Nişanlım beni önemsiyorken, yaşanan küçük sorunları kafama takmalı mıyım?

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
kızlar sevgiliykende sözlüykende nişanlım bana çok bağlıydı. bana hep önce sen derdi. ailem sen olcaksın artık biz bir olcaz, bi biz varız artık onları tabiki atmıcaz hayatımızdan ama benim için herşeyden herkesden önce sensin derdi. ve öylede oldu.
bir kaç kez ailesine resti çekti.benimle ilgili abuk sabuk istekleri oldu ailesinin. ama o ben nasıl istiyosam öyle olacağını ağacın kavuğundan çıkmadığımı söyledi. ya o her koşulda benim yanımda. bazen beni üzecek şeyler söylüyolar (onlara göre normal şeyler) ve o buna çok kızıyo hemen savunmaya geçiyo kızıyo falan filan işte
neyse beni bu kadar savunan tutan bir çok erkeğin beceremediği şeylere sahip olan nişanlımı bazen gözüm görmüyor. yani ailesinin bu tavırları benim çok canımı sıkıyor. derdim tam olarak bu. onların söylediklerini çok önemsiyorum yani sinirleniyorum. sonra diyorumki ya nişanlım benim arkamda olmasaydı? ailemde ailem diye tuttursaydı? benim düşüncelerimin hiç bir önemi olmasaydı?
üstelik nişanlım çok adaletlidir. ben ona olan herşeyi anlatmam onu dediler bunu dediler falan diye ama anlattığımda bana hak verir kızmaz dikkatlice dinler onlar adına özür diler sonra çok sinirlenir neden böyle yapıyolar sen benim eşim olacaksın sana yaptıkları aslında bana der.
sonra kim gülü neresine takarsa taksın aşkım biz keyfimize bakalım der. yani beni herşeyden herkesten korur laf söyletmez.
kızlar şükrediyorum yanlış anlamayın ama düşüncelerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var. siz olsanız nasıl düşünürdünüz? nasıl davranırdınız? ailesinin bu tavırlarını dikate alıp canınızı sıkarmıydınız?

sanki kendimi okumuş gibiyim.. Ben de aynı senin durumundaydım.. evliydik ve aynı aynı evde yaşıyorduk.. ilk 3 senem zehir gibi geçti.. annesi sağolsun hayatımı cehenneme çevirmişti.. Ama eşim beni hiç bir zaman ezdirmedi ne onlara ne başkasına.. en ufak bişeyde o benim karım.. herkes hareketlerine dikkat edecek derdi.. Annesini de benim için ezmesini istemezdim.. 3 yılın sonunda annesi de beni iyice tanımış, eşimin de bana bağlılığını anlamış susmuş durumdaydı.. Şimdi sen benim öz kızımsın der başka bişey demez.. Bana gerçekten bir anne gibi davranıyor.. Ben onun yaptıklarını unutmadım ama seviyorum onu.. Arada sırada abuk subuk lafları olur benim müdahale etmeme gerek bile kalmaz eşim susturur annesini.. Bende zaten hiç takmıyorum.. Çünkü biliyorum eşim her zaman yanımda.. Açıkçası ben korkardım.. Evlenmeden önce senin gibi olsa yine iyiydi benimki annesine çok düşkündü hep acaba değişir mi düşüncesi vardı bendede.. Ama mühim olan adaletli olması.. Sen nişanlının adil biri olduğuna inanıyorsan değişeceğini sanmıyorum canım.. Bir ömür mutlu olman dileğiyle ;)

İnşallah evlendikten sonra da senin yanında olur.
Bu zamana kadar her koşulda eşinin yanında olanını pek görmedim açıkçası.

Nişanlın sana "sen haklısın" deyip ailesine de "siz haklısınız" diyor olabilir mi ?
Hepiniz birarada iken,ailesinin yüzüne karşı seni koruyor mu ?

konudan hiç bişey anlamadım...
"nişanlım hiç değişmedi kızlar yardım edin"demişsin..
ama nişanlını övüp durmuşsun..:ssz:

