- Konu Sahibi Ceydaerhan
-
Merhaba arkadaslar bende sezaryenden sonra bu gece normal dogum yaptim.Benim bildigim Sezaryanda karin kesildigi icin bagirsaklar hava alirmis nekadar dogru nekadar yanlis bilmiyorum Rabbim hakkinizda hayirlisini versin.
Tabii ki en güzeli normal doğum yapmak.Mecburen sezaryen olmuş biri olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim.İçinin temizlenme konusuna gelince sezaryende de içini temizliyolar.Ağrı sancı mutlaka oluyo ama dayanılmaz ağrı hiç çekmedim zaten sürekli ağrı kesici veriliyo.Ben yapı olarak zaten normal doğuramazdım istemiyodum oğlum da erkenden gelmeye kalkınca acilen sezaryene alındım.Genel anesteziyle oldu epidural istiyodum ama doktorlar genel anesteziye karar verdiler.Tekrar hamile kalsam yine öyle doğururum çok rahat geçti.Normal doğuran arkadaşlarımdan ikisi 1 ay boyunca oturumadılar.Dikiş yerleri iltihap oldu çok zorlandılar.Bunlar istisna tabi dediğin gibi genelde ertesi gün normale dönüyosun.Sen yapabileceğine inanıyosan normal doğum için uğraş tabi ama olmazsa da sorun değil.
Nasil gecti dogumun anlatabilir misin?
Benim evdeyken yukardan suyum delinmis hastanede iki gün sancinin gelmesini bekledik.ebe tekrardan kontrole aldi beni suyu iyice patlatti ve sancilar gelmeye basladi,acele etmek zorundaydilar cünki su bosaldiktan sonra 24saati gecmesi bebek icin iyi deyilmis.agrilarilar cogaldiktan sonra beni dogum odasina aldilar ya bu arada önceden sezaryan oldugum icin fazla müdahale edemiyorlar sunu sanci gibi epeduel olmuyor yani 5 saat boyunca cektim Rabbime sükürler olsun digumum gerceklesti ve oglumu kucagima verdiler zaten bebegimi kucagima aldiktan sonra bütün acilarimi unuttum doktor dediki baagrilarin olmasaydi yine sezaryan planliyorlardi galiba duyumlarima göre türkiyede yapmiyorlarmis sezaryandan sonra normal dogum.Rabbim hepinizin yardimcisi olsun saglicakla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasipetsin.
Sezaryan dogumdan sonra toparlanma daha zaman aliciymis. Gobek falan da kaliyormus sende nasil oldu? Dogum sonrasi iyilesme surecin nasil gecti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?