Normal doğum için doktora güvenememek

yeezus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
275
454
103
Merhaba hanımlar,

Şu an neredeyse 25 haftalık hamileyim. Hamileliğimin 9. Haftasından beri özel bir kliniği olan doktora gidiyorum. Doktorumla 20. Hafta civarındayken normal doğum istediğimi konuştum. Şu zamana kadar çok şükür hamileliğimde bir problem çıkmadı ve plasentanın yeri vs gayet olması gerektiği gibi. Doktorum bu isteğime tabii ki tamam dedi fakat kendisinin instagram hesabına girdiğimde 1 tane bile normal doğum fotoğrafı yok. Her fotoğraf sezaryen. Bir insanın bir tane bile normal doğum fotoğrafı olmaz mı? İnternette araştırırken birçok kişi, doktorların hastayı kaçırmamak için normal doğum yaparız diyip daha sonra doğum yaklaşınca bahane üreterek sezaryen doğuma ikna etmeye çalıştığını söylüyordu. Bir sağlık problemi olmazsa ben kesinlikle normal doğum istiyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Normal doğum için istekli doktor nerede bulunur onu bile bilmiyorum. Eğer doktorum ileride kıvırırsa ne yapmalıyım? Tavsiyelerinize açığım.

Daha şimdiden bir güvensizliğin var ise bırak bence. Benim ikinci gebeliğim pandemi dönemine de denk gelince gitmek zorunda kaldım ama hiç mı hiç güvenmiyordum güvenmediğim gibi de çıktı,işi gücü maddi tuzaktı anlaşmalı. Seninde eğer içine sinmiyorsa daha var doğumuna araştır görüş o şekilde bir doktor bul derim. İlk Kızıma hamile iken yeni geldiğim şehir tanımam etmem her hastanenin doktor bölümünü inceledim sonra bir bayan doktor o kadar kanım ısındı ki aynen dediğim gibi de oldu mesela. Keşke TR de olsa diyorum şu an da da yine ona gitsem .Yani anlayacağın zor işler ...

Merhaba hanımlar,

Şu an neredeyse 25 haftalık hamileyim. Hamileliğimin 9. Haftasından beri özel bir kliniği olan doktora gidiyorum. Doktorumla 20. Hafta civarındayken normal doğum istediğimi konuştum. Şu zamana kadar çok şükür hamileliğimde bir problem çıkmadı ve plasentanın yeri vs gayet olması gerektiği gibi. Doktorum bu isteğime tabii ki tamam dedi fakat kendisinin instagram hesabına girdiğimde 1 tane bile normal doğum fotoğrafı yok. Her fotoğraf sezaryen. Bir insanın bir tane bile normal doğum fotoğrafı olmaz mı? İnternette araştırırken birçok kişi, doktorların hastayı kaçırmamak için normal doğum yaparız diyip daha sonra doğum yaklaşınca bahane üreterek sezaryen doğuma ikna etmeye çalıştığını söylüyordu. Bir sağlık problemi olmazsa ben kesinlikle normal doğum istiyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Normal doğum için istekli doktor nerede bulunur onu bile bilmiyorum. Eğer doktorum ileride kıvırırsa ne yapmalıyım? Tavsiyelerinize açığım.
Benim gördüğüm özel hastanelerde genelde sezaryen yapılyor . Ama devlette kesinlikle normal doğuma yönlendiriyorlar. Bir sebebi olmadan sezaryen yapmiyorlar ha devlete gider misiniz bilmem ama durum bu.

Nasıl yani seni hamilelik sürecini kontrol eden doktor mu doğum yaptıracak ?

Merhaba hanımlar,

Cok sacma bende klinikdeki doktora gidiyorum daha konusulmadi dogum nasil oluncagi ama normal doguma aliyolar direk sonrasinda herhangi bir sorun yasanirsa acilma olmaz veyada bebekde bir sorun olursa dogumla ilgili ozamn babanin izni ve annenin izniyle sezeryene alinir bunun haricinde 1 dogumda sezeryen yapmis anneleride 2 cisinde yine sezeryen yapmazlar normal dogumu denerler eyer olmuyosa alirlar sezeryene bazen bazi konularinda ck sacma oluyolar trdeki doktorlarimiz yoksa dort dortlukler (Ben fransadayim frasadaki kadin dogumlari boyle yapiyolar genelikle ).

