Nişanlıyım 7 haftalık hamileyim.

Bebeği aldırmayın. Heleki annemle babamla kavga çıkar, sülalem dedikodu yapar korkunuzdan kıymayın!
Kimsenin dini hissiyatına karışamam, saygı duyarım, ama siz 20 dk keyifli anlar yaşadığınız için oluşmuş...
Nişanlınız size 1 ct pırlanta yüzük alsa, daha evlenmedik, babam ne der diye ailenizden saklı, çöp tenekesine atar mısınız?

bence sakın bebeğini aldırma.biz 7 aydır bebek istiyoruz düzenli ilişkiye rağmen henüz bebeğimize kavuşamadık.siz korunurken olmuş.aldırırsan ilerde vicdan azabı çekersin.Allah bizi her yaşadığımızla sınıyor.bize henüz bebek vermeyerek sınıyor,sizi ise istemediğiniz halde bebek vererek sınıyor.aileleri ikna etmekten başka çare yok.kolaya kaçıp bebeğin canına kıyma :KK43:
Çok güzel konusmussun allahım sana bebek verir sen inançlı bir insana benziyor sun helal olsun sana inşallah en kisa zamanda bebek sahibi olursun kulun Kula ettiği dua olur sana dua edeceğim. . Arkadaşım ... ve sende bu arkadaşı dinle sakin bebeğini aldırma hata yaparsın

Bebeği aldırmayın. Heleki annemle babamla kavga çıkar, sülalem dedikodu yapar korkunuzdan kıymayın!
Kimsenin dini hissiyatına karışamam, saygı duyarım, ama siz 20 dk keyifli anlar yaşadığınız için oluşmuş...
Nişanlınız size 1 ct pırlanta yüzük alsa, daha evlenmedik, babam ne der diye ailenizden saklı, çöp tenekesine atar mısınız?
İşte benim de sinirden kudurduğum ve üzerinde önemle durduğum konu bu arkadaşım. İki kişi evlilik dışıyasak ilişkiye giriyor, masum bebek 'anne' diye görüp karnında yuvalanıyor daha sonra ya düşsün diye ilaç içiyorlar ya kürtaj ya da doğsa bile sonu çöp tenekesi! Ya ben bebeğini tuvalette doğurup kafasını bıçakla kopararak çöp tenekesine koyup atan vicdansızların haberlerini ağlayarak izliyorum. Dünya; insan suretinde ayaklanmış şeytanlarla dolu. Ben bu konuya bebek için yazdım zaten dayanamadım. Tamam belki konu sahibi bu kadar gaddar bir insan değildir, yapamaz falan sonuçta tanımıyoruz, bilemeyiz karakterini ama yine de çok hassas bir konu bu en azından ben çok hassasım. Eğer o işi yaptıysan sonuçlarına da katlanacaksın dedim konu sahibine. Ama söylediklerim "azar" olarak algılandı.

İşte benim de sinirden kudurduğum ve üzerinde önemle durduğum konu bu arkadaşım. İki kişi evlilik dışıyasak ilişkiye giriyor, masum bebek 'anne' diye görüp karnında yuvalanıyor daha sonra ya düşsün diye ilaç içiyorlar ya kürtaj ya da doğsa bile sonu çöp tenekesi! Ya ben bebeğini tuvalette doğurup kafasını bıçakla kopararak çöp tenekesine koyup atan vicdansızların haberlerini ağlayarak izliyorum. Dünya; insan suretinde ayaklanmış şeytanlarla dolu. Ben bu konuya bebek için yazdım zaten dayanamadım. Tamam belki konu sahibi bu kadar gaddar bir insan değildir, yapamaz falan sonuçta tanımıyoruz, bilemeyiz karakterini ama yine de çok hassas bir konu bu en azından ben çok hassasım. Eğer o işi yaptıysan sonuçlarına da katlanacaksın dedim konu sahibine. Ama söylediklerim "azar" olarak algılandı.
Ne bileyim bacım ben düşüncelerimi yazdım. Çokda okuyamadım etmesinden varmadı. Bebek konusu benim en hassas yerim, iltihaplı ameliyat yarası gibi artık.
Ama şunu söyleyebilirim, Bence;
Sorun evlilik öncesi ilişki değil!
Kimseyi de evlenmeden birlikte olmuşlar diye yargılayacak değilim. Bu başka bir konu, herkesin dünya görüşü çok farklı. Kimine göre ab-ı hayat, kimine göre cehennemin taşları. Fakat bu tip bir ilişkiye girimişlerse ve ailelerin bakış açısı da belliyse önlemini almalılardı.
Hadi geri çekilme harici, gerçekten korunma yöntemi kullanılmasına rağmen oldu.
Kendi bedenleri için böyle bir şeyi tercih etmişler, dediğim gibi herkesin dünya görüşünün tanımı ÇOK FARKLI!
Fakat can dediğimiz şeyin tanımı herkes için aynı. İster 7haftalık olsun, ister 1 günlük, can geldiyse, istisnai durumlar(hastalık annenin canının tehlikeye girmesi, veyahutta büyük psikiyatrik durumlar,) vicdanen tartışılırsa da değer aynıdır. Her canlının yaşamaya hakkı vardır.
Ki bu bayanın nişanlısı, bebeğin babası yani evlenelim demiş, sorumluluğunu yerine getirmeye hazır. Aldırmayalım diyor...

