geliriz mesela keşke kıyafetime karışsalar ya da evimdeki eşyanın yerini değiştrse ben bunlarla başa çıkarm gibi geliyo inadı severm yani o yapıyosa bnde yaparm da iş aileme gelnce ben de hassaslaşırım sonuçta kaynanala kendin sorun yaşarsın da kaynana benm annemn canını sıkınca ben de sinir oluyorum tabii

Kızlar ya eşlerinizin hatrına umursamaz olcaksınız yada yol yakınken paçayı kurtaracaksınız...
Biliyorum kimse ayrılmak istemez şuan bana sinir bile olmuşsunuzdur feminist değilim hatta eşinin hatrına umursamaz olmaya çalışanlardanım ama bir de bana sorun kolay mı...
2 yılda yaşlandım düğünden beri görmeyenler tanımıyolar nerdeyse, psikolojim bozuldu hiçbişeyden zevk almaz oldum eşimi sevsemde görmek dahi istemez hale geldim 1 gün gülsem 3 gün ağladım ömrümden ömür gitti döncek mi bu yıllar geri hayır en güzel zamanlarım onun bunun kahrıyla geçti işte...
Hemen hemen herkesin hayatında böyle sorunlar var hatta beteride var bende bunları düşünüp susmaya çalışıyorum aman aramız iyi olsun diyorum belki eşim daha huzurlu oluyor ama kendime ediyorum.
Bende severek evlendim mantığımada uymuştu nişanlılık döneminde ailesi yüzünden ayrılma eşiğine gelip sevgimden ayrılamadım şimdi hergün KEŞKE AYRILSAYDIM diyorum çünkü daha iyileriyle karşılaşabilirdim şimdi birçok arkadaşım gibi bende çok rahat bi hayat sürebilirdim bekarken burnu düşse yerden almayan ben şimdi bi dilenci oldum ve sırf seviyorum diye hiç değmezmiş çünkü her damla gözyaşımda sevgimde damla damla tükeniyor!

insan sorunlarla gözyaşıyla sevgiyi de tüketiyor çok daha iyi durumda çok daha iyi bir hayatm olabilrdi benm de
ben de rahat bir hayatm vardı ailem her türlü rahatlığı veriyordu şimdi ise maddi manevi mücadele veriyorum
ama umudum var benm iyi olcağını hissediyorum çnkü herşeyi açık açık eşimle de kardeşyle de konuştum hepsi hak veriyo bana
ve ailemn yakınına taşınacağız ben kafama koyduğumu yaparım o yüzden düzelecek inş. şimdi huzursuzum düğün öncesi yorgunum ama
ilersi içn inş. planladğım gibi olur herşey

sonuçta herşeye karışırlar tmm bazı şeyleri görmezen geliriz mesela keşke kıyafetime karışsalar ya da evimdeki eşyanın yerini değiştrse ben bunlarla başa çıkarm gibi geliyo inadı severm yani o yapıyosa bnde yaparm da iş aileme gelnce ben de hassaslaşırım sonuçta kaynanala kendin sorun yaşarsın da kaynana benm annemn canını sıkınca ben de sinir oluyorum tabii

benimde aileme söz söyleyecek yerleri oldu ama izin vermedim tavrımı koydum koymaya çalışıyorum zor işler bunlar ya bunalıyorum daha şimdiden:25:

Back
X