nolur biri bi cevap versin-gebelik ve ilaç kullanımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi yalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
47
363
İstanbul
Kafam allak bullak kızlar.
KIzım 2 yaşında henüz. Ve ben, mayıs ayından beri ...........diye bi zayıflama hapı kullanıyorum. Bu durumdan eşimin haberi yok. O kiloları kendi çabamla verdim sanıyor.
Bugün, kendimden şüphelendim biraz ve takvime baktım, birkaç gün geciktiğimi farkettim. İnternetteki şu testlere göre, 4+6 haftalık hamişmişim.
Ama henüz kendim idrar testi falan yapmadım, yarın alıp yapıcam nasipse.

Şimdi benim sıkıntım şu... Eğer ben hamileysem (ki, hiç gecikmem ben, son gecikmemde kızıma hamileydim).... Şu içtiğim zayıflama hapının bi zararı olmuş olabilir mi bebeğime? Gebeliği sonlandırmayı gerektiren bi durum var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle gebemisin değilmisin kesinleştirmelisin.daha sonra eğer kesin gebeysen doktora sorarsın gerekli kontrolleri yapar zaten.
şimdi boşuna kendini üzme sakın.

inşallahhh bır sorun olmaz hapı her ıhtımale karsı kullanma hamılelıkten suphelenıyorsan ..bu zayıflama hapının bır yan etkısı yok degılmı bende zayıflayamamadım ve acılen zayıflamak ıstıyorum nereden nasıl bulabılırım..

hapı ıcme bence en yakın zamanda ıdrar testı yap hamıleysen zararı olabılır normalde bıle zararlı olabılıyor bılıyosun ınsallah hamıle degılsındır yada hamıleysen zararı dokunmamaıstır

testimi yaptım kızlar, şu anda 5+2 haftalık hamileyim.
4+6 haftalık olana kadar ben o ....... denen hapı içtim.

Nolur biri bi bilgi verebilir mi? Napmalıyım acaba?

hemen tahlilerini yaptıracaksın doktoruna söylesen morel bozmaktan öteye geçmez sanırım o ilaçlar metobolizmanı hızlandırıyor ancak sen nasıl kullandın ya ben 3 tane içtim böbrek ağrısından ölecektim :) kanımca bir zararı olmayacaktır. benim ablam hamileyken narkoz almış ve ameliyat olmuştu şükür bir sıkıntı olmadı :)))))) içini rahat tut..:34:

bılmeden film cektırıp radyosyana kalan arkadaslarım antıbıyotık kullanıanlar var cok sukur sagsaglım dunyaya getırdıler yavrularını elıfcıgım begume kardes gelıyor masallahhh hakkınızda hayırlısı olsun bırsey olmaz allahın ıznıyle

....... ben de kullandım hatta senin durumundaydım hamile olduğumdan haberim yoktu kullandığımda, gerçi 1 ya da 2 kere almıştım ama bi sorun çıkmadı çok şükür. ..... bitkisel bi kapsül yan etkisi yok bildiğim kadarıyla, zararı olacağını sanmıyorum. Ama hamile olduğunu öğrenir öğrenmez tüm bu zayıflama ilaçlarına son vermek lazım, bebek her şeyden önemli.

bılmeden film cektırıp radyosyana kalan arkadaslarım antıbıyotık kullanıanlar var cok sukur sagsaglım dunyaya getırdıler yavrularını elıfcıgım begume kardes gelıyor masallahhh hakkınızda hayırlısı olsun bırsey olmaz allahın ıznıyle

Gelemiyor canım :((

.......ben de kullandım hatta senin durumundaydım hamile olduğumdan haberim yoktu kullandığımda, gerçi 1 ya da 2 kere almıştım ama bi sorun çıkmadı çok şükür. ....... bitkisel bi kapsül yan etkisi yok bildiğim kadarıyla, zararı olacağını sanmıyorum. Ama hamile olduğunu öğrenir öğrenmez tüm bu zayıflama ilaçlarına son vermek lazım, bebek her şeyden önemli.

bebek, evet bebek her şeyden önemli.

Bu sebebple, gecelerdir ne uykum var ne huzurum... İçim içimi kemiriyor. Deli olmak üzareyken, bugün netleştim, kararımı verdim.
Bebeği aldırıcam.

Arkadaşlar, bu tip bi durumda olan varsa aranızda, bilginiz olsun diye yazıyorum.

Gebeliğin 4. haftasından sonra, yani adet gecikmesi olduktan sonra, kullandığımız her ilaç... ne olduğu önemli değil... Bebek için sakıncalıymış. ilk 12 hafta içinde sinir ve otonom sistemi ile birlikte bazı organların, özellikle beyinciğin oluşumu gerçekleşmekteymiş.

Genetik uzmanı ile görüştüm konuyu. Her türlü soğuk algınlığı, ağrı kesici, vb.. ilaç kullanımı risk oluştururmuş. Bu kadar erken dönemde yapılabilecek hiçbir test, hiçbir araştırma, kesin netice vermezmiş. Bu da, 9 ay boyunca endişe içinde olmayı gerektirir bi durum yani. Sonuçta sağlıklı bir bebek doğarsa ne mutlu, ama sağlıksız molursa hem bebek hem aile için bi felaketin başlangıcı demek...

