hanımlar ekimde düğünüm var, nişanlımla ev alacağız, kredi çekeceğiz, nişandan da borçlarımız var, düğün çarşısıydı kınasıydı derken baya maddi harcamamız olacak. bende nişanlımın üzerindeki yükü azaltmak için iki hafta önce para biriktirmeye başladım şu an 60 küsur liram olmuş. bu parayı nasıl nişanlıma verebilirim tabi bu haliyle değil düğüne yakın, ben düşündüm kına malzemesinde falan vereyim çünkü çok bbüyük bir mebla olmayacak... malesef. sizce en doğru değerlendirme nasıl olur?
çalışıyordum fakat yeni girdiğim dergi, dergiyi çıkartmaktan vazgeçtiklerini bir iki ay bekleyeceklerini daha iyi bir şey yapmak istediklerini falan belirttiler (bu arada maaş hak getire tabii) işi bıraktım bende ailemin işten ayrıldığımdan haberi yok , düğün arifesinde üzülmelerini istemedim. anket işi falan yapmayı planlıyorum. anneler günü indiriminden yararlanıp çeyizlik malzeme alacağım ama üzgünüm ki param yook. günlük ödeme yapacak başka ne iş yapabilirim, anket gibi.. nişanlım da ben alayım dedi ama çeyiz olduğu için çekindim sonuçta alması gereken kişi benim o değil.
akıl verin nolur. nasıl tasarruf edeceğim elime para da geçmiyor. nişanlım arada para vermek istiyor ama reddediyorum. acaba o paraları da alıp biriktirdiğim paraya mı katsam ??? nasıl döndüreceğim ne iş yapayım nasıl biriktiririm
canim yerinde olsaydim o paradan hic haberdar etmezdim. Ben evlenmeden once buyuk bir rakamda ev icin harcadim ve esim yeterince yapamadigi icin, evlendikden sonra bir kenara kalan parayida acidigim icin ona verdim.
ben işsiz kaldigimda ise bana 5 euro veriyordu ama onuda para kalmayinca geri veriyordum
simdi yendiden işe girdim ve onun 2200 euro borcunu odedim. salakmiyim neyim diyorum bazen, ehliyetimi almam gerekiyor ve zor durumumlarimizda biraz kenarda saklamam gerekirken, gereksiz yere butun parayi eline veriyorum. her severinde kendimle bir anlasma yapiyorum ama ne yaziki, bu anlaşmayi unutuyorum. zor gunler derken, gercekten ac ve borc gunleri kast ediyorum, cunku gerizi dusundugumden gereksiz.
senin durumunda gerekmiyor diye dusunuyorum. kina tarafini kiz tarafi sorumludur. onu bir sekilde coz ama birikdire bildigini birikdir. bir erkek gercekten bazen para harcamayi bilmiyor kadin gibi! bir kadin endise ve korkulari yuzunden gercekten mantikli davrana biliyor gibime geliyor.
dugune gelince erkek tarafi sorumludur. Bu seni ilgilendirmez. dugunden sonra ne yapmak istersen yap, birlikte el verip gucleneceksiniz.
ama yine kendini firenle, cunku eyer ev almak, buyuk hayalerin vs varsa ve esin para birikdiremiyorsa bunu sen yapacaksin.
benim sahsen aklim yerine yeni yeni geliyor:) suan adamin borclarini odeyecek gibi gorunuyorum ama akili olursam birikdiririm.
sende akiliysan birikdir ve verme.
yine yardimci ol ilerde, ama bir kismini birikdirmen gerekiyor.