nişanlıykende böylelerdi hiçbirşey değişmedi ama canıma tak etti

tmzklp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
3.498
0
0
İstanbul
keşimin tarafı bize ne zaman gelseler hiç vakitleri olmaz hemen gitmek üzere gelirken kimi uzanır uyukalr özellikle görümcelerim kimi evde işimiz var derler ama ben onlara gidince güler yüzxlüler ben saatlerce oturum bize gelince ne oluyo ben onu anlamıyorum eşimde bunu biliyo aslında ama ailesi sonuçta bende artık onlarda aynısını yapmaya kara verdim kayınvalidemlerde hemen işim var diycem görümcemlerde uyuyacağım başka ne yapabilirim siz söyleyin hanımlar:2:

keşimin tarafı bize ne zaman gelseler hiç vakitleri olmaz hemen gitmek üzere gelirken kimi uzanır uyukalr özellikle görümcelerim kimi evde işimiz var derler ama ben onlara gidince güler yüzxlüler ben saatlerce oturum bize gelince ne oluyo ben onu anlamıyorum eşimde bunu biliyo aslında ama ailesi sonuçta bende artık onlarda aynısını yapmaya kara verdim kayınvalidemlerde hemen işim var diycem görümcemlerde uyuyacağım başka ne yapabilirim siz söyleyin hanımlar:2:

canım sen onlara gittiğinde bi sorun yokmuş işte, bi sorun olsa sen onlara gittiğinde de olurdu
belki gerçekten işleri vardır
uyku konusuna gelince belki hamurişi ikramlar ypıyosan ondan uyku basıyor olabilir
ne bileyim net bişey yokken neden ilişkilerini bozasın ki
şakayla karışık abla eevim çok rahat herhalde burda hep uyuyosun diyebilirsin
:1::1:

Son düzenleme:
canım sen onlara gittiğinde bi sorun yokmuş işte, bi sorun olsa sen onlara gittiğinde de olurdu
uyku konusuna gelince belki hamurişi ikramlar ypıyosan ondan uyku basıyor olabilir
:1::1:[/QUO

canım gerçekten çok iyi niyetlisin ama onlar bize gelince huzursuz oluyolar her seferinde bi çayı zor içiyolar:43:

canım gerçekten çok iyi niyetlisin ama onlar bize gelince huzursuz oluyolar her seferinde bi çayı zor içiyolar:43:

neden acaba canım, konuşsan bi, bu duruma üzülüyosun belli ki, eşinin bi tahmini olabilir, o ne diyo

Son düzenleme:

huzursuz oluyolar derken ne demek istediniz tam anlyamadim.
huzursuz oluyolarsa,bir cayi bile zor iciyorlarsa belki rahatsiz olduklari bazi durumlar vardir o yuzden boyledirler.

huzursuz oluyolar derken ne demek istediniz tam anlyamadim.
huzursuz oluyolarsa,bir cayi bile zor iciyorlarsa belki rahatsiz olduklari bazi durumlar vardir o yuzden boyledirler.

mesela yarım saat önce onlarda yemek yedik çaya bize gittik yarım saat içersinde ne olabilir üstelik nişanlıykende böyle yaparlardı anneme babama karşı bile kendimde suç aramıyorum kesinlikle böyle bir hatam olsa eşim de farkeder zaten :45:

mesela yarım saat önce onlarda yemek yedik çaya bize gittik yarım saat içersinde ne olabilir üstelik nişanlıykende böyle yaparlardı anneme babama karşı bile kendimde suç aramıyorum kesinlikle böyle bir hatam olsa eşim de farkeder zaten :45:

Canım, benim de kendimden gözlemlediğim şöyle bir durum var, belki sana faydası olur.
Ben k.valideme gittiğimde "oturun" diye ısrar eder, ne kadar otursak "hemen de kalkıyorsunuz" der, "yatıya kalın" dye ısrar eder. 7 senelik evliyiz, 1 gece bile kalmadık yatıya, ama gene de her defasında teklif eder. Ama kendisi bize 40 yılda 1 gelir, gelince diken üstünde oturur. Gelince d ehep etrafına bakar, yapılacak bir iş var mı diye. Boş oturmaktan adeta rahatsız olur.

