Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 tane normal doğum yaptım 3. Hamileliğim yine normal istiyorum Allah nasip ederse adı üstünde normal canım tamamen kendi gelişiyor sanci tabiiki oluyor ama doğum anı ve sonrasını düşününce normal istiyorum ben. Tabiiki bebek ve anne için uygun şartlar neyi gösteriyorsa doktor onu tercih edecektir. Ben ameliyattan korktuğum için bide sezeryandan daha çok korkuyorumArkadaşlar ben 30+2 deyim ve artık doğum zamanı yaklaşıyor ve de çok heyecanlıyımmm tecrübelerini çok ihtiyacım varr doktorum 2 tür doğumu da yapabileceğimi söyledi ama korkularım var bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim![]()
Bende normal doğum istiyorum ama bazı arkadaşlarla konustum normal doğumun çok zor bişey olduğunu söyledikleri için gözüm korktu yoksa ben de ilk günden beri normal doğumu çok istiyorum inşallah Herşey yolunda gider ve kolayca olurNormal doğumu düşünüyorsanız gözünüzde çok büyütmeyin bence bende çok korkuyordum ama geçip gidiyor benim suyum gelerek olmuştu ve su geldikten iki saat için de bitti şükür çok fazla da sancı cekmedim o yüzden bende çok korkuyordum ama korktuğum kadar olmadı. Bence başta normal doğuma hazırla kendini eğer olmazsa sezeryana basvurursun
Tamam izliyeceğim çok teşekkür ederim çok haklısınızHamilelikte hiçbir sıkıntınız yoksa, bebeğiniz olması gerektiği gibi geliyorsa ve zamanında sancılarınız başlarsa tabii ki de normal doğum düşünün derim ben, çünkü adı üstünde normal ve olması gereken bu aslında. Sezeryan nereden bakılsa ciddi bir ameliyat. Eğer normal doğum korkunuz varsa youtube'da Banu Çiftçi hanımın 2 saatin üzerinde doğum ve doğum korkusu ile ilgili bir videosu var, her şeyi çok güzel anlatmış, doğumun aşamalarını, ne zaman hastaneye gidilmesi, nasıl davranılması gerektiğini vs. Bence o videoyu bulup izleyin. Ha bir de kendinizi çok şartlamayın, doktorunuz doğum sırasında en iyisini bilir, o da size yardımcı olacaktır.
İnşallah benimki kolay olmuştu hatta doktor dikiş atarken dedi ki doğururken bu kadar zorlanmadin dikişte daha çok zorlandın. Ama benim kızım küçüktü yani vaktinde doğru ama 2.700 gramdi belki de ondan kolay olmuştur. Birde benim suyun gelerek olmuştu. Ben özel hastahanede doğurdumBende normal doğum istiyorum ama bazı arkadaşlarla konustum normal doğumun çok zor bişey olduğunu söyledikleri için gözüm korktu yoksa ben de ilk günden beri normal doğumu çok istiyorum inşallah Herşey yolunda gider ve kolayca olurdevlet hastanesinde mi yaptınız doğumunuzu
Bence çok fazla araştırma kimseyi dinlememeni tavsiye ederim canım çünkü hep söylediğim birşey var herkesin tecrübesi farklıdır seninki zordur onunki kolaydır yada tam tersi düşün en tatlı acı bence ve çok kıska sürüyor zaten Allah yolunu veriyor sen sakin ve sabırlı kalmaya çalış bol bol Meryem suresi oku kendine iyi telkinlerde bulun yapabileceğine inan bende de ara ara korkular oluyor ama dediğim gibi bunh yapabilirsin.Bende normal doğum istiyorum ama bazı arkadaşlarla konustum normal doğumun çok zor bişey olduğunu söyledikleri için gözüm korktu yoksa ben de ilk günden beri normal doğumu çok istiyorum inşallah Herşey yolunda gider ve kolayca olurdevlet hastanesinde mi yaptınız doğumunuzu
Anladım benm bulunduğum şehirde özel hastane de doğum yaptıran yok sadece muane var mecburen devlette olacagı ve devletteki ler genelde önemsemiyor uyuşmasını bile beklemeden kesi atıyorlar falan diye duydum neyse hayırlısı olsun inşallah vardır Bi kolaylığı Allahın izniyleİnşallah benimki kolay olmuştu hatta doktor dikiş atarken dedi ki doğururken bu kadar zorlanmadin dikişte daha çok zorlandın. Ama benim kızım küçüktü yani vaktinde doğru ama 2.700 gramdi belki de ondan kolay olmuştur. Birde benim suyun gelerek olmuştu. Ben özel hastahanede doğurdum
Çok ama çok haklısınız sezeryan bir nevi operasyon ama normal doğum adı üzerinde normal ve tabii olan bişey2 tane normal doğum yaptım 3. Hamileliğim yine normal istiyorum Allah nasip ederse adı üstünde normal canım tamamen kendi gelişiyor sanci tabiiki oluyor ama doğum anı ve sonrasını düşününce normal istiyorum ben. Tabiiki bebek ve anne için uygun şartlar neyi gösteriyorsa doktor onu tercih edecektir. Ben ameliyattan korktuğum için bide sezeryandan daha çok korkuyorum![]()
Kesinlikle çok haklısın herkesin acı eşiği de farklı oluyor tabiki kimse kimse ile aynı değil Allah yardımcımız olsun inşallah okuyacağımBence çok fazla araştırma kimseyi dinlememeni tavsiye ederim canım çünkü hep söylediğim birşey var herkesin tecrübesi farklıdır seninki zordur onunki kolaydır yada tam tersi düşün en tatlı acı bence ve çok kıska sürüyor zaten Allah yolunu veriyor sen sakin ve sabırlı kalmaya çalış bol bol Meryem suresi oku kendine iyi telkinlerde bulun yapabileceğine inan bende de ara ara korkular oluyor ama dediğim gibi bunh yapabilirsin.
