Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sanırım seni en iyi anlayabileceklerden biride benim arkadaşım.. aahhh ahhh ben bu konudan dolayı çok dertliyim.benim eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirde biz ise ayrı bir şehirdeyiz. bu büyüklerianlamak inan çok zor bazen. ben doğumumu her ikii ailede istanbulda olduğu için orda yapmak istedim. kendi annemleelede konuştuğumda kızım hastaneden çıkıp önce onlara git ilk 10 gün onlarda kalırsın sonra bize geçersin ayıp olur yoksa dediler. bende kaynanamı aradım söyledim tamam dendi. doğum için istanbula gelincede ne olduysa kayınvalidem görümcem bak sen şimdi ameliyatlı olacaksın oturup kalkarken zorlanırsın bizim içiin bir problem yok nerde kalmak istersen orda yap doğumu önemli olan senin rahatın dediler. bende uça uça annemlerde kalmaya karar verdim toparlanıncada bir kaç gün gelir kalır sonrada evime dönerim dedim. ama doğum yaptım bana bunları söyleyen kişiler gitti bambaşka birileri geldi . doğum yapacaağım sabah dişim apse yaptı ama öyle böyle değil yüzüm tanınmayacak bir haldeydi inan diş ağrısından doğum ağrılarımı anlayamaz olmuştum hastaneden taburcu oldum ertesi gün dişçiye gittim apseyi indirmesi için yalvardım resmen. o da yeni doğum yaptığım için uyuşturmadan yapabileceğini söyledi ve nitekimde uyuşturmadan damağımı yarıp iltihabı akıttı tabi ben bu arada orayı bağırmaktan inlettim. hem sezeryan acılarım hemde diş sıkıntı beni bitirmiş durumdayken daha hastaneden çıkalı da bir gün olmuşken uzakta olan kaynım kayınvalidemlere geldiği için beni ayaklarına çağırdılar o kadar acım var dememe rağmen eşim gitmemi istedi. sen gidemezsen ben kızımı götüreyim dedi inanabiliyormusun. üç günlük bebek annesiz gidermi hiç başka bir yere. subat ayının başı nasıl kar kış kıyamet anlatamam. acım bir yanda gitme sebebimiz o kadar saçma soğukta düştük yollara keyifleri olsun diye. inan yediğim iğnelerden oturacak dermanım bile yoktu. halbuki eb dinlenmeye ihtiyacım olduğu o günlerde keyiflerini yaptık. bide demezmi bana ee kalmayacakmısın burda. eebe kadın sen demedin mi bana rahat ettiğin yerde ol kendi ailende daha rahat olursun diye şimdi niye döndün. ben oraya yerleşmişim herşeyimiz annemlerde her türlü ihtiyaç olacak malzemeler annemlerde yani eşyalrımızla dökülüp yayılmışız oaraya bütün bunlar iki gün içinmiydi.. ama niye etraftan birileri mutlaka bişeyler demiştir de ondan. sizmisiniz bunu bana yapan dedim ve döneceğimiz gün tek bir gece onlarda kaldım ve evime döndüm. ama olan bana oldu yine. her gün aradılar ne zman geleceksin dediler eşimi doldurup kavga ettirdiler ki eşim kendi evimizde uzakta yani bizden ama yettiler ordan. beni üzee üzee sütümün kesilmesine sebep oldular daha kırkım çıkmadan 20 günlük bebekle sırf onlarda kalmamak adına evime döndüm kendi ailem zaten yanıma gelebilecek şartlarda değillerdi kayınvalidemlerde gelmedi 20 günlük bir bebekle sütü kesilmiş lohusa halimle ve bambaşka biri olmuş olan eşimle evimde yapayanlız kalmama sebep oldular allahlarından bulsunlar ne diyeyim. sonra eşim düzeldi onlar unuttu ama ben kızıma veremediğim sütüm için hala ağlarım. yavrum mamayla büyüdü niye sırf egoları yüzünden. yaşananlar için çok geç artık ama ben burdan bir ders aldım ne olursa olsun bakanım bile olmasa eve kadın tutucam ama kesinlikle kendi evimde doğum yapıcam gelen gelsin ne kadar kalmak isterse kalsın umrumda değil. ama asla başkaları yüzünden üzülmeyeceğim ben onları üzeceğim çünkü herşeyden herkesten önemli benim evladım.. lütfen bu sözümü dikkate al sütün kesilmesin bu günlerini stresle boğuşarak değil bebişinle öpüsüp koklaşarak geçir kim ne derse desin umursama arkadaşım evladın için takma kimseyi eşini bilee...
