• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle anlaşamıyoruz

Siz onu seviyosunuz diye bunu kabullenebiliyorsanız, o da sizi sevdiği için annesinin karşısında durabilmeli. :68:
Ben de yeni sözlendim, sözlüm herşeyin masrafını kendisi karşılamak istedi ve ben daha makul davrandım seçiceklerim konusunda yine onlar üstelediler iyisi olması için. Ben orda hayır bunu istiyorum illa bu olucak deseydim inatlaşma yoluna gidebilirdi. :31:
Kayınvalidemle pek muhabbetimiz yok şuan için. Flört döneminde 2 kez görüştük, ailelerin tanışması, oturmaya gelmeler, istemeye gelme, söz derken yine çok fazla konuşma, kaynaşma durumumuz olmadı. Açıkcası bu durumdan biraz çekinsemde bukadar olmasada mesafeyi korumayı düşünüyorum. :26:
Siz seviyeyi korumayı bırakın, kırıcı olmaya başlamışsınız bile birbirinize karşı.
Annem ve babamda bu altın mevzularının konuşulmasından hoşlanmaz ama çevredekiler söylemezsen şöyle olur böyle olur demeden duramıyo tabi. :47:
Önemli olan ne altın ne takı. Sonrasında huzur olmadıkça ve en önemlisi evlendiğim insan arkamda durmayacaksa ''böyle ufak bi mevzuda bile'' evliliği pek sağlıklı görmedim.
Gelinliğe gelince bunlar sizi olduğunuz gibi bilip öyle gelip istemediler mi?
Belki nişanlınız kapanıcak falan diye sizin adınıza söz vermiştir kabul ettirmek için o yüzden annesinin yanında susuyordur.:26:
Eşimin bu konuda herhangi bi rahatsızlığı yoksa ben söylenenlere kulak asmam. :33:
Kendi kararlarım konusunda alttan almayı doğru bulmuyorum. Taviz tacizi doğurur.:ssz:
Hakkınızda hayırlısı..

evet sessiz biriyim belki bu yüzden bunlar oluyor. Calistigim icin gelinlik konusunu falan alma verme maddiyati sorun etmiyorum ama kapali bir gelinlik almak istemiyorum. Ben gösteris olsun diye olmadigim gibi davranamam.

O zaman emrivaki yap nişanlına, hemen buluşmamız lazım dersin, gelinlikçiye çağırırsın, beğendiğin modeli gösterip "yıllardır hayal ettiğim modeli buldum sonunda" der ve aldırır ya da alırsın.

Allah etmesin kız altın istemek ne demek.. Sizin istemeniz de çok ayıp olmuş..Kız ailesine yakışmaz..
Ayrıca kaynananın da gelinliğe karışması çok ayıp..Ne demek karışmak yaa oğlu ve gelini arasındadır o iş..

Son düzenleme:
Hayir aslaaa beni nişan oldugu gün nisanlıgımın üstünü zorla örttü tülbent ile cok aglamıstım nisandan sonra zoruma gıttı tartısmakta ıstememıstın fakat dügünümde buna müsde etmek ıstemıyorum

sen çok fazla taviz veriyorsun canım bunu bil. bir diğer ve en önemli sorun da -yazdıklarından anladığım kadarıyla- nasıl nişanlın annesinin ağzına bakıyorsa sen de annenin ağzına bakıyorsun.

annen altınlara karar vermiş, annen çeyizlere karar vermiş, annenin morali bozulmuş annen annen annen. ilk mesajda senden çok annen var. evlilikte aslolan sizsiniz ne senin ailen ne onun ailesi. ikiniz kararları vereceksiniz. tabii ki büyüklerin de gönlü hoş tutulur istekleri dinlenir ama bu şekilde pazarlığa oturma her iki taraf için de oldukça yakışıksız olmuş.

