Doğuma Hazırlık Normal Doğum Mu, Sezaryen Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yldzzx

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
244
307
23
Merhaba kizlar. Hamile oldugumu ogrendigimden beri kesinlikle sezaryen dogum dusunuyorum. Daha once dogumhanede de hemsirelik yaptim. Ozel hastane oldugu icin hep epidural normal dogum vardi ve sezaryen yapiliyordu. Sancili dogum yapanlar ne diyorsunuz? Nasil bir sanciydi? Ilk dogumda cok uzun suruyor mu dogum? Esim normal dogum yapmami istiyor. Agri esigim de dusuk degil aslinda bunun ustesinden gelebilecegimi de dusunuyorum. Hamileligim asiri rahat gecti son zamanlarimdayim ama bazen hamile oldugumu bile unutacak kadar rahatim. :anneadayı: sizce neye karar vermeliyim?

Canim seninle dogum tarihimiz cok yakin benimde 11 kasim gibi bende normal dogum dusunuyorum neden sezerya istiyorsunki bi problemde yokmjs?

Canim seninle dogum tarihimiz cok yakin benimde 11 kasim gibi bende normal dogum dusunuyorum neden sezerya istiyorsunki bi problemde yokmjs?
Bebegin cikmasi icin genital bolge kesiliyo ya ondan korkuyorum biraz dogum sonrasi nasil olur diye tek çekincem o malesef

Ben araştırdım.en azından sezeryan olacaksaniz normal doğum başladığında olun.normal doguma ne kadar yakinsa o kadar iyi imis yoksa çocuk cok allerjik oluyormuş.bende genişler mi diye düşünüyorum.eskiden belki herkes sağlamdı toparlaniyordu vs.şimdi herşey sorun.bizde seceneklere basvurmak daha kolay sanırım yurt dışında daha cok normale zorluyorlar.tabi bence korku normalden çok dikiş atan kişinin işini adam gibi yapmasi.çünkü genel olarak özelde dahi olsa işini sallayanlar var.bulunduğum uerde bile kadin doğumculari ciddiyetsiz buluyorum.beklentim yüksek değil fakat emeklerini hakettiklerini düşünmüyorum herkes sağlıklı hamileyi takip etme peşinde.gercekten normal doğurabilecek ve hicbirsey olmayacak(belki kesik bile) kadını korkutup sezeryana yönlendirmekte

Ben o konuda sansliuim doktorum dogal dogumdan yana ve yaptigi cogu dogumuda epizyosuz gerceklestiriyo dikissiz yani bana onumuzdeki haftada perine masaji ogreticekmis ve onun sayesinde dikissiz dogum yapabilirmisim ancak benim bebegim suan 2 hafta onden gidiyor biraz iri olucak gibi beni korkutan o yoksa sanci agri viz gelir agri esigim cok yuksek

Ben o konuda sansliuim doktorum dogal dogumdan yana ve yaptigi cogu dogumuda epizyosuz gerceklestiriyo dikissiz yani bana onumuzdeki haftada perine masaji ogreticekmis ve onun sayesinde dikissiz dogum yapabilirmisim ancak benim bebegim suan 2 hafta onden gidiyor biraz iri olucak gibi beni korkutan o yoksa sanci agri viz gelir agri esigim cok yuksek
ah canim ne güzel benim ağrı eşiğim düşük adetlerim sancılı gecer.adet de adet sancısından cok kolik gibi birsey yapar.adetle gaz sancısı birleşip yamulturdu beni.her adetim hastanede iğne olarak geçerdi.sanki iğnede keramet var gibi illa o iğneyi olurdum kimse de sıkıntıma teşhis filan koyamadi.

Ben spinal sezeryanla doğum yaptım.valla hicbisey anladım.sonrasinda hemen kalktım.bebegimi rahatlıkla emizrdim.3.gun evi süpürüp sildim bide amma benimki zorunluydu.tercih hakkım olsa normal doğum isterdim

ah canim ne güzel benim ağrı eşiğim düşük adetlerim sancılı gecer.adet de adet sancısından cok kolik gibi birsey yapar.adetle gaz sancısı birleşip yamulturdu beni.her adetim hastanede iğne olarak geçerdi.sanki iğnede keramet var gibi illa o iğneyi olurdum kimse de sıkıntıma teşhis filan koyamadi.
Ateş bulantı vs oluyor mu peki

