nişanlım ve ailesi

BlackRuj

puffer
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
46
1
98
İstanbul
kizlar dogru yere mi actim bilmiyorum ama..

Nisanlimla ilk aylarimizda hep ailesini sevmedigini yasadiklari sorunlari falan anlatiyordu.. Yaza dugunumuz var ve zaman gectikce annesinin aslinda cok iyi biri oldugunu bize cok yardimci olacagini falan soylemeye basladi.. Benim korkum evlendikten sonra annecim diyen tiplerden mi olacagi konusu.. Birde kuzeninin universite masraflarini her ay bizim odememizi istemis halasi buda kabul etmis.. Bu durumlara tepki gostermelimiyim ne yapmam gerekir cok tecrubesizim ve yardim alabilecegim kimse yok.. Fikirlerinizi yazarsaniz cok mutlu olurum inanin napicagimi bilmiyorum... :-(

Bu arada ailesi beni istemiyor ama inatla onlara karsi duruyor... Annesi icin bi istiyo bi istemiyo diyo nasil sey anlamadim ben. Nikaha kadar karsilastirmak istemiyo bizi.. Boyle sey olur mu kizlar nikah gunu mu tanisicam ailesiyle.. Ailesi beni tanimadan bana karsi tavirli nisanlima koylu kapali bi kiz istiyolarmis da ondan beni istemiyolarmis.. Defalarca tartistik bunu ama bi sonuc yok.. Nasil davranmam gerek tacrubeli ablalarim yardimci olun nolur.. 22 yasindayim daha benimde ailem yanimda degil her yaptigima karsi tepkililer.. Annem her yaptigimi bozmaya calisiyo iyi yada kotu ona da danisamiyorum bu konuyu..

Son düzenleme:
Sen aileni silermisin? Tabi ki oda silmeyecek annesine deger verecek ama aradaki dengeyi saglasin yeterli asiriliklari olursa konusarak mudahale edersin kuzenin okul masraflarina gelince nisanlinda evleniyor ne kadar masrafi oldugunu biliyordur herhalde ona gore kabul etmistir.

Ailesini silmesin tabii ki.. Bunu bende istemem.. Ama iki gun once nefrt ettigi ailesi simdi cani cigeri oldu ben esnafim annesini yanima koymaya calisiyo evlendikten sonra.. Kardesine araba alicakmisiz annesine ev alicakmisiz falan filan.. Daha bizim evimiz yok bu konulara giriyo. Olmaz diyince beni kotu bilecek diye korkuyorum. Once bize sonra onlara yapariz diyo. Ben hayatim boyunca onun ailesi icin calisamam ki.. Uygun bi dille konusmam laizm ama beceremiyorum

Ailesini silmesin tabii ki.. Bunu bende istemem.. Ama iki gun once nefrt ettigi ailesi simdi cani cigeri oldu ben esnafim annesini yanima koymaya calisiyo evlendikten sonra.. Kardesine araba alicakmisiz annesine ev alicakmisiz falan filan.. Daha bizim evimiz yok bu konulara giriyo. Olmaz diyince beni kotu bilecek diye korkuyorum. Once bize sonra onlara yapariz diyo. Ben hayatim boyunca onun ailesi icin calisamam ki.. Uygun bi dille konusmam laizm ama beceremiyorum

Kapat dukkanini o sana baksin var mi oyle bir dunya kardesine neden araba aliyormussun kendisi alsin hayir demeyi ogren nisanlin pek bi kurnaz sevdiginden eminmisin? Dukkani kapaticam evlenince calismiycam de tepkisini olc bence baktin tutustu yol yakinken vazgec

Aslinda sunu anlamadim annesiyle karsilasmadinizmi? Nisanli iseniz nasil oldu bu?
Kendi aileniz ne sebeplerle istemiyor bu evliligi, bunu iyi dusunun bence. Hakli olduklari yerler olanilir, daha cok gencsin acele etme bence.
Simdiden kardesime sunu alalim anneme ev alalim diyorsa isin biraz zor bence. Simdiden guzel bir dille kimseye boyle bir borcunuz olmadigini, evlilik dugun esyalar icin para biriktirmek istedigi soyle bence. Bu masraflarda daeger durumunuz varsa ailesinden fazlaca bir yardim almayin bence. Ikimizde para biriktirmeye baslayim bos masraf yapmayalim fala demelisin. Bu kuzeni okutma muhabbetinide bir daha dusunur belki.
Cokmu iyi kazaniyor? Butun aile nisanliniza goz dikmis gibi :)

Nisanlimla ilk aylarimizda hep ailesini sevmedigini yasadiklari sorunlari falan anlatiyordu.. Yaza dugunumuz var ve zaman gectikce annesinin aslinda cok iyi biri oldugunu bize cok yardimci olacagini falan soylemeye basladi.. Benim korkum evlendikten sonra annecim diyen tiplerden mi olacagi konusu.. Birde kuzeninin universite masraflarini her ay bizim odememizi istemis halasi buda kabul etmis.. Bu durumlara tepki gostermelimiyim ne yapmam gerekir cok tecrubesizim ve yardim alabilecegim kimse yok.. Fikirlerinizi yazarsaniz cok mutlu olurum inanin napicagimi bilmiyorum... :-(

