Merhaba, konunun tamamını okumadım, fakat tahminim seni benden daha iyi kimse anlayamaz... Evet tesbitin doğru, kelime eksikliği ve türkçeye hakim olamamaktan kaynaklanıyor buna benzer birçok durum ve bir erkeğe o bilmiyormuş sen biliyormuşsun gibi birşeyler öğretmen de çok zor olduğu için yanlış kullandığı kelimeleri kabullenmesi de zor olacaktır. Senin kullandığın kelimeleri de yanlış anlayacaktır. Örnek: ailesi içerde bekliyorken, sen ona, "millet bizi bekliyor hadi, bekletmeyelim" gibi birşey dersen, sana "benim aileme nasıl millet dersin", diyebilir. Onun için bu hakaret, küçümseme gibi görünebilir. Veya onun için normal olan birşey, bir kelime bize göre saygısızcadır. Bir de alman kültüründe biraz rahat yetişiyorlar, bizdeki başkalarını rahatsız etmemek için sarfettiğimiz gayret onlarda olmayabiliyor.
Bu arada, kadın dediğin susar gibi bir cümle yanlış kelime seçimi değil, bir şeye tahammül edememiş olduğundan söylediği bir cümle... Her zaman sinirli, tahammülsüz bir yapısı varsa, bu durumu değerlendirmen gerekli, eğer yoksa, normaldir, bazen insan tahammülsüz olabilir. Bazı kişiler kabul etmese de ben insaflı bir erkeğe karşı, sema maraşlının yazılarını tavsiye ederim. Bir de, erkek dili netçe ye bir bak istersen :
Helal Hayat » Helal dairesinde bir hayat… » Netçe (Erkek Dili) "Eşin" de "bükçe" öğrensin. :)
Bu arada, iletişim çok önemli biliyorsun, sizde kelime, kavram eksikliğinden dolayı iletişimde yanlış anlaşılmaya müsait vaziyetler çok yaşanacaktır. Sana tavsiyem, kelimelerden ziyade hissiyata önem ver, yani onun iyi niyetinden eminsen, seçtiği kelime seni incitmesin, ama durum müsaitse o kelimeden rahatsız olduğunu da dile getir. Bunu yaparken ona bilmediği birşey öğretiyormuş gibi değil, veya hatasını düzeltiyormuş gibi değil, sana şefkatini çekecek şekilde, o kelimenin seni üzdüğünden bahset. Evet, bir kadın için zor olabilir ama, halinden senin ihtiyacını anlamasını bekleme, duygu durumunu, hissettiğini net ifade et, beklentini söyle. Yani, dolaylı anlatımlarından veya bir durumdan çıkarım yapmasını çok bekleme, kör mü, nasıl olur da bunu göremez, nasıl bu çıkarımı yapamaz, deme.
Sana şunu yap bunu yap demek pek hoşuma gitmedi ama, bunları tavsiye olarak gör, uygun gördüğünü dene derim. Konunun üstünden biraz geçmiş, bir de vaktim olmadığı için hızlıca birşeyler yazdım, umarım mutlu olursun.