Normal doğum korkusu

Korkuyorsan sezeryan yapabilirsn

Yalnız değilsin arkadaşım doğum yaklaştıkça ben de çok korkuyorum. Bebek de iri bir bebek. Son ayımda da böyle devam ederse sezaryen olacak gibi

Agrı dan ve fazla açılma yoksa kesiyolar mış bebegin çıkması için
Hamileyken korkuyorsun ama o anngeldiğinde zaten vücudun beynin buna hazır olmuş oluyor acıyı hissetsen de rüyaymış gibi geliyor sonrasında
Ben normal doğurmadım ama 6 saat doğum sancısından sonra sezeryan oldum. İnan o ağrı anı geldiğinde sanki bir rüyanın içindesin gibi çekiyorsun ve ağrı dindiğinde rüyadan uyanmışcasına unutuyorsun doğumu düşünerek hamileliğini stres altına sokma her şey olacağına varır
Sezeryandan da korkma gayet çabuk ayaklanılıyor yeter ki Allah bebeklerimize sağlık versin

Ben 39+3 hamileyim ve şuan için normal doğum görünüyor ve öyle de olmasını istiyorum. Ahududu yaprağı çayı, hurma, bitki çayları önerildi ebem ve doulam tarafından. Doğumu ve açılmayı başlatmak için. Bir de perine masajını araştır, kesilmeye gerek kalmadan çok güzel açılma gerçekleşir hemde yırtık da kesik de olmaz. Benim doktorum asla kesmiyor, imkanın varsa özel doktor bulmanı tavsiye ederim.
Bu arada herkesi de kesmiyorlar merak etme, eğer bir sorun olursa anestezi altında belki bir iki dikişlik bir kesi yapılır, onu da zaten hissetmeyeceksin. Açılma olmasın desen de oluyor hormonlar ve ağrı dolasıyla.
Açılmayı sağlamak için sancılandığında merdiven inip çık, squat hareketi yap sürekli hareket halinde ol ama sakın yatma. Bebeğin ağırlığı ile açılma daha çabuk ve çok oluyor.
Ağrı da şiddetli bir adet sancısı gibi düşün, bebek çıktığı anda bitiyor. Senin ağrı eşiğinle kimseninki bir değil, normal sonrası yeni sezaryen doğum yapan bir arkadaşım keşke bu da normal olsaydı, daha konforluydu diyor. Sezaryene de heves etme yani. Artık devlette de bir sebep olmadan sezaryen istiyorum diyene yapmıyorlar. Ancak özele gidersin. Onun da doğumdan sonra eksi yönleri ortaya çıkıyor. Hamilelik süresi boyunca sürekli aktif ol, hareketsiz gebelikler zorlayıcı olabilir. Hamilelik hastalık değildir.

Evet ama sezeryanla ayaklanmam zor olur
Garip olacak bir arkadaş da sezaryen sonrası 3 gün içinde eski hayatına döndüğünü söylüyor, ne ağrı ne acı yok diyordu. Yani senin durumuna bağlı. Her doğum kişiye özeldir. O yüzden kendini korkutmak yerine akışa uygun hareket et. Mesela ben 9 ay boyunca normal doğum dediler diye normale odaklandım. Yarın kontrolüm var, 9 ay sonra doktor çocuk ters dönmüş artık sezaryen olursun dese kavga mı edeyim doktorla? Durum neyi gerektiriyorsa kendimi ona adapte etmeye çalışırım. Stres yaparsan doğumda sütün bile etkilenir dikkat et. Olumsuz senaryoları düşünmemeye çalış.

Evet ama sezeryanla ayaklanmam zor olur
Valla kendi fikrimi soylemek gerekirse. Herkesin dogumu kendine ozeldir. Cunku ben normal dogum yaptim çocugum oksijensiz kaldi 2 gun sonra vefat etti. Kendimde dogumda çok zorlandim iç dikis dış dikis. Çok zor dogumum oldu. 2 gun sanci çektim. Dogumdan 10 gun sonra poppmun uzerine zorla oturdum. Biseye dayanarak. Ondan once hic oturmadim.
Ama bazi kisilerin kolay geciyor dikis bile olmuyor ilk dogum olmasina ragmen. Bence bu şans işi bilemeyiz ki belkide çok guzel kolay yapacaksin. Belkide zor olucak. Yani dmek istedigim herkesinki farkli. Suan hamileyim bunu sezeryan dusunuyorum. Yaşayip gorucez bakalim.
Benim yaşadigimi çok az kisi yasadigi için çogu kişi normali tavsiye edicektir insallah en iyi sekilde olur dogumun

