Niye böyle düşünüyorum :(

hemen hemen aynı yaşlardayız ama hiç böyle düşüncelere kapılmadım ben paranın huzur getireceğini düşünüyorsun ama çok yanılıyorsun tabiki para bu hayatta çok gerekli birşey seni rahat ettirecek kadar olmalı ama sen bardağın dolu yanına değil boş tarafına odaklanmışsın öyle bir bakıyorsun ki herşeyi boş görüyorsun biraz dolu tarafından bakmayıda denersen bu hislerinden kurtulursun unutma hayatta paraya maddiyata fazla değer veren insan hiçbir şekilde mutlu olamaz...

Az'a kanaat etmeyen çoğu bulamaz.

"Mutluluk, yetinmeyi bilmektir. "

“Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar. “

"Bütün mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan ileri gelir. “

“İnsana hiçbir şey, sahip olunduktan sonra hayalinde olduğu kadar güzel gelmez.”

“Yeryüzünde bütün ıstıraplar, aza kanaat etmemekten doğar.”

“ En yüksek mutluluğa erenler bile, başka arzular peşinde deli gibi koşarlar.”

"Şükretmek öyle bir erdemdir ki malınıza ve sahip olduklarınıza anlam yüklerken aynı zamanda zenginliğinizi fark etmenizi sağlar."

"Hayattan çok şey beklemektense siz ona bir şeyler katmaya çalışın. Hayata verdiklerinizin size geri döneceğini ve yaşamınıza anlam katacağını unutmayın."

:46: ayakta alkışlıyorum..

sağlıklı olduğuna, dersaneye gidebildiğine, başının üzerinde bir çatı olmasına, her gün evde yiyecek bişey bulabilmene şükretmek varken senin yaptığına bak... ailen adına çok üzüldüm..

:66: bence kesinlikle sen televizyon izleme (: benimde ailemin maddi durumu iyi ama hep bizi babam annem o varlıkta yaşatmadılar ki iyikide yaşatmadılar tutumlu olmayı baskalarına özenmemeyi öğrendim. minübse değil otobüse bindim öğrenci kartımla ve bundanda gurur duyuyorum hala.bence allaha şükret elindekilerinide almasın.. ve çabala oku mesleğini eline al istediklerini yap isyan etme ama.:1:

:46: ayakta alkışlıyorum..

sağlıklı olduğuna, dersaneye gidebildiğine, başının üzerinde bir çatı olmasına, her gün evde yiyecek bişey bulabilmene şükretmek varken senin yaptığına bak... ailen adına çok üzüldüm..

Teşekkür ederim canım :16:

Şükretmek ne büyük bir nimet.

bak canım bu bir hadistir...
Allah ilmi isteyene,mali istediğine verir...
eğer senin kısmetinde yoksa istediğin kadar uğraş iste zaten olmaz...
sen ilim için uğraş...sadece dış yaşantını değil,iç yaşantınıda güzelleştirme hayallerin olsun...

baban emekli annense öğretmen.
yani evinize yaklaşık 2bin tl para giriyor.
dersaneye gidebiliyosun.(ki kendini fakir olarak görüyosun basit bi memur ailesiyiz diye..ve dersaneye gitmek bazıları için büyük bir lüks)
daha ne bekliyorsun hayattan ailen üstüne düşen vazifeyi yapıyor?
istersen yağmur duası gibi para duasına çıkalım.. oturduğun yerden para kimsenin ayağına gelmez.
üstelik sen bu istediğin hayata bizim ülkemizde sadece okuyarak güzel bir meslek sahibi olarak kavuşabilirsin.senin gibi hayallerim olsaydı eğer buraya bunları yazmakla vaktimi öldürmezdim.
ben kpss yi kazanabilmek için uğraşıyorum mesela?senin o basit memurluk dediğin şey için ben günlerce çabaladım ve hala da çabalıyorum.
bana senin hayallerinle (basit dediğin)memurluğu seçme şansı verseler emin ol memurluğu seçerdim.
neden?azla yetinmeyi biliyorum.
hayatta hep çok istersen azını da bulamazsın. bu yüzden de hiç mutlu olamazsın.
yaşın küçük demiycem.
çünkü senin yaşında aiesi olmayan ev geçindirmeye hatta kardeşlerine bakmaya çalışan bir çok insan var.
bence bundan sonra otur allaha "bana buraya istemediğim hayatı yaşadığımı..aşırı bir lüks hayatı yaşamak istediğimi yazmam için verdiğin bu eller için teşekkür ederim""de!!

