Nişastalı kurabiye

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.576
615.038
1.423
Malatya
NİŞASTALI KURABİYE
$321414_477422455660955_245963293_n.webp

MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
400gr. mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Tavada hafif eritilen margarinin altı kapatılıp, içine şeker dökülüp karıştırılır. Sonra ılıyınca 2 yumurta kırılarak homojen olana kadar elle karıştırılır. Diğer malzemelerin tamamı ilave edilerek yoğurulur. Hamur ele yapışıyor gibi olsa da 10 dk. dinlenmeye bırakılır.

Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak üzerine hafifçe bastırılıp aralıklarla dizilir. Benim fırınım büyük tip ve 2 tepsi ( ortalama 35 kurabiye ) çıkıyor. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirdim. Benim fırınımda ortalama 20 dk. sürdü ancak üzerlerinin kızarmaması gerekiyor, beyaz olmalı.
Afiyet olsun ..
Alıntıdır..
kaynak:tatlıdan tuzluya

Bugun benim kabusum oldun
Tamda tatli diye delirirken karsima bu kurabiyeler geldi.
Taktim sana nevreste, bu gece tatli komasina girersem hep senin yuzunden bilesin:53:

Bugun benim kabusum oldun
Tamda tatli diye delirirken karsima bu kurabiyeler geldi.
Taktim sana nevreste, bu gece tatli komasina girersem hep senin yuzunden bilesin:53:

Bak sabah sana söz verdim diye eklemeyi bıraktım:9:Şimdide geç oldu deme sakın biraz gözümüz gönlümüz açılsın:56::9:
Birde bak ben diyetteyim tatlı falan yemiyorum size özel şeyler bulup ekliyorum:9::56:

Su saate kadar bende diyetteydim ama sabah gozumu cilekli bisey( tek gozum acikti daha:)) )
Ve limonlu dondurmayla acinca ,
Tam da atlattim derken bu kurabiyeler karsima ansizin cikinca artik kadere karsi durmanin anlami kalmadi.:125:

ellerine sağlık çok güzel görünüyolar:16:
benim ufaklıktan fırsat bulursam yaparım İnş.:1:

Canım bu bölüme eklediğim tarfiler alıntı ama yaptığım tarifini beğendiğim ,denediğim tarifleri ekliyorum:34:Allah bağışlasın yavrunuzu:nazar:Eğer yaparsanız nasıl olduğunu söylerseniz memnun olurum:56::16:

Su saate kadar bende diyetteydim ama sabah gozumu cilekli bisey( tek gozum acikti daha:)) )
Ve limonlu dondurmayla acinca ,
Tam da atlattim derken bu kurabiyeler karsima ansizin cikinca artik kadere karsi durmanin anlami kalmadi.:125:

Bizim diyet böyle giderse yalan olacak o zaman:39:

Bugun sayende gumledim,
Yarin adini gordugum hicbir mesaji okumamak gibi protest bir tavra burunmeyi dusunuyorum.
Once tatlimi yiyimde bu tavrin hakli bir sebebi olsun bari:131:

Back
X