Hanımlar,
lütfen burada günlük yaşadıklarını anlatan, anlatırken üslubuna dikkat etmeyenleri yermekte olmaz, öfkeyle herkes birbirine birşeyler söylerse konu konuluktan çıkar, tartışmaya döner.
-----
Halkı da küçümsemek olmaz, insanların devlet dairesine giderken ki ruh hallerini de bilemeyiz, misal ben 3 yıl önce babamı kaybettim, acınız dinmeden, gözyaşınız kurumadan yapılması gereken prosedürler var, ölüm ilamı çıkarmak gibi.
Tüm evrakları tamamladım, mahkeme açacağız, bir kişinin açması yeterli denildi, babamın 2. hanımı ben açayım dedi, mahkeme salonuna davayı açanı alırız dediler, yani babamın hanımını, kadın hayatı boyunca bırakın adliye, mahkeme gibi yerleri, su faturası nerede yatılır bilmiyordu, çünkü herşeyi rahmetli babam yapardı, neyse uzatmıyayım, kadıncağız mahkeme salonuna tek başına gireceğini duyunca ürktü, ne diyeceğim diye panikledi, paniklemesi normal değil mi? Şimdi orada mübaşir, hakim vs eşini yeni kaybetmiş, acılı üstelik eşi ölene kadar adliye nedir bilmemiş bir kadının arkasından laf söyleseler hoş olur mu?