Nişanlımla nikah kıydırmayı düşünüyoruz ama bağkur ve sigortası yok

atlasirmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
1.207
520
23
Hanımlar nişanlımla nikah yaptırmayı düşünüyoruz ama şuan bile ellerimde ki bir durumdan dolayı ayda iki kere hastaneye gidip sürekli ilaç yazılıyor nisanlima sigortan yok aşkım nikah kıyıldığı zaman çok fazla ücret ödenir sigartani yaptırıp öyle nikah kıydıysak dedim nişanlım ise nikâhımız ne zaman kiyilirsa bir gun sonra hemen sigortami yaptırmaya gidecem dedi yaptırmaz diye düşünüyorum çünkü babası mal varlığını üstüne devrettiği zaman o zaman zaten sigortası yapılacak diye babası üstüne devredene kadar sigorta yapturmicam dedi ve nisanlimgil 3 erkek kardeş yani mal varlığını kesin nisanlima devredecek diye birşey de yok eğer olursa diğer kardeşleri hemen babasını caydırır diye düşünüyorum ben nasıl ikna edebilirim de biran önce sigortasını baslattirmaliyim

Hanımlar nişanlımla nikah yaptırmayı düşünüyoruz ama şuan bile ellerimde ki bir durumdan dolayı ayda iki kere hastaneye gidip sürekli ilaç yazılıyor nisanlima sigortan yok aşkım nikah kıyıldığı zaman çok fazla ücret ödenir sigartani yaptırıp öyle nikah kıydıysak dedim nişanlım ise nikâhımız ne zaman kiyilirsa bir gun sonra hemen sigortami yaptırmaya gidecem dedi yaptırmaz diye düşünüyorum çünkü babası mal varlığını üstüne devrettiği zaman o zaman zaten sigortası yapılacak diye babası üstüne devredene kadar sigorta yapturmicam dedi ve nisanlimgil 3 erkek kardeş yani mal varlığını kesin nisanlima devredecek diye birşey de yok eğer olursa diğer kardeşleri hemen babasını caydırır diye düşünüyorum ben nasıl ikna edebilirim de biran önce sigortasını baslattirmaliyim

Neden düğüne kadar beklemiyorsunuz nikah için?

Siz çalışmıyo musunuz ?
Genel sağlık sigortası yaptıracaksınız bu durumda.
Nişanlınız ne iş yapıyo

Siz çalışmıyo musunuz ?
Genel sağlık sigortası yaptıracaksınız bu durumda.
Nişanlınız ne iş yapıyo
Nişanlım esnaf ve ben çalışmıyorum izin vermiyor rest çekmeye çalıştım sözünden birara çıkıp öğretmenlik icin başvuru yapmaya gidecektim hemen babasını devreye sokuyor birşey olacağı zaman babasının arkasına sığınıyor babama söyledim sendeki babamızı arar buna karşıyız diye demişti o yuzden ben çalışmıyorum nisnalimda esnaf

Erken nikah kiydirip ne yapacaksınız nihayetinde nisanlisiniz. Düğün tarihiniz de belli.
Birbirimize rahat davranalim diye nikah kiyacaksaniz yine o durumda sıkıntılı..
Hani es durumundan tayin icin yada yurtdisi icin vs kıyılır.
Ancak nikahiniz kiyildiginda zaten bir takim sıkıntılariniz olacakmis.
Ki surada da takildim. Nikah olsun sigorta yaptiracagim diyen bir insana sigortani yaptır nikahimizi kiyalim demek lazim. (Siz dahi guvenmiyorsunuz sigortasini yaptiracagini)

Hani salonu tutmuştunuz 22 Ocak için?
Evet canım 22 ocak 2017 pazar günü için salonu temmuz ayında tuttuk yani biz burayı turalı 2 ay oldu ama hala uzaktaki akrabası icin onlar ne zaman gelirse düğün o zaman olur diye ertelemeye çalışma çabaları oluyor kaporasi yanarsa yansın diyorlar bizde o yuzden ertelemesinler diye salonu tuttuk ama şimdi yine ihtimale bıraktıkları icin bizde hemen nikahı kiydiralim ki düğünü ertelemeye çalışmasınlar diye

Evet canım 22 ocak 2017 pazar günü için salonu temmuz ayında tuttuk yani biz burayı turalı 2 ay oldu ama hala uzaktaki akrabası icin onlar ne zaman gelirse düğün o zaman olur diye ertelemeye çalışma çabaları oluyor kaporasi yanarsa yansın diyorlar bizde o yuzden ertelemesinler diye salonu tuttuk ama şimdi yine ihtimale bıraktıkları icin bizde hemen nikahı kiydiralim ki düğünü ertelemeye çalışmasınlar diye

Evi tutmuştunuz değil mi?
Döşemeye başladınız mı?
Eşyaları hangi parayla alacaksınız?

Babası neden tüm mal varlığını sizin nişanlınıza veriyor?

Nikahtan sonra tuttuğunuz evde beraber mi yaşayacaksınız?

Nikah olunca ne degisecek ki ayni eve de cikmayacaksiniz.
Akilli ol nikah yapma simdiden. Bir sorun olursa cekip gitmen kolay olur. Bir de mahkemeyle mi ugrasacaksin?
Nisanlini garantilemek icin ugrasiyorsan da terk edecek olan nikahtan sonra da gider. Erkekler hic usenmez mahkemeye falan.
Eger diyorsan ikimiz de terk etmeyiz, olumune bagliyiz, e o zaman nikaha ne gerek var? Gonul baginiz yeter dugune kadar.

Nişanlım esnaf ve ben çalışmıyorum izin vermiyor rest çekmeye çalıştım sözünden birara çıkıp öğretmenlik icin başvuru yapmaya gidecektim hemen babasını devreye sokuyor birşey olacağı zaman babasının arkasına sığınıyor babama söyledim sendeki babamızı arar buna karşıyız diye demişti o yuzden ben çalışmıyorum nisnalimda esnaf
Şunu hiç anlamadım.
Adam zaten çalışıyor,nasıl sigortası olmaz?
Esnaflar da sigortalı olmak zorunda.
Senin çalışmana neden izin vermiyor,kayınpedere şikayet etmek de neyin nesi?
Böyle garip bir adamla evlenmek için biraz daha düşünsen senin yararına olur.

Back
X