nişanlımdan bir şey istedikten sonra suçluluk duygusu duyuyorum

Kaktusveportakal

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2025
91
131
8
Bu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı. Ama şimdi çok zorlanıyorum çünkü ben talep etmedikçe karşı taraf da çok fazla istemiyorum diye düşünüyor sanırım. aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor ne varsa geçiştirme eyilimindeyim nişanlıma kıyamıyorum çünkü erkek tarafına düşen her şeyi o yapacak. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz.

Son düzenleme:
Ben evlilikte kadına ve erkeğe düşen görevlerden olduğuna inanıyorum , mesela senin çeyizi yapman gerek neden ona yük olacağım diyorsun ? Düğün olayı sadece erkeğe yüklenmemeli. Ailen mesela neye kızacak ? Ve ne sebeple her şeyi nişanlına bırakacaksın anlamadım .

Evlendiğinde artık ne takılırsa müstakbel eşin satmaya kalkacak. O zaman da sesini çıkaramayacaksın. Giden gittiğiyle kalacak.
Öyle bi vibe aldım bu konudan.

İstediklerini önceden belirtmeliydin, çoktan konuşulması gerekirdi. Şimdi aklına birileri giriyo o yüzden istiyosun zannederler.

Bu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı. Ama şimdi çok zorlanıyorum çünkü ben talep etmedikçe karşı taraf da çok fazla istemiyorum diye düşünüyor sanırım utana sıkıla küçük bir set istediğimi düğünde boynum boş kalsın istemediğimi söyledim onlar da arazmıda konuşalım uygun bir şey için gibi bir şey söyledi. Ama canım çok sıkıldı aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor ne varsa geçiştirme eyilimindeyim nişanlıma kıyamıyorum çünkü her şeyi o yapacak. Nişan zamanı bohça meselesi olunca bohça yapılması taraftarı pek değillerdi ne gerekiyorsa siz alın aldı verdi olmasın denmişti. Bize de mantıklı geldi annemle konuştum nişanlımla anlaştık
Sonradan yine anlaşmazlık oldu nişandan sonra yapalım maddi olarak sıkışma dedim. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar
Siz çalışıyor musunuz? Cevap hayırsa adam herşeyin altından nasıl kalkacak??
Ekonomik şartlar uygun değilse acele edilmez iki tarafta elini taşın altına koyar sizde bir işe girip yardımcı olursunuz.Bu mantıklı olan yorumum....
Bu ülkede maalesef kim çok şey isterse o kıymetli oluyor damat ve ailesinin yağmur gibi yağdırdığı gelin çok kıymetli oluyor Yok ben kıyamam , istemem diyenler ise evlenince canları çıkana kadar hizmet ediyor.Bana göre çok saçma olsada maalesef en kıymetli olan sesi en çok çıkan en çok isteyen yani deveyi diken insanı ..... Kıymetli....

Bu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı. Ama şimdi çok zorlanıyorum çünkü ben talep etmedikçe karşı taraf da çok fazla istemiyorum diye düşünüyor sanırım utana sıkıla küçük bir set istediğimi düğünde boynum boş kalsın istemediğimi söyledim onlar da arazmıda konuşalım uygun bir şey için gibi bir şey söyledi. Ama canım çok sıkıldı aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor ne varsa geçiştirme eyilimindeyim nişanlıma kıyamıyorum çünkü her şeyi o yapacak. Nişan zamanı bohça meselesi olunca bohça yapılması taraftarı pek değillerdi ne gerekiyorsa siz alın aldı verdi olmasın denmişti. Bize de mantıklı geldi annemle konuştum nişanlımla anlaştık
Sonradan yine anlaşmazlık oldu nişandan sonra yapalım maddi olarak sıkışma dedim. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz. Ufak tefek setler bile 50 60 bin TL çok üzülüyorum
Kocama evlenirken 2 bilezik yaptırmıştım sadece. Evlendikten sonra enayiliğimi farkettim 150gr altın daha aldırdım. Hatta bugün sülalesinin yabani alanda yaşadığını falanda söyledim. Çokta şey yapmayın bu erkek milletine. Acırsanız vallahi tepenize çıkarlar. Kocamı çok seviyorum da arada öldürmek istemiyoda değilim tabi. Siz yinede çok acımayın

