• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyı ziyaret bu kadar mı sorun:(((

canım nişanlının bu konuda sana anlayışlı davranması lazım
ailesi de saçmalamış açıkçası
ne demek o neden gelmiyor buraya
kız ile erkek bir olamaz
eşim askerliğini Ankara'da yapmıştı
o dönem nişanlıydık
babamı annemi zar zor ikna edip yemin törenine gitmiştim
kayınpederim de gelmişti
yoksa hayatta yalnız göndermezlerdi
kayınbiraderimin nişanı oldu
kayınvalidemler babamdan benim için izin almak istediler
ama babam vermedi ve açıkça söyledi onlara evlenmeden önce yakışık almaz diye
o zamanlar kızıyordum ama şimdi çok iyi anlıyorum
bizim de kızımız bunun için izin istese kesinlikle vermeyiz
nişanlın ile konuşmalısın
seni seviyorsa bu durumu anlayış ile karşılayacaktır

kız ile erkek bir olamaz tabii katılıyorum
ama kayınbiraderinin nişanına gitmenin nesi yakışık almaz onu anlayamadım açıkcası
sen o ailenin gelini değil misin , asıl gitmezsen ayıp olmaz mı?

peki nişanlanmadan önce nasıl görüşüyordunuz?şimdi ne değişti?ailen çok haklı bence.karşı taraf bunu inat haline getiriyorsa iyi niyetlerini bir kez daha gözden geçir derim.kendilerinin konuya bakış açısı farklı olabilir ama karşı tarafın hassasiyetlerine saygı duymaları gerekir.bu toplumda yaşayıpta değerleri bilmeyen yoktur sanırım.gelin ata binmiş ya nasip demiş.sen bence anne ve babanın sözünden çıkma.çok haklılar.nişanlını da alttan alıp idare etmeye çalış.unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ;)

benim erkek arkadasımda farklı sehirde ben gitmistim yanına ailesiylede tanıstım babam cok rahat bir sekilde gonderdi sonucta belli bir yasa gelmisiz sehir dısında okuyan bir suru kız var onlara birseymi oluyor ustelik yabancı yerde degil sevgilinin yanı bence bir kez de olsa izin vermeleri gerekir

ne demek canım ya onun ailesi rahat olabilir ama senin ailen bu nişanlında şimdiden annesinin sözüne bakıp seni mi üzüyor bence ne olursa olsun nişanlına ve ailesine karşı ne kendini ne anne ve babanı ezdirme gelsin tavrını koy olmadı ailen görüşsün ailesiyle

kız ile erkek bir olamaz tabii katılıyorum
ama kayınbiraderinin nişanına gitmenin nesi yakışık almaz onu anlayamadım açıkcası
sen o ailenin gelini değil misin , asıl gitmezsen ayıp olmaz mı?

canım kayınbiraderim nişanlanırken bizim nikahımız yoktu biz de nişanlıydık
nişan istanbul da olsaydı tabi giderdim ancak şehir dışı olduğu için
ve nikahlı olmadığımız için ailemin izin vermemesi çok normal

Bence aileniz bu konuda haklı...Kızımı nişanlısıyla davetiye götürmek için bile ıstanbuldan Kahramanmaraşa göndermemiştik...Bunun sebebi kızıma yada nişanlısına güvenmemek değil sadece uygun olmaz diye düşündüğümüzden....Kız tarafı olmak biraz ağır olmayı gerektiriyor bu belki sevimsiz bir durum ama ne yazıkki gerçek...

senin aileni anladım da nişanlının ailesi buna niye karışıyor onu anlamadım.
biz de farklı şehirlerdeydik. eşim sık sık gelirdi ama ben bir defa gittim.
tabii eşim yalnız yaşadığı için sık sık gitmeme ailem de izin vermezdi zaten.