Merhaba hanımlar,

Bence daha vakit varken bulunduğunuz yerdeki normal doğum yaptıran doktorları araştırın. Ben hamile kalmadan önce araştırmıştım ve kendime tıbbi bir gereklilik yoksa normal doğum yaptıran bir doktor buldum.

Benim gördüğüm özel hastanelerde genelde sezaryen yapılyor . Ama devlette kesinlikle normal doğuma yönlendiriyorlar. Bir sebebi olmadan sezaryen yapmiyorlar ha devlete gider misiniz bilmem ama durum bu.
Asıl devletteki doktorlarda belden uyuşmalı sezeryan yapıyor hemde tık tık imza . Devlet özel ayrımı yapmaya gerek yok. Hastane ve doktoruna bağlı herşey .

Asıl devletteki doktorlarda belden uyuşmalı sezeryan yapıyor hemde tık tık imza . Devlet özel ayrımı yapmaya gerek yok. Hastane ve doktoruna bağlı herşey .
Devlet özel ayrımı niye yapayım benim gördüğüm yaşadığım durumdan bahsediyorum.

Anlamadığım su sezeryandan kârı ne doktorun

Merhaba hanımlar,

Canım internetteki fotoğraflara aldanma . Normal doğum esnasında gülümseyerek fotoğraf vermek hatta fotoğraf çekmek insanın aklına gelmez. Normal doğum doktorun kontrolünde olan bişey değil. Sezaryen doktorun kontrolünde ,anne bişey hissetmiyo meleğini görüyo mutlu oluyo, gülümsüyo vs vs yani sezaryen fotoğraf çekimine uygun ama normal doğum da şartlar öyle olmadığı için fotoğraf cekmiyorlar. Normal doğumda öyle sacin basın yapılı vs yapılı olmuyo. Yapsan da öyle kalamıyo. Annenin yapması gerekenler var ıkınma ve nefes almak gibi yani doktor için de doğum yapan kişi için de fotoğrafı çekilebilecek bi an değil. Doktor sürekli kontrol ediyo, bebeğin doğum kanalına girdi mi, doğru pozisyonda mı, ilerleyebiliyo mu.... Vs vs doğumdan sonra da zaten fer feraset kalmıyo. Ben bebeğini kucağına alıp sarilabilenlerden olmadım. Bebeğim doğdu karnıma koydular sadece gözlerine bakabildim o da bana. Tüm bu yazdıklarımdan korkmayın benim doğumum nirmal doğum yapan bir çok kadına göre hızlı ve rahat geçti. Akşam 10 da sancım arttı sabah 6.21 de kucagimdaydi.

Doktorunuza güvenmiyorsanız da değiştirin. Ben geçen yıl devlet hastanesinde doğum yaptım daha öncesinde kanamam vs olduğu için yatış yapmak zorunda kalmıştım o zaman dedim ki şartlar çok iyi ben neden hastane doktor arıyorum diyip . Doktorumu devlet hastanelerinde seçtim.

Ozellerde bir çoğu zaten sezaryeni öneriyor yada teşvik ediyor kendileri belirli bir saatte işini bitirip gitmek için diye düşündürüyor beni 🙄 çünkü normal doğumun saati belli değil gece yarısı gündüz akşam 🤷🏼‍♀️

Normal devlet hastanelerinde yaptım 3 doğumu da 3 u de normal oldu kimse sezaryen demedi 🤷🏼‍♀️

Tabi kemik uapisi uygun mudur sizde o da önemli

Bursa da olsan seni direkt kendi doktoruma yönlendirirdim zorrrrla normal doğurtuyor çılgın embiye hocam 🦋

Back
X