nişanlılık hiç bu kadar stresli olacağını tahmin etmemiştim...

her ikinizde streslisiniz. bence konunda büyütülecek bi durum yok. boşuna kendinide nişanlınıda üzme.
eşinin annesinin durumundan bahsetmemesine bence şöyle baksan daha olumlu olur : demmek ki sır saklayabiliyor ve ileride sizde bi aile olduğunuzda ona söyleme dediğin şeyleri başkalarına söylemeyecek. laf taşımayacak.
telefon konusunda ise şöyle diyebilirim: zaten sıkıntılı bi süreçtesiniz eminim konuşmalarınızda hep bu olaylar üzerinedir...cenaze işsizlik vs. oda kafasını dağıtmak istiyor olabilir.biraz serbest bırak. sende kendine başka uğraşlar bulmaya çalış. olumlu konular çoğalmaya başladıkça ilişkilerinizde olumlu olacaktır.
stresli zamanda o "a" dese sen "b" anlarsın oda aynı şekilde germeyin birbirinizi.

Zor bir dönemden geçiyorsunuz, Allah yardımcınız olsun..
İnşallah kısa sürede geride bırakırsınız tüm dertlerinizi ve tatlı telaşa devam edersiniz.

Annesinin işten atılma meselesini bir de onun açısından değerlendirseniz?

Sizin nişanlı bir oğlunuz olsa, işten atılan siz olsanız ve o an için duyulmasını istemeseniz, oğlunuza sıkı sıkı tembihleseniz...
Bu durumda gidip söylese hoş olur mu?
Annesine verdiği sözü tutması nişanlınızdan sır çıkmadığını gösterir ve bence güveninizin güçlenmesi gerekir bu durumda.

fazla büyütüyorsunuz.her ailevi konunun eşlere anlatılmaması taraftarıyım.sende ailenle ilgili her şeyi nişanlına anlatma

nişanlınızın üstüne gitmenize hiç gerek yok bence..Annesi tembih etmiş o da anlatmamıştır..Buna sevinmeniz lazım..Ağzı sıkı bir nişanlınız var...Demek ki yarın birgün siz de kayınvalidenizin öğrenmesini istemediğiniz bişey olursa nişanlınıza gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz...

bakış açısı inanın bu açıdan düşünmemiştim=)çook haklısınız

olaylara bakış açımı değiştirmem gerekiyor:26:bu bakış açısıyla olaya bakmak daha iyi geldi bana
az önce yine konuştuk yine hesap kitap yapmış=(morali bozuk..gerçekten çok sıkıldım çokkkkk....daha dün ona söyledim haftaya evlenecekmişiz gibi davranıyosun bırak zamana..yeni işine bi başla biraz eline para geçicek dedim..ama dinlemıyor kafasını bulandırıyor.....hasta edicek kendinide benide...

bence bu işsizlik durumları falan nişanlının canını sıkıyor bu yüzden stresli.bence niye böylesin falan deyip de tartışmaya sebep olma.sorunlar iyice büyür.maddi konulardan falan da bahsetme.bu günleri de atlatacaksınız.

Bende nişanlıyım ve nişanlım babasını kaybetti 3 hafta önce...sizinle aynı dönemlerden geçiyoruz anladığım kadarıyla...benimde nişanlım acısını içinde yaşıyor, ben mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyorum, ancak yinede bazen olmuyor yaklaşamıyorsun,iş stresi yaşarkende bu kadar olmasada böyle şeyler yaşamıştık. Erkeklerin sorumluluğu üzerlerinde hissettikleri için bu kadar stres oluyorlar, ama ben mesela o açmadıkça düğün meselesini hiç açmıyorum, ne zaman yapalım derse o zaman olur.Sende bu ara çok konuşmamaya çalış, üzerine gitme o konuyu açarsada bir süre kapat. söylememesini de sorun etme, gerçekten büyütülecek bir durum değil inan.Allah sana ve sevdiğine sabır versin inş.