Dolayısı ile, ben bu gebeliği sonlandırmaya karar verdim.
Size de edindiğim bilgileri aktarmak istedim.

kararına çok üzüldüm gerçekten.ben de 1.5senedir bebek isteyen biri olarak böyle haberlere üzülüyorum.
ama sende sonuna kadar haklısın çünkü aldığın ilaç bebeğine zarar verdiyse ömür boyu vicdan azabı çekeceksin.
öyle yaşamaktansa baştan üzülmek daha mantıklı gibi ama allah affetsin ne diyelim.

doktorlar sonuçta bu ilacın herhangi bir zararının olup olmayacağını bilmiyorlar mı? ayrıca eşiniz de istiyor ki gebe kaldınız ve ilaç kullandığınızı bilmiyordu. o bu kararınıza ne dedi?

çok üzüldüm elifcigim belkı bırseyı olmaz hıc yoktan 2li 3lü testi bekleseydın belkı saglıklı bır bebek olarak dunyaya gelecek tabıkı senın kararın daha önemlı hayırlısı olsun hakkınızda

kararına çok üzüldüm gerçekten.ben de 1.5senedir bebek isteyen biri olarak böyle haberlere üzülüyorum.
ama sende sonuna kadar haklısın çünkü aldığın ilaç bebeğine zarar verdiyse ömür boyu vicdan azabı çekeceksin.
öyle yaşamaktansa baştan üzülmek daha mantıklı gibi ama allah affetsin ne diyelim.

Allah yardımcın olsun arkadaşım.
Ben de ilk bebeğim için epeyce çabalamıştım. Bin türlü şekil şemal denemeleri falan... Çok iyi anlıyorum seni. Allah en kısa zamanda kavuştursun yavruna inşallah.

doktorlar sonuçta bu ilacın herhangi bir zararının olup olmayacağını bilmiyorlar mı? ayrıca eşiniz de istiyor ki gebe kaldınız ve ilaç kullandığınızı bilmiyordu. o bu kararınıza ne dedi?

Aslında, eşim de istedi evet. ama planlanmış bi gebelik değildi bu, nasıl olduğunu bile hala anlamış değiliz. Öğrenince çok şaşırmakla ve şok olmakla birlikte, sevindik de aslında. eşim 'ERKEK' olacağından çok emindi hatta, mutlu oldu. Ama içim rahat değil hiç, eşimle de konuştum. Anlattım durumu.
Ayrıca genetik uzmanı birisi ile de görüştüm bu hafta, birkaç faklı doktorla da görüştüm. Hepsi riskli olduğunu söylediler. Şu aşamada yapılabilecek testler var tabi, ama çok stresli bi süreç. Böyle bi büyük riski almaya gücüm yetmeyecek. Dolayısıyla eşimi de ikna ettim.

çok üzüldüm elifcigim belkı bırseyı olmaz hıc yoktan 2li 3lü testi bekleseydın belkı saglıklı bır bebek olarak dunyaya gelecek tabıkı senın kararın daha önemlı hayırlısı olsun hakkınızda

Yok canım, o testlere kadar yapılabilecek başka testler de var. Ama hiçbiri garanti sonuç değil. 9 ay endişeyle beklemek var işin sonucunda. Ve doğacak bebeğin sağlığını şimdiden tehlikeye atmış durumdayım. Bu ağırlığın altında çok ezildim bile şimdiden. Daha fazlasına bünyem dayanamayacak.

Ben de ilk bebeğim için epeyce çabalamıştım. Bin türlü şekil şemal denemeleri falan... Çok iyi anlıyorum seni. Allah en kısa zamanda kavuştursun yavruna inşallah.

Aslında, eşim de istedi evet. ama planlanmış bi gebelik değildi bu, nasıl olduğunu bile hala anlamış değiliz. Öğrenince çok şaşırmakla ve şok olmakla birlikte, sevindik de aslında. eşim 'ERKEK' olacağından çok emindi hatta, mutlu oldu. Ama içim rahat değil hiç, eşimle de konuştum. Anlattım durumu.
Ayrıca genetik uzmanı birisi ile de görüştüm bu hafta, birkaç faklı doktorla da görüştüm. Hepsi riskli olduğunu söylediler. Şu aşamada yapılabilecek testler var tabi, ama çok stresli bi süreç. Böyle bi büyük riski almaya gücüm yetmeyecek. Dolayısıyla eşimi de ikna ettim.

gerçekten çok üzüldüm adınıza ama hayırlısı böyleymiş demek ki Allah yardımcınız olsun ve sabrını versin inşallah...

cok uzuldum
insallah hayirlisi olur senin icin
....... diger ilaclar gibi olmadigini duymustum
hamileyken degil ama emziriken kullaniyor bi arkadasim
oglu 1 yasini gectikten sonra ek gidalara gecince oda .... basladi
4 aydir kullaniyor
ne kadar kullanma, emziriyorsun desemde hala devam ediyor
bende aldim ama cesaret edipde baslayamamistim
sen kac kilo verdin ve ne kadar sure kullandin ?

Zayıflama ilaçlarının ismini yazmak, tavsiye etmek vb. yasaktır, lütfen bu tür paylaşımlardan kaçınınız.

.

güzel dileğin için çokk teşekkür ederim canım.evet bu bebek işi çok zormuş denemedik bişey kalmadı sorunda yok ama olmayınca olmuyor.
allah seninde evlatlarını sana bağışlasın inşallah bahtlarını güzel eylesin.:nazar:

cok uzuldum
4 aydir kullaniyor

ben 2 aydır düzensiz olarak kullanıyordum. hiçbir faydasını görmedim.

cok uzuldum
4 aydir kullaniyor

güzel dileğin için çokk teşekkür ederim canım.evet bu bebek işi çok zormuş denemedik bişey kalmadı sorunda yok ama olmayınca olmuyor.
allah seninde evlatlarını sana bağışlasın inşallah bahtlarını güzel eylesin.:nazar:

amin, teşekkürler.

Back
X