• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık stresi

everbloom5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2018
17
23
3
31
Merhabalar bu konuyu açmak için üye oldum yorumlarınıza tecrübelerinize çok ihtiyacım var kızlar. 24 yaşındayım , bir yıldır görüştüğüm birisi var, onu seviyorum ve kafamda ideal eş profiline çok uygun olduğunu düşünüyorum. Haftaya annesiyle tanışıcam ve o da benim babamla tanışıcak daha sonra uzatmadan bir iki ay içinde evlenelim diyoruz . Buraya kadar her şey çok güzel fakat beni bir stres sardı göğsüm daralıyor acaba evlenmek istiyor muyum diye düşünmeye başladım ya mutsuz olursam ya anlaşamazsam ya evlenince beni beğenmezse nasıl alışıcam gibi bir sürü şey düşünüyorum
Evlilik hazırlığı yapan arkadaşlarıma bakıyorum veya sosyal medyada herkes çok heyecanlı ve mutlu görünüyor sonra acaba bende bir problem mi var çok mutlu mu hissetmem gerekiyordu gibi düşüncelere kapılıp ağlamaya başlıyorum. Bu süreç normal midir, nasıl yönetilir, sıkıntım stresimi nasıl yeneceğim güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar bu konuyu açmak için üye oldum yorumlarınıza tecrübelerinize çok ihtiyacım var kızlar. 24 yaşındayım , bir yıldır görüştüğüm birisi var, onu seviyorum ve kafamda ideal eş profiline çok uygun olduğunu düşünüyorum. Haftaya annesiyle tanışıcam ve o da benim babamla tanışıcak daha sonra uzatmadan bir iki ay içinde evlenelim diyoruz . Buraya kadar her şey çok güzel fakat beni bir stres sardı göğsüm daralıyor acaba evlenmek istiyor muyum diye düşünmeye başladım ya mutsuz olursam ya anlaşamazsam ya evlenince beni beğenmezse nasıl alışıcam gibi bir sürü şey düşünüyorum
Evlilik hazırlığı yapan arkadaşlarıma bakıyorum veya sosyal medyada herkes çok heyecanlı ve mutlu görünüyor sonra acaba bende bir problem mi var çok mutlu mu hissetmem gerekiyordu gibi düşüncelere kapılıp ağlamaya başlıyorum. Bu süreç normal midir, nasıl yönetilir, sıkıntım stresimi nasıl yeneceğim güzel yorumlarınıza çok ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ederim
Aynı beni yazmışsınız bu kadar olur,aynı şeyleri düşünüyorum,acaba bende mi sıkıntı var diyorum galiba tek ben böyleyim derdim,demek ki sizde öylesiniz.Karşımızdaki kişiden emin olmadıgımız için degil bence ama nedeni ne çözümü ne bende bilmiyorum,konuyu takipte olacağım.

Eşimle evlenmeden önce bazen ben de şüpheye düşerdim ama eşimle ilgili değil. Ben ailemden ayrı yapabilir miyim, bir evi çekip çevirebilir miyim falan diye. Eş adayınla ilgili şüphelerin varsa nişan sürecini uzun tut bari.

Hayatındaki kişiyi tam olarak tanımadığın içindir bu stres.Nişanlanmadan önce biraz daha zaman ver bence.

Şimdiden teşekkür ederim
Nişanlılığım eşimin ailesi yüzünden ağlayarak geçti aslında ilk çıkarttıkları olayda ne oldukları belli olmuştu ama çok geçti bulanan su durulmazmış aynen öyle...

Bence biraz daha birlikte zaman geçirin kendinize sorduğunuz tüm soruların kaynağı sevginizden emin olamamanız.Zaman geçtikçe tanıdıkça bu soruların cevabını kendinize verebilirsiniz.

Nişanlılık süresini uzun tut bence de o sürede bişeyler kafanda daha da netleşir hemde daha iyi tanımış olursun içindeki sıkıntılar kafandaki soru işaretleri gitmezse ayrılırsın. Düğün için acele etme derim ben boşanmak evlenmekten daha zor inanki.