Valla bi tanidigim var agri esigi o kadar dusukki yarim saatte dogum yapmis bazi tanidiklarim 20-30 saat agri aci cekmis acaba neyle alakali cok merak ediyorum adet donemyle.ilgilimidir acaba eger oyleyse benim cok agrim olmaz hic agri kesici bile kullanmadim bugune kadar hamileligimde rahat gecti birazcik sans sanirim Allah hepimize en kolay dogum ve sonraki surecleri nasip etsin insalllah

Ama epidural normal.dogumda cok rahatmis onuda tercih edebiliriz bence boyle bi sansimiz varken yapanlar cok memnun

M
Valla bi tanidigim var agri esigi o kadar dusukki yarim saatte dogum yapmis bazi tanidiklarim 20-30 saat agri aci cekmis acaba neyle alakali cok merak ediyorum adet donemyle.ilgilimidir acaba eger oyleyse benim cok agrim olmaz hic agri kesici bile kullanmadim bugune kadar hamileligimde rahat gecti birazcik sans sanirim Allah hepimize en kolay dogum ve sonraki surecleri nasip etsin insalllah
ayrıca bu vahşi adetim 2 kere kansızlık tedavisi görmeme sebep oldu.dkontrol hapi ictim evlenmeden.evliliğimin ilk senesi de devam ettim.pkomu gecirmekten cok daha beter katkısı oldu kisirlastirdi sanki

ateş değil de bulanti olurdu adetimde.bağırsağımda gaz sıkışır çıkmaz.sanki midemden çıkmaya çalışır.kusarım yine olmazdi yine devam ederdi
Benimde adet donemlerim böyle gecerde.sanirim sizin düzelmiş.bende fmf hastalığı çıktı.o yüzden sordum sizede.eger sikayetleriniz devam ederse fikir olması acisindan

Cok teşekkür ederim doğumdan sonra belli olur fmf ilk defa duyuyorum ve arastiracagim kimse teşhis koyamadi adetin 2 günü böyle sıkıntılar yaşayıp 3. Günü kayboluyordu bir arastirayim.

Ben fmf hastasıyım hamilelik ve doğumdan sonra ataklarim baya azaldi

Cok teşekkür ederim doğumdan sonra belli olur fmf ilk defa duyuyorum ve arastiracagim kimse teşhis koyamadi adetin 2 günü böyle sıkıntılar yaşayıp 3. Günü kayboluyordu bir arastirayim.
İnşaallah değildir.ben çok çektim ve bir türlü sebep bulunamiyordu.gaz sancisiyla karisik beter bir ağrı.ayaga kalkamıyorum.

Siz annesiniz karismak kimseye dusmez. Nasil istiyorsaniz oyle dogurun. Ben kendi istegimden bahsediyim .

Ben bir problem cikmadigi uzere normal dogum dusunuyorum( epiduralsiz ) . Nedense o agriyi sanciyi cekmeyi istiyorum. Benim tek korkum kesigi attiklari an. ( dilerim uyusturmadan atmiyorlardir) cunku ben kucucuk kagit kesiginde bile tuhaf olan, tuyleri kalkan, kendi kendine tik yaratam bir insanim. Yani ne dogum sancisi, ne dogum sonrasi dikis. Tek korkum kesik ani. Her neyse. Bir de sarkma genisleme vs.. korkutuyor. Onun icinde pes pese 3 ya da 4 cocuk dogurup sonra estetik yaptiririm. Tabi zaman ne gosterir bilmiyorum ama simdilik dusuncelerim bu yonde. Sezeryan olmayi hic dusunmedim ama seni bu kararindan dolayi kimsenin yargilamasina izin verme. Nedense keyfi sezeryan yapan annelere anne degilmis gozuyle bakiyorlar.

Normal doğum yaptım. 72 saat sürdü dogum sancım. Tabi bu 72 saatn hepsi şiddetli değildi. Son 4 saat cok zorlanıyor insan. Vajinada hiçbir şekilde agri acı hissetmiyorsunuz sadece bel kasık ve karın ağrısınin siddetli hali. Sancılar surekli devam etmiyor, geliyor 10-20sn ağrı oluyor sonra geçiyor 1-2 dk sonra yine aynı sekilde ağrılar sancılar çekiyorsunuz. Çatı darligima rağmen normal doğum yaptım. Zor muydu? Kesinlikle ! Ama dogumdan sonra kuş kadar hafifliyor insan.

Back
X