bu kesiyi hissetmiyorsun bile o anda, sonrasında da kremlerle falan çabuk iyileşiyor.
benim kızım 36 haftalık doğdu, 2750 ydi kilosu, zamanında doğsaydı normal olmayabilirdi doğumu..
ağrılarım suyum geldikten 30 saat sonra başladı, ağrılarım başladıktan sonra 3 saat 15 dk içinde dünyaya geldi kızım..
doğum masasına aldıklarında doktorum uyardı beni belki kesi gerekebilir o yüzden burayı şimdiden uyuşturacağım dedi, kesi oldu ve ben hiç hissetmedim.. normal doğum korkulacak bişey değil, bi daha doğursam yine normal doğurmak isterim, beni de sezaryen korkutuyor, karnın kesilmesi falan korkunç geliyor, aşağıya atılan kesi sezaryen kesiğinden daha küçük.

Bu korku bende de var. Yine eskisi kadar korkmuyorum ama biraz kendimi rahatlattigimi düşünüyorum glutensiz hemsire glutensiz hemsire yazdiklariniz daha da iyi geldi bana. Teyzem de sizin gibi şiddetli bir adet sancısı gibi düşün demişti o zaman biraz daha rahatladım sanki. Bu arada sağlıcakla kucağıniza alın inşaallah 💐
Bana doktorum doğumda kalbin durabilir dedi özel bir hastalıktan dolayı, o halde korkmuyorum düşünün 🤭 Annem de kalbi delik ve kapakçıkları problemli haliyle 3 normal doğum yaptı. Hemde sorunsuz, doğumdan sonra bir kaç saat içinde evine dönmüş hep, hastanede bile tutmamışlar. Korku ile olumsuzu kendinize çekmeyin, pozitif düşünen insanlar her zaman işlerinin yolunda gittiğini söylerler dikkat edin. Yine negatif düşünceli insanlar da herşeyden şikayet eder, ne hikmetse onların da hiç bir işi yolunda gitmez. Biraz tedbir biraz tevekkül gerekiyor. Aktif bir hamilelik süreci geçirirseniz zorlanacağınızı sanmıyorum. Ağrıyı da gözünüzde büyütmeyin. Annem kendini en şiddetli sancıyla hazırla, sancı arttıkça bu daha şiddetli değil daha şiddetlisi gelecek diye kendine telkin ver dedi. Kendini daha şiddetlisine hazırladığın için hissettiğin sancıyı çokmuş gibi görmüyorsun. Hatta bir kadın şiddetli sancım olunca gideyim hastaneye açılmayı biraz evde bekleyeyim demiş, duş almış, çantasını hazırlarken suyu gelmiş. Su gelmese daha gitmeyecekmiş en şiddetli sancılar başlamadı diye. Hastaneye gitmesi ile doğum yapması bir olmuş. Yani aman sancı bu muymuş da diyebiliyor ağır regl sancısı çekenler.
Bende size hayırla kolaylıkla gerçekleşecek bir doğum diliyorum😊

Evet aslinda dogum zamaninda kesiyi dikisi faln hissetmiyorsn hissediyorsn ama acimiyor. Bebek ciktiktan sonra butun agrilarin geciyor. Ordaki rahatligi hayatim boyunca hic yasamadim. Ama dikiş sonrasinda rahatsiz ediyor. Benim bebegim kilosu fazla oldugu icin zor oldu dogumum. Kucuk bebekler bu kadar zorlmaz belki. Ben kotu tecrubem oldugu icin bunu sezeryan yapicam. Ama illa seninki oyle olucak diye bisey yok. Elbette normal dogum denildigi gibi o an dogana kadar agriyi cekiyorsun ama ölüp ölüp diriliyorsn. En fazla 1 ay sonra Hersey normale donuyor. Sezeryani bilemem benim icin hangisi daha iyi bakicaz