Sorun ne bacımın ailesi BÜYÜK DÜĞÜN İSTERMİŞ. YOKSA TARTIŞIRMIŞ.
BÜYÜK DÜĞÜN YAHU.
Hadi CANIM.

Bu lafın Türkçe'si benim karnındaki bebeğin, ailemin büyük bir düğün isteğinden, bu isteği için benimle kavga etmesinden, dedikoducu sülalemin bana atacağı laflardan, daha fazla değeri yok!
Konu sahibi arkadaşın, tabi ki ailesini tanımam, özel durumları bilemem.
Burada onlarla kavga ederse, canına zarar gelir mi? Bu konuları bilemem.
kusura bakmasın, dün okuduğumda da empati yapmaya çalıştım, ama bu konudaki kişisel psikolojim daha fazlasına izin vermiyor.
Üzgünüm, onu anlamıyorum!

Çok güzel konusmussun allahım sana bebek verir sen inançlı bir insana benziyor sun helal olsun sana inşallah en kisa zamanda bebek sahibi olursun kulun Kula ettiği dua olur sana dua edeceğim. . Arkadaşım ... ve sende bu arkadaşı dinle sakin bebeğini aldırma hata yaparsın
çok teşekkür ederim canım.yazdıkların beni o kadar mutlu ettiki.benim için dua edeceğini bilmek o kadar güzel bişeyki benim için.Allah razı olsun.inşallah benim gibi bebiş isteyen bütün arkadaşlar bebişlerine kavuşur.Allah herkesin dualarını kabul etsin bu mübarek cuma gününde canım.

Zor bir durumdur eminim..hakkında hayırlısı olur inşallah..büyük düğünden ziyade büyük günahın altına girmese..Rabbim isteyenlere versin inşallah..kimsenin kucağını boş bırakmasın..

Ay anaaam kiz bisey sordu diye sinirden kuduruyo bazi insanlar:-))) isin icinden ciktimi bilemem ama umarim bir dahada bõyle forumlarda soru sorma cehaletinde bulunmaz. Kizcagiz fikir alacagi yerde,sinirden kuduranlarla,kafayi tirlatanlarla, ahlak bekcileriyle ugrasmak zorunda kalacak bide...umarim hakkinda en iyi,hayirli karari almistir ve hersey yoluna girmistir..

Ne sis yansin ne kebapla bu isten malesef siyrilamazsiniz. Bebegi aldirmayi dusunmediginizi varsayiyorum ki bence de aldirmayin. Siz sonuclarindan cekindiginiz bir hata yapmissiniz. Simdi bu sonuclar ile yuzlesme zamanidir. Ya ailenize bebegi soyleyeceksiniz, bu durumda zaten erken nikahi kabul ederler, araniz bozulabilir ama zaman hersehin ilacidir. Ya da bebegi soylemeden erken nikahi kabul ettireceksiniz. 7 ay sonra erken dogum yalani falan filan. Ama her yalan ortaya cikar, heke ki nisanlinizin ailesinin haberi varsa.

Yetiskinlik yapilan hatalari goguslemektir. herkesin bir kere affedilme hakki vardir. Bence durust olun konusun ailenizle, yapacak birsey yok.

Biliyorum içinizde uzun süredir bebek isteyenler var buraya bunları yazmaktan çekiniyorum ama başka da akıl danışacağım kimse yok. Korunuyorduk aslinda ama nasil oldu bilmiyorum. Nişanlımın ailesi biliyor dugunu yaza dusunuyorduk aslinda fakat ben karnim belli olmmadan dugun olsun istiyorum onlarda şu durumda maddi olarak düğün yapamayız diyorlar. Aileme de söyleyemem çok sertler ailemi kaybetmek istemiyorum sonuçta konu annem ve babam. Düğünsuz evlenmemi de kabul etmezler. Brbegi ogrenirlersede onlari tamamn kaybederim bunu biliyorum hicbir zaman affetmezler. Psikolojim allak bullak. Nişanlım bebeği aldırmak istemiyor ama ben çok kararsızim ailemin yuzunu yere bakıtmak istemiyorum çok illet bir sulalaem var anında dedikodu çıkarirlar. Bana bir yol gösterin. Bebek isteyip de olmayanlar bu konuyu okurlarsa uzulecekler biliyorum hepsinden Özür dilerim

öncelıkle hayırlı olsun aldırmak dıyınce nasıl bı ınsan cocugunu öldurmeyı dusunur anlamıyorum neysekı sız dusunmemıssınız hayırlısı boyleymıs dıyın ve gerekırse evınıze alıcagınız esyaların bır bolumunu almayın bı koltukta eksık oluversın yanı mıllet konusmaya yer arar yaza ıstedıgımızz salonda yer yok dıyın yada sımdı karar verdık dıye bır an önce evlenın zaten evlenınce cıkıcak ortaya uzatarak stres yapmya gerk yok

İyi ya da kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim. Cevap yazmasam da sürekli yazdıklarınızı takıp ettim tek tek okudum. Bir buçuk hafta once aieme söyleme kararı aldım ve aynı gün bebegimi kaybettim. Rabbim inşallah bi an once isteyen herkese nasip eder.

