niye böyle aptal oldular ..

peluss89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
1.277
51
48
İstanbul
ben işim gereği sürekli insanlarla, ve kimi sorunlarıyla uğraşıyorum..
çalıştığım ilk andan beri zerre ilerleme, gelişme yok insanlarda. tam tersi gerileme var..
hangi konuda mı?
beynini kullanma konusunda.
ukalalık gibi gelmesin ama inanın artık çok korkuyorum, insanlarımız delirmiş..
bazen diyorum ki, yahu bu adam-kadın bu kafayla bu yaşa kadar nasıl geldi?
hadi ben hiçbişeyim, hiç kimseyim.. önemli değilim ama bu insan dışarda, bu kafayla hayatını nasıl idame ettiriyor?

herkes sinirli, herkes saldırgan, tuhaf tuhaf bakıyolar insana. konuşmayı beceremiyorlar.. bi garipler, sanki deli gibi.. :53:

misal, oturduğu evinin vergi borcunu ödeyecek. yardımcı oluyorum, ödemesini yaptıktan sonra gelip tuhaf bir bakışla diyor ki:
vergimi ödedim, maaşlarınızı alabilirsiniz!!!!!! :27:

sonra mesela, ismini soruyorum. konuşmaktan aciz insanlar.. bir saat boyunca çantasını karıştırıyor, en sonunda kimliği buluyor uzatıyor bana. bi bakıyorum kimlik onun kimliği.. :37: eee on saat çantanı karıştıracağına ismini söylesene.. yahu zor bişey sormadım, adını soyadını sordum.. o kadar mı aptallaştın :27::27:

mesela, vergimi ödicem diyor. tamam. soruyorum. isim nedir? atıyorum mehmet çelik diyor. tamam. baba adı nedir diyorum.
bana bakıyor boş gözlerle diyolar ki, o babam zaten!!!!!!!!!! :27::27::27::27::27::27::27:

hanımefendi-beyefendi söylediğiniz ismin baba adını soruyorum diyorum. sırıtarak cevap veriyolar: haaaaa, adı şu :52::52:

misal küçük de değil, lise çağında biri geldi, borç sorgulamak için. babamın borcunu öğrenicem dedi. isim sordum söyledi..
dedim ki, baba adı nedir? cevap yok.. sanki yabancı dilde bişey demişim gibi bakıyor suratıma..
dedim ki, babanın babasının, yani dedenin adını soruyorum.. hala boş boş bakıyor bana. en son dedim ki, canım dedenin adı ne????
haaaa, yaa bilmiyom ki, dede diyoduk biz ona :27::27::27::27::27::27::27:

önünde not alması için not kağıtları var, kalemi alıyolar elini açıp yazıyolar :27:

elindeki fotokopiyi bana gösterip, fotokopimi bu diyolar :53:

herangi en basit birşeyi üstüste anlatmamıza rağmen anlamıyolar, hayır anlamadım da demiyolar. olabilir anlayamayabilir ama söylemiyoda, dikilip boş gözlerle bakmaya devam ediyolar.. :50:

mesela ödeme için diyorum ki, hemen arkanızdaki vezneye ödeme yapabilirsiniz. tamam diyor, arkasına döneceği yerde 45 derece soluna dönüp bomboş koridora doğru yürüyor.. arkasından bağırıyoruz, hanımefendi-beyefendi şurası bakın diye.. haaaaa diyor yürüyolar zombi gibi :37:

mesela isim soruyorum, ailesinden brinin ismini söylicek. atıyorum diyoki ayşe çelik.. arıyorum tarıyorum, her şekilde deniyorum yook kayıtlarımızda.. binbir tane soru soruyorum, en sonunda kayıtlardan bişey buluyorum, içimden olmaz ama yinede sorim diyorum. adı fatma çelik mi diyorum? cevap veriyor rahat bi şekilde, EVET. :27: ee ayşe demiştiniz, öyle arıyorum ben.. CEVABI: haaa, biz ona fatma diyoruz, kimliğinde ayşe yazıyor!!!! :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:

yani bunlar sadece şuan aklıma gelenler.. yaa insanlarımız neden böyle oldu.. tövbe estafirullah aptal gibiler..
yediğimiz içtiğimiz gdo lu gıdalardan mı oluyor, insanların beyinlerimi eriyor? kimyalarımı değişiyor. anlayamıyorum..
deli gibiler, beyinlerini kullanma yetisini kaybetmişler.. bi garipler.. sinirli ama boş, anlamaz gözlerle bakıyolar..
inanın korkuyorum, Allahım sen akıl sağlığımızı koru diyorum hep.. Allah aşkına nereye gidiyoruz böyle.. :19:

bayıldım anlatımınıza çok komik ya harbiden öyle olduk yaa doğruuu

aynı durumdan bende muzdaribim.
bende kendi adını sorarım babasının adını söyler. nişanlınızın soyadı ne derim. bilmiyorum der. nişanlısını arar babanın soyadı ne die sorar.sonra karı dırdırı çekemem der. ooo daha neler neler :40::40:
ben aynı senin gibi düşünüyorum bazen ne oluyo bu insanlara diye. ama bende cevabını bulamıyorum.