sen gidersen etraftan tepki alır ailen bu yüzden izin vermiyorlardır. erkeğin gelmesi daha makul bana göre. eşyalarınızı oradan almanız daha iyi olur taşıma masrafı çıkmaz hiç yoktan. ailecek gidersiniz 2 gün misafir olursunuz eşyaları şeçersiniz olur biter. bunda sorun edecek hiçbirşey yok. ama bir söz vardır gelin ata binmiş ya nasip demiş. nişanlısınız diye evlenmediz ya. ben nikahım bile olmuştu ailem çok kızardı evimiz için eşya alırdık saat 7 de eve giderdim nerde kaldın derlerdi düşün artık. 1 ay nişanlı kaldık hatta nikahımızda düğünden 3 hafta önce olmuştu ama akşam bir yerlere gidemiyorduk

bak canım sen ailene geri kafalı diyorsun çok yakın bir akrabamız nişanlandı çocuğun halasının oğlunun düğünü var ve 2 ay sonra evlencek bunlar aynı şehirde yaşıyorlar kızın annesi öğretmen babası da bilmem nerde müdür kız ingilizce öğretmeni ve göndermediler kızı düğüne nişanlısıyla ve senin ailenin geri kafalılık alakası yok bu görenektir kuraldır yani kılza çocuk kızın annesi yanlarındayken görüşebiliyorlar dı sadece

ben de nişanlıyım ama ailem bu konuda asla katı davranmıyor sonuçta onlar senin ailen olucaklar.git gör alış biraz diyolar...ben zaten çok kolay uyum sağlayabilen biri değilimdir.zor alışırım herşeye.özellikle babam der gidicek tabi alışıcak diye.aileden aileye göre değişir tabiki ama bence çok çok garipsenecek bi durum değil sonuçta evlendikten sonra bütün hayatın o insanlarla geçicek ...

bencede nişanlının ailesi oğullarına neden karışıyorlar anlamış değilimbenneyaptımki
senin ailenden arada gitsen biraz anlayış göstermemeliler bence alışıcaksın daha yakından tanıcaksınakannehir
yani yapıcak bişey yok idare ediceksiniz biraz daha:a015:

Uzaktan anlaşmak tabi ki zordur ama insan nişanlı bile olsa bence başka bir şehre gitmemeli, bu bir eksi değil ki , bazen de önceden görüşme tüketir birşeyleri. Mesela bende eşimle nişanlıyken ayrı şehirlerde olduğumuz için görüşemedik,şimdi evliyken birbirimize doyamıyoruz, bana göre böylesi daha iyi.

ben arkadaşlara katılmıyorum
tamam erkek kızın yanına gelmeli
ama erkek 5 geliyorsa kız da bir gitmeli
artık nişanlanılmış,iş ciddiye binmiş
en azından benim çevremde nişanlılık ciddi bir iştir,tanıma evresi değildir,zaten tanınmıştır kişi,evlenilmek istenen kişidir,aileler araya girerler
hani desem ki görücü usuludur,taraflar nişan adı altında tanışıorlardır tamam diyicem
ama nişanlılıkta artık aileye karışmak lazım biraz
benim erkek arkadaşımın erkek kardeşi nişanlı
nişanlısı başka şehirde oturuyor ama kız avukat,istanbulda iş buldu
ev bakacaktı mecburen
erkek arkadaşımın ailesi olur mu öyle şey o gelinimiz dediler ve şu an onlarla kalıyor ,erkek arkadaşımın kardeşi de askerde,1 aya gelecek
yazın da evlenecekler
kızın ailesinin içi daha rahat çünkü artık herkes bu işin ciddiyetini biliyor

canım ailen seni tek göndermek istemeyebiiir ama annen yada babanla gidebilirsin
ayrıca nişanlının ailesinin buna bu kadar tepki göstermeside bana çok saçma geldi.birçok aile nişanlı kızını tek başına göndermez onlar rahatsa herkestende aynı rahatlığı beklemesinleryasakkelime
senin ailene ve fikrine saygı göstermeleri gerek bencea.s

hem ilginç tarafıda kızları gidince sorun yok oğulu gidince laf ediyolar:uhm:

cnm senin ailenin yaptigi normal herkesin yaptigi sey ama nisanlinin ailesinin tepkisi sacma geldi bana
alislan lazimmis??? nasilolsa aliscaksin evlenince bu cok zor bisey degilki:D
tipik kaynana sozleri bunlar bence
ortada biyerde bulusmayi deneyin belki bu ise yarar:D

Back
X