eşitlik kavramı içinde adaleti barındırır bilmem farkındamısınız?
kavram bilgisizliğiniz varsa hemen giderelim
ayrıca komplo teorilerine bayıldım kadınlarda çalışsın istiyorlarmış da az maaşla çalıştıracaklarmış da.. yarın kocan bıçağı alsın eline saldırsın da görürüm ben seni abartılıyormu değilmi?
bu mervecik01 erkek herhalde valla erkek olsa bu kadar erkekleri savunamazdı maşallah, adamlar eşlerini öldürüyor bunun gibiler de aman canım abartılıyor diye olayları sevimlileştirmeye çalışıyor. daha 2 gün önce adam tornavidayla karısını 46 yerinden yaralamış. ama abartılıyor canım aman oturun evinizde aman çalışırsanız maaşlar düşer aman.
yazık sizin gibilere..
eşitlik ve adalet farklı şeylerdir, zorlama kavram kargaşası yaratmaya çalışma hiç. iki insan eşit ise aralarında adaleti saglama amacıyla bir digerine ayrıcalık tanınmaz.
kadınlar ve erkekler eşit olmadıkları için, kadınlara hukukta bir çok ayrıcalık tanınır. eşitlik oldugu için degil, olmadıgı için ayrıcalık verilir ve adalet saglanır. anlayabiliyor musun?

tornavidalı adam diline sakız oldu ama kocasını öldürüp hapse girmeyen de var. çocugunu öldürüp hapse girmeyen kadınlar da var. ben de bunlardan birini mi sakız edeyim agzıma? bu tip şeylerle tartışma olmaz.