• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyken dini nikah yapan var mı?

Evlilik cüzdanını görmeden nikah kıymıyor ASIL HOCALAR. (Gayrimeşru evliliklerin önüne geçebilmek amaçlı)
El altından olursa bilemem. Sadece söylemek istedim.

ya hiçbir sey değişmeyecekse kıyın gitsin nikahı. ama iste insana saçma geliyor. madem değişmeyecek neden kıyıyorum dini nikah diye? amaan sizi germiyorsa bu durum gönlü olsun yapın.

ama size sormadan etmeden annelerin kalkıp böyle bir karar alması çok yanlış. o konuda sınırınızı çizin. mevzu nikah değil, iki anne de ayip etmis
Anneme tepkimi koydum çocuk muyuz biz nasıl bizim adımıza karar alırsınız diye ama hemen manipüle etmeye başladı.. Bir şeyi de burnumuzdan getirme, sanki zorla evlendiriyoruz, her şeye karışma bize bırak vs vs algılayabilecek kapasitede bir annem yok. Aşırı baskın ve narsist biri

Cevap basit; kendin nasıl istiyorsan öyle olacak. Nişanlın için, onun için, bunun için hiçbir şeyi kabul etmek zorunda değilsin. O da senin için erkenden dini nikah kıyılmamasını istesin o zaman ailesine karşı gelip..
Bu şekilde istemiyorum ama kendi annemle bile ters düşeceğim. Benden habersiz tamam dediği için bile birbirimize girdik çok kızdım. Kabul edeceksek bile arkamızdan iş çevirip insanı cephe aldırıyorlar. Kv ilk defa bir hamle yaptı. Nişanlımın bile haberi yok aralarında konuşma da geçmemiş zaten başka şehirlerdeyiz

ya hiçbir sey değişmeyecekse kıyın gitsin nikahı. ama iste insana saçma geliyor. madem değişmeyecek neden kıyıyorum dini nikah diye? amaan sizi germiyorsa bu durum gönlü olsun yapın.

ama size sormadan etmeden annelerin kalkıp böyle bir karar alması çok yanlış. o konuda sınırınızı çizin. mevzu nikah değil, iki anne de ayip etmis
Sırf arkamızdan iş çevirdiler diye iyice karşı çıktım. Dini nikahın amacı insanlara duyurmaktır. Biz nişanlıyken dini nikah yapacağız aile harici insanlara ne diyeceğiz ee ben karısı mıyım diyeceğim hayır bir şey olunca nişanlısı diyeceğim neyim ben metres mi de dini nikah kıyılıyor da vaktin gelmesini bekliyorum çok çirkin yarın nişanlıma da aynen böyle söyleyeceğim. Madem evlenmemizi istiyorlar öne alsınlar ben istemiyorum böyle bir nikah türü

Bu şekilde istemiyorum ama kendi annemle bile ters düşeceğim. Benden habersiz tamam dediği için bile birbirimize girdik çok kızdım. Kabul edeceksek bile arkamızdan iş çevirip insanı cephe aldırıyorlar. Kv ilk defa bir hamle yaptı. Nişanlımın bile haberi yok aralarında konuşma da geçmemiş zaten başka şehirlerdeyiz
Buraya konu açtığınıza göre içinize sinmiyor demektir. Kendi aileniz dahil kimse için kabul etmek zorunda hissetmeyin bence içinize sinmeyen hiçbir şeyi..

Buraya konu açtığınıza göre içinize sinmiyor demektir. Kendi aileniz dahil kimse için kabul etmek zorunda hissetmeyin bence içinize sinmeyen hiçbir şeyi..
Evet içime hiç sinmiyor. Zaten nişanlım için kabul edecektim neresinden bakarsam bakayım sindiremedim. Kocamsa kocamdır yani bu ne evcilik mi oynuyoruz. Birbirimizin evinde kalalım, isteğimiz gibi gezelim tozalım biri bir şey derse de sizene Allah katında biz karı koca değil miyiz deyince sanki suscaklar dinen karı koca olup nişanlıcılık mı oynayacağız

Evet içime hiç sinmiyor. Zaten nişanlım için kabul edecektim neresinden bakarsam bakayım sindiremedim. Kocamsa kocamdır yani bu ne evcilik mi oynuyoruz. Birbirimizin evinde kalalım, isteğimiz gibi gezelim tozalım biri bir şey derse de sizene Allah katında biz karı koca değil miyiz deyince sanki suscaklar dinen karı koca olup nişanlıcılık mı oynayacağız
Bence de. Resmi nikahtan sonra kıyılır, en mantıklısı bu şekilde.