kızlar sevgiliykende sözlüykende nişanlım bana çok bağlıydı. bana hep önce sen derdi. ailem sen olcaksın artık biz bir olcaz, bi biz varız artık onları tabiki atmıcaz hayatımızdan ama benim için herşeyden herkesden önce sensin derdi. ve öylede oldu.
bir kaç kez ailesine resti çekti.benimle ilgili abuk sabuk istekleri oldu ailesinin. ama o ben nasıl istiyosam öyle olacağını ağacın kavuğundan çıkmadığımı söyledi. ya o her koşulda benim yanımda. bazen beni üzecek şeyler söylüyolar (onlara göre normal şeyler) ve o buna çok kızıyo hemen savunmaya geçiyo kızıyo falan filan işte
neyse beni bu kadar savunan tutan bir çok erkeğin beceremediği şeylere sahip olan nişanlımı bazen gözüm görmüyor. yani ailesinin bu tavırları benim çok canımı sıkıyor. derdim tam olarak bu. onların söylediklerini çok önemsiyorum yani sinirleniyorum. sonra diyorumki ya nişanlım benim arkamda olmasaydı? ailemde ailem diye tuttursaydı? benim düşüncelerimin hiç bir önemi olmasaydı?
üstelik nişanlım çok adaletlidir. ben ona olan herşeyi anlatmam onu dediler bunu dediler falan diye ama anlattığımda bana hak verir kızmaz dikkatlice dinler onlar adına özür diler sonra çok sinirlenir neden böyle yapıyolar sen benim eşim olacaksın sana yaptıkları aslında bana der.
sonra kim gülü neresine takarsa taksın aşkım biz keyfimize bakalım der. yani beni herşeyden herkesten korur laf söyletmez.
kızlar şükrediyorum yanlış anlamayın ama düşüncelerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var. siz olsanız nasıl düşünürdünüz? nasıl davranırdınız? ailesinin bu tavırlarını dikate alıp canınızı sıkarmıydınız?

Kocam bu kadar arkamda dursa kapımı kulağımı ağzımı kapatır keyfime bakardım. Çok şanslıymışsınız. Allah ağız tadınızı bozmasın.
Herşey zaten erkeğin ailesiyle eşi arasında dengeyi kuramamasından kaynaklanıyor. Sizde öyle bir durum gözükmüyor gibi. Umarım hiç değişmez de mutlu mesut yaşlanırsınız.:9:

:4: Pek bi erken başlamış nşanlın seni savunmaya dua ette seni savunup durmaktan bi gün yorulmasın :34:

ya bizler ne istediğimizi bilmiyoruz ya da rahat batıyo anlamadım ben :44::44::44:

Son düzenleme:
benim eşim de aynı nişanlın gibi
benim ailem sadece sensin der
fakat senden farklı olarak benim eşimin annesinin babasının bana karşı hiç lafları istekleri olmaz
sadece akrabalardan biri bişey isterse ister(di) sonra da kıyamet kopardı

sen ailesinin yaptıklarını unutamamaktan yakınıyosun onları boşver nişanlın arkanda ben o kısmi hiç takmam

asıl takılması gereken durum benim açımdan şu;
insanlar onu senin doldurduğunu sanıyor sen yaptırıyosun sen söyletiyorsun sanıyor evlendi değişti diyorlar
ben yapma etme diyorum ama yine de o kimse sana bişey söyleyemez istemeyemez diyor
bi süre sonra insanlar da haliyle çekine çekine konuşuyorlar o soğukluğu fazlasıyla hissediyorsun

benim eşim de aynı nişanlın gibi
benim ailem sadece sensin der
fakat senden farklı olarak benim eşimin annesinin babasının bana karşı hiç lafları istekleri olmaz
sadece akrabalardan biri bişey isterse ister(di) sonra da kıyamet kopardı

sen ailesinin yaptıklarını unutamamaktan yakınıyosun onları boşver nişanlın arkanda ben o kısmi hiç takmam

asıl takılması gereken durum benim açımdan şu;
insanlar onu senin doldurduğunu sanıyor sen yaptırıyosun sen söyletiyorsun sanıyor evlendi değişti diyorlar
ben yapma etme diyorum ama yine de o kimse sana bişey söyleyemez istemeyemez diyor
bi süre sonra insanlar da haliyle çekine çekine konuşuyorlar o soğukluğu fazlasıyla hissediyorsun

Ama siz evlisiniz onlar henüz nişanlı daha aynı eve girmemişler bile. Sizce daha nişanlıyken aileyle bu kadar sorun yaşaması normal mi? Eşiniz sizinle yaşıyo evli sizi koruması gayet normal, haliyle evlilikle nişanlılık dönemi bir olmaz.. Daha şimdiden karşı tarafla bu kadar yüz göz olması nişanlısınında bu dönemde orta yolu bulmak yerine sürekli koruması ve okları nişanlısına çevirmesi ne kadar doğru sorarım. Bunun sonu gelirmi sizce :50:

Nişanlın sana "sen haklısın" deyip ailesine de "siz haklısınız" diyor olabilir mi ?
Hepiniz birarada iken,ailesinin yüzüne karşı seni koruyor mu ?[
/QUOTE]

hah bak burası çok önemli. dikkat et evlenene kadar iki taraflı oynayıp seni kandırmasın.
ayrıca daha şimdiden iki arada kalacağı, taraf seçeceği şeyler oluşturmamaya dikkat et canım..
herkes bi noktadan sonra bıkabilir..

evlenildiği zaman sadece eşle değil,ailelerlede evleniliyor..onlar olmadan olmuyor.. herkes aynı fikre,aynı düşünceye,aynı hayata sahip olsaydı yaşamın bir anlamı olmazdı..aile içindede bazen kavgalar dövüşler aynı olmayan fikirler uçuşmuyor mu... eğer bunları sürekli düşünüp ailesine karşı kendini olumsuz olarak etkilemeye başlarsan kendini onlardan iyice soğutursun..mutlu ol,mutluluğun için çabala...evlendikten sonra dış etkenler dışarıda kalsın, çekirdek aile içinde huzurunuzu kaçırmaması iin elinizden geleni yapın... Allah tamamına erdirsin,mutlu huzurlu sağlık sevgi dolu bir yuva nasip etsin...