Allah büyük işte.sıkıntı çekmene razı olmamış demek ki.İnşallah evlendikten sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşarsın.üzüntün değil sevincin olur.Artık temkinli olun.Günaha girmeyin boşuna :) geçmiş olsun
İyi ya da kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim. Cevap yazmasam da sürekli yazdıklarınızı takıp ettim tek tek okudum. Bir buçuk hafta once aieme söyleme kararı aldım ve aynı gün bebegimi kaybettim. Rabbim inşallah bi an once isteyen herkese nasip eder.

Hayır. Gece söylemeye karar verdik ama sabah kanamam başladı akşam geçip karşılarına soyleyecektim zaten annem nerdeyse anlamişti ama söyleyrmedim
kanamadan sonra hastaneye gittin sanırım müdahalen yapıldı, peki ailenin senden o gün hiç haberi olmadı mı? hani insanda en ufak bir olumsuz durum olsa anne baba evladı olduğu için anlar ya, annen de tam olarak anlayamadı sanırım ya da konduramadı. çok geçmiş olsun canım allah bir daha zor durumlara düşürmesin seni

kanamadan sonra hastaneye gittin sanırım müdahalen yapıldı, peki ailenin senden o gün hiç haberi olmadı mı? hani insanda en ufak bir olumsuz durum olsa anne baba evladı olduğu için anlar ya, annen de tam olarak anlayamadı sanırım ya da konduramadı. çok geçmiş olsun canım allah bir daha zor durumlara düşürmesin seni
Üç gün kuzenimde kaldım eve dönemedim zaten. Öğle arasında yapıldı müdahale. Zaten aynı gün çıktım hastaneden. Normalde aile hekimlerine evlilik dışı gebelik lerde bilgi veriliyorMuş aile hekimöyle de gorusmustum daha once. sen söylemeden söylemem deMişti.
Amin cok sağolun.

AlmilaAda yazdıklarını okudukça kendimi gördüm geçmiş olsun sana Allah'ım benim gibi çıkış yolu bi çare bulamayanlara yardım etsin doğru yolu gostersin.
Öyle kötüyüm ki dünden beri ağlıyorum mutlulugumu doya doya yasayamamak kimseyle paylasamamak mahvediyo beni nasıl bi çözüm bulmam gerekiyor bilmiyorum. Bende adet düzensizliği vardı hamile kalmış olabilcegimi adetten kesilmemden iki üç ay geçmesine rağmen konduramadim kendime. Insanlar hamile kalmak için deli gibi uğraşırken bu kadar kolay hamile kalabilcegim saçma geldi ne test yaptım nede doktora gittim regl olmayı bekledim sadece. Nişanlımın düşüncesi ise varsa eğer kesinlikle aldirmicaz dedi.tabi ben hastalığa kiste falan yoruyodum bu durumu karnımda yavaş yavaş şişlik oluşmasını. ta ki bebegimin ilk kipirdamasini hissettigim geceye kadar şok oldum :) 4.ayin icerisinde. (gecen ay) Ardından test yaptım anında iki çizgi ikinci şok. .
Neyse özet olarak dün nisanlimla jinekologa gittik ultrasonla muayene olmak için bebegimin durumunu sağlığını ve tabi cinsiyetini ogrenmek için. 26 haftalik 1034 gr. Erkek maşallah sağlıklı bi kaç bilgi daha verdi tabi ben o sırada mutluluktan aglamaktan hic bisey duymadım nisanlim ayaklarimi tutarken ekrandan bebegimizide izliyodu doktoruda dinliyodu benimle agliyoduda :) bu bilgileride ondan dinledim. Ve suan. Benim ailem hiç birşey bilmiyo. Öyle çok kilolu değilim sadece karnim biraz büyüdü zaten 5 kilo almisim.kilo aldığımı düşündü annem ama tabi arada supheci bakislar yakaladim yada bana oyle geldi. Nisanlimin aailesine söyledik dün biliyolar hem sevindiler hemde üzgünler bense anneme nasıl soylemem gerektiğini düşünüyorum babamın bu durumu bilmesi sonucu nasıl bi tepki verir bilmiyorum nisanlimin ailesinin yanina yerlesme gibi bi sansimiz olmadiginida dün ogrenip yıkıldık sevdiğimle. Sanırım benim ailemin vericegi tepkiye göre bir yol izlenicek. Şu şekilde söyle daha az tepki gosterir şöyle konus vs. Gibi dusunceleriniz varsa yardimci olmuş olursunuz

Allah yardimcin olsun nasil konusursan konus ben sana burda ne taktik verirsem.veriyim bir anne babanin yikilmadina engel olamazi insallah en az hasar ile atlatiriniz.

Back
X