Düğünümüz şubat ayında olacak. 1 aydır da nişanlıyız fakat ailesi ailemle görüşmüş ve bu hafta dini nikah yapılmasını istemiş annem de kabul etmiş iş işten geçtikten sonra bizim haberimiz oldu. Açıkçası bu teklifi biz nişandan önce konuşuluyor diye bekliyorduk öyle muhafazakar bir aileler çünkü. Konusu falan açılmayınca benim içim rahatlamıştı çünkü ben pek o kafalarda biri değilim. Nişanlım bu konuda ılımlı çünkü dini açıdan onun bakış açısına göre fiziksel temaslarımız ibadet ederken ona huzursuzluk veriyormuş. Benim ciddi derecede karşı çıkmama bir sebebim de yok çünkü açıkçası dini nikahın bu şekilde kabul edilebilirliğine de inanmıyorum aynı şekilde davranmaya devam edeceğim ama bu dini nikahın gerçekleşmesi nişanlılık dönemini sekteye uğratmaz mı? ne karı koca olabileceğiz ne de nişanlı. Bazı durumlarda ikileme düşürür gibi. Gereksiz bir stres ve sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Resmi nikahtan aylar öncesi dini nikah yapanlar süreci nasıl ilerletti? Karşı çıkmam nasıl karşılanır onu da bilmiyorum çünkü nişanlım manevi olarak dinen bu konuda daha iyi hissedecek onu da biliyorum :(
Resmi nikahtan once imam nikahı yapılması kesınlıkle yasak

Bize de yapmadı hocalar mesela
Geri cevirdi resmi nikah sonrası evlılık cuzdanıyla gel dendi
Biz zaten on bes gune nikah kıyacaktık bekledik

Resmi nikahtan once imam nikahı yapılması kesınlıkle yasak

Bize de yapmadı hocalar mesela
Geri cevirdi resmi nikah sonrası evlılık cuzdanıyla gel dendi
Biz zaten on bes gune nikah kıyacaktık bekledik
Ya yapılıyor her yer hoca zaten böyle ailelerin etrafında zaten tanıdıkları vardır. Ben işin o kısmında değilim. Benim için zaten bir anlamı yok yıllar önce bile araştırdım fetva okudum din adamları bile caiz değil diyor. geleneksel bir şey oldu medeni kanun ile. diyanet bile bunu kabul ediyor ama insanlar dile getirince bile tövbe de, saçmalama günah nasıl konuşuyorsun diyor bana... Ben zaten hükmüne inanmıyorum ama inanan insan için bazı sorumlulukları var eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. resmen bize siz dinen karı kocasınız evcilikmiş gibi oyanıyın ama daha karı koca değilsiniz diyorlar ben bu kısmı sindiremiyorum. ..

Ben insanların ne düşündüğünden veya ayrılık durumundan çekinmekten ziyade birbirimize olan mesafenin ayarlamasında güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. Şu an evet helal haram bildiğimiz için birbirimizden mümkün mertebe uzak duruyoruz ama dini nikah sonrası kafa karışıklığı olur gibi geliyor. Bilmiyorum yakınlık anında ne diyeceğim mesela daha evlenmedik mi...

Bu insanlarin kendi tercihlerine bagli. Siz bazi seyler icin dügünün olmasini beklemek istiyorsaniz bunu net belirtin. Hocalar bile artik nikahi fazla erkene alip dügünü daha sonra yapmadan uyariyor, cünkü böyle durmlar kadinlar icin sorun oluyor sonra. Dini nikahtan sonra da cinsel iliski icin dügünü beklemek istemeniz de en dogal hakkiniz mesela.

Dini nikahın tek başına dinen geçerliliği yok ne yazık ki. Nikahta esas olan meşruluktur. Dini nikah toplum nezdinde kabul görmez. Yani boşanma olsa sizi hukuk korumaz. Diyelim ki muhafazakar damat ailesi açısından bakalım. Onlara göre dini nikah, karı-koca olunması demek. Nişanlınız sizden karı koca ilişkisi talep edebilir. Yani hayır deme lüksünüz yok gözüyle bakabilir. Ben erken buldum bayağı zaman var.
Annenin de kabul etmesi bana saçma geldi

Muhafazakar bir aile öyle söyleyeyim. Daha erken evlenecektik ama cenaze vs oldu erteleme durumunda kalındı. Nişanlım da yakınlık kurunca kendini sonradan suçlu hissediyor namaz kılarken üzülüyorum falan diyordu aylar önce konudan bağımsız bir şekilde sohbet ederken . onun için ikilemde kaldım zaten. Nişanlım yerine başka biri olsa kabul etmezdim
😅kusura bakma ama nişanlın üzülmemek için biraz kendini tutacak. Muhafazakar erkeklerin iki yüzlülüğü gibi g3ldi bu. Ayrıca nisanlin yerine başka biri olsa onu sevecektin bu nişanlım kabul ederim diyecektin

Arkadaşımın babası, emekli imam kıydı nikahımızı bizim. Nikahtan birkaç gün önce. Teklif benden geldi. Herkes duyuyorsa geçerliliği yoktur gibi bir şey söz konusu değil. Ailelerimiz de hoca da uzaktan geliyordu, iki nikahta da yanımızda olsunlar dedik.

Aile, siz nişanlıyken fiziksel yakınlık mutlaka olur diye yaptırmak istemiştir. Yasal olarak önce resmi nikahınızın olması lazım. İnanmanız lazım nikah yapılırken. Mantıksız geliyorsa nasıl olacak o?

Ne biçim yazmışım. Herkesin duyması gerekiyor nikahın sayılması için.

Back
X