Evet tercih tabiii ki değil doktorların insanlara davranışı gerçekten çok kabaBu bir tercih değil aslında olmamalida. Ama sizi elbette anlıyorum insan korkuyor ve arada kalıyor. Benim tuhaf bulduğum doktorlar.
Allah o an kolaylığını veriyor zaten kucağına aldığında hepsini unutuyorsun.Anladım benm bulunduğum şehirde özel hastane de doğum yaptıran yok sadece muane var mecburen devlette olacagı ve devletteki ler genelde önemsemiyor uyuşmasını bile beklemeden kesi atıyorlar falan diye duydum neyse hayırlısı olsun inşallah vardır Bi kolaylığı Allahın izniyle![]()
Ayyyy inşallahAllah o an kolaylığını veriyor zaten kucağına aldığında hepsini unutuyorsun.
Ayyyy inşallahAllah isteyen herkese yaşatsın
Çok haklısın oyyy kurban olurum ben bebişine inşallah bende sağ salim alırım kucağıma Rabbim hepimizin yardımcısı olsunCanım ben normal dogumdan hep korktum. Normal dogum bebek icin riskli. Sezeryan de anne icin riskli ama. Kısacası her doğumun riski var. Simdi teknoloji cok ilerledi doktor meselesi de dogum meselesi de sans işi. Once buna inan..
Ben spinal sezeryan ile dogum yaptım
Aslında sezeryane gun aldık ama 3 gun once sancılarım olmaya başladı. Nts de sancılarım çıktı dayanamıyordum.
Ancak açılma yok suyum da gelmemiş.
Bebek tekme atıyordu hissediyordum esim elimi tutuyordu yeter artık diyordum doktor geldi sabaha karşı sezeryane aldı beni
Sezeryan dan sonra 1 hafta zor. Ne yalan deyim. Oturup kalkabiliyorsun,yürüyebiliyorsun ama yataktan kalkarken birinin kaldırması lazım. Yani bende bu şekilde olmuştu kalkamiyordum.
Sonra kendim kalkmaya başladım. Şuan dogum yapalı 25 günü geçti. Ben ilk 10 gun iyi değildim suan bütün işlerimi kendim yapıyorum.
Dun de dikislerimin kabuğu düşmüş. Yani sezeryan olacaksan yanında seni yataktan kaldıracak,bebegi senin kucagina verebilecek birileri olsa iyi olur. Ben ilk 2 ya da 3 gun çocuğun altını degistiremdim mesela. Hep esim temizledi. Zorlandığım icin yatarak emzirdim mesela.
Hani bunlar benim tecrübelerim. Bazısı hemen ayaklaniyormus galiba kişiden kişiye değişiyor
Ben normal dogum yapamazdım. Biliyorum
Denemek dahi istemedim. Deneyenleri de gördüm. Saatlerce suni sancı çekip sezeryane dönüyorlar. Benim o kadar yüreğim yoktu galiba. Pişman degilim. Sadece şundan dolayı pişmanım spinal olduğu için baş ağrısı çektim. Keşke genel anestezi mi olsaydım diyorum. Ama herkeste olacak dıye bir sey yok. Normal dogum yapıp cok rezalet çeken de var hemen ayağa kalkan cok rahat eden de var . Gercekten bünye meselesi ve şans. Sen kalbini ferah tut. Sağ salim kucağına alırsın insallah evladını. Korksan da korkmasan da o bebek bi sekilde dogacak zaten :)