aynı durumdan bende muzdaribim.
bende kendi adını sorarım babasının adını söyler. nişanlınızın soyadı ne derim. bilmiyorum der. nişanlısını arar babanın soyadı ne die sorar.sonra karı dırdırı çekemem der. ooo daha neler neler :40::40:
ben aynı senin gibi düşünüyorum bazen ne oluyo bu insanlara diye. ama bende cevabını bulamıyorum.

:27::27::27::27::27::27: bu daha da vahimmiş, gülsek mi ağlasak mı bu duruma :37:

insanlar aptal değiller,bende devlet dairesinde çalışıyorum
bahsettiğin şeylerin aynısını hatta fazlasını bile gördüm :1:
biz hergün aynı işleri yaptığımız için çok basit ne var bunlarda diyoruz
vatandaşların leb demeden leblebiyi anlamalarını istiyoruz ama
onlar koşturmaca içinde olduğundan algıları zayıflıyor,
bazıları ilk kez devlet dairesine girmiş çok çekiniyor,
bazıları kendini ifade etmeyi bilmiyor,
bazıları memurlardan gıcık alıyor,
çok takılmamak lazım,en önemli şey sabır bence,
hatta öyle yurdum insanları geliyorki neşem yerine geliyor( dalga geçmiyorum kesinlikle)

Oyy durum boyleyse vay ulkemizin haline diyorum. Ben ABD'de yasiyorum, insanlarla cok cok yakin temasta bulunmam gereken bir meslegim var, binbir cesit insan tanidim, ama bu kadar sacma tiplere orda bile rastlamadim. Bir de Amerikalilara aptal derler. :27:

Iki kelimeyi bir araya getirip kendini basit bir sekilde bile ifade edemeyen insanlara ben de rastladim, eyvallah. Ama siz gercekten zekasi geri insanlara denk gelmissinizdir ya. Azinligin boyle olduguna inanmak istiyorum.

insanlar aptal değiller,bende devlet dairesinde çalışıyorum
bahsettiğin şeylerin aynısını hatta fazlasını bile gördüm :1:
biz hergün aynı işleri yaptığımız için çok basit ne var bunlarda diyoruz
vatandaşların leb demeden leblebiyi anlamalarını istiyoruz ama
onlar koşturmaca içinde olduğundan algıları zayıflıyor,
bazıları ilk kez devlet dairesine girmiş çok çekiniyor,
bazıları kendini ifade etmeyi bilmiyor,
bazıları memurlardan gıcık alıyor,
çok takılmamak lazım,en önemli şey sabır bence,
hatta öyle yurdum insanları geliyorki neşem yerine geliyor( dalga geçmiyorum kesinlikle)

aslında biz de o kadar alıştık ki, mesela söyleneni anlayabilen, yada tuhaf davranmayan biri geldiği zaman bi sevindirik oluyorum ben :52:

gerçekten sabır işi, leb demeden leblebiyi anlamasın. ben ona çorumu anlatayım yeter ki anlasın.. yeter ki boş boş bakmasın, tuhaf şeyler yapmasın..

bide bazıları o kadar kötü kokuyolar ki, oda ayrı bir durum. inan 50 cm yakınıma kadar girip nefeslerini yüzüme üfleyerek konuşmaya çalışıyolar.. yav kardeşim anlarım, sıcaktır.. anlarım, koşturmuşsundur. anlarım soğan yemişsindir. anlarım zift gibi sigara içmişindir.. anlarım hepsini ama en azından günde bir kere koltuk altını elini yüzünü yıka, git beş liraya bi deodorant al sık. ne olur yaa. yada ağzın katran bağladıysa, o kadar rezil kokuyosan hiç değilse bi naneli sakız at ağzına ne olursun yaa.