Hepiniz birarada iken,ailesinin yüzüne karşı seni koruyor mu ?[
/QUOTE]

hah bak burası çok önemli. dikkat et evlenene kadar iki taraflı oynayıp seni kandırmasın.
ayrıca daha şimdiden iki arada kalacağı, taraf seçeceği şeyler oluşturmamaya dikkat et canım..
herkes bi noktadan sonra bıkabilir..

Çok haklısınız bu dönemde yok oğluna düşman kesilip , yada aileye düşman kesilip evlendiği günde anne ve babacı , oğulcu olan çok kişi gördük :34:

Son düzenleme:
benim eşim de güya her defa beni koruyor gibi davranıyordu ailesinden bazı kişilerle de alakasını kesmişti ama çekirdeğine karşı ikili oynadığına eminim.çünkü bir iki yakaladğım mesajları hatırlıyorum.şimdi köşeli jetonum düşüyor malum bugün duruşmam yüzünü son kez göreceğim için de mutluyum eşimin...

benim eşim de güya her defa beni koruyor gibi davranıyordu ailesinden bazı kişilerle de alakasını kesmişti ama çekirdeğine karşı ikili oynadığına eminim.çünkü bir iki yakaladğım mesajları hatırlıyorum.şimdi köşeli jetonum düşüyor malum bugün duruşmam yüzünü son kez göreceğim için de mutluyum eşimin...

Benim nişan dönemimde de :1: eşime tersti ailesi beni pofpoflarlardı. Ama evlendiğimiz ilk gün oğullarını düşüp bana uzak oldular. Garip işler bunlar uyanık olucaksın :20: Bi önceki konunda da nişanlın iyi edebiyat parçalamış senin annen benimkilere ezdirmek için seni doğurmadı diye :26: resmen ailesini mat etmiş düşündürücü

tamam işte daha ne olsun...
madem senin yanında ezdirmiyo sende dikkate alma gerisini..
bırak konuşsunlar...

genelde kadına fırsat veripte dırdır etmesin mantığıyla heleki nişanlıyken yüz vermeyim diye pek demez erkekler , evlendikten sonra savunur tmm ama nişanlıyken pek sanmıyorum, bi gariplik var, ha kaybetmemek için dersen tmm , kaybetmeme korkusuyla yapıyordur ürkütmemek için, ama inş. hep öyle dvm eder, bekarken yüzüne bakmadıkları hiç lafını dinlemeyip kafasının dikine gidenler evlenince kedi yavrusuna dönüşüp göğüslerinde hırlayasıları geliyor :1::1::1::1:

Ama siz evlisiniz onlar henüz nişanlı daha aynı eve girmemişler bile. Sizce daha nişanlıyken aileyle bu kadar sorun yaşaması normal mi? Eşiniz sizinle yaşıyo evli sizi koruması gayet normal, haliyle evlilikle nişanlılık dönemi bir olmaz.. Daha şimdiden karşı tarafla bu kadar yüz göz olması nişanlısınında bu dönemde orta yolu bulmak yerine sürekli koruması ve okları nişanlısına çevirmesi ne kadar doğru sorarım. Bunun sonu gelirmi sizce :50:

nişanlıyken de böyleydi zaten sözlüyken de sevgiliyken de
ama benim örneklerim öyle kötü laflar hareketler art niyetler de değil öyle olsa zaten ben kendimi her türlü korurum kimsenin lafını yemem
evet koruma iyi hoş fakat işte bu denli olması insanların beni kötü bilmesine sebep olacak dediğin gibi orta yol bulunmadan karşı tarafa ciddi şekilde bağırılması insanların benim doldurduğumu düşünmelerine neden olacak

nişanlıyken de böyleydi zaten sözlüyken de sevgiliyken de
ama benim örneklerim öyle kötü laflar hareketler art niyetler de değil öyle olsa zaten ben kendimi her türlü korurum kimsenin lafını yemem
evet koruma iyi hoş fakat işte bu denli olması insanların beni kötü bilmesine sebep olacak dediğin gibi orta yol bulunmadan karşı tarafa ciddi şekilde bağırılması insanların benim doldurduğumu düşünmelerine neden olacak

Ben size kötü örnek veriyosunuz sizi eşiniz ne kadar koruyo diye sormadım farkındaysanız. Sizin yapmış olduğunuz yoruma eşiniz o sizin koruması normal dedim.

Back
X