Bir de görümcem değil, ama eşimin kuzeni var. Karnımız tok diye yalvarırım "abla, sofra kurma ne olur" derim, ama dinlemez, yemekler getirir. Onlar bize gelince hemen kalkmak ister, ayrıca oturduğu süre boyunca sürekli el işi, örgü falan yapar. Ama biz onlara gidince el işi ile falan uğraşmaz, sürekli bizimle sohbet eder.

Bir de komşu teyzem vardı eski evdeyken. Ben ona giderdim eşim evde yokken, çocuğumda yokken. Postu sererdim resmen, kek yapardı bana, o kek pişer, soğur, yeriz ve öyle dönerdim eve, düşün.. Ama o gelince, koltuğun ucuna otururdu ancak. Rahatça arkasına bile yaslanmazdı.

Yani ben tüm bunlarda kötü niyet görmüyorum. Ama nedir sebebi dersen, ben de çözemedim. Belirli yaşın üstünde insanlar "benim evime gelinsin" istiyor, ama kendileri pek misafirlik sevmiyorlar anlaşılan. Bir de boş oturmaktan rahatsız oluyorlar.

ya da tabi şöyle bişey de olabilir kötü niyetle düşünürsek..
bize ders mi veriyorlar acaba.. sen d eböyle az kal, seyrek gel, gelince yemek bekleme vs..:26:

bide şöyle düşün her ne kadarda o çok sevdiği ailesine gitmesende aran iyi olmasada sana karşı tavır almıyor sende onun hatrı için ailesinin yaptıklarını görmemeye duymamaya çalış ama sana tek tavsiyem eşinin hep destekçisi oda istemezmi alsın seni götürsün bir arada mutlu olsun ama yinede iki tarafında kalbini kırmıyor sonuçta her gece aynı çatı altında sen sabahlıyosun kocanla sen hayatını yaşamaya bak gününü güzelleştir ki hayat her zaman fırtınalar göğüs germekle yaşanabiliyo

kızlar ben bu yazıyı 2008 senesinde nişanlıyken eşimin ailesiyle başım dertte diyen birine cevap olarak yazmışım ne komik yıllar sonra ben böyle bir konu açmışım ve o zaman ki bakış açımla şimdi hareket edemez olmuşum yıllar mı beni bu kadar yormuş acaba:50:

canım oturmasınlar işte ne güzel.
misafirin fazla uzun kalanı çekilmiyor.
ama sen madem üzülüyorsun, onların sizde daha uzun süre kalmalarını sağlayacak şeyler yap.
mesela çay değil de, durun kek yapayım de. o kek yapılana kadar gidemezler nasıl olsa.

keşke bize gelen misafirler de az otursa :37:

size rahatsızlık vermek istemiyorlardır.ondan tedirgin oturuyorlardır.hiiiç kafanıza takmayın bence .siz eşinizle rahat rahat vakit geçirin ona hizmetinizi yapın.size surat asmıyorlarsa,tavır almıyorlarsa,laf sokmuyorlarsa oh ne ala.başka evde rahat edemiyorlar demekki.halam da öyledir.gideriz börekler yemekler tatlılar.meyveler eliyle soyar yediri.ceviz kırar yedirir.ama bi türlü davetimi kabul etmez.gelince rahat edemiyor ne bileyim.bazı insan evinde rahat ediyor.problem etmeyin.tavrınızı değiştirmeyin.bu pire için yorgan yakmak olur.

Bu davranışlarını alışkanlık haline getirdilerse sizde onlara gittiğinizde onlar gibi davranın.
Bakalım hoş bir durummuymuş birazda onlar oturup düşünsünler bu konuyu.

Bence art niyet aramayın. Böyle birşey için de gereksiz tepkilerde bulunup aranızı bozmayın. Pişman olacağınız durumlar ortaya çıkabilir.Siz güler yüzle ikramınızı yapın, erken kalkıp gitsinler daha iyi. Keşke benimkilerde böyle olsa ya inanın imrendim. Ben hep gitsem onlar az gelse ne süper olur.

Back
X