bu iş kafanı kurcalıyor belli ki ama çözümü de sende. nişanlını alıp karşına konuşacaksın sorunlarınızı dile getireceksin çözülürse çözülür çözülmezse iki seçenek var ya susup bu hayatı yaşayacaksın ya da evli evine köylü köyüne dönecek.

evlenince kayınvalidenle yaşamaycaksın inşallah?

kötü bir durum ama unutmaki ne senin ailen senın nisanlınla evlenicek nede sen onun ailesiyle ıkınız bır hayat kurucaksanız eger ikiniz verdiğiniz kararlar doğrultusunda yürüyün tamam zor insanlarla beraber olması tabikide kolay bsy deil ama mantık evliliği yapsan ne olucak sonuc ıtıbarıyle her erkegın bir kahrı var mutlaka sorun cekıyorsun neden sevdıgın adam ıcın caba gostermek yerıne sevmedıgın sırf mantık ıcın evlendgın bırısının kahrını cekesın ki? yaşın çok küçük o yüzden seni yönlendirmeye çalısıyor beni yanlış anlama ama annenin de kaynananında byle kaç altın takıcaksınız onu ısterım bunu isterim mevzusuna girmesi çok çirkin eger evladın mutlu olucaksa iki taraf için söyluorum bunu ne var ne yoksa dökülür ona göre yapılabılenın en iisi yapılır eğer gerçekten seviyorsan inan bana zaten gözün ne altın görür ne başka bişey kafanı karıştırmalarına fırsat verme kendi aileninde onun ailesininde sonucta sen eşinle yasıcaksın bu hayatı ! ;)

tabi altın isteyeceksiniz kendileri sormuş çünkü

siz fazla sessizsiniz. evlenirseniz çok üstünüze gelecekler emin olun

şimdi anneme gidince kapan der, evlenince bakarsın kapanmışsın. bi de eşarp hediye ederler bu işler hep böyledir

yaşarım,katlnırım diyorsanız devam edin

Arkadasim onlar israr etti kac takalim diye biz sizin serefiniz demistik gönlünüzden geceni takin dedik. Kadin israr ediyor annemden gizli bana soruyordu ee madem okadar israr ediyor Adini koymak istiyor bizim burda en az 6 takildigi icin annem dedi iyi ozaman alti tane takin madem ki israr ediyorsunuz. En azina gittiler dügün salonu bile istemedigim bir salon tuttular Dam gibi biyer ben fazla bisey istemedim tek istedigim Nisanlimla arami acmamasini ve istedigim gelinlik ve dügün gözüm yükseklerde degil ben sadece o ani 1 kere yasamak istiyorum mutsuz degil mutlu evlenmek istiyorum

canım ısrar edip sorduysa söylenir tabi,ama ben okadar alamam dersede
siz sordunuz biz cevapladık,madem almıcaktınız okadar,belli bir kotanız vardı niye soruyorsunuz derdim.
canım ilerde pişmanlık duyarsın çok sessiz kalma,gelinliktede kesinlikle taviz verme,giymem de kestir at.
nişanlına da çok taviz verme,evlendikten sonra önünü alamassın.çok mutsuz olursun.dikkatli ol

Bence sizin de altin icin adet belirtmeniz cok yanlis olmus. Sart kosar gibi.

Sorduklari zaman adet belirtmeyip, onlara biraksaydiniz daha iyi olurdu. Yani gucleri neye yetiyorsa tarzinda bir cumle kurulabilirdi. Ancak k.validenin diger soyledikleri de yenilir yutulur gibi degil. Nisanlinin da annesinin agzina bakmasi pek hayira alamet degil. Kadin dominantsa ki oyle gorunuyor. Evlendiginizde sizi huzursuz etmeye devam edeceginden hic suphem yok.

daha şimdiden evlenecegişi kadının arkasında durmayaan bir adamdan emin ol medet bekleme şimdi ailen ile kayınvaliden arasında kalacaksın daha sonra cok daha zor durumlar ile karsılacaksın hem emri vakiler ile hayatın devam edecek duyguların bu insana karsı nasıl ne zamandır nişanlısınız ve ya flört döneminiz oldumu bilmiyorum ama bunu oturup nişanlınla basından sonuna knusman lazım yoksa son pişmanlık fayda vermez canm

belki normali budur böyle konuşulması gerekiyordur ama ben altın, bilezik, para muhabbetlerine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

ticari şirket mi kuruluyor da yok 14 ayar olsun, şu kadar altın takılsın diye aileler konuşabiliyor anlamış değilim...

