niye saygıları yok

Benim kV ve gorumce de hep önce eşimi arar..
Eşim beni aramalarini söyler..
Beni ararlar..
Sonra eşim bi daha beni arar sonucu sorar..
Ayy bu telefon trafiği beni sıkar sen konuş ben uyarım derim hep:)

Burada esinin yapacagi tek bir hareketle iş tersine dönebilirdi. bendede vardı o "gelini yok sayan"lardan.. Esimi aradiklarinda esim, " Elysion'a bir sorayım müsait miyiz veya O' na sorun bilmiyorum" deyip bana yönlendirdi her seferinde. Esinin kafasina göre gidin, edin, gelin demesi başta yanlış.

• Akşam akşam sinir oldum ya kayınvalidem esimi arıyor evdemisin akşam size çaya gelcez diye esimde işteyim ben ama gidin isterseniz demiş işte sen yoksan olmaz demiş 2 yıllık evliyim beni saymaması çileden çıkartıyor ya gelin ama beni ara sana iki canımla hizmet edecek benim sonuçta bu ilkte değil yani ben ona giderken kayınpederimi aramıyorum ki saygı bekliyorum çok şey değil haksız mıyım ama bilerek yapıyor bunu hep yapıyor çünkü ustelik hiç bir saygısızlık yapmadım onlara ve sulalesine kasıtlı yapsın bunu bana:kızgın:
bu bir alışkanlık ama.
illa ardında saygısızlık aranmamalı.
benim yakınlarım da beni arıyor gelecekleri zaman.
eşiminkiler de eşimi.
biz de evde birbirimize haber ediyoruz veya farklı bi mevzuysa fikir soruyoruz.
hiç saygısızlık olarak görmedim.
ama tabi bazen zamansız gelip gitmelere bozulmadım değil:))
başkaca davranışlarında sorun yoksa bu meseleyi de büyütmeyin.
misafir ağırlayamayacak durumda olduğunu gerektiğinde eşin söylesin uygun bir dille.

• Akşam akşam sinir oldum ya kayınvalidem esimi arıyor evdemisin akşam size çaya gelcez diye esimde işteyim ben ama gidin isterseniz demiş işte sen yoksan olmaz demiş 2 yıllık evliyim beni saymaması çileden çıkartıyor ya gelin ama beni ara sana iki canımla hizmet edecek benim sonuçta bu ilkte değil yani ben ona giderken kayınpederimi aramıyorum ki saygı bekliyorum çok şey değil haksız mıyım ama bilerek yapıyor bunu hep yapıyor çünkü ustelik hiç bir saygısızlık yapmadım onlara ve sulalesine kasıtlı yapsın bunu bana:kızgın:
BNM KV BASKA SEHIRDEN KALMAYA GELECEĞİ ZAMAN OĞLUNU ARIYOR:)

onların oğullarını aramasından ziyade, eşinizin size sormadan siz gidin demesi tuhaf bence.

Sizi aramasınlar boşverin, çok da derdinizdi seslerini duymak :işsiz: Ama eşinize öğretin, size sorsun önce. Kendi başına buyrun demesin kimseye, annesi bile olsa.

Ya ben bu eşimi aradılar beni aramadılar olayına çok takılmıyorum bu kadar da takılmaması gerektiğini düşünüyorum ama tabi benim senaryomda eş adam gibi davranacak. Ben xin ynin ne yaptığından çok eşimin ne yaptığına takılırım. Eşimi biri ararsa o karşındakine olur anne ya da kimse ben bi canınfıstığı ile konuşayım gelin tabi gibi bir şey söyler. Eşler bu konuda dayanışma içerisinde olduğu sürece kim kimi aramış hiç önemli değil. O yüzden siz kayınvalidenizi bu yaştan sonra değiştiremezsiniz ama eşinizin bazı şeyleri anlamasını sağlayabilirsiniz.
Eşinizin anlaması gereken şeyler öncelikle annesi ile konuşmasının her cümlesini size söylemek durumunda değil. Annesi ona yavrum sensiz olmaz demiş. Anneler bunu diyebilir. Ama tutupda bunun size kadar taşınması kadar saçma bir durum yok.
İkincisi eşiniz sizin adınıza karar veremeyeceğini bilmesi lazım. Hadi o da evde olsa da annesine gel dese belki bir derece ama kendisi işteyse eve misafir çağırırken azıcık da kafasını kullanması lazım. Ya anne ben bi matmazelle konuşayım evdemi olacak bu gün falan diyebilir. Ya da anne ben evde olmayacağım sen bir matmazeli ara bakalım o evde mi diyebilir.
Özetle işin çoğu eşinizde bitiyor. Siz daha çok eşinize odaklanın.

ben de bu arama olayının abartıldığı görüşündeyim.
sonuçta evden biri aranıyor,
sizin bu tarz hassasiyetleriniz varsa eşinizle konuşun size danışmadan misafir kabul etmesin.

beni arayan olursa ben telefonda derim, müsait gibiyiz ama bir de eşime sorayım, belki farklı bir planı vardır diye.

aynen eşime söyleyen olursa o da gohaya bir danışayım der.

sonuçta evde başka kişiler olsa onlar da aranabilir bence, o kişiler de evdeki plandan haberdar değillerse "ben size sonra dönüş yaparım" deyip net cevap vermezler.

hani burada bazı arkadaşların başına geldiği gibi kapıda bitmemişler neticede, evden birini arayıp haber vermişler.

e oğulları veya gelinleri yokken gelmeyi ertelemeleri kadar doğal başka bir şey de yok bana kalırsa.

Yuhh, sonra eşin ne tepki verdi?
ben bebeğimi alıp alt komşuma indim.yukardan sesleri geliyordu kavga ediyorlardı.eşim internetten biletini almış.sonra komşuya yanıma geldi eşim.otobus saati gelince annesini otobüse bindirip gönderdi.o günden beride ne biz aradık ne onlar aradı.aaa pardon kv bi kere oğlunu aradı sebebide şubesiz bi bankada parası vardı.internetten işlemi yapamadığı için oğlunu arayıp benim paramı şu bankaya gönder demiş ve tlf yüzüne kapatmış.parasını çekip yiyeceğiz zannetti herhalde :))

Back
X