Ben evlilikte kadına ve erkeğe düşen görevlerden olduğuna inanıyorum , mesela senin çeyizi yapman gerek neden ona yük olacağım diyorsun ? Düğün olayı sadece erkeğe yüklenmemeli. Ailen mesela neye kızacak ? Ve ne sebeple her şeyi nişanlına bırakacaksın anlamadım .
Hayır her şeyi nişanlıma bırakmayacağım erkek tarafının yapması gerekenleri nişanlım üstleniyor. Ailesinin maddi bir desteği yok bunu kast ettim

oldum olasi nisanlanan insanlarin birbirinden birsey talep etmesini sacma bulmusumdur, kendim nişanlandım hala daha sacma buluyorum
ceyizlik birsey begendiysen al yani olsun bitsin
paran yoksa ailenden iste, ailende de yoksa alma, acelesi yok evlenince alirsin.
biz nisanlandik, nisan gibi degil de tatil gibi olsun dedik yeri tuttuk yari yariya odedik, yuzukleri aldik yari yariya odedik (annem onun yüzüğünü odemek istedi kabul etmedi), kiyafetleri o kendine aldi ben kendime. nikah icin de ayni seyleri dusunuyoruz, kendi gelinligimi kendim alacagim odeyecegim o da damatligini secsin alsin vs
ne gerek var birbirine yüklenmeye, zorlamaya?
varsa yapin, yoksa yapmayin..
ille de istediginiz bir sey varsa
Bu zamana kadarki süreçte ne sorarlarsa siz ne uygun görürseniz dedim ne ailem ne ben maddi bir talepte bulunmadık. Takı vs konuşulmadı.
nedem "siz ne uygun gorursunuz" dediniz?
bir soru bes kere sorulmaz ya. madem istiyorsunuz sorduklarinda isteseydiniz. "ne istiyrosun" diye sorana "siz ne uygun gorurseniz" derseniz onlar da onlara uyanini yaparlar tabii ki .
Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz. Ufak tefek setler bile 50 60 bin TL çok üzülüyorum
ailenize rica edin bazi seyleri, "cok hevesim var sunu alin, bunu alin, nisanlima altin saat alin" falan diye biktir insanlari. onlar yapmayinca yapmayana laf etmeye yüzleri olmaz:)

Sonradan yine anlaşmazlık oldu nişandan sonra yapalım maddi olarak sıkışma dedim. İsteklerim makul biliyorum ama yine de kendimi çok mahcup hissediyorum. Bir yandan ailem benm kadar hoşgörülü olmaz diye de çekiniyorum çünkü eksik görseler beni suçlayacaklar. Hem kendimi hem nişanlımı zora sokmadan süreci nasıl ilerleyebiliriz. Ufak tefek setler bile 50 60 bin TL çok üzülüyorum
50, 60 bin çok değil bence.eee zaten o da size kalacak.hususi mal olmuyor ki evlilikte.yine aile için harcanıyor ya da kenarda güvence olarak kalıyor.kendine de alıyor alsinda. Eee bir karar verildiyse kurallarına da uyacak.

Siz çalışıyor musunuz? Cevap hayırsa adam herşeyin altından nasıl kalkacak??
Ekonomik şartlar uygun değilse acele edilmez iki tarafta elini taşın altına koyar sizde bir işe girip yardımcı olursunuz.Bu mantıklı olan yorumum....
Bu ülkede maalesef kim çok şey isterse o kıymetli oluyor damat ve ailesinin yağmur gibi yağdırdığı gelin çok kıymetli oluyor Yok ben kıyamam , istemem diyenler ise evlenince canları çıkana kadar hizmet ediyor.Bana göre çok saçma olsada maalesef en kıymetli olan sesi en çok çıkan en çok isteyen yani deveyi diken insanı ..... Kıymetli....
Çalışıyorum ben de üstüme düşeni yapacağım. Kast ettiğim erkek tarafına düşenleri nişanlım yapacak ailesinden maddi bir destek almayacak ben de ona acıyorum bunu kastettim. Altın konusu aile arasında konuştukkarında siz ne uygun görürseniz dedi ailem ama bu kez de nasılsa biz bir şey talep etmiyoruz diye önemsemiyor gibi geldi bana

Eğer nişanlın kendi yapıyorsa her şeyi boynum boş kalmasın istiyorum diye de set aldırılmaz. Neden dara düşsün? Durumu çok iyiyse bile ben isteyemezdim. Aa boynu boş diyenler mi olur onu mu düşünüyorsunuz? Varsın desinler konuşacak illa ki bi şey bulurlar.

Hayır her şeyi nişanlıma bırakmayacağım erkek tarafının yapması gerekenleri nişanlım üstleniyor. Ailesinin maddi bir desteği yok bunu kast ettim
aynı şekilde çeyiz alışverişi için de yük olacakmışım gibi geliyor
Bu şekilde yazmışsınız bu yüzden ben dile getirdim , ayrıca nişanlınız yapacaksa ailesini ne yaptığı ilgilendirmiyor ki , evlilik iki olgun gencin üstlenmesi gereken bir olay , biz böyle istiyoruz dediğiniz zaman bitmiştir olay .