Merhabalar,

21 yasindayim, 2 bucuk aylik nisanliyim. Ekim ayinda evleniyorum Allahin izniyle.
Cok karisik duygular icerisindeyim Nisanlimi cok Seviyorum ama Annesiyle yapamiyorum :( Anlasamiyoruz.
bi hafta önce bizi oturmaya cagirdi Kayinvalidem Altin Konusundan girdiler Dügün Salonundan ciktilar. Annem benim icin 6 Burma bi Seti istedigini söyledi ev konusuna gelince kizimin yatak odasini, Televizyon, Camasir Makinasini alacagini ve tabiki Ceyizim Ceyeranli mutfak esyalari vs vs. Kayinvalidem ise hemen yüzünü asti ben 5 Bilezik takarim ve setini 14 ayar yaparim ayrica oturma odasinin Perdesini sen yaptirt hatta halisini da sen al dedi benim Anneme :( Cok Cadi bi insan nefret dolu konustu daha önce böyle degildi daha önce bu konularda konusulmadi. Taki konusuna tekrar gelince eee sen ne Takacaksin diye Anneme böyle sacma bir soru sordu. O bir Kiz annesi - daha önce kiz annesine böyle birsey soruldugunu hic duymadim. Sonra konu gelinligime geldi ben gelinimin kapali bir gelinlik almasini istiom üstüne bolero giyecek diye tutturdu ben acik bir insanim benim acik oldugumu bile bile benim kapimi actilar. Anneme diyor sen 12 Sene kaynana kahri cektin senin kizinda ceker haci Torunu diye senin kapini actim diyor. Nefret dolu kadin Annem sogudu bende kadina isinamam herhalde. Benim Nisanlim ise biz yalniz iken arkamda duran biri ama Annesine gelince Nisanlim hakli onu üzmeyin diyemiyor :( Agirligini koyamiyor. Caresizim ne yapacagimi bilmiyorum. 1 haftadir kayinvalidem bizi aramiyor. Bana yardimci olun ne yapmam gerekiyor ? :(

annen seni 6 bilezik karsılıgımı veriyor cok sacma geliyor bana bu tarz istemler arkadasım gücü olan yapar takar gücü olmayan ne yapacak? hem herşeyi ortak yapmayı neden düşünmediniz kız tarafı erkek tarafı muhabbetıne giriyorsunz anlamadım

aslında ilk sizden gelmiş altın mevzusu.."biz 6 burma bide set istiyoruz demişsiniz" bu normalmi sizce..bizde kim ne takacak takmıcak hiç bunun lafı bile olmadı eşimle bile olmamıştı..ee öyle emri vaki olursa kayınvalide tabi söyler siz ne takacaksınız diye ben sizin tepkinizi anlayamadım bu konuda..tesettür konusu için haklısınız ama sonuçta açık kabul etmişler sonradan kapanmanızı istemeleri uygun değil..

