• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal dogum riskleri

Ruyalaz

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
39
8
6
33
Arkadaslar cok takintili bi insanim hamilelik surecim cok takintili geciyor teyzemin oglu 23 yasinda yuzde yuz engelli dogarken oksijensiz kalmis bumu cok etkilio bni bilmiorm ama cok korkuorum herseyden simdi bkiorum normal dogumda cok riskler oluomus tmm en sagliklisi ama cok korkunc gelio bana sezeryanda anne icin sancili blki ama sagliksiz bi cocuktansa dikis agrilari cekmeye razi olunmaz mi kafayi yiorumm tecrube ve dusuncelnizi merak ediorum

Bende takipte kalayim.
Normal doğum da idrar torbası sarkan bi akraba vardı. Idrarini tutamiyordu ve rahim ağzına ayna koyunca görünüyor demişti.
Diğer riskleri de var tabi.
Bilen arkadaşlar cevpalrsa iyi olur
Bi de şu son moda epidural ile belden uyusup sonra felç kalanları duyduk..
Allah korusun. Yıllarca baş ağrısı çekenler vs..

Ayni sebeple sezeryanla dogum yaptim, asla pisman olmadim kizim da ben de cok saglikliyiz.

ya bende normali cok istiyorum ama oksijensiz kalip engelli kalirsa diye korkuyorum sonra bunlar hep nasip sezeryanla saglikli dogsa bile allah korusun yanlis igneden engelli olani duyuuoz dusup kafasini falan carpip sikintili olani duyuyoz oyle bisey olcaksa engellemek imkansiz gibi o yuzden akisina birakmaya calisiyorum allah butun bebekleri saglikla annelerine kavustursun insallah

Her doğumun kendine göre riski var. Yani doğumu geç diş dolgusu yaptırmanın bile. Risksiz hiçbir şey yok. Birinin riskinin x diğerinin y olması başına gelmesi durumunu etkilemiyor çok.

Bence doktorunuza güvenin.

Doğumuma son 1 ayım kaldı.
2 ayrı doktorun da görüşlerini aldım, biri şiddetle normal doğumu destekliyor diğeri ise sezaryeni.
Son kontrollere göre, normal doğum yapmamda bir sakınca yok, fakat öyle çok risk, ihtimal vb. duydum, okudum, izledim ki bebeğim adına en kontrol edilebilir olduğunu düşündüğüm hali istemeye başladım, yani sezaryeni.

Annem de sezaryen olmuş, üstelik bundan 30 sene kadar öncesinin şartlarında, genel anestezi altında.
Şimdiki sezaryenler ise elbette eskiye nazaran daha pratik, kontrollü ve süreç olarak hafif.

Normal doğum en sağlıklısı diye geçiyor evet, ama doğum oldukça kişisel; şu durumda kişisel bir hal için "En sağlıklısı" genellemesi yapılmaması gerektiğini de düşünmeden edemiyorum. Yani ya her şey yolunda giderken, yanlış bir şeyler olursa normal doğumda, o halde benim için en sağlıklısı yine de bu mudur?

Vakumla kafası çekilmek zorunda kalan bebekler, sabırsızlıkla perineye doğru atılan makas, rahim - idrar torbası sorunları, ani bir korkuyla kasılıp kalmak, zorlama yüzünden bebeğin sinirlerinin ezilmesi, bekleme sırasında bebeğin kakasını yapma ihtimali-zehirlenmeler ve diğerleri... Bunları göze alamıyorum, bu bilinmez ürkütüyor. Bu sebepledir ki bebek için doğum anında "Sıfır risk" diyorum, sezaryene doğru kayıyorum.

Sonuç itibariyle hakkımızda hayırlısı diyelim; normal doğum da adı üzerinde "Normal doğum" ...
Hepsinin kendince bir riski, bir zorluğu illaki var. Kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz, hangisi daha doğru bir tercih olacaksa öylesi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu çok doğal bir süreç. lütfen okuyup izleyip korkutmayin kendinizi. zamanın ne getireceğini kimse bilemez. Allah a güvenip öyle yol almak lazım . Belki normal doğum sırasında sezaryen dönebilir dogumunuz. Bir de her doğumda vücutta deforme oluyor. Zamanla hepsi oturuyor. Iki ay once normal yaptim.