Ben nişandan öncede nişan döneminde de hiç strese girmedim herşey çok güzel gitti . Ki ben ailemden herkesten 750 km uzağa doğuda bir şehre taşındım eşimin işi sebebi ile. Düğüne 15 gün kala kabus başladı dedemi kaybettik . Herkes baş sağlığına geldi ellerini dizlerine vura vura vahhh düğün ne olacak iptal mi ettiniz dedi durdu. Sonra o sırada eşim görevdeydi ve asla telefon çekmiyordu görüşemedik ancak perşembesine gelebildi . Düğüne 1 hafta kala aylarca uğraşıp para harcayıp organize ettiğim kına gecemi iptal ettim kendi ellerimle Babannem baskı yapmıştı . Sonra düğüne kadar sinir krizi çekirdim birkaç defa çok zordu o zamanlar . Hala bir kına gecesine gitsem izlesem içim acıyor

Kafanızı karıştıran, sizi endişeye götüren düşünceler neler önce bunları bulun.

Ben O Iki aya takildim. Bu acele ne? Niye bir birinizi kisitliyorsunuz ki 2 Ay icinde evleniceksiniz diye. Nisanli kalin bir muddet iyce taniyin. Demek ki bir yerlerde bi his var ki bi sey tedirgin ediyor Seni O hissi sadece soyluyemiyorsun...Seni tedirgin Eden sey ne?

Nişan Olsun hersey daha iyi olacak
Evlenelim düzelir dediğin yönleri varsa adım atma
Her konuda eminsen tüm kalbin ve mantıgınla kararın bu insansa bu yola gir

Tereddütlerin çoğu insanda oluyor.

Şimdiden teşekkür ederim

Aynı beni yazmışsınız bu kadar olur,aynı şeyleri düşünüyorum,acaba bende mi sıkıntı var diyorum galiba tek ben böyleyim derdim,demek ki sizde öylesiniz.Karşımızdaki kişiden emin olmadıgımız için degil bence ama nedeni ne çözümü ne bende bilmiyorum,konuyu takipte olacağım.

Arkadaşlar bu derdin tek dermanı zaman.
Aklınızda kalbinizde en ufak endişe varsa kesinlikle acele etmeyin. Insan 1 günde bile önceki güne nazaran olgunlaşıyor, herşeyi net görüp emin olmadan kesinlikle adım atmamanızı tavsiye ederim. Dönüşü çok zor oluyor, tecrübeyle sabit!

Aklında her şey tam oturmadan, işte bu demeden evlenme derim. Ama o işte bu duygusu yaşanan bir şey mi yoksa ütopya mı onu bilemiyorum....Ben de düğün önü gergindim, ayrılmalı mıyım diye sıkıntıya düşmüştüm. Vesvese diyerek önemsememiştim. Halen mutlu sayılmam.

Aynı durumdayım diyebilirim senden yaşca daha büyük olmama rağmen karsimdaki adamdan da çok emin olmama rağmen bende düşünüyorum zaman zaman. Nişanlılık korkusu var bende en fazla 2 ay bilemedin 3 ay nişanlı kalırım diyorum. Ikimizde hazırlıklara başladığımız için o kısa süre yetecektir diye düşünüyorum. Anlıyorum o yüzden seni yapabilir miyim alışabilir miyim diye düşünmeyen yoktur bence eski hayatın geride kalıyor tamamen yeni bir hayat ama güzel duygular

Sosyal medyada gördugunuz cok mutluyuz,aşığız,ölüp bitiyoruz resımlerı sızı yanıltmasın bence.çünkü o fotograflar anlık ve sadece gorunen yuzu o.bır kac suslu lafla sadece begenı ıcın atılmıs resımler.
Elbette mutlu olacaksınız nişanlınızla.ama bunu heryerde gostermek her yere yazmak bana okdr anlamsız ve sacma gelıyorkı.
Bende yenı sozlendım ama ne bı yerde paylasma geregı duyuyorum nede abartılı bı mutluluk var.ama karsımdakınden emınım onunla mutlu olucagıma emınım.hersey normal sevıyede ılerlıyor.siz mutlu degılsenız ılıskınızı gozden gecırın.ilişkinizde sorun yoksa kafaya tkıcak bıse yoksa kendınıze boş yere dert cıkarmayın :)

Back
X