İşte benim de sinirden kudurduğum ve üzerinde önemle durduğum konu bu arkadaşım. İki kişi evlilik dışıyasak ilişkiye giriyor, masum bebek 'anne' diye görüp karnında yuvalanıyor daha sonra ya düşsün diye ilaç içiyorlar ya kürtaj ya da doğsa bile sonu çöp tenekesi! Ya ben bebeğini tuvalette doğurup kafasını bıçakla kopararak çöp tenekesine koyup atan vicdansızların haberlerini ağlayarak izliyorum. Dünya; insan suretinde ayaklanmış şeytanlarla dolu. Ben bu konuya bebek için yazdım zaten dayanamadım. Tamam belki konu sahibi bu kadar gaddar bir insan değildir, yapamaz falan sonuçta tanımıyoruz, bilemeyiz karakterini ama yine de çok hassas bir konu bu en azından ben çok hassasım. Eğer o işi yaptıysan sonuçlarına da katlanacaksın dedim konu sahibine. Ama söylediklerim "azar" olarak algılandı.
Ne bileyim bacım ben düşüncelerimi yazdım. Çokda okuyamadım etmesinden varmadı. Bebek konusu benim en hassas yerim, iltihaplı ameliyat yarası gibi artık.
Ama şunu söyleyebilirim, Bence;
Sorun evlilik öncesi ilişki değil!
Kimseyi de evlenmeden birlikte olmuşlar diye yargılayacak değilim. Bu başka bir konu, herkesin dünya görüşü çok farklı. Kimine göre ab-ı hayat, kimine göre cehennemin taşları. Fakat bu tip bir ilişkiye girimişlerse ve ailelerin bakış açısı da belliyse önlemini almalılardı.
Hadi geri çekilme harici, gerçekten korunma yöntemi kullanılmasına rağmen oldu.
Kendi bedenleri için böyle bir şeyi tercih etmişler, dediğim gibi herkesin dünya görüşünün tanımı ÇOK FARKLI!
Fakat can dediğimiz şeyin tanımı herkes için aynı. İster 7haftalık olsun, ister 1 günlük, can geldiyse, istisnai durumlar(hastalık annenin canının tehlikeye girmesi, veyahutta büyük psikiyatrik durumlar,) vicdanen tartışılırsa da değer aynıdır. Her canlının yaşamaya hakkı vardır.
Ki bu bayanın nişanlısı, bebeğin babası yani evlenelim demiş, sorumluluğunu yerine getirmeye hazır. Aldırmayalım diyor...
Sorun ne bacımın ailesi BÜYÜK DÜĞÜN İSTERMİŞ. YOKSA TARTIŞIRMIŞ.
BÜYÜK DÜĞÜN YAHU.
Hadi CANIM.
Bu lafın Türkçe'si benim karnındaki bebeğin, ailemin büyük bir düğün isteğinden, bu isteği için benimle kavga etmesinden, dedikoducu sülalemin bana atacağı laflardan, daha fazla değeri yok!
Konu sahibi arkadaşın, tabi ki ailesini tanımam, özel durumları bilemem.
Burada onlarla kavga ederse, canına zarar gelir mi? Bu konuları bilemem.
kusura bakmasın, dün okuduğumda da empati yapmaya çalıştım, ama bu konudaki kişisel psikolojim daha fazlasına izin vermiyor.
Üzgünüm, onu anlamıyorum!