nasıl doğum yapacağınızı bilmem ama sezeryanda anne çekiyor diye bir şey yok

geçen konu vardı normal doğumda da bir çok dikişleri vs varmış ağrıyormuş vs

benim hiç ağrım sızım olmadı sezeryanda

bir hafta sonra gittim baktı dikişler erimiş şurada bir tane var onu alayım dedi oldu bitti

o zaman kadar da her şeyi yaptım bebeği de aldım koydum vs vs

ilk iki gün birisi beşikten alınca yetiyor yani

yalnız olup aldıracak birisi olmasaydı da koyardım yatağa etrafına da yastık oldu bitti

benim bebeğim tüp bebek olduğu için sezeryandı zira bebeği riske atamayız diyor tıp bu durumda

ama normal şartlarda olağan olan normal doğum

fakat siz şimdiden strese girmişsiniz önünüzdeki örnekten kaynaklı

en iyi şekilde normal doğum yapmaya vücudunuz ve bebek müsait olsa da psikolojiniz hem tedirgin olur sıkıntı yaşayabilirsiniz gibi

bu durumu açıkça doktor ile konuşun gerekirse sizi psikologa sevk etsin belki rapor vs verip sezeryan yaparlar ya da sizi ikna eder

Doğumuma son 1 ayım kaldı.
2 ayrı doktorun da görüşlerini aldım, biri şiddetle normal doğumu destekliyor diğeri ise sezaryeni.
Son kontrollere göre, normal doğum yapmamda bir sakınca yok, fakat öyle çok risk, ihtimal vb. duydum, okudum, izledim ki bebeğim adına en kontrol edilebilir olduğunu düşündüğüm hali istemeye başladım, yani sezaryeni.

Annem de sezaryen olmuş, üstelik bundan 30 sene kadar öncesinin şartlarında, genel anestezi altında.
Şimdiki sezaryenler ise elbette eskiye nazaran daha pratik, kontrollü ve süreç olarak hafif.

Normal doğum en sağlıklısı diye geçiyor evet, ama doğum oldukça kişisel; şu durumda kişisel bir hal için "En sağlıklısı" genellemesi yapılmaması gerektiğini de düşünmeden edemiyorum. Yani ya her şey yolunda giderken, yanlış bir şeyler olursa normal doğumda, o halde benim için en sağlıklısı yine de bu mudur?

Vakumla kafası çekilmek zorunda kalan bebekler, sabırsızlıkla perineye doğru atılan makas, rahim - idrar torbası sorunları, ani bir korkuyla kasılıp kalmak, zorlama yüzünden bebeğin sinirlerinin ezilmesi, bekleme sırasında bebeğin kakasını yapma ihtimali-zehirlenmeler ve diğerleri... Bunları göze alamıyorum, bu bilinmez ürkütüyor. Bu sebepledir ki bebek için doğum anında "Sıfır risk" diyorum, sezaryene doğru kayıyorum.

Sonuç itibariyle hakkımızda hayırlısı diyelim; normal doğum da adı üzerinde "Normal doğum" ...
Hepsinin kendince bir riski, bir zorluğu illaki var. Kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz, hangisi daha doğru bir tercih olacaksa öylesi olsun.

Kesinlikle sana katiliorum bakk okurken bilee cok kotu oldumm yok bn normal doguramamm

Benim de bir arkadaşımın kardeşi aynı şekilde normal doğumda nefessiz kaldığı için engelli kalmış. 25 yaşında ve yatalak demişti bana arkadaşım kardeşi için. Hayatımda ilk kez böyle birşey duymuştum, o gün bugündür unutmam. Ben de sırf bu yüzden sezaryen taraftarıyım, tabii Allah ne kısmet ederse o. Rabbim düşmanımın bile başına vermesin. Bütün hamilelere hayırlı doğumlar.

iyi de sezeryanin de farklı riskleri var.

ama genel olarak normal doğum ve sezeryan doğum o kadar sık olan şeyler ki, o risk dediklerimiz %1 falandır muhtemelen.
ama insan bir yerden duyuyor, kafasında kuruyor da kuruyor işte.
bence doktorunuza güvenin, eğer güvenmiyorsanız farklı bir doktorun fikrini de alın, sonrasında ise onların yönlendirmelerine göre karar verin.

doğum şekline doktor karar verir bence.

Kesinlikle sana katiliorum bakk okurken bilee cok kotu oldumm yok bn normal doguramamm

Öncesinde tercih ederek sezaryen doğum, ardından normal doğum yapmış bir teyzemin dediğini de paylaşayım:
"Normal doğum gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş, o kadar stres yapmasaymışım boşu boşuna ameliyat sürecini çekmişim. Bilseydim, ilkinde de normal doğururdum"

Bilinmiyor işte...
İlk bebek olacak benim de, kıyaslayabileceğim bir yaşanmışlığım olsa, belki daha farklı düşünürdüm.
Ama tüm artıları ve eksileri ile iki doğum şekline de bakınca, garantici yapım "Sezaryen" diyor.
Siz yine de doktorlarınızla ayrıca enine boyuna konuşun.
Hakkımızda hayırlısı olsun.

canım oncelıkle Allahın dedığı olur bunu unutma... ben 40. haftamda 8-10 saat sancı çektim doğumumun zor olacagı bebegın doğum kanalına gırmedığı soylendı bende ısrar etmedım sezeryan oldum ama o surecı yaşadım...

Back
X