Son düzenleme:
ben gelinligimi kesinlikle kapali istemedigimi söyledim. O an zaten kayinvalidem annemin yaninda sesini bana karsi yükseltti bizim aslimizda neslimizde böyle bisey yok diye :( ben daha fazla napabilirimki susabildikce susuyorum savunabildigim yerdede savunuyorum. Altin konusunu israr ettiler Adini koyalim belirtin diye bizim burda Almanyada en az 6 takildigi icin cevrede annem sadece bu yüzden madem israr ediyorsunuz iyi o zaman alti tane takin dedi yani cok normal karsilacagini zannetti. Sonucta bana takilan bitek benim degil yine onlara kalacak benim aileme birsey gitmicek. Ama taki meselesi benim umurda degil sorun kayinvalidem düsüncelerime saygi duymamasi ve benim ve nisanlim arasina cok fazla girmesidir

canım işin çok zor. sen nekadar saygı duysan ses çıkartmasanda kayınvalden fena.. elinden gelen zorlugu yapıyor. canım nişanlınla aran çok iyi olabılır ama nişanlında annesinin ağzına bakıyorsa. bahsettiğin gibi seni ailesinin yanında farklı kıyafet giydirerek çözüm bulmaya çalışıyorsa.. sen imzayı attığın gibi, kayınvalidenin isteklerini yerine getireceksin.. bende böyle bir nişanlılık geçirdim. yüzüğüde attım. ben sana at diyemem tabi. bu çok katı olur. senin ve ailenin oturup bu olanları konusup. nişanlınla ve ailesiyle
bu konuları dile getirmeniz gerekir. eger nisanlında senin kadar seni seviyorsa.. o da kayınvalidene dur diyecektir. sende sakın nişanlımla aram bozulmasın dıye alttan alma.
kayın valdende seni tanısın . onun himayesine girmediğini,sadece ogluyla evlenip ikinizin hayatınızla ilgili karar verebileceğini farketsin.

sen çok fazla taviz veriyorsun canım bunu bil. bir diğer ve en önemli sorun da -yazdıklarından anladığım kadarıyla- nasıl nişanlın annesinin ağzına bakıyorsa sen de annenin ağzına bakıyorsun.

annen altınlara karar vermiş, annen çeyizlere karar vermiş, annenin morali bozulmuş annen annen annen. ilk mesajda senden çok annen var. evlilikte aslolan sizsiniz ne senin ailen ne onun ailesi. ikiniz kararları vereceksiniz. tabii ki büyüklerin de gönlü hoş tutulur istekleri dinlenir ama bu şekilde pazarlığa oturma her iki taraf için de oldukça yakışıksız olmuş.

bu iş kafanı kurcalıyor belli ki ama çözümü de sende. nişanlını alıp karşına konuşacaksın sorunlarınızı dile getireceksin çözülürse çözülür çözülmezse iki seçenek var ya susup bu hayatı yaşayacaksın ya da evli evine köylü köyüne dönecek.

evlenince kayınvalidenle yaşamaycaksın inşallah?

Evlendigimde kayinvalidem yakinlarinda oturmami istiyor ..

canım ısrar edip sorduysa söylenir tabi,ama ben okadar alamam dersede
siz sordunuz biz cevapladık,madem almıcaktınız okadar,belli bir kotanız vardı niye soruyorsunuz derdim.
canım ilerde pişmanlık duyarsın çok sessiz kalma,gelinliktede kesinlikle taviz verme,giymem de kestir at.
nişanlına da çok taviz verme,evlendikten sonra önünü alamassın.çok mutsuz olursun.dikkatli ol

gelinlik konusunda giymem diyip senin dedigin gibi kestirip atmaya calistim fakat kayinvalidem hemen surat yapti nefret dolu bakti hiddetlendi baya .. ya kendi iliskimi düsünmeye vaktim bile kalmadi hep kayinvalidemi düsünüyorum.. hatta kayinvalidem demisti bizim aslimizda neslimizde acik insan yok diye ama bacilarinin kizlarida acik .. annemi böyle seylerle vurmasi benide yaraliyor