şu büyükler neden egolarına bukadar yenik düşüyolar gelinlerine dağmatlarına karşı anlamıyorum. bende gelinim yanımda olsun isterim tabi ama bir kadın doğumunda annesinin yanında olmak ister. kv de ye zamanında bu hak tanınmamıştır oda tanımıyo gelinine. nediyim allah yeni jenerasyın kv lere akıl fikir vicdan versin. yani bizlere :). bz çektik onlar çekmesin. bebeğim 20 aylık hala emiyo 8 ay sadece anne sütü verdim yinede kilosu düşmedi ama kv her gördüğünde doymuyo dedi durdu. çocuğuma tek bakıyorum kilo boy değeri hala yaşıtlarına göre üst seviyede bebeğime her yaptığım yemeğe bahane bulur. sürekli benle sidik yarıştırıyo. kv değil kuma gibi. bazen okadar saçmalıyoki ne cvp verilirki bu lafa diyorum. heleki doğumumu yapıp eve geldiğimde işgüzarlıkları bu kadın üzülürmü diye düşünmeden saçma sapan yorumları düşündükçe hala sinir oluyorum. allah biliyo öyle çok sevmezdim ama yüzüne bakabiliyodum ama doğumdan sonraki hal ve tavırlarıyla sevginin zerresi kalmadı bende. yüzüne görmem bile yetiyo sinirlenmeye.
açıkçası benim doğumumdada annem bana geldi.kendi evinde bana bakmayı çok isterdi ama kızım şimdi herkes bebeği ve seni görmek ister.bana rahatça gelemezler.ben size geleyim dedi.hak verdim.
öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun analı babalı büyüsün canım
sanırım eşimin ailesindede böyle birşey var çünkü daha şimdiden kayınvalidem 40 gün ben sana benim evde bakıcam falan demeye başladı annemle aynı mahalledeler ama hiç annemin adının geçtiğini duymadım bu konuda...
bende kesin tavrımı koydum kimsenin evinde kalmam gelinini torununu merak eden gelir benim evime ben evimden çıkmam dedim...
görümcemin 2 ay sonra doğumu var onada kayınvalide bakıcakmıs kendi evinde ama bana kimse annende bakmak istermi diye sormuyo...
bişey söylesem bu konuda cevap hazır aaa o evde köpek var
o yüzden kimsenin evine falan gitmem iyi niyeti anlarım saolsunda ben kendi evimden başka biyerde kalmam...
bazı yörelerde bu durum var canım yani gelinin bebeğini baba evinde doğurmasını ayıp olarak görüyorlar senin dediğin gibi hemen dedikodu kazanı kaynıyor dolayısıyla büyüklerde bundan etkileniyorlar yani ben kayınbabanın nasıl düşündüğünü anlıyorum ama ne olursa olsun kayınbabanın babanı arayıp o şekilde konuşmaması gerekirdi hiç hoş bir davranış değil sen kırılmakta haklısın ama hakkımı helal etmem küseyim mi falan diye düşünme sonuçta bu insanlar eşinin anne babası hep yüzyüze geleceksiniz sakin olmaya bu olayı unutmaya çalış kendini o insanlara karşı doldurma eşine konuyu açıp huzurunu kaçırma
Allah bebeğini analı babalı büyütsün canım
zaten stresli bi dönem yaşamışsın elinden geldiğince unutmaya çalış bebeğinle ilgilen
onun sana sevgine ve sütüne ne kadar ihtiyacı oldugunu unutma
benim eşimin babasıda biz kız almadık oğlan verdik demişti erkek tarafı kıskanc olurmus bunu gördüm boşver sen onlar erkek tarafı ya hersey kendilerinde olsun
istedikleri gibi olsun isterler. ve daha cok ilgi isterler
sen bebişinle ilgilen boşver Allah a havale et
Arkadaşlar çok teşekkür ederim . zor bir dönem geçirdim ki görüyorum yalnız değilmişim benden daha zor şeyler yaşayanlar olmuş. allah herkesin yardımcısı olsun iyi insanlarla karşılştırsın.çünkü çok önemli bu.
aklıma ne geldi geçen günlerde 2 gün oğulları onlarla konuşmadı diye telefonda bağrdılar çağırdılar boşa büyütmüüşüm dediler evladınızda size yapar dediler sanki ne yaptıysak onlara
derleerr herseyi derler..
yapmadıgına yaptı derler, yaptıgına yapmadı derler ,
sen kulagını tıka otur boşver
emin ol senin bu yaşadığın benim yaşadıklarımın binde biri bile değil..
Allah yardımıcımız olsun, Allah eşinle bebeğinle yuvanda agız tadını bozmasın..
siz eşinizle huzurlu mutlu olunda ne derler bilirsiniz;
it ürür kervan yürür
Çocuğun doğum yerine bile laf söz eden zihniyeti anlamıyorum
Ben istediğim yerde doğururum millet gidip Amerikalarda doğuruyor kimse laf söz etmiyor ama ben gidip annemin yanında doğurunca millet laf söz edecek yok yaa.
Daha yeni doğum yapmış birini üzmek büyük günah. Kırgınlarsa bile en azından onların yanına dönmeni bekleselerdi kırgınlıklarını dile getirmek için.
Ayırca kız çocuğu evini unutacak da ne demek oluyor? Ağaç kovuğundan mı çıktınız siz? İlerde bir kızınız oldu mu eşiniz onu da mı unutacak?