Ayrıca istiyorsan yaptır , ama ben abartıya kaçılmasını hoş bulmuyorum , kendi tercihin ☺️

50, 60 bin çok değil bence.eee zaten o da size kalacak.hususi mal olmuyor ki evlilikte.yine aile için harcanıyor ya da kenarda güvence olarak kalıyor.kendine de alıyor alsinda. Eee bir karar verildiyse kurallarına da uyacak.
Bana çok gibi geliyor nişanlım da bugün istemiyorum bir şey dedin şimdi bir şeyler istiyorsun ben bu işten bir şey anlamadım dedi. Bir şey istemiyorum dedim de hiçbir şey yapmayın demedim ki. Ekstra bir şey istemiyorum neye gücünüz yeterse dedim sonuçta erkek tarafına illa bilezik altın saysıı mı vermek lazımdı o karakterde bir aile değiliz

Bana çok gibi geliyor nişanlım da bugün istemiyorum bir şey dedin şimdi bir şeyler istiyorsun ben bu işten bir şey anlamadım dedi. Bir şey istemiyorum dedim de hiçbir şey yapmayın demedim ki. Ekstra bir şey istemiyorum neye gücünüz yeterse dedim sonuçta erkek tarafına illa bilezik altın saysıı mı vermek lazımdı o karakterde bir aile değiliz
Bence o da seni bu konuda rahat hissettirememiş.birlikte seçmeye gidin ortalama birşeyler seçin.söylemek kolay değil gerçekten.

Eğer nişanlın kendi yapıyorsa her şeyi boynum boş kalmasın istiyorum diye de set aldırılmaz. Neden dara düşsün? Durumu çok iyiyse bile ben isteyemezdim. Aa boynu boş diyenler mi olur onu mu düşünüyorsunuz? Varsın desinler konuşacak illa ki bi şey bulurlar.
Düğün günü sonuçta aksesuar gerekir diye düşündüm. Bijuteriden kolye mi alıp takmalıydım. Abartı bir istek mi olduğunu düşünüyorsunuz

Bence o da seni bu konuda rahat hissettirememiş.birlikte seçmeye gidin ortalama birşeyler seçin.söylemek kolay değil gerçekten.
Evet o da rahat hissettirmedi hiç yol yordam da bilmiyor nişanlım bilgisi 0 annesi sen söyle diyor ama ben söylemeye çekiniyorum. Bir de set losnusunda olumsuz bir tavır aldım gibi geldi zoruma gitti

Nisanliyken bende buna benzer şeyler yaşadım ama çevrem tarafından o kadar çok uyarıldım ki, daha çok altin isteme daha çok bisiler isteme konusunda felan tabii ki karşı tarafında da duruma göre, bunu siz bileceksiniz yani, istediğiniz ve karşı taraf az da olsa sıkıntıya girdiği zaman daha değerli olunuyormus artık nasıl biseyse bilmiyorum, bende 10 bilezik istemiştim evlenince, Allah var esimin ailesi de ne istersen o olsun dedi evlendikten sonra 4 bileziği eşime geri verdim 6 bilezikle mutlu mutlu yaşıyorum 😅😅 yani bence biraz da olsa zorlayın sıkıntı çeksin biraz ama mantıklı şekilde zorlayın mesela set almak bana mantıklı gelmiyor aşırı gereksiz pahalı ve bozdurmak isteseniz de zarar ediyorsunuz gibi gibi .... aileniz haklı hersey imkanlar dahilinde en güzeli olmalı

Düğün günü sonuçta aksesuar gerekir diye düşündüm. Bijuteriden kolye mi alıp takmalıydım. Abartı bir istek mi olduğunu düşünüyorsunuz
Abartı bi istek olduğunu düşünüyorum. Bir takı hediye etmek istiyor olmalı nişanlınız imkanları dahilinde. Ha gücü yetmiyorsa sizin gönül rızasıyla gerek yok demeniz lazım. Ölü taklidi yapıyorsa bu takı toka mevzularında zaten nişanlınız olmaması gerekir. Yani istemek her koşulda aşırı ayıp bence.

Abartı bi istek olduğunu düşünüyorum. Bir takı hediye etmek istiyor olmalı nişanlınız imkanları dahilinde. Ha gücü yetmiyorsa sizin gönül rızasıyla gerek yok demeniz lazım. Ölü taklidi yapıyorsa bu takı toka mevzularında zaten nişanlınız olmaması gerekir. Yani istemek her koşulda aşırı ayıp bence.
Ama kendileri ısrarla soruyorlar beni gördüklerinde ne istiyorsan söyle çekinme diye ben de sorduklarında sonra söyledim. Alın demedim zaten sizin için de uygunsa böyle bir şey düşündüm ben dedim. Ayıp olduğunu da düşünmüyorum. Nişan elbisemi ben aldım kuaföre bile gitmedim, fotoğrafçı tutmadım. Mekanı ve organizasyoncuyu ben karşıladım. Herhangi bir masrafa sokmadım onları düğün günüm için uygun fiyatlı bir seti rica etmek bence ayıp değil

Back
X