canım işin çok zor. sen nekadar saygı duysan ses çıkartmasanda kayınvalden fena.. elinden gelen zorlugu yapıyor. canım nişanlınla aran çok iyi olabılır ama nişanlında annesinin ağzına bakıyorsa. bahsettiğin gibi seni ailesinin yanında farklı kıyafet giydirerek çözüm bulmaya çalışıyorsa.. sen imzayı attığın gibi, kayınvalidenin isteklerini yerine getireceksin.. bende böyle bir nişanlılık geçirdim. yüzüğüde attım. ben sana at diyemem tabi. bu çok katı olur. senin ve ailenin oturup bu olanları konusup. nişanlınla ve ailesiyle
bu konuları dile getirmeniz gerekir. eger nisanlında senin kadar seni seviyorsa.. o da kayınvalidene dur diyecektir. sende sakın nişanlımla aram bozulmasın dıye alttan alma.
kayın valdende seni tanısın . onun himayesine girmediğini,sadece ogluyla evlenip ikinizin hayatınızla ilgili karar verebileceğini farketsin.

Annemle bu konulari cok konustuk. Annem acik acik diyor ''kizim ben topu sana attim'' o kadinin istedigi aradigi gelin sen degilsin.. bu devirde zaten aradigi gibi birini zor bulur demisti. Annem artik olumlu bakmiyor bu ise ama bende kolaydan vazgecemiyorum kayinvalidem o günden bugüne daha aramadi bizi. Onun aramasini bekliyorum veya bize gelmesini son bi defa gözden gecirmek istiyorum hareketlerini ve tavirlarini ona göre kararimi verecegim zorda olsa ...

Hmm also... Aslinda dogrusu Annenin dedigi gibi... Yani Sanirim kayinvalidenler sormuslar ne istiyorsunuz diye annen de söyledi degilmi? Bizdede öyleydi Kizkardesimde sordular.. Annemde söyledi ve aldilar... Benim kayinvalidemde büyük geline ne taktiysam aynisini sanada yapicam ki kimse kirilmayip üzülmesin... Bence sen yine sakin ol sonuc itibariyle seviyorsun nisanlini ayriligi vs. hic düsünme sonunda belkide bosuna kendini üzmüs olursun hersey dünya mali sonucta... Ama asla asla asla kayinvalidenlere yakin tasinma ikisindende uzak ev bulun daha iyi olur yine egriyi dogruyu sen bilirsin tabiki.... ve biraz uzak dur kayinvaliden seni üzmüs bekle onlar arasin... Benim annemde seninki gibi bir ara sogumusdu kayinvalidem gilden aramayip sormuyorlardi diye sonra degisti umarim allahin izniyle hersey gönlünce olur.. Amin

Evlendigimde kayinvalidem yakinlarinda oturmami istiyor ..

gelinlik konusunda giymem diyip senin dedigin gibi kestirip atmaya calistim fakat kayinvalidem hemen surat yapti nefret dolu bakti hiddetlendi baya .. ya kendi iliskimi düsünmeye vaktim bile kalmadi hep kayinvalidemi düsünüyorum.. hatta kayinvalidem demisti bizim aslimizda neslimizde acik insan yok diye ama bacilarinin kizlarida acik .. annemi böyle seylerle vurmasi benide yaraliyor

canım Allah yardımcın olsun
emin ol evlendikten sonra daha çok bunaltacak seni.
ama sende evlenmek için çok niyetli gibi görünme,
kendinden çok ödün verme.bırak nişanlında seni kaybetmemek için
bi takım şeylerden ödün versin.peşinden koşsun

Annemle bu konulari cok konustuk. Annem acik acik diyor ''kizim ben topu sana attim'' o kadinin istedigi aradigi gelin sen degilsin.. bu devirde zaten aradigi gibi birini zor bulur demisti. Annem artik olumlu bakmiyor bu ise ama bende kolaydan vazgecemiyorum kayinvalidem o günden bugüne daha aramadi bizi. Onun aramasini bekliyorum veya bize gelmesini son bi defa gözden gecirmek istiyorum hareketlerini ve tavirlarini ona göre kararimi verecegim zorda olsa ...

annen gerçekleri görmüş kararı sana bırakmış ama son hareketlerinde kayınvaliden size gelip rol yapsa seni kandırsa evlendikten sonra eski haline döner yine üzülürsün...

Back
X