NİŞANLIMIN SACMA FİKRİ (BANA GORE)

sevgi28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
854
98
73
Giresun
Mrb kizlar. Nişanlım 4 kardeş.2 kız 2 erkek.en kucugu nişanlim 25 yasinda en buyugu abisi 32. Ablasi il disinda.bir abi ablasida burda.ailesi köydeler 20 dk var yok.burda ablasinda kaliyor.az önce konisuyorduk köydeydi ablası ve bebekle..uyuyamamis bebekten dolayı.. Tv odasi 2 yatak odasi var.birinde annesigil diğerinde evli abisi geldiginde kaliyor..oraya neden gecmedigini sordum..abimlerin odasi dedi( oda suan boş ).biz evlendigimizde koye kalmaya gitsek oda bos olsada tv odasinda kalicakmisiz koltukta..sacma geldi bana..sonucta kurulu oda ve özel eşyalari yok yatak aynalik dolap var.onlar önce evlenmis falan fistan..temelli kalsalar mahremiyet dicem de bizim gibi arada gidicekler.ben mi sacma dusunuyorum sizce?

Mrb kizlar. Nişanlım 4 kardeş.2 kız 2 erkek.en kucugu nişanlim 25 yasinda en buyugu abisi 32. Ablasi il disinda.bir abi ablasida burda.ailesi köydeler 20 dk var yok.burda ablasinda kaliyor.az önce konisuyorduk köydeydi ablası ve bebekle..uyuyamamis bebekten dolayı.. Tv odasi 2 yatak odasi var.birinde annesigil diğerinde evli abisi geldiginde kaliyor..oraya neden gecmedigini sordum..abimlerin odasi dedi( oda suan boş ).biz evlendigimizde koye kalmaya gitsek oda bos olsada tv odasinda kalicakmisiz koltukta..sacma geldi bana..sonucta kurulu oda ve özel eşyalari yok yatak aynalik dolap var.onlar önce evlenmis falan fistan..temelli kalsalar mahremiyet dicem de bizim gibi arada gidicekler.ben mi sacma dusunuyorum sizce?
Her ailenin dengesi, dinamiği farklıdır. Onların ailesinde kural buysa el mahkum uyacaksınız. Alt tarafı bir yatak odası, orda uyumayıverirsiniz.

Dereyi gormeden pacaları sıvamak diye buna denir :KK14:

Bizim köyde de böyle bir oda var önce kim kaparsa o alır :) dert etme nasıl olsa herzaman gitmiceksin.

Benim kvlerde boyle. Kv koye gidince oturma odadinda yatar gelinlerin yataginda yatilmazmis. A ben nerde isfersem orda yatarim bana bisey diyemezler. Sacma ama onlar da oyle. Sorun yapilacak bisey degil bwnce.

Valla sacma geldi banada..sorun etmem değil kızlar bana göre saçma geldigi için sormak istedim.üstünde durmam zaten..benim evlatlarim olsa ayirmam.yatak kurulu oda varken pay ettim diye başka odada yatirmam orasi saçma geldi..bunu mu taktin ohhoo diyosunuz haklisiniz da uymuyosa carpişan fikirler varsa başkalarina danismak lazim diye actim konuyu..

Kari kocanin kaldigi odalari mahrem olarak gördükleri icin boyle davranıyorlar. Ha bana göre dogru mu değil ama bana göre daha evlenmeden bunu kafaniza takmaniz da dogru değil. .

Eger tv odasi dedigin cok ayakalti bi yer degilse kalinir neden olmasin, kapisi varsa, mahreminize saygi duyulursa sorun olmaz diye dusunuyorum ben.

yani en kötü derdin bu olsun.Bu saatte bunu mu taktın kafaya.köy gelenekleri işte farklı oluyor

Eger tv odasi dedigin cok ayakalti bi yer degilse kalinir neden olmasin, kapisi varsa, mahreminize saygi duyulursa sorun olmaz diye dusunuyorum ben.
Soba orda kurulu herkes uyuyana kadar orda oturuyor..mesela bir kez kalma imkanim oldu..ben kayinvalidem gorumcem bebek orda yattim.nişanlim babasiyla.diger oda boş..biz evli olsak gorumcemler falan ayni odada kalicaz yani..kayinvalidem ayip gorumcen vardiye eşimle ayri yatmami isticek.o yerde ben koltukta gibi..oturup bunu kafama taktim diye acmadim.bana ters ben mi yanlisim merak ettim

offfff evlendiniz de yatak kaldı bi tek :eek: Hem gitseniz iki gece kalırsınız diyelim iki gün kocadan ayrı yatınca kapmıyolar merak etme :KK49: En kötü ihtimalle ya da uyur kalırsın o odada herkesten önce kaldıramazlar ..

Bnce son derece haklısın. Evlat ayırma gibi bi durum var ortada.
Burda yazılan her yorumu kafana takma. Çoğu farklı görünme çabası içinde..
Dereyi görmeden paçaları sıvama demişler ama asıl nişanlılık döneminde bu tür şeyleri iyice öğrenip sindirmen lazım. Bu dönemde küçük sorunları önemsemeyenler evlendikten sonra dağ gibi sorunlarla karşılaşıyolar

Bnce son derece haklısın. Evlat ayırma gibi bi durum var ortada.
Burda yazılan her yorumu kafana takma. Çoğu farklı görünme çabası içinde..
Dereyi görmeden paçaları sıvama demişler ama asıl nişanlılık döneminde bu tür şeyleri iyice öğrenip sindirmen lazım. Bu dönemde küçük sorunları önemsemeyenler evlendikten sonra dağ gibi sorunlarla karşılaşıyolar
Şu anda farklı görünen sizsiniz yalnız. Karşıt fikirdeki insanları "farklı görünme çabası içinde" diye yaftalamayın ki, siz farklı görüş bildirdiğinizde aynısını size demesinler..

Konuya gelince, 2 - 3 gün ayrı yatmaktan bir şey olmaz bence de.. Köy yerinde adetler değişiktir, her ailenin yapısı farklıdır. Siz o aileye gireceğiniz için uyum sağlamanız gerekir. Nasıl ki eşiniz sizin ailenize uyum sağlamak zorundaysa.. O yüzden şimdiden bunu dert etmeyin kendinize..

bence çok saçma
hani sürekli kalsalar tabi ki sizin onların odasında yatmanız olmazdı da zaten adamlar da tatile gelecekmiş
oda boş dururken sizin bir odaya tıkılmanız acayip mantıksız

Back
X