bu yaşta kafanı böle seylere calıstırmana baka kaldım... dua et elın ayagın tutuyor... ya parası olmayıp dershaneye gıdemeyenler napsın.. hıc mı gazete okumuyorsun hıc mı haber ızlemıyorsun... Ya annen baban olmasaydı da okuyamasaydın... Allah'a buyuk konusmayım ama Kurban oldugum Allah'ım bana senın gıbı bı evlat vermesın... aılesını kucumseyen yasadıgı hayatı begenmeyen...:47::47::47::47: bana cevap yazmana gerek yok sen sormussun ben yazdım bıttı bu kdr... Allah akıl fıkır versın.. Fatmagulu askı memnu mudur nedır o dızılerı ızleyene kdr derslerıne calıs ... senın gıbı ergenlık cagında olan kücük kızlar ıcın kıtaplar var beyın gelıstırme, psikoloji kitapları v.s.

allah yar ve yardımcın olsun...

merhaba asılında konuya nerden başlayacağımı bilemiyorum ben 17 yaşındayım ve yaşadığım hayattan hiç memnun değilim :5: sorun şu ki ben bir apartman dairesinde değil bir köşkte ya da yalıda yaşamak istiyorum benim de bir özel arabam olsun istiyorum :30:bir sürü kıyafetim olsun evimizde hizmetçiler olsun istiyorum:50:babam emekli annem ise öğretmen piyano çalmak istiyorum piyano alacak paramız bile yok:25:inanır mısın bazen evde yürürken içime daraltılar geliyor küçücük ev nefes alamayakmışım gibi geliyor her hafta sonu oflaya puflaya dolmuşa biniyorum dershaneye gitmek iiçin:25:halbuki ben özel öğretmenim olsun isterdim o bizim evimize gelsin falan:59:seneye sınava gireceğim şimdiden çok çalışıyorum çok zengin olacağım =(çünkü böyle bir hayat istemiyorum:58:annem en ufak şeylerin bile hesabını yapar babamla para meseleleri yüzünden kavga eder:59:mutsuzluğumuzun tek nedeni zengin olmayaşımız:43:annemin dediğine göre normal bir memur ailesiymişiz:37:ben geçen sene çok güzel bir elbise görmüştüm ve annem onu bana almamıştı çok üzülmüştüm:59:o gün ben de patlamıştım ve tüm bu istediklerimi anneme anlatmıştım annem ise böyle düşündüğüm için bana kızmıştı ve aşk-ı memnuyu bir daha izlemiceksin demişti:14:hiç beni anlamıyorlar hiç Allahım kaderim mi bu bilmiyorum ama gerçekten mutsuzum dışarıdaki fakir ailelerden tabiki haberim var hatta böyle düşündüğüm için kendimden utanıyorum ama ne yapayım elimde değil mutsuzum açgözün tekiyim ama elimde değil:5::5::5:

dalga mı geçiyorsun sen ya tatlım filmlerden etkilenecek yaşı çoktan geçmişsin bir titre de kendine gel her şeyden önce başında bir ailen var otur şükret ondan sonra bir evin var ve dersaneye gidiyorsun yani kötü bir durumda değilsin bırak dersaneyi maddi durumu el vermediği için okula gidemeyenler bırak apartman dairesini gecekonduda bile yaşamayıp sokakta yatanlar var herkes ister o söylediklerini ama üstüne çok şükür ki başımı sokacak bir evim var bir ailem var da der sen resmen sorun saymışsın bunu annen haklı sen kapat aşk-ı memnuyu trt çocuk aç gelişimine daha yararlı ve bir psikoloğa görün gerçi devlet hastanesi seni kesmez özel muayene istersin ama neyse

Gozunun onune bak oku zengin ol o halde....

kim kosklerde,yatlarda oturuyor,17 yasinda herkezin ozel arabasimi varrrr..

Cok yukseklerden ucmayin,halinizede sukr edin...:10:

Back
X