yani kendi kokularından damı rahatsız olmuyolar anlayamıyorum. benim kafam almıyor. çünkü o kadar önemserim ki ben, aman insanları kokumla rahatsız etmeyim diye. herşeyden önce kendin için önemli bu yaa :19:

emlak servisinde mi çalışıyorsun ?? bende kamuda emlaktayım.. yaşadığın şeyleri okudukça kahkaha attım resmen =) bu ay vergi ayı sinirler had safhada değil mi seninde.. çalıştığın yerin zorluğu zaten çok üstüne bir de vatandaş.. kabul ediyorum herkes hemen herşeyi anlayamaz ama en çok da bilerek memurdan haz etmeyenler geliyor en çok onlara daralıyor insan.....asla kimsenin haddine değil insan aşşağılamak tabi ki işimiz bu yapacağız açıklayacağız ama bir günü biri bana benim üvey annemle anlaşma yapmışınız ona emlak değeri vermişsiniz evi satması için,,ne çıkarınız var bu işten diyene kadardı ,iyi niyetim artık iyi niyetli değilim eğer daraldığım bi durum olursa başka yere yönlendirmeyi tercih ediyorum çünkü sağlık sorunu bile yaşadım stres yüzünden.....arada tabi tartışıyorsunuz o insansa sizde insansınız çünkü....ben 3. yılımı doldurdum bikaç defa yer değişikliği için dilekçe vermiş biriyim... henüz bi değişiklik yok olacak gibi değil ama olsun alışıtık gidiyor artık =) ama şu var çok rahat memurlarda yok mu var hemde çoook fazlaa............insanlar da çeşit çeşit ne yaparsan yap ne kendini ne karşındakini değiştiremezsin.. Allah yardımcın olsun:16::16:

Son düzenleme:
Kimse alinmasin gucenmesin ama ben ismini bile soyleyemeyen insana "aptal"dan baska birsey demem. Bunun da bahanesi olmasin yahu, el insaf. Hepimiz isle gucle ugrasiyoruz, hepimiz kosusturuyoruz. Ismimiz sorulunca aval aval havaya mi bakmamiz lazim simdi? Lutfen ya. Bir kesime normal gelebilir, ama bana hic normal gelmiyor konu sahibinin anlattiklari. Tum kosusturmalarina ragmen konu sahibinin anlattigi cok basit absurtlukleri yapmayanlar super zeka o zaman. :31:

senin anlattığın lokal örneği ülke geneline yayarak durumu daha iyi analiz ederizde siyasete girer neyse, haklısın diyim canım Allah kolaylık versin sana

bende kamu dairesinde çalışıyorum.
bir tane gelin vardı. ama o bayanı çözmek çok zordu.çok değişikti. kına gecesine bile çağırdı beni
:1::1:
nikah günü çattı geldi. tabi geç kaldı nikah saati. koşarak beni yanıma geliyo gelinliğiyle .... hanım saçlarım nasıl olmuş gelinliğim yakışmışmı.kuaförüm çok iyi değildi. eşi yabancıyı.nikah kıyılması için tercüman gelmesini bekliyorduk. tercüman bayandı. afedersiniz ama üstüne doğru düzgün bişi giymemişti bile. üst iç çamaşırı yoktu.bana demesinmi baksana ...hnm nasıl giyinmiş üstündeki ceketi çıkarda şuna verelim dedi. tercümanda duyuyo.
daha neler neler....

emlak servisinde mi çalışıyorsun ?? bende kamuda emlaktayım.. yaşadığın şeyleri okudukça kahkaha attım resmen =) bu ay vergi ayı sinirler had safhada değil mi seninde.. çalıştığın yerin zorluğu zaten çok üstüne bir de vatandaş.. kabul ediyorum herkes hemen herşeyi anlayamaz ama en çok da bilerek memurdan haz etmeyenler geliyor en çok onlara daralıyor insan.....asla kimsenin haddine değil insan aşşağılamak tabi ki işimiz bu yapacağız açıklayacağız ama bir günü biri bana benim üvey annemle anlaşma yapmışınız ona emlak değeri vermişsiniz evi satması için,,ne çıkarınız var bu işten diyene kadardı ,iyi niyetim artık iyi niyetli değilim eğer daraldığım bi durum olursa başka yere yönlendirmeyi tercih ediyorum çünkü sağlık sorunu bile yaşadım stres yüzünden.....arada tabi tartışıyorsunuz o insansa sizde insansınız çünkü....ben 3. yılımı doldurdum bikaç defa yer değişikliği için dilekçe vermiş biriyim... henüz bi değişiklik yok olacak gibi değil ama olsun alışıtık gidiyor artık =) ama şu var çok rahat memurlarda yok mu var hemde çoook fazlaa............insanlar da çeşit çeşit ne yaparsan yap ne kendini ne karşındakini değiştiremezsin.. Allah yardımcın olsun:16::16:

ayyyyy evet emlak servisindeyim.. halimi anlarsın vergi ayındayız.. Allahdan son günü.. nasıl kavga ediyolar veznenin önünde kuyruk var diye. inan şununla karşılaşmış yanımdaki arkadaşım. kadın gelmiş demiş ki, benim üst katımdaki daireyle benim oturduğum dairenin vergisi niye farklı diyor. bakalım demiş arkadaş. bi bakmış 1 tl fark :27::27::27:

o diğer isim kim diye sormuş, 1 tl az ödeyen. kadın demesin mi benim oğlum o da. :53::53::53:
arkadaşımız ama fark 1 lira demiş şaşkınlıkla. kadında gözlerini kocaman açıp, eveeeet 1 LİRA demiş...
açıklama bekliyor yanii, önemli onun için. öz oğlu niye 1 lira az ödüyor yılda. öğrenecek onu takmış kafaya :37:

Ya şimdi yazmayayım yazmayayım diyorum, ama yani dayanamıyorum. Burada memur arkadaş çok, şimdi cogu saldıracak üstüme ama :27: Acaba cok basit bir işlem icin devlet dairesinde it gibi ordan oraya kosturulup, en sonunda da tepe sersemine dönerek aptallaşmış olmasınlar :1: Aman yanlış anlamayın, memur düşmanı falan değilim, annem de memur emeklisi. Ama devlet dairelerinin durumu da malum. Anlıyorum emlak vergisi ayı, yoğunsunuz, insanla uğraşmak zordur, vs. vs. vs. Ama kimseye aptal diye hakaret etmeye hakkınız yok....

Çok haklısınız. Eski iş yerimde, işim gereği bende hergün çok fazla insanla muhattap oluyodum.

Sizin gibi çok sorgulamıştım bende. İnsanlarla alay etmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Leb demeden leblebiyi anlamasını beklemiyoruz çoğu insandan ama ben yapım gereği

herhangi bir şeyi anlatırken en ince ayrıntısına kadar ve karşımdakinin bu konuda fikri olmadığını düşünerek

en baştan anlatırım. Bu durumda bile anlaşılmayınca insan ister istemez sorguluyor.

Yani işiniz gerçekten çok zor, Allah kolaylık versin :)

Evet gerçekten var böyle tipler ve anlam veremıyorum gerçekten
ikametgah almaya gelıyo misal,verıyo kimliğini evrak yazıcıdan çıkıyo ben mühürlerken kızım adına olucak evrak yanlız :27: arkadaşım baştan söylesene

QUOTE=peluss89;30624528]aslında biz de o kadar alıştık ki, mesela söyleneni anlayabilen, yada tuhaf davranmayan biri geldiği zaman bi sevindirik oluyorum ben :52:

gerçekten sabır işi, leb demeden leblebiyi anlamasın. ben ona çorumu anlatayım yeter ki anlasın.. yeter ki boş boş bakmasın, tuhaf şeyler yapmasın..

bide bazıları o kadar kötü kokuyolar ki, oda ayrı bir durum. inan 50 cm yakınıma kadar girip nefeslerini yüzüme üfleyerek konuşmaya çalışıyolar.. yav kardeşim anlarım, sıcaktır.. anlarım, koşturmuşsundur. anlarım soğan yemişsindir. anlarım zift gibi sigara içmişindir.. anlarım hepsini ama en azından günde bir kere koltuk altını elini yüzünü yıka, git beş liraya bi deodorant al sık. ne olur yaa. yada ağzın katran bağladıysa, o kadar rezil kokuyosan hiç değilse bi naneli sakız at ağzına ne olursun yaa.

yani kendi kokularından damı rahatsız olmuyolar anlayamıyorum. benim kafam almıyor. çünkü o kadar önemserim ki ben, aman insanları kokumla rahatsız etmeyim diye. herşeyden önce kendin için önemli bu yaa :19:[/QUOTE]

bende maliyede çalışıyorum :37:
o kokanlardan birisi şimdi kapıdan baktı çıktı,gelip oturacak diye korktum :1:
napıcan işte canım,ben ilk memur olduğum sene çok sinirlenirdim,stres yapardım.
kıdemli memurlar dediki,ohoooo sen ilk günden böyle yaparsan 20 sene geçmez.
sakin olacaksın,daha neler görcen,gülüp geç,yoksa olan sana olur,mide hastası olursun dediler.
şimdi bende robotlaşmış bir şekilde işimi yapıyorum,kafam rahat.

