Normal doğum mu sezaryen mi daha risksiz?

zaz24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2016
115
54
98
32
Merhaba herkese,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi çok takıntılı kuruntulu bir insanım malesef
32 haftalık hamileyim. Doktorum aksi olmadıkça normal doğumu destekliyor. Ben de açıkçası bu süre zarfında kilo almadım pek, ödemim yok, bebeğin başı aşağıda şimdilik vs.
Yani normal doğumu destekleyecek unsurlara şu an sahibim. Ama bu düşünceden kurtulamıyorum. Sanki sezaryende bebek pıt diye doğuyor ve tüm riskleri aşıyor. Normal doğumda ise bazen bebeğin sıkışması, nefessiz kalması olabiliyormuş.
Normal doğum kadın için çok iyi elbette. Hayata hemen geri dönülüyor.
Sizin bu konu hakkında bilgileriniz nedir?
Şimdiden teşekkür ederim

İkisinin de ayri ayri riskleri vardir.. dusunme bunu.. doktoruna guven o ne derse oyle yap.

Normal doğumun bir zararı olsaydı doktorlar hiç isminden bile bahsetmezlerdi. Bence akışına bırakın doktora güvenin o anda en iyisine karar verecektir.

Benim nörolojik sebeplerden riskli bir gebeliğim olmasına rağmen vajinal doğum istiyorum.
Sezaryen ne olursa olsun bir ameliyat sonuçta. Kaç kat deriniz, kaslarınız kesiliyor. Öyle pıt diye çıkmıyor yani çocuk. Sadece siz uyuşuk olacağınız için size öyle geliyor.
Diyelim ki sezaryen olmak zorunda kaldım. Bu durumda bile istediğim "doğal sezaryen"
Doğumun kendiliğinden başlaması ve en azından 8 cm açıklığa ulaşana kadar salgılanan hormonlar bebeği doğuma hazırlıyor. Bu süreçte aynı hormonlar sizin doğumdan hemen sonra emzirebilmenizi kolaylaştırıyor. Üstelik vajinal doğumda bebek hemen anneye verilip ten teması sağlanıyor ve anne-bebek ayrılmıyor. Sezaryen olursa "doğal sezeryan" seçseniz bile bir süre sonra mecburen bebeğiniz sizden alınıyor ve bir süre ayrı kalıyorsunuz.
Vücudunuzun hiç alışık olmadığı bir ortama girdiğinizi düşünün. Alıştıra alıştıra girdiğinizde ne kadar az etkilenirsiniz ancak birden sizi o ortama atarlarsa tüm vücudunuz irkilir, kısa süreli bir şok yaşarsınız.. Bence sezaryen bebeklerde o şok etkisini yaratıyor

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sizin pencerenizden bakınca bana da daha doğru geliyor böylesi. Haklısınız. İşte insan ister istemez kafada kuruyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sizin pencerenizden bakınca bana da daha doğru geliyor böylesi. Haklısınız. İşte insan ister istemez kafada kuruyor.

Her zaman bebeğimiz için en iyisini istiyoruz ve elbette endişelenmek normal. Doğal akışa bırakın. Sadece bizler değil yüzyıllardır dünya üzerindeki tüm memeliler (hayvanlar da..) müdahalesiz doğum yapıyor.
Elbette doktorunuz bunu riskli görürse inat etmenin anlamı yok ama uygun koşullarda en güzeli hiçbir müdahale olmadan bebeğimize kavuşmak

Risksiz doğum yok hayatin kendisi sonsuz risk barındıran bir unsur. Sezaryene karşı değilim sezaryen doğurmak istiyorsanız dogurun ama bunun için kafanızda kurup kurup kendinize sebepler bulmaya çalışmayın. Bebeğin nefessiz kalması durumu eksta5bir durum zaten boyl5bir durum yaşanırsa hemen sezaryene aliniyorsunuz ya da başka bir sorun olursa.

Öncelikle doktorunuz ne derse o. Hangisi olursa olsun önemli olan bebeğinize kavuşmanız. Son dakika plan değişikliği olabilir normal doğum anında sezaryene dönebilir bunları düşünmeyin ne şekilde olursa olsun sakin kalın ve o an gereken neyse ona ayak uydurun ebeleri dinleyin yönlendirmelere uyun bu sizin bebeğiniz için yapabileceğiniz tek ve en önemli şey. Bende normal istiyordum bir çarşamba günü muaynede sezaryen olcaksınız cuma gelin dediler benim o çarşamba akşamı doğum başladı normal oldu nasip işte. Bol bol nefes egzersizi yapın hareket halinde olun.

Iki dogum seklinde de risk var. Ben normal dogumdan sezaryene döndüm, açılmam ilerlemedi. Sezaryenden sonra emziremezsin gibi birsey yok. Dogumdan sonra emzirebildim hatta goguslerim o kadar süt doldu ki göğüs ucu duzlesmesi yasadim. Hem sezaryen hem normal dogum sonrasinda bebek temizlenmesi ve ısınması için alinabiliyor. Şöyle soyleyeykm ben genel anestezi ile sezaryen oldum. Bebegimi 15dk da karnimdan cikarmislar, 20dk sonra odaya getirmisler. O sirada temizlenmiş, ısıtılmış, giydirilmiş, pediatri doktoru muayene etmis reflekslerini kontrol etmis. Korkmayin ve kendinizi dogum sekline adapte etmeyin. Illa normal yahut sezaryen diye diretmeyin. Bebek bir şekilde icinizden cikmak zorunda. Doktorunuz hangi dogum seklini oneriyorsa ona uyun. En onemlisi normal dogum yaparken doktor sezaryene almak isterse normal doguracagim diye diretmeyin. Ben dogum yaparken yan odadaki hanimefendi sezaryen kabul etmedigi icin bebek nefessiz kalmisti. Bebeginizde kalici hasar meydana gelebilir. Bebeginizi saglikla kucaginiza alın, korkmayin dogum miniginizle bulusmaniz icin ufak bir adim :)

Iki dogum seklinide yillar once yasadim.ikisininde kendince zorluklari var abartildigi gibi sexeryanin bebegin gelisimine bir olumsuzlugu yok.sonucda bir ameliyat olan sezeryan ilk hafta zorluyor o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…