Bana doktorum doğumda kalbin durabilir dedi özel bir hastalıktan dolayı, o halde korkmuyorum düşünün 🤭 Annem de kalbi delik ve kapakçıkları problemli haliyle 3 normal doğum yaptı. Hemde sorunsuz, doğumdan sonra bir kaç saat içinde evine dönmüş hep, hastanede bile tutmamışlar. Korku ile olumsuzu kendinize çekmeyin, pozitif düşünen insanlar her zaman işlerinin yolunda gittiğini söylerler dikkat edin. Yine negatif düşünceli insanlar da herşeyden şikayet eder, ne hikmetse onların da hiç bir işi yolunda gitmez. Biraz tedbir biraz tevekkül gerekiyor. Aktif bir hamilelik süreci geçirirseniz zorlanacağınızı sanmıyorum. Ağrıyı da gözünüzde büyütmeyin. Annem kendini en şiddetli sancıyla hazırla, sancı arttıkça bu daha şiddetli değil daha şiddetlisi gelecek diye kendine telkin ver dedi. Kendini daha şiddetlisine hazırladığın için hissettiğin sancıyı çokmuş gibi görmüyorsun. Hatta bir kadın şiddetli sancım olunca gideyim hastaneye açılmayı biraz evde bekleyeyim demiş, duş almış, çantasını hazırlarken suyu gelmiş. Su gelmese daha gitmeyecekmiş en şiddetli sancılar başlamadı diye. Hastaneye gitmesi ile doğum yapması bir olmuş. Yani aman sancı bu muymuş da diyebiliyor ağır regl sancısı çekenler.
Teşekkür ederim

Evet aslinda dogum zamaninda kesiyi dikisi faln hissetmiyorsn hissediyorsn ama acimiyor. Bebek ciktiktan sonra butun agrilarin geciyor. Ordaki rahatligi hayatim boyunca hic yasamadim. Ama dikiş sonrasinda rahatsiz ediyor. Benim bebegim kilosu fazla oldugu icin zor oldu dogumum. Kucuk bebekler bu kadar zorlmaz belki. Ben kotu tecrubem oldugu icin bunu sezeryan yapicam. Ama illa seninki oyle olucak diye bisey yok. Elbette normal dogum denildigi gibi o an dogana kadar agriyi cekiyorsun ama ölüp ölüp diriliyorsn. En fazla 1 ay sonra Hersey normale donuyor. Sezeryani bilemem benim icin hangisi daha iyi bakicaz
Her şey gönlünce olsun ❤️

Ay maşaallah size ve annenize ❤️ biraz çaba ve dua gerekiyor bence de Allah yardım ediyor buna inanıyorum.
Kadın nerdeyse evde doguracakti yani 🤣
Negatif kısmı gerçekten doğru öyle olmak istemiyorum pozitife çekmeye çalışıyorum artık hep kendimi. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için amiin inşaallah 🙏❤️

Ay maşaallah size ve annenize ❤️ biraz çaba ve dua gerekiyor bence de Allah yardım ediyor buna inanıyorum.
Kadın nerdeyse evde doguracakti yani 🤣
Negatif kısmı gerçekten doğru öyle olmak istemiyorum pozitife çekmeye çalışıyorum artık hep kendimi. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için amiin inşaallah 🙏❤️
🥰 Evet duâyı ve sadakayı da unutmayın. Bir de açılmayı kolaylaştırmak için Fatıma ana otu, Meryem ana eli vs dedikleri bir ot var bundan mutlaka alın. Ebem 10 yıllık tecrübeliyim, bunu mutlaka al dedi. Ama suyun içinde unutmayın sakın, sadece bu otla ilgilenecek sorumlu birini belirleyin doğum yapacağınız zaman.

İnsan inanamıyor değil mi, şaka gibi ama kadın resmen evde doğuruyormuş 🤭

Rica ederim 🌺

Kesi neredeyse tüm normal doğumlar da atılıyor diye biliyorum geçen yaz doğum yaptım doktor ikinma kesi atacağım dedi hic bir şey hissetmedim galiba önden bi sey sıkıyor uyuşturuyormus yani merak etme his olmuyor . O bölgeyi temiz kuru tutarsan da çabuk iyileşiyor en azından benim öyle oldu yani kesim vardı ama öyle çok sıkıntı yaşamadım elhamdülillah. Ağrı sancı kısmına gelince buna bi sey diyemem tamamen kişiye özel acı eşiği ile ilgili sende 70 sancı rahattır beni kıvrandirir bu tamamen farklıdır yani bu yüzden kim ne demiş takılma. Sadece şunu söyleyebilirim ağrı sancı dan korkup tercihi sezeryan olursan onda toparlanman uzun sürer ama ağrı sancıya dayanırsan doğurur doğurmaz masaallah ayaklaniyorsun koş deseler koşarsın kendi başına. Ama zorunlu sezerya olursa mecbur mesela benim bebeğim suan dönmedi sezeryan olacak gibiyim bebegin sağlığı için mecbur ama dönse kesinlikle sezeryan tercih etmezdim zorunlu olmadıkça

Back
X