Son düzenleme:
Ya şimdi yazmayayım yazmayayım diyorum, ama yani dayanamıyorum. Burada memur arkadaş çok, şimdi cogu saldıracak üstüme ama :27: Acaba cok basit bir işlem icin devlet dairesinde it gibi ordan oraya kosturulup, en sonunda da tepe sersemine dönerek aptallaşmış olmasınlar :1: Aman yanlış anlamayın, memur düşmanı falan değilim, annem de memur emeklisi. Ama devlet dairelerinin durumu da malum. Anlıyorum emlak vergisi ayı, yoğunsunuz, insanla uğraşmak zordur, vs. vs. vs. Ama kimseye aptal diye hakaret etmeye hakkınız yok....

canım bak bende savunmuyorum memurları, insanlarla oyuncak gibi oynayan, ordan oraya yönlendirip duran çok memur var haklısın..
ama ne olursa olsun hiçbişey verdiğim örnekleri haklı gösteremez gibi geliyor bana ya. yani bu saydıklarım inan gerçek, adını soruyorum yahu adını soyadını söyleyemiyor. ailesinden birinin adını soruyorum, kimlikdeki ismini söyleyeceğine aa başka isim söylüyor, bi saat taramanın sonunda bumu diyorum, aaa evet o ama biz ona X diyoruz diyor.
yani kusura bakma ama bu aptallık değilde ne.
bende üzülüyorum inan, şaşırıyorum da. niye böyle olduk biz. yediğimiz içtiğimiz mi dokunuyor. gittikçe aptal bi topluma mı dönüşüyoruz :18:

memurlardan nefret etmeleri tesadüf değil emin olabilirsiniz aralarında iyi olanları da var biliyorum ama azınlıktır, ben şahsen yaşadım sırada bekliyoruz öğleden sonra 2 gibi girdik bir devlet dairesine önümüzde 6,7 kişi vardı saat 4ü geçiyor son bi adam var önümüzde adresi tam bilmiyor onu arıyor bunu arıyor ben orda sinir krizi geçirdim 2 saat bekledim birde bunu bekliyorum, diyemiyorsun da ya benim bilgilerim tam benim işlemim 5 dk lütfen yapın sonra bu adamla ilgilenin sonucta sırada adam, neyse saat 4bucuk oldu ben ve benden sonra gelen bir kadın kaldık, gözlüklü bayan memur bitti mesai dedi ben ağlamak üzereyim sinirden, kimseye de yalvarmadım hayatım boyunca nasıl ya dedim biz içerdeyiz dışarda değilizki numara sistemi kapanıyor 4bucukta diye biliyorum dedim yok kapandı sistem dedi kardeşimle çıktık ertesi gün sabah geldim, bu sefer aynı şeyi yaşamayalım diye dün izinli olan genc bir memur dakikada 10 kişiyle ilgileniyor birine sen ara öğren diyor birine sunu doldur diyor sıradakine geçiyor yani herkesi bilgilendirip kimseyi bekletmiyor diğer memurlar 1 kişiyle 1 saat geçirirken adam 10kişiyi halleti biz de işlemi ona yaptırdık ve sadece 5dk sürdü, sinirden gülsem mi ağlasam mı bilemedim Allah a havale ettim ama şikayet edebileceğim bir merci olsa o an ederdim, sadece çileden çıkan memurlar değil, siz en azından işimiz burdan para kazanıyoruz diye sabrediyorsunuz, biz neden bu tip memurlara sabrediyoruz? gerçekten bizim vergimizle çalışan memur neden bizim işimizi yapmak yerine bizi bekletiyor? işini çok da iyi yapacak yenileri gelebilir, özel sektör insanı zorlasa da devlete kapağı atıp yatarım fikrindeki insanlardan tiksiniyorum, özelleştirmelere de kızamıyor insan bunları yaşadıkça.
bir de ekleyeyim bu genç memura teşekkür ettim adam gülümsedi iyi günler dedi bende ona dedim halbuki birgün önce bizi kovmaktan beter eden kadın kusura bakmayın yarın gelirsiniz deme zahmetinde bile bulunmadı çok ağırıma gitti gerçekten, inşallah bir daha işim düşmez çünkü haksızlığı kaldıracak bir yapıda değilim.

Son düzenleme:
Back
X