Öncelikle basin sagolsun arkadasim. Allah 'tan dilerimki anneanne'de ve nisanlinin halasi'da nur icinde yatarlar, mekanlari cennet olur insallah..

Gelelim sordugun konulara.
Gecirilen zor günlerin ardindan yasanan onca stresli zamanlar ve sonuc itibariyle sizlerde gerildiniz, moraliniz bozuldu vs vs.. Böyle durumlarda ciftlerin karsilikli anlayisli ve ilimli olmalari gerek. Seninde yapabilecegin en iyi sey su zamanlarda nisanlinin fazla üzerine gidipte onu daha fazla gerip strese sokmamak olur.

Diger konuya gelince, yani annesinin ricasi üzerine nisanlinin sana annesinin isten atildigini anlatmamis olmasina. Bu konuda bence alinganlik yapman yersiz, sonucta sen nisanlisiysan oda annesi, anne ile ogul arasinda kücük bir sir varsa buna saygi göstermekten baska caren yok, nasilki senin sirlarini gidipte annesine anlatamazsa nisanlin ayni seyi karsi taraf isteyincede senin anlayisla karsilaman gerek. Bence böyle bir sey icin kendini bosuna üzüp moralini bozuyorsun. Ayrica anlattiklarindan öyle görüyorumki nisanlinin ailesi cok iyi insanlar ve sana karsida cok iyiler. Bence bunun tadini cikarmaya bak sensonucta burada bir cok arkadasimiz senin sahib oldugun bu güzel seylere sahib degil, bunun kiymetini bil Umarim nisanlinla bir ömür mutlu olursunuz

öncelikle başınız sağolsun, şu an senin hayatın ne kadar kısa olduğunu, aniden göçüp gitme ihtimalimiz olduğunu hepimizden iyi anlamış olman gerekiyo, çünkü yakınında biri ölmedikçe insanlar genelde çok hoyrat yaşarlar bende buna dahilim, büyütülecek bişey yok bence de stresten ve yaşadığın acıdan dolayı beynin istem dışı fazla mesai yapıyor hepsi bu

cnm bu zamanda bunların olması herseyin sana batması inan çok normal. bunlar ne zaman bitiyor biliyormusun. evleniyosun balayına gidiyosun şenzlonga yatıyosun tamam bu stresler bitti diyorsun

Canım nişanlın senden bişey saklamak istememiş annesi istemiş böyle olmasını
Sonuçta ailenle o evde yaşıyorsun ve senin duyman demek ailenin duyması demek
İşten neden atılıdğını sorgulayıp duracaklardı belki de
Nişanlın ve annesi bu durumdan kaçmak istemiş bi nevi
Sonuçta kendisi ayrılmamış,atılmış
Sende biraz anlayışla karşıla
Evlendikten sonra bişey saklamaz merak etme
İşten de ayrılmış nişanlın onun stresi kendine yeter
Sen her zaman onun yanında olduğunu hissettir yeterli
Bugünler zor günler her ikinizde stres altındasınız ama geçecek
Sabredin ve anı yaşamaya bakın

bu stresli nişanlılık dönemleri herkesin başına geliyor,üzülmeyin,geçeçek...
nişanlın işten atılmasını gurur yapmış, anlatamamış, olabilir sonuçta kim olsa gurur yapar
telefon konuşmalarınada takılma, adam işten atılmış para pul yok, düğün var, çaresiz kalmış,ondan streslidir
sana tavsiyem sen elinden geldigince sakinleştir, yazık şimdiden stresler başlamasın,yıpranmayın bu süreçte.kendinize ve eşinize iyi bakın

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar..yorumlarınızı okuyodum ve başsağlığı dileyen herkesten allah razı olsun...streslı günler geçiriyorum evet..eşim benden daha fazla geçiriyor..ooofff offf.dualarınıza ihtşyacım var..en azından bu yazıyı okurken bıle rabbımden bana ve esıme sabır vermesını dılersenız cok sevınıcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…