Bu arada ailesi beni istemiyor ama inatla onlara karsi duruyor... Annesi icin bi istiyo bi istemiyo diyo nasil sey anlamadim ben. Nikaha kadar karsilastirmak istemiyo bizi.. Boyle sey olur mu kizlar nikah gunu mu tanisicam ailesiyle.. Ailesi beni tanimadan bana karsi tavirli nisanlima koylu kapali bi kiz istiyolarmis da ondan beni istemiyolarmis.. Defalarca tartistik bunu ama bi sonuc yok.. Nasil davranmam gerek tacrubeli ablalarim yardimci olun nolur.. 22 yasindayim daha benimde ailem yanimda degil her yaptigima karsi tepkililer.. Annem her yaptigimi bozmaya calisiyo iyi yada kotu ona da danisamiyorum bu konuyu..
benim anlamadığım ailesiyle tanısmadığınız birisi nasıl nişanlınız oluyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzenine destek olur, ogrencidir bazen harclık yollar vs ama her ay masrafını karsılamak?! halasının durumu cok mu kotu?

bir de ev alma konusu, kardesine annesine elbette ev almak ister insan ama siz buna ortak olmak zorunda degilsiniz. maddi durumunuz cok iyiyse zaten gozunuz gormez ama once kendinize ev aldıktan sonra cocuklarınızın gelecegi icin birikim yapmayı neden dusunmuyor ki?
kardesi de calıssın kendi eşiyle beraber ev alsınlar.
anneye de iki kardes beraber destek olur, ya da siz kirasına destek olmak yerine kendinize 2.evi alırsınız hem yatırım olur hem de kv oturur. ama bunların hepsi maddi duruma baglı seyler...

nisanlınız ailesinden sikayetci olsa dahi onları silecegi anlamına gelmiyor bu ama fazla hesap kitap işlerine girmis hic hos degil. tavrınızı koyun bence.

bu arada nikahta mı karsılacagız diyorsunuz ama siz nasıl "nişan" yaptınız peki?
sevmeyebilirler, hala istemiyor olabilirler ama bu noktadan sonra kimsenin laf soylemeye hakkı yok. cok samimi olmasanız da mesafeli bir ilişki kurmaya baslamanız gerekirdi bence, sizi ısrarla gorusturmeyerek belki korumaya calısıyor olabilir ama gayet sorunlardan kactıgını gosterir bu.

Annesi ve babasi benimle beraber olacagini inatla soylrdikten sonra onu sildiler eve almadilar gorusmediler.. Bizde bu sure zarfinda halasi ve enistesi biz sizin arkanizdayiz nisaninizi yapariz dediler.. Aile arasinda kucuk bisey oldu bende bisey anlamadim pek taktik yuzukleri.. Istedigim bu degildi ama sureklindim gittim oyle.. 2 000 tl maas aliyo ben esnafim ne kazanicagim belli olmuyor.. Dolandirildim cok borcum vardi dukknimi tekrar acmam icin baya bi para yatirdi kendisi.. Onun destegiyle actim dukkanimi tekrar iyi kazaniyorum suan ama beni kullanmasindan da supheliyim. Artik biseyler yanlis gelmeye basladi dugunu ertelemek istiyorum acikcasi ama su durumda bunu belirtirsem beni kullandin moduna giricek oyle bi laf edicek diye korkuyorum. Asla oyle bi dusuncem yok biraz daha tanimak istiyorum cok acele ettik fazla samimi olduk bu durumu nasil cozecegim ben :-( :-(

Ondan destek almakla en buyuk hatayi yaptim sanirim.. Bu yuzden bisey diyemiyorum ve 5 ay sonra dugunumuz var.. Bu suphelerle nasil evlenicem ben. Ailem sazan gibi atladin simdi evlen cek cezani diyolar arkamda olup destek olmuyolar.. Herseyde tek basimayim korkuyorum artik. Sizlerinde basini agrittim kusura bakmayin. Kendimi hic bi zaman duzgun ifade edemiyorum

ilen doğru demiş eniştesi vs geldide senin ailen demedimi oğlum hani senin ailen hani senin anan baban vsvss

Son düzenleme:
işin içine çokda maddiyat girmiş
en büyük hata burda
karşı taraf seni tanımadan hatta görmeden neden reddediyor?
hiç hoş başlamamış adım attığın bu süreç
burdan bakıldığında pek parlak görünmüyor sonu
:50:
fikrine katılıyorum
acele etme

evlenirsen sana çok yazık olacak emin ol.aileni dinle evlenme sakın bu adamla.yok ailesi seni istemiyor yok onlara ev alacakmışsınız ,araba alacakmışsınız.belki iyi oluruz diye düşünme mümkünatı yok.çok iç karartıcı konuşmuş olabilirim ama seni tanımasam da çok üzüldüm ve bile bile kötü bir evlilik yapmanı istemedim.ona borçlu hissediyorsan da biriktir o parayı ona öde öyle ayrıl

ortada resmiyet yokken erkek arkadaşının sana maddi yardım etmesinden dolayı aile sana tepkili bence.2 taraf da bu evliliği istemiyor.bu durumda nişanlının sana ödediği parayı ver ve ayrıl.yoksa çok uzun soluklu bir evlilik olacak gibi görünmüyor:50:

nısanlının sana verdıgı parayı ona gerı öde ve ayrıl en dogrusu bu

ortada resmiyet yokken erkek arkadaşının sana maddi yardım etmesinden dolayı aile sana tepkili bence.2 taraf da bu evliliği istemiyor.bu durumda nişanlının sana ödediği parayı ver ve ayrıl.yoksa çok uzun soluklu bir evlilik olacak gibi görünmüyor:50:

Ayni boyle dusunuyorum. Bu kadar sorun varken evlenemeyiz diyerek borcunu odeyip ayrilirsin. Ailelerin istememesinin yanisira zaten sizin icinize de sinmeyen seyler oldugu icin boyle dusundum. Nisanliniz borcu kapattigindan sizle kendini ortak gibi goruyor. Anladigim kadariyla cok karismis meseleler. Boyle evlillik olmaz, olursa da zor olur. Borcu verip ayrildiktan sonra hakkinizda ne dusundugunun bir onemi yok (onu kullandigini dusunecegindrn bahsetmissiniz) zaten ayrilik olunca kimse karsi taraf icin cok iyi dusunmez ki.

Arkadaşım daha 22 yaşında niye bu kadar saçma sapan yüklerin altına girmek istiyorsun? Herşey adabına göre olduğunda bile evlilik çok büyük bir sorumluluk, kaldı ki senin kendi ailen onay vermemiş, onun ailesi seni istemiyor; evleneceğim dediğin insanın bir lafı diğerini tutmuyor, güvenemiyorsun, ne cesaret var sende, bravo. :44:

Bence hayatında bir 3-4 sen en azından başka önceliklerin olsun. Eğitim, kariyer gibi planların yok mu?

Katiliyorum
Niye bilmiyorum kotu kokular geliyor burnuma.
Seni üzmek istemem ama içimi huzursuzluk kapladi inan ki..

Hepiniz haklisiniz kizlar ne diyeyim.. Annemin dedigi gibi sazan gibi atladim bu yasta ne derdim varsa.. Bi sekilde o parayi biriktirip fazla fazla vericem ona.. Sonra baktim olmuyo ayrilirim.. Annem ayni babana benziyo sonradan cikicak kokusu demisti yavas yavas dedikleri cikiyo.. Aciktan univesiteyi bitiriyorum calismam gerektigi icin.. Mezunda olsam yapmak istedigim is bu ama o konuda bi derdim yok..

Duzgun bi dilide gectim artik icimdekileri soyliycem ona oldugu gibi.. Ya herseyi normaline dondursun yada bitsin diyicem.. Son bi sansi vermem dogru olur mu.. Seviyorum kiyamiyorum da.. Bunlar oldugu kadar iyi seylerde var iliskimizde tabii ki.. Bana guveni cok banka hesaplari benim elimde herseyimiz evli gibi bir oldu. Sanirim evlenmeden bu kadar samimilik agir geliyo iliskiye. Kafam oyle bi karisik ki dusunmekten uyuyamiyorum sabahlara kadar bi deri bi kemik kaldim yahu :-(

Nisanliniz sizin isinize para yatirdigi icin sizin isinizin gelirini de kendininmis gibi dusunuyor ya da parayi size verdigi icin ailesi bizim durumumuza bak senin yaptigina bak, kiza yedirdin parayi gibilerinden doldurmus olabilir mi? Nisanliniz da bu vicdan azabiyla size yaptiklarinin kat kat fazlasini ailesine yapmak istiyor olabilir. Bana normal gelmedi. Hos degil. Oncelikle siz bi seylerin sahibi olun, sonra dusunursunuz gerisini. Halayla beraber yuzukler takilmis, sanirim halaya da kendini mahcup hissettiginden cocugunun masrafini kabul etmis ama anne- baba gibi her masrafini karsilamak fikri de tuhaf bence. Her iki ailenin de istememesi cok problemli bir iliskiye davetiye cikartabilir. Aileniz eger, kaba tabirle kizimizi ailesi ortada yokken, yoldan bulmus gibi iki dakikada yuzuk taktilar diye dusunup istemiyorlarsa haklilar bence.

Göz göre